מעבר לסיאטל

shmoolikipod10

New member
מעבר לסיאטל

שלום,
האם יש כאן אנשים שגרים סביב סיאטל?
אנחנו (זוג+3 ילדים בבית ספר יסודי) חושבים לעבור לשם עקב הצעת עבודה. כרגע אנחנו גרים בחוף המזרחי וטוב לנו כך שהמעבר יתקיים רק אם נוכל לשמור על רמת חיים מקבילה. ראיתי שהמחיה באיזור יקרה יותר, אבל אשמח לשמוע ממי שחי שם לגבי עלויות המחיה סביב סיאטל. הילדים בבית ספר ציבורי (אז איזור עם בתי ספר טובים זה חובה). אנחנו מחפשים מקום שקט - לא צרכני תרבות גדולים, לא אוכלים הרבה בחוץ. הבילוי העיקרי שלנו הוא טיול בטבע וקמפינג.
בן זוגי עובד מהבית, אבל אני אצטרך להגיע לעבודה בסיאטל כל יום. השכר השנתי המשותף שלנו יהיה בערך 180K.
אשמח מאד לתובנות בעניין עלויות המחיה וספציפית איזורי מגורים מומלצים.

תודה!

Boston Guy

New member
המחייה בסיאטל יותר יקרה - יחסית להיכן? החוף המזרחי גדול...

אני חי באחת הנקודות היותר מזרחיות בחוף המזרחי - והמחייה במקום שבו אני גר הרבה יותר יקרה מאשר בסיאטל.
גם המחייה של מי שחי ברוב הרבעים של ניו יורק סיטי יותר יקרה מזו של מי שגר בסיאטל או פרבריה.

יעזור אם תציינו מה בסיס ההשוואה שלכם.

Boston Guy

New member
פגם אחד קטן לשימחה לאיד שלך: אני גר בברוקליין מסצ'יוסטס...

חלק גדול מהפזורה הישראלית באזורינו גרה בעיירה ברוקליין ובעיר ניוטון - שלהפתעתי הכלי שאליו הפנית מכיר.

danakama10

New member
הכה את המומחה

הזיפ קוד הראשון של ברוקליין מול הזיפ קוד הראשון של בלוויו וושינגטון:
ברוקליין - 02445 - ערך בית חציוני 893,000 $
בלוויו - 98004 - ערך בית חציוני 941,700 $

עצם העובדה שאת מתייחס לזה כשמחה לאיד שלי, מראה כמה חשיבות אתה מקנה לכך שאתה גר "במקום הכמעט הכי יקר באמריקה" ובתור כך אתה המומחה לכמה כסף צריך כדי לגור בכל פינה פה. כמה? תמיד הרבה הרבה יותר ממה שהשואל מצהיר. מין שופוני שכזה.

Boston Guy

New member
ושוב אשבית את שימחתך...

תבדקי מה ה MEDIAN PRICE PER SQUARE FOOT ותשווי בין איזה זיפ קודים שבא לך לבדוק.
תגלי שאותו "בית חציוני" ב 02445 מגרד את ה 1,200 רגל מרובע מלמטה... בעיירתינו התקנות העירונניות אוסרות על בעל בית להשכיר נכס כזה למשפחה שיש בה יותר מ 4 נפשות - זה מוגדר כ"צפיפות יתר".

danakama10

New member
קבל הידד

אם השוות מחיר פר SQ.F ויצא ששלך יותר גדול (יקר), העיקר שתשאר שבע רצון שאתה גר במקום הכי יקר פר SQF! מזל טוב! ברכותי!
וכמובן גלה לנו מה זה indoor parking, במיוחד כזה שעולה 250K, כדי שנוכל להתרגש מהצלחתך הכלכלית! רק אל תגיד שבסוף מדובר בגראז' רגיל של בית, כי זה יוריד מהאפקט.
לגבי התקנות של העיירה שלך, התקנות בכמעט כל מקום מרשות 2 אנשים פר חדר שינה, פלוס אדם נוסף לכל הבית. כלומר, בשני חדרי שינה, מותר ל- 5 אנשים לגור. כך שזה פונקציה של מספר חדרי השינה, לא של גודל הבית (ובלי קשר יש תקנות לגבי גודל תקני של חדרים).

Boston Guy

New member
זהו שכן. רוב הבתים כאן כל כך עתיקים שאין בהם חניות...

"גראג' רגיל של בית" כמו שיש כמעט בכל בית אמריקאי בפרברים נחשב כאן, בצפון ברוקליין, לנדיר ויקר ערך.

רוב הבתים בברוקליין נבנו אי שם בסוף המאה ה 19 \ תחילת המאה ה 20 - לפני המצאת המכונית...
בשכונה הספציפית שבה אני גר הייתה "אורווה שכונתיות" שבה שכנו 200 סוסים, שהיו שייכים לדיירי השכונה - והעגלות חנו ליד האורווה.
גם היה כאן "מפעל קיטור" מרכזי עם בויילרים ענקיים מוסקים בפחם שסיפק את הקיטור לחימום כל בתי השכונה. זה נחשב ל BIG DEAL כי אז לא היה צריך "מרתף פחמים" בבתים והיה פחות עשן בשכונה.

כדי להבהיר למה גרראג' הוא כל כך נחשק כאן - צריך להבין שבעיירה שלנו אסור לחנות OVERNIGHT ברחובות. זה חוק שיצא אי שם במאה ה 19 וקיים עד היום. במקור, זה נעשה כדי שעובדי הנקיון יוכלו לנקות את הגללים של הסוסים מהרחובות במשך הלילה...

בעל רכב בעיירתינו שאין לו "מגרש חנייה" או דרייבווי בחצר הבית ואין לו INDOOR PARKING - חייב לשכור מקום חנייה ממישהו שיש לו חנייה מיותרת או בחניון מסחרי, כי אסור לחנות ברחוב בלילה.
שכירות של מקום חנייה "לא מקורה" בעיירה נכון להיום עולה בערך 150$ לחודש.
מקום חנייה INDOOR עולה בערך כפול מזה.
ויש מצוקת חנייה מאוד רצינית כאן - מקומות חנייה הם HOT COMMODITY.

כשחיפשנו כאן בית לפני המון שנים הציעו לנו בית במצב נורא ואיום - שנקודת המכירה הגדולה שלו הייתה שבדרייבווי שלו יש 10 מקומות חנייה שניתן להשכיר, ולכן רק דמי השכירות שבעל הנכס מרוויח מהדרייבווי מגיעים ל יותר מ 15,000$ לשנה.

בערך כל בית שני בעיירה מוגדר כ"בית היסטורי לשימור" או כ"נשיונל מוניומנט", ולכן אסור ל"מחוק את הבניין" ולבנות במקומו משהו מודרני.
יש כאן לא מעט בתים (בעיקר בחלק שנקרא "ברוקליין וילג' ") שנבנו במאה ה 17 וה 18. כשבנו אותם עדיין לא הומצא ה INDOOR PLUMBING ולכן הם נבנו בלי תשתית אינסטלצייה או ביוב, ואת אלו הוסיפו הרבה שנים אחר כך - ולכן כל התשתיות בבתים האלו (מים, ביוב, חשמל, תקשורת...) הן "מעל הקירות" ולא "בתוך הקירות". שלא לדבר על זה שלשפץ בית כזה עולה הון תועפות, כי חייבים לשמור על חזות הביית ואסור לשנות שום אלמנט ארכיטקטוני - מה שאומר שכל חלון שמחליפים חייב להיות SPECIAL ORDER, הגג חייב להיות מציפחה והמרזבים חייבים להיות מנחושת... זה תענוג די יקר לחיות בבית שנבנה בשנת 1690.

אבל כל ה"צרות" שאני מתאר למעלה משפיעות רק על החלק של "בני התמותה" בעיירה.
ברוקליין בגדול מחולקת לשני חלקים - החלק של העשירים (שכונה אחת בשם FISHER HILL וחלק מהאזור של דרום ברוקליין) והחלק של "בני התמותה".

החלק של העשירים בנוי מ "בתי אחוזה" ענקיים - חלקם נבנו על ידי ה"ברהמינים של בוסטון" במאה ה 19 וחלקם מודרניים. להם יש כמה חנייה שהם רוצים - לכל הבתים הישנים שם היה CARRIAGE HOUSE ואורוות משל עצמו.

התמונה המצורפת היא ה CARRIAGE HOUSE והאורווה של האחוזה של לארס אנדרסון (שגריר ארה"ב לבלגיה ואחר כך ליפן אי שם בתחילת המאה ה 20). המבנה נמצא עד עצם היום הזה בדרום ברוקליין ומשמש כמוזיאון למכוניות עתיקות. האחוזה עצמה, למרבה הצער, נשרפה כליל אי שם בשנות ה 50 והיום השטח משמש כפארק וזירת החלקה על הקרח.

בשכונת Fisher Hill גר ג'ון הנרי, הבעלים של הבוסטון רד-סוקס, ורבים מהשחקנים של הקבוצה מתגוררים באותה שכונה.
מהצד השני של Route 9, בדרום בוסטון, גר רוברט קראפט (הבעלים של הניו אינגלנד פטריוטס) והשכנים שלו הם טום בריידי ואישתו ג'יזל שהחליטו לבנות את ביתם צמוד לבית של הבוס (שילמו 19 מליון דולר רק עבור האייקר וחצי שעליהם בנוי הבית שלהם).

זה קצת מפתיע, אבל הבית של "שושלת קנדי" - אותו בית שבו נולד JFK ושהיום מהווה NATIONAL PARK - הוא בית צנוע מאוד שנמצא ב"חלק של בני התמותה" בברוקליין, כמה מאות מטרים מבית הספר הציבורי שנחשב לפופולארי ביותר בקרב הקהילה הישראלית כאן.

debby12

New member
מנהל
אצלנו התקנות שונות

והן מתירות 2 אנשים (בכל גיל שהוא) פר חדר שינה - נקודה.

אין "פלוס אדם נוסף". אז נגיד ביחידת דיור עם 2 חדרי שינה מותר מקסימום 4 בני אדם (גם אם 3 מהם הם ילדים)

KallaGLP

New member
אני מאזור סיאטל, אך לא סיפקת מספיק מידע.

איך בדיוק נדע אם המחיה יקרה יחסית למקום שבו אתם גרים ויחסית לשכר הנוכחי? מה רמת החיים שאתם רגילים אליה? באזור סיאטל יש מקומות יקרים יותר ומקומות יקרים פחות.
שכר שנתי של 180 הוא לא מדהים עם 3 ילדים שרגילים לרמת חיים גבוהה, אך גם לא נמוך ורבים היו שמחים בו. אבל שוב, זה תלוי ברמת החיים שאליה אתם רגילים ושואפים.
אם תתנו יותר פרטים על מצבכם הנוכחי ועל הציפיות שלכם יש סיכוי שתקבלו תשובה יותר מושכלת.

shmoolikipod10

New member
מעבר לסיאטל

כנראה לא הסברתי את עצמי נכון, אנסח מחדש את השאלה.
אנחנו זוג +3 ילדים, שוקלים מעבר לאיזור סיאטל. כמה שאלות לי:
1. נשמח להמלצה על איזור מגורים. אנחנו מחפשים בית עם חצר, 4 חדרי שינה, הילדים בבית ספר יסודי- ילכו לבית ספר ציבורי , כך שאנחנו מחפשים שכונה עם בתי ספר טובים.
כאמור, לפחות אחד מאיתנו יצטרך להגיע למרכז העיר באופן יוםיומי, כך שאנחנו מחפשים מקום עד 45 דק נסיעה.
2. נשמח להערכה לגבי עלות מחיה. היום אנחנו מצליחים לחסוך יפה ממשכורת משותפת של 200K. עלות של אפטר סקול (הנוכחי שלנו פרטי ), חוגים לשלושה ילדים?

בעיננו רמת החיים שלנו גבוהה - אנחנו מחזיקים 2 מכוניות, נוסעים לטיולים ארוכים בארהב 2-3 פעמים בשנה (אבל בעיקר הייקינג וישנים בקמפינג). אנחנו לא בליינים והרוב המוחלט של מוצרי הצריכה והריהוט שלנו הם יד2.

מקווה שהבהרתי, ותודה לעונים

KallaGLP

New member
אין לי מושג מה קונים 200K במקום מגוריכם הנוכחי

לעומת 180K במקום עם בתי ספר טובים באזור סיאטל כי אין לי מושג איפה אתם גרים ומה עלויות הדיור וכו' שם. אבל בהינתן מה שאני כן יודעת, נהיה מעשיים וספציפיים עד כמה שניתן.
בכללי, אזורים עם בתי ספר טובים יקרים יותר (אתם בטח יודעים זאת). אם אתם רוצים אזור קצת יותר זול עם בתי ספר טובים, תצטרכו כנראה להתרחק קצת מסיאטל, לרמה של בין חצי שעה ל-45 דקות נסיעה, אך לדעתי זה אפשרי.
אני מצרפת כאן את רשימת ה-school districts הנחשבים לטובים ביותר בוושינגטון. מתוך אלה שבטווח של 45 דקות נסיעה מסיאטל אני כבר אומרת שסביר להניח שחלק מחוץ לתחום עבורכם מבחינת יוקר מחיה אם אתם רוצים לגור בבית פרטי עם 4 חדרי שינה בשכונה טובה:
1. Mercer Island School District
2. Lake Washington School District
4. Bellevue School District
אלה שלדעתי כן יכולים להיות רלוונטיים (ואישית אני מאוד אוהבת את האזורים האלה):
3. Snoqualmie Valley School District
6. Issaquah School District
8. Northshore School District
(כל היתר לא רלוונטיים מבחינת אזור/מרחק)
משלושת האפשריים, האזור של Northshore School District יהיה הרבה יותר פקוק מהשניים האחרים מבחינת נסיעה לסיאטל וחזרה. לכן אישית הייתי בוחרת את מספר 3 או את מספר 6. מספר 6 יהיה כנראה בערך 10 דקות עד רבע שעה בממוצע קרוב יותר לסיאטל מאשר מספר 3 (פחות מחצי שעה נסיעה), אך גם פקוק יותר. מאזור מספר 3 הנסיעה תהיה בין 35 ל-45 דקות בערך, תלוי במצב התנועה. לדעתי באזורים האלה ניתן לשכור בית עם 4 חדרי שינה ב-2500-3500 דולר בחודש (ואם אתם מתכוונים לקנות, אני מניחה שאפשר למצוא בית בגודל כזה בטווח של 600-900 אלף דולר - שוב, תלוי בעיר ובשכונה הספציפיים שבתוך ה-school district). אישית, אני חושבת שאלה אזורים מעולים למגורים מבחינת איכות חיים, היופי מסביב ואפשרויות של טיולים. חלקם גם מאוד נוחים לגידול ילדים.
אם יהיה רלוונטי בהמשך לקבל ייעוץ יותר ספציפי וממוקד, אתם מוזמנים לפנות אליי.

shmoolikipod10

New member
מעבר לסיאטל

תודה עבור התשובה המפורטת. נעשה קצת שיעורי בית ונחזור עם שאלות ממוקדות יותר. האם יש תחבורה ציבורית יעילה (לסיאטל) מהמקומות הללו?

שוב תודה על ההשקעה בכתיבת התשובה!

KallaGLP

New member
אני יודעת שיש כעיקרון.

אם יעילה זו כבר שאלה אחרת. אישית, אני לא משתמשת בתחבורה ציבורית, ולכן אני לא יודעת וזה גם משתנה בהתאם למקום. פרט לכך, יש חברות שיש בהן הסעות מאורגנות, אבל בטח הייתם יודעים אילו זה היה רלוונטי לכם.

אנחנו גרנו שנה בבלוויו, ב-2008.

(חיפשנו רק באזור של בלוויו ורדמונד) שכרנו בית עם 6 חדרים, שאני לא זוכרת כמה הוא עלה (אולי 2100?), אבל זה לא היה הרבה יותר מאשר לשכור דירה בקומפלקס דירות. המחיר המדויק כנראה לא רלוונטי.
השכונה הספציפית שבה גרנו הייתה קצת מעוטת ילדים, אבל יש אחרות עם יותר ילדים. חסרון נוסף שלה היה שבקושי היו מדרכות, ולכל מקום אמורים להגיע ברכב.
אם אתם אוהבים טיול בטבע וקמפינג - זה אזור מעולה.
לגבי בתי ספר - כשאנחנו גרנו שם הבכורה הייתה בת 3 וחצי, ושלחנו אותה לגן בתוך בית הספר היהודי JDS שנחשב טוב (אבל פרטי) - אין לי מושג לגבי בתי ספר ציבוריים.
לגבי אזור סיאטל באופן כללי - זה אזור מעולה ממש. אנחנו מאוד נהנינו לבקר בסיאטל סנטר שוב ושוב, ללכת לחופים בקיץ, לבקר בעיירת הנופש קירקלנד, וגם באופן כללי לטייל באזור (אם כי לא קמפינג כי אני לא בקטע - אבל חברים אחרים כן עשו. גם לשוט בקייאק פופולרי שם). בלוויו היא עיר, אבל היא לא עיר כמו שסיאטל היא עיר, אלא יותר פרבר - ואם אתם מחפשים מקום שקט הפרברים של ה-East Side (בלוויו וכו') הם המקום.

KallaGLP

New member
המחיר הזה כבר לחלוטין לא רלוונטי.

בשנים האחרונות היו עליות מחירים מטורפות והאזור גם מאוד התפתח בכללי. יש המון שכונות חדשות עם מדרכות. בלוויו נחשבת, אבל גם יקרה. אישית, לטעמי, אני מעדיפה את הערים והשכונות עם בנייה חדשה יותר ופיתוח שטח ותשתיות, כולל המון פארקים ומגרשי משחקים לילדים, שהרבה פעמים חסרים בשכונות הוותיקות יותר.
אילו אני צריכה להמליץ, איסאקוואה, סמאמיש וסנוקוולמי הן יותר כוס התה שלי מאשר בלוויו (אף על פי שאובייקטיבית בלוויו בהחלט נחשבת, כאמור, אבל גם יקרה מאוד). אבל, למען האמת, בשנים האחרונות הערים האחרות שציינתי נחשבות לא פחות, ולדעתי לגמרי בצדק, ולפחות השתיים האחרונות נבחרות כל פעם כטובות או הבטוחות ביותר בוושינגטון ואף בין המומלצות בארה"ב..

KallaGLP

New member
אגב, בלוויו גם הרבה יותר פקוקה בהשוואה לערים האחרות.

אמרתי שהמחיר לא רלוונטי.

גם בבלוויו יש הרבה פארקים ומגרשי משחקים, ספריי פארק בקרוסרודס, חוות (שם יש קייטנות בקיץ), וכו'. הסנוקוולמי שאני מכירה זה חור (עם מפלים יפים אבל זהו).
אני לא יודעת לגבי מחירים, כי לא גרתי שם מאז 2008, אבל לגבי המצב של בלוויו וסביבתה אני יודעת גם הרבה אחרי, כי ביקרנו שם הרבה (אולי עד 2016, לא זוכרת בדיוק מתי הייתה הפעם האחרונה).
סמאמיש הייתה נחשבת וגם יקרה עוד כשאנחנו היינו. גם איסקווה בסדר. לא ברור לי איך סנוקוולמי נכנסה לספירה שלך ומה הקשר.

למעלה