מעבר לסיאטל

KallaGLP

New member
אני מבינה שלא ברור לך, זה בסדר.

את באמת לא חייבת להבין.

אממ... לא, הכוונה הייתה לשאול מה קרה בסנוקוולמי בשנים

האחרונות שגרם לה להפוך לאחד האזורים ברשימה.
בסנוקוולמי ל-א היינו בשנים האחרונות (זה לא ממש קרוב) ולכן אני תוהה מה עשו שם שהפך את המקום ממקום שבאים לבקר את המפלים בו וללכת למקום שאנשים רוצים לגור בו אם הם עובדים בסיאטל.

KallaGLP

New member
הייתה שם בנייה מאסיבית בשנים האחרונות

והיא נהייתה לאחת הערים הנחשבות לטובות ביותר בוושינגטון, היא נהדרת לילדים (יש מגרש משחקים במרחק הליכה קצר מכל בית, יש בה איזה 40 פארקים, יש מדרכות מסודרות משני הצדדים בכל הרחובות ועוד) ורמות הפשיעה בה אפסיות. הנסיעה ממנה למרכז סיאטל נמצאת בטווח המבוקש על ידי פותחי השרשור, והיות שגם אף פעם אין פקקים, הרבה פעמים היא לא לוקחת יותר זמן ממה שלוקח לצאת מהשכונות הפנימיות בערים כמו בלוויו ורדמונד כדי להגיע לסיאטל.
כמובן שלא מדובר בעיר התחתית, שהיא מאוד נחמדה בתור אתר תיירותי, אלא על מה שנקרא Snoqualmie Ridge, שזכה לבנייה חדשה ולהתפתחות עצומה בשנים האחרונות. בזכות זה שזה קצת יותר מרוחק מסיאטל היא קצת יותר זולה מערים כמו בלוויו בממוצע (אם כי זה בהחלט לא אזור זול), אך הסקול דיסטריקט מצוין. בקיצור, מבחינת מה שפותחי השרשור מבקשים זו בהחלט אחת האפשרויות שכדאי לבדוק, כמו גם האחרות שציינתי.

באופן כללי באזור הזה (כלומר, פרט לסיאטל עצמה)

יש מעט מאוד פשיעה. תודה על המידע לגבי סנוקוולמי. ממש מפתיע לשמוע.

KallaGLP

New member
נכון, אבל עדיין הכול יחסי וכל שנה עושים דירוג

וסנוקוולמי בהחלט מובילה מבחינת רמת הביטחון.

אולי גם הפושעים לא שמעו על השינויים בסנוקוולמי

וחושבים שזה עדיין חור...
במקרה כזה פרסומים כמו זה ב-USA Today דווקא בעייתיים...

KallaGLP

New member
בהחלט ייתכן.

אבל אני חושבת שזה גם בזכות זה שהיא יחסית קטנה ואינטימית. יש לזה גם יתרונות נוספים. אנחנו מכירים אישית את ראש העיר (גם היינו אצלו בברביקיו) ואת מפקד המשטרה המקומית (והמשטרה פה ממש נהדרת, אגב), אחת הבנות שלנו יוצאת עם בנו של חבר מועצת העיר. הם כולם שכנים שלנו. בקיצור, אנחנו יודעים בדיוק מה קורה ומה מתוכנן בעיר. מה שטוב הוא שסיימו עכשיו לבנות את השכונה הגדולה האחרונה שהייתה בתכנון כאן ואנחנו כבר יודעים שלפחות בעתיד הנראה לעין העיר לא תתרחב יותר מבחינת בנייה, מה שמבטיח שמירה על אופייה הנוכחי, על אווירת השלווה, הביטחון והאינטימיות, על הרמה הגבוהה של האוכלוסייה (שרובה אוכלוסיית הייטק מסודרת כלכלית), על הריאות הירוקות, אוצרות הטבע וחיות הבר, על העדר פקקי תנועה יחסית לכל עיר אחרת באזור וכו'.

KallaGLP

New member
נורת' בנד זו עיר שכנה, אבל מאוד שונה באופייה מסנוקוולמי.

אגב, טווין פיקס, היא צולמה באזור סנוקוולמי ונורת' בנד, כמובן, ואנחנו נתקלנו באחד הטיולים בסנוקוולמי במכונית של השריף מהסדרה.

KallaGLP

New member
אין לי מושג מה זה הדיינר של טווין פיקס.

אולי נסגר מאז מרוב שהיה "מוצלח" (ואולי קיים ופשוט לא שמעתי עליו). אישית, אני מעדיפה את המסעדות של סנוקוולמי עצמה. יש בסנוקוולמי הרבה מסעדות טובות דווקא, אולי כי זו עיר תיירותית. ויש גם את הקזינו המפורסם, שבו יש מסעדות טובות ומופעים (כלומר, זה מקום בילוי מוצלח גם ללא מהמרים, כמונו). וגם המועדון של הרידג' מאוד מוצלח, גם למי שלא משחק גולף. וכמובן שיוצא לנו ללכת למסעדות ובילויים בכל האזור, כולל בלוויו וסיאטל. 35 דקות נסיעה בממוצע ואנחנו בבלט, באופרה, בקונצרט או בתאטרון, כך שהמרחק הוא בהחלט לא בעיה.

KallaGLP

New member
גם לא אומר לי כלום.

אך למען האמת, אנחנו לא בקטע של קינוחים/מתוקים, אז לרוב אנחנו מלכתחילה הולכים למסעדות שמגישות ארוחות של סלט, בשר, מרק וכד', ופחות למקומות שהם בהגדרה בתי קפה.
אבל הסתכלתי עכשיו באינטרנט וראיתי לפחות ביקורת אחת קטלנית ביותר, אז כנראה שזה באמת מקום לא משהו בלי קשר להעדפות אישיות.

KallaGLP

New member
אגב, סנוקוולמי נבחרה על ידי USA Today

לאחת מתוך 50 הערים שהכי טוב לגור בהן בארה"ב, אך לדעתי הם מנו שם רק חלק קטן מיתרונותיה של העיר.

Boston Guy

New member
לא חייבת להבין, אבל כן חייבת להגיב...

זה מזכיר לי שלפני שעשו לי את הרילוקיישן לארה"ב (מה שקרה בימים שבאינטרנט עוד היה חור, וממש לא היה היכן לשאול שאלות) התייעצתי עם אנשים "בעלי נסיון" לגבי עלויות המגורים והחיים בארה"ב...

רוב האנשים הבכירים בחברה הישראלית שבה עבדתי היו בוגרי MIT וקולומבייה - והם שמחו לספר לי על עלויות הדיור והמחייה בארה"ב.
היתה רק שתי בעיות באינפורמצייה שקיבלתי:

בעייה אחת - הם היו בגילאי ה 40 וה 50 לחייהם כשדיברתי איתם, והם למדו בארה"ב בשנות ה 20 לחייהם... כלומר קיבבלתי אינפורמצייה בת 20 שנה, על עלויות מגורים ומחייה של שנות ה 70 בארה"ב כשאני עברתי בשנות ה 90.

ובעייה שנייה - הם נתנו לי עלויות מגורים ומחייה לסטודנט צעיר ותפרן שבא לכמה שנים בודדות.

למזלי - קלטתי את הבעיות הללו עוד לפני שחתמתי על חוזה השכר והתנאים, כי היו לי נסיעות מקדימות שבהם היה לי את הזמן לעשות ולידצייה של המספרים ולהתאושש מההלם הראשוני של "הכל יקר פי 5 ממה שהם אמרו".

המחירים בבוסטון של המשבר הכלכלי הנורא של שנות ה 70 (אזור עם 12% אבטלה אז) היו מאוד, מאוד שונים מהמחירים של בוסטון עשר שנים אחרי ה Massachusetts Miracle ובאמצע ה Tech Boom...

אבל אמרתי שהמחיר שהיה לא רלוונטי. לגבי האזור (להבדיל

מהמחירים) הידע שלי הוא מסביבות 2016, כאמור (סנוקוולמי לא באזור) - לא בדיוק עברו 30 שנה... ואנחנו משפחה ולא סטודנט צעיר ותפרן.
לגבי מה שלא היה לי ידע (כמו בתי ספר) כתבתי, וכתבתי גם ממתי הידע שלי בנושאים האחרים - אז מה בדיוק הבעייה?

אולי לא היה ברור מהדברים שלי - לא עברנו מבלוויו חזרה לארץ, אלא גרנו במקום שהוא מרחק נסיעה משם עד 2014 שאז חזרנו לארץ (אבל חזרנו למקום שבו גרנו גם לשני הקיצים הבאים).

KallaGLP

New member
מילא 20 שנה. הדברים משתנים במהירות עצומה.

אפילו ברזולוציה של שנה בודדת ופחות מכך. אנחנו גרנו באזור עמק הסיליקון בקליפורניה 3 שנים, והמצב כשעזבנו כבר ממש לא היה זהה למצב שאליו הגענו. אפילו הנסיעה מהבית לעבודה לקחה לבעלי בסוף משמעותית יותר זמן מאשר בהתחלה, שלא לדבר על מחירי הדיור שקפצו.
גם פה אני רואה את אותם התהליכים מתרחשים. אנחנו גרים פה קצת פחות משנתיים וכבר מחירי הדיור השתנו מאוד, ולא רק הם.

danakama10

New member
מציעה לך בחום לחפש אינפורמציה במקומות אחרים

לא משנה מה השכר שלכם ואיפה אתם רוצים לגור, תמיד יהיה את המטיף בשער שטוען שזה לא מספיק כדי לגור שם או במקרה הטוב "לא משהו". חכי חכי מה היה קורה אם היית שואלת לגבי בוסטון...
באתר של זילו אומרים שהרנט החציוני בבלוויו הוא 2,700 $, ושזה גבוה מהשכונות סביב סיאטל שם החציון הוא 2,200 $. זה כבר נותן לך קנה מידה כלשהו לגבי שכר דירה ולגבי בלוויו שהיא שכונה טובה יותר מהממוצע. כך את יכולה לחפש לגבי שכונות אחרות.
באתר הזה את יכולה לראות מהו השכר החציוני למשק בית בבלוויו היוקרתית - 100,700 $.
עוד חיפוש מעלה שבעיר שהם מכנים הכי טובה בוושינגטון, מרסר איילנד, ההכנסה החציונית של משקי הבית היא 130,000 $. במדינה, העיר בה גרים ביל גייטס ובזוס, השכר החציוני הוא 182,000 $.

בקיצור, את כבר יכולה להיות שקטה שבמשכורות שלכם תחיו יפה מאוד באיזור סיאטל. כדי להתייעץ עם אנשים מקומיים, ממליצה לך לכתוב בפורומים כאן -
http://www.city-data.com/forum/washington/

KallaGLP

New member
את שוכחת כמה דברים מאוד חשובים.

גודל של משפחה וסוג של בית. לרוב האמריקאים אין 3 ילדים והם לא גרים בבית פרטי עם גינה ו-4 חדרי שינה ובנוסף צריכים לשלוח 3 ילדים לחוגים (פעם אחרונה שבדקתי גודל משק בית ממוצע בבלוויו היה משהו כמו 3 אנשים).
נכון, בהחלט אפשר להתעלם ממה שכותבים אנשים שחיים את החיים פה כאן ועכשיו, בדקו פה מחירים וקנו פה בית ולהסתמך על נתונים סטטיסטיים יבשים שלא אומרים כלום על הוצאות אמיתיים למשפחה בגודל מסוים וצרכים ספציפיים, ושכל גולש יחליט לעצמו.

למעלה