מעבר לסיאטל

KallaGLP

New member
בבית חלומותיהם, כולל ארמון, ולהרשות לעצמם כל מה שליבם חפץ בו

KallaGLP

New member
התגובה שלי הייתה מיועדת למי, שבניגוד אליי, כנראה כואב לה

KallaGLP

New member
מאוד אם מישהו חי ברמת חיים גבוהה וחלילה זה משתמע ממשהו שכתב

KallaGLP

New member
או אפילו אם רק נדמה לה שזה משתמע, ונשרפים לה הפיוזים מזה.

KallaGLP

New member
עד כדי כך שהיא מאשימה אחרים בכך שהם עונים רק כדי להשוויץ

KallaGLP

New member
ולנפנף בעושרם העצום מול עיני מסכנים שכמותה. אז מתנצלת שבטעות

KallaGLP

New member
הושחל ביתך לסיפור ואני ממש שמחה בשבילך שמצאת כזה ונהנית ממנו

KallaGLP

New member
הצלחתי להיכנס כמו שצריך מדפדפן אחר

במקום לזרוק סתם מילים באוויר, הינה העובדות:

בדקתי באתר ריאלטור את כל בתי הקרקע עם 4 חדרי שינה המועמדים להשכרה כיום בבלוויו, ואלה המחירים שקיבלתי:

3,495
5,800
3,500
4,395
6,800
4,100
3,400
4,500
3,600
4,250
3,450
4,200
3,950
5,377
3,300
2,850 (בית קטן וצפוף עם חדר שירותים מלא אחד)
4,098
בקיצור, חוץ מבית אחד קטן שכנראה לא עונה על הצרכים של משפחה של 5 איש שרוצה לחיות בנוחות, כל יתר הבתים מתחילים מ-3,300 דולר ומעלה, רובם מסתובבים סביב ה-4000 ומעלה. וזה עוד לפני שאנחנו בכלל יודעים מה המיקום של הבתים ואם הם באמת במצב טוב ומתאימים לצורכי המשפחה, במיוחד הזולים שבהם. אני מבינה שעבור דנה, לשכור בית בסכומים כאלה זה משחק ילדים, וזאת כשבנוסף צריך להאכיל ולהלביש משפחה של 5 איש, לשלם חשבונות, לרכוש מוצרי צריכה לבית, לשלוח ילדים לחוגים ואולי לצהרון, להחזיק 2 מכוניות, גם להשאיר כסף לבילויים וטיולים וגם לחסוך סכום סבירלפנסיה, אבל אני אישית רואה את המצב קצת אחרת.

נו, זה מסביר את זה.

מעולם לא היו לנו שתי מכוניות
.
כשגרנו שם בעלי נסע לעבודה בהסעה (אחרי הליכה מסוימת).
ובכלל היינו אז רק ארבעה, ומתוכם אחת תינוקת בבית איתי (שלובשת את הבגדים של אחותה ויונקת...), ורק אחת במסגרת + חוג.
וברצינות - אם הסכומים האלה נכונים (לא יודעת כמה האתר ריאלטור מקיף) זה באמת הרבה יותר ממה שאנחנו שילמנו.

ואחרי שהסתכלתי קצת בקישורים - יכול להיות שזה תיווך לבתי יוקרה או משהו? כי הבתים שאנחנו ראינו והיו בסביבה שלנו היו הרבה יותר קטנים והרבה פחות מפוארים.

בכל מקרה, מן הסתם

הייתה עלייה במחירים ב-10 שנים... עכשיו אני מצטערת שלא קנינו שם בית
.

אה, ובדקתי בכמה משכירים את הבית הספציפי שאנחנו שכרנו.

באוגוסט 2018 המחיר שהם ביקשו היה 3450 דולר. (אבל, כאמור, מדובר בבית של 6 חדרים, 2 קומות - הבתים האחרים מסביבנו היו קטנים יותר, ולרוב קומה אחת). וכן, שישה חדרים זה רק חדרי השינה - היה גם living room, family room, formal dining room וגם אזור לאכול במטבח (בו אכלנו - את הדיינינג רום הפכנו לחדר משחקים נוסף, בנוסף לחדר המשחקים הענק אליו הפכנו את אחד החדרים בקומה העליונה). כלומר, זה בית שמספק הרבה הרבה יותר מהצרכים של משפחה בת 4-5 נפשות. אני לא משוכנעת שהם לא יצליחו למצוא משהו באזור ה-3000 ומטה שעונה על צרכיהם (גם לא חייבים 4 חדרי שינה. אנחנו מעולם לא השתמשנו ביותר משלושה - לא אנחנו עם 3 בנות, וגם לא ההורים שלי עם 4 ילדים - שני ילדים בחדר זה סבבה. כשגרנו בבית הזה עם 6 חדרי שינה והיינו 4 - ישנו בשניים מהחדרים. כל השאר היו בונוס לא הכרחי).

KallaGLP

New member
תראי, הם כתבו במפורש מה *הם* רוצים ועל זה התבססתי.

הם כתבו פירוט, והם כתבו שהם לא רוצים לרדת מרמת החיים הנוכחית שלהם.
ברור שאם היה בא גולש וכותב שהוא מסתפק בבית קטן ורוצה להצטמצם כמה שיותר - העיקר לגור דווקא בבלוויו - הייתי מסכימה איתך.
אבל הם כתבו את סדר העדיפויות שלהם - הם רוצים בית פרטי עם 4 חדרי שינה וגינה, הם רוצים סקול דיסטריקט טוב וחוגים לילדים, יש להם שתי מכוניות וכו'. הם כתבו שהם לא רוצים לרדת ברמת החיים. והם כתבו שנסיעה של עד 45 דקות זה בסדר. אז הסתמכתי על זה כשנתתי את ההמלצות שלי, זה הכול.
כשהיה זוג צעיר שחיפש דיור כמה שיותר זול בקומפלקס ובית ספר לא היה רלוונטי להם, אז זה מה שחיפשתי להם. אלה ביקשו בית פרטי עם 4 חדרי שינה בשכונה טובה ובתי ספר טובים, אך שלא יהיה יקר מדי, ולכן המלצתי ככה. ההמלצות שלי מסתמכות על סדר העדיפויות של מחפשי העזרה, לא על מה שאפשרי תיאורטית.

כמו שתיארתי, גם 6 חדרים

יכולים להיות יותר מ-6, ו-3 יכולים להיות יותר מ-3. לא הייתה בעייה להפוך את הפורמל דיינינג רום לחדר, אם רוצים עוד חדר. אני חושבת שאי אפשר לדעת בלי ללכת לראות במה מדובר - ווהכל תלוי במה בדיוק קיים בשוק באותו זמן. לגבי האזור שלנו, הוא היה ליד בי"ס אינטרלייק - לא יודעת אם זה אזור טוב או לא מבחינת בתי ספר, אבל אפשר להסתכל. לא היו ילדים קטנים כי הילדים היו כבר גדולים (גילאי תיכון) - אחרי 10 שנים אני לא יודעת מה המצב מבחינת ילדים.

KallaGLP

New member
תיאורטית זה נכון, אבל מעשית זה לא בהכרח פשוט.

אם את קונה בית ומוכנה להכניס כסף בשיפוצים, אז אם בגדול שטח הבית, החלוקה הבסיסית והמיקום עונים על הצרכים שלך, אז אין בעיה לעשות שינויים פנימיים, לשבור ולבנות קירות, להוסיף או להוריד דלתות וכד'. למשל, בארץ, כשחיפשנו בית באזור מסוים ועם חלוקה ספציפית שמתאימה לנו (לדוגמה, הייתי חייבת משרד במקום שבו אוכל לעבוד בלי הרבה רעש כי עבדתי הרבה מהבית) - אז חיפשתי באיזי עד שמצאתי אחרי כמה חודשים של חיפושים את הבית שהתאים לצרכים שלנו מבחינת מיקום, חלוקה ומחיר, עשינו בו כמה שינויים פנימיים והכול היה נפלא. מה שעזר גם שחיפשתי באזור הקרוב מאוד למקום המגורים שלי, אז יכולתי כל פעם לחזור ולחפש.
אבל כששוכרים בית, בדרך כלל אין אפשרות לעשות שינויים מפליגים וגם אין כל כך הרבה זמן לחפש בדיוק את הבית שמתאים. גם כשבאים לחפש מסטייט אחר וצריכים למצוא יחסית מהר כדי שאפשר יהיה לעבור ולהתחיל לעבוד, זה הרבה יותר קשה למצוא דבר כזה, ועוד כששהצע מלכתחילה די קטן. למשל, אנחנו לא היינו יכולים להסב את החדרים שאינם מוגדרים כחדרי שינה בבית הנוכחי לחדרי שינה מבלי שינויים מבניים והוספת דלתות. אנחנו כן עשינו כאן שינויים כדי שהבית יתאים יותר למה שרצינו, אך השינויים האלה לקחו זמן (כי הקבלנים עובדים לאט), ואני הייתי צריכה לשהות כאן לבד במשך חודשיים ולהשגיח על השיפוצים, כדי שבינתיים הילדים יוכלו להמשיך בשגרת החיים והלימודים והבעל יוכל ללכת לעבוד (אני עבדתי מהחדר במלון). אבל, כאמור, לא לכולם יש את הזמן ואת האפשרות לכל התהליכים האלה, של חיפוש של בדיוק מה שצריכים וכמות ואופי השינויים שניתן לעשות בבית שכור הם מוגבלים עד בלתי קיימים (וממילא מי בכלל ירצה להשקיע כסף בבית שאינו שלו?), ולכן לרוב מי שרוצה לשכור דווקא בית עם 4 חדרי שינה, מלכתחילה יחפש ספציפית בית שמוגדר ככזה.
עוד דברים כששוכרים בית לעומת קונים - כשקונים עושים אינספקשן מדוקדק ואם יש בעיות - מתקנים אותן מראש או במהלך זמן. כשנכנסים לבית שכור זה קצת חתול בשק, ולכן צריך להיזהר במיוחד עם בתים ישנים. בבית הישן ששכרנו בקליפורניה, למשל, היו המון בעיות של צנרת וביוב, חשמל, עץ רקוב ועוד, שלא יכולנו לראות בעין בלתי מזוינת כשראינו את הבית. אז נכון שבדרך כלל בעלי הבית אחראים על תיקונים של דברים כאלה, אבל הם לא ממהרים לתקן וגם מנסים לחסוך בעלות התיקונים, ולכן עושים תיקונים לא מקצועיים או מינימליים ואותה בעיה עלולה לחזור אחר כך שוב. זה היה כל הזמן קורה אצלנו. לכן כששוכרים בית, צריך להיזהר במיוחד אם הבית הוא ישן או אם המחיר זול יחסית לבתים דומים באזור, כי עלולות להסתתר מאחורי זה בעיות והרבה כאב ראש.
בקיצור, תיאורטית הרבה דברים אפשריים, אך בפועל לא תמיד קלים ליישום, במיוחד בסוג כזה של מעבר, שבו באים מרחוק וצריכים לשכור בית מתאים מהר.

KallaGLP

New member
זה ריאלטור, אתר מאותו סוג כמו זילו.

יש שם הכול, מהכי זול עד הכי יקר, ואני לקחתי את כל הבתים שהיו 4 חדרי שינה.
בית של 6 חדרי שינה שמושכר כל כך בזול זה באמת מאוד חריג, אבל לא תמיד יש מציאה זמינה כזו בדיוק בזמן שצריך למצוא בית.
אגב, יש יחסית מעט בתים פרטיים להשכרה, הרוב (גם באתר הזה) זה קומפלקסים שונים, שאותם לא טרחתי להביא כמובן כי הם לא רלוונטיים.

KallaGLP

New member
ואגב, אולי חלק מהסיבה היא שזו שכונה עם מעט ילדים,

אולי כי היא מרוחקת מבתי הספר וגם אין מדרכות ולא נוח לצאת איתם, אין לי מושג. במקרה כזה, זה ממש לא מה שהמשפחה הספציפית הזאת מחפשת.

היו מעט ילדים כי הם גדלו והיו נערים ונערות בתיכון

(מה שעבורנו לא היה רלוונטי).
אני לא יודעת מה המצב היום - אולי יש יותר ילדים ואולי אין בכלל. מצד שני, אולי היו יותר משפחות עם ילדים גם כשאנחנו היינו - פשוט לא כל כך ראו אותם ברחוב.

danakama10

New member
הפוסל במומו פוסל

לא ברור על מה את חושבת שאני אמורה "לנקום" (על זה שלא הבאת לי טיעונים עניינים
?).
אני לא אגרר לעוד ויכוחי סרק, רק אציין שחיפוש זריז של בתים בעלי 4 חדרי שינה באיזורים המדוברים מעלה שכר דירה שמשפחה שמרוויחה 180K בהחלט יכולה לעמוד בו בקלות.
הפנתי את השואלת לפורומים שם יש הרבה אנשים שיכולים לעזור לה, ובזאת סיימתי.

KallaGLP

New member
בדיוק, הפוסל במומו פוסל, זה בדיק מה שעשית בשרשור.

למעלה