מעבר לסיאטל

KallaGLP

New member
סליחה, טעיתי. גודל של משק בית ממוצע בבלוויו אינו 3...

הוא מתחת ל-2.5:
Bellevue’s households averaged about 2.43 persons per household in 2015 with about 30 percent of households being one person, 35 percent being two person households, 20 percent being 3-person households, 15 percent being 4-person households and five percent being five-person households. Six and seven plus person households comprised the remaining two percent of Bellevue’s households.
רבים מהשוכרים גרים בדירות בקומפלקסים או ב-town houses או בבתי קרקע שהם הרבה יותר קטנים. כמות האנשים שבאמת גרים בבית קרקע המיועד למשפחה גדולה היא קטנה, ולכן העלויות הממוצעות בהתאם. ולפער צריך להוסיף גם הוצאות גדולות יותר על פרנסה של משפחה שהיא גדולה פי 2 מהממוצע, כמו גם עלויות של חוגים ל-3 ילדים לעומת ילד אחד או בכלל לא.
בקיצור, לא מספיק להביא נתונים סטטיסטיים, צריך גם להבין למה הם מתייחסים וכמה הם באמת רלוונטיים למקרה ספציפי.

Boston Guy

New member
אזור פרוורי מיקרוסופט \ AT&T מתאפיין ב"משכנות עבדי הייטק"

חי שם עם שלם של "חיילי ויזת H1" מהודו, סין, אוקראינה וכיוצ"ב - שעבורו צמח שם בשלושת העשורים האחרונים יער של קומפלקסים שבכל אחד מהם עשרות רבות או מאות של דירות צנועות.

זה הפך את הסטטיסטיקות ללא רלוונטיות - כי נוצר שם פרבר שבעצם יש לו איפיונים דיור של עיר גדולה.

דבר דומה קרה בעיירה שבה אני גר. הסטטיסטיקות אומרות שהמחיר החיצוני של בית כאן הוא, נגיד, 800 אלף דולר - אבל מה שהסטטיסטיקות לא מראות זה שהבית החיצוני פה זה לא בית פרטי שבו 3 או 4 חדרי שינה, אלא דירה של פחות מ 1000 רגל מרובע שיש בה 2 חדרי שינה ואפילו אין לה חנייה. המחיר של מקום חנייה indoor בעיירה שלי הוא יותר מרבע מליון דולר...

KallaGLP

New member
אכן,בהחלט, זה גם.

בכלל, יש בבלוויו המון קומפלקסים, ולא רק יוצאי הודו וסין גרים בהם.יש לי שם חברים ממוצא ישראלי, רוסי ויהודי-אמריקאי שגרים בדירות שכורות. לרבים מהם יש ילדים שכבר עזבו את הבית והקימו משפחות צעירות (בדרך כלל במקומות זולים יותר). יש גם כמה רווקים/זוגות. אישית, כשאני חושבת על זה, לא כל כך נתקלתי במשפחות צעירות וגדולות שגרות בבתי קרקע גדולים בבלוויו כי הן כנראה מיעוט קטן יחסית.

יש! תמיד רציתי משפחה גדולה.

אאלץ להסתפק בכך שלפחות מישהו אחד חושב שיש לי אחת כזאת.

KallaGLP

New member
בואי נגיד ככה: בארץ זו משפחה נורמלית, בארה"ב בהחלט גדולה.

KallaGLP

New member
אבל לגדל 3 ילדים זה לא קל בכל מקרה. לי יש 4, אז אפילו בארץ

KallaGLP

New member
האזור שבו אפשר לכתוב את המשך התגובה לא נפתח אצלי, משום מה.

danakama10

New member
נרשם

הפורום יודע שהבית שלך שווה הרבה יותר מ 800K $, ושמחיר של חניה אינדור הוא יותר מרבע מליון $ ... שופוני much, כבר אמרנו?

danakama10

New member
גודל הבית לא שייך למספר הילדים

לפחות לא בעיירות יוקרתיות כגון בלוויו.
הנה:

In Bellevue, for instance, 23.3 percent of houses are 1,800 to 2,400 square feet; 25.4 percent are 2,400 to 3,600 square feet; and 8.8 percent are 3,600 or more square feet.

כך שלא נדיר למצוא בית עם גינה ו- 4 חדרי שינה בבלוויו למשל. וחוגים זה באמת כסף קטן, אז בואי...
אני אכן ממליצה להתעלם ממה שכותבים ישראלים בתפוז. את ובוסטון ניחנתם במין רצון להראות כמה אתם מצליחנים, כי אם 180,000 $ למשפחה זה לא מדהים בפרוורים של סיאטל, סימן שאתם המצליחנים מרוויחים הרבה יותר. ואם חלילה מישהי לא מבינה מדוע עיר (שכנראה הכותבת גרה בה) נכללת ברשימת הערים המוצלחות לטעמה, התגובה הדוקרנית לא מאחרת להגיע.
לא רק הפוליטיקה בפורום הזה היא אישית וריגשית, גם לוקחים קשה מאוד כל משהו שעשוי להתפרש כאילו הכותב אינו מהשיכבה הכי מצליחה בפורום.

בנוסף, לא אמרתי להסתמך רק על נתונים יבשים. הצעתי קודם לעשות מחקר על שכונות שונות, ואז להכנס לפורומים אמריקאים ולהתייעץ שם. גם יש הרבה אנשים ולא רק נציגה אחת שטוענת שזה "לא מדהים", וגם רוב האנשים שם נותנים עיצות אמיתיות שבאמת מנסות לעזור ולא מיועדות להאדיר את עצמם.

KallaGLP

New member
עכשיו הבנתי. את מנסה לנקום על המחלוקת בדיון הקודם

ממש בוגר מצידך. בחיי שלא ברור לי למה את לוקחת את כל הדיונים האלה אישית, במיוחד שהדיון הנוכחי ממש לא קשור אלייך בשום צורה.
לי גם יש 3 ילדים שלומדים בבתי ספר ציבוריים, אז אני יודעת מה עלות החוגים, ואילו חשבתי שהיא מבוטלת לא הייתי מזכירה אותה.
ואני כתבתי במפורש לא פעם שחיפשתי להוזיל את יוקר המחיה שלנו וזו אחת הסיבות שעברנו מקליפורניה, אז להגיד שאני מנסה להתרברב במצבי הכלכלי היוקרתי?
נו, באמת. אין לך מה לעשות חוץ מלחפש סיבות הזויות לכך שאני מנסה לעזור למשפחה גדולה שרוצה לחיות באזור יחסית יקר ברמת חיים גבוהה ובבית גדול וגם לחסוך לפנסיה? נכון, בדיוק, כל מה שכתבתי פה נועד רק כדי להתרברב במצבי הכלכלי (שאפילו לא הזכרתי אותו) ולא משום סיבה אחרת. לא יכולת להמציא משהו הזוי יותר?
כל יחידות הדיור האלה שאת שטחן ציינת - לא כתוב אם מדובר בדירות או ב-town houses, למשל, וגם לא מצוין כמה חדרי שינה יש בהן. אני מניחה שרוב הבתים עם 4 חדרי שינה בשכונות הטובות בבלוויו יהיו מעל 2400 רגל מרובע, סביר שיותר באזור ה-3000 לפחות (כי לבתים כאלה בדרך כלל יש גם סלון, חדר אוכל, חדר משפחה, כמה חדרי שירותים ואולי גם חדר עבודה וכד'). זה משאיר לא יותר מ-30% (ויותר סביר שפחות) מהבתים, שמתוכם לא ברור כמה באמת הם בתי קרקע עם גינה וגם איזו גינה, וגם מה היה המחיר שלהם בזמן שנקנו. עכשיו, כשבדקתי שוב באתר, כתוב שם שיחידות של 4 חדרי שינה מהווים 22%, ומתוכם לא ברור כמה מהם בתי קרקע נפרדים עם גינה.
כתוב גם:
Bellevue had a greater diversity of structure types than the nation, state and county, with over half of its housing stock being in structures with two or more units.
וגם:
Recently, much of Bellevue’s new housing construction has been in rental units.
מה שאומר שכל אלה אינם בתי קרקע פרטיים עם גינה.
כלומר, בגלל עליית מחירים אנשים לאחורנה פחות מרשים לעצמם לקנות וגם כששוכרים מחפשים יחידות דיור זולות יותר, וזה מצביע על מגמה. אסור לשכוח שמחירי הבתים עלו בשנים האחרונות במאות אחוזים והיה הרבה יותר קל לקנות בית גדול לפני עליית המחירים. כשבודקים באתרים כמו זילו אפשר לראות בקלות שבתים שנקנו לפני 10 שנים ב-200 אלף דולר נמכרים היום ב-600 אלף ויותר. שלא לדבר על כך שלמשפחה קטנה צריך הכנסה יותר נמוכה כדי לתחזק אותה רמת חיים, וגם אם תגור בבית גדול, יהיו לה בסך הכול הרבה פחות הוצאות. אז אנא, אל תצחיקי אותי עם הטיעונים המוזרים שאת מביאה ועם ייחוס מניעים אישיים הזויים להצעות עזרה.
באמת שהצחקת אותי, ובגדול.

KallaGLP

New member
שלא לדבר על כך שעוד אפשר היה אולי למצוא איזה היגיון עקום

בטיעון שלך אילו אני עצמי הייתי גרה בבלוויו אבל שולחת אותם לחפש מקום יותר זול כי לדעתי ההכנסה שלהם, בניגוד לשלנו, לא מאפשרת להם לגור בעיר היקרה יותר. אבל אני במפורש ציינתי שגם אני לא גרה בבלוויו, בין השאר כי במקום טוב אחר עלות הדיור זולה יותר (אומנם זו לא הסיבה היחידה, אני בכלל אוהבת מקומות פחות עירוניים באופי, אבל זה בהחלט אחד השיקולים במכלול). כשחיפשנו לקנות בית, קבענו לעצמנו רף עליון של מחיר וחיפשנו בכל האזורים עם סקול דיסטריקטס טובים, ולא היה אף בית בבלוויו שהיה בטווח של מה שאנחנו יכולים ומוכנים להרשות לעצמנו - ראינו עשרות בתים, אך לא ראינו ולו בית אחד בבלוויו. את כנראה במצב כלכלי הרבה יותר טוב, כי לא רק שאת לא חושבת שיקר לגור בבית גדול עם משפחה גדולה בבלוויו, אלא גם סיפרת שגרת בבית עם 6 חדרי שינה עם משפחה קטנה יותר, שזה הרבה מעבר למה שמשפחה ממוצעת מרשה לעצמה. אז מי כאן מתרברב?

KallaGLP

New member
סליחה, לא את כתבת על בית עם 6 חדרים, אבל כל היתר נכון.

אנחנו גרנו בבית בן 6 חדרים כי זה מה שמצאנו.

התלבטנו בין שני בתים - אחד גדול מדי (זה) ואחד קצת קטן מדי (ושייך למישהי שזה מה שהיא עושה - משכירה בתים בבעלותה, ולכן גם מאוד, נאמר, מינימליסטי), ובסוף הלכנו על הגדול מדי. הבית שלנו היה מציאה, כי זה היה הבית שבו בעל הבית גדל, והוא היה מאוד חשוב לו, ולכן מטופח (למיטב זכרוני הוא טיפל בגינה - אנחנו רק כיסחנו דשא, דאגנו שההשקייה תפעל וגרפנו עלים) - וכאמור, שכר הדירה היה בערך כמו שכר דירה של דירה בקומפלקס כמו שדיברו פה עליו (שמאוד נפוצים ברדמונד, למשל). זה ההבדל בין לשכור לבין לקנות - כשאתה שוכר אתה יכול למצוא מציאה שלא היית יכול לרכוש. אז אם הם מוכנים לשכור - כדאי להם גם להסתכל על ההיצע הקיים בשכירות.

KallaGLP

New member
למי שמצליח לגור בבית גדול ויפה, בין אם כי מצא מציאה

KallaGLP

New member
ובין אם כי יש לו הרבה כסף. אני חושבת שזה נהדר, ואני מאחלת

KallaGLP

New member
לכל באי הפורום שיוכלו להרשות לעצמם לגור ברמת חיים גבוהה

למעלה