תיאורטית זה נכון, אבל מעשית זה לא בהכרח פשוט.
אם את קונה בית ומוכנה להכניס כסף בשיפוצים, אז אם בגדול שטח הבית, החלוקה הבסיסית והמיקום עונים על הצרכים שלך, אז אין בעיה לעשות שינויים פנימיים, לשבור ולבנות קירות, להוסיף או להוריד דלתות וכד'. למשל, בארץ, כשחיפשנו בית באזור מסוים ועם חלוקה ספציפית שמתאימה לנו (לדוגמה, הייתי חייבת משרד במקום שבו אוכל לעבוד בלי הרבה רעש כי עבדתי הרבה מהבית) - אז חיפשתי באיזי עד שמצאתי אחרי כמה חודשים של חיפושים את הבית שהתאים לצרכים שלנו מבחינת מיקום, חלוקה ומחיר, עשינו בו כמה שינויים פנימיים והכול היה נפלא. מה שעזר גם שחיפשתי באזור הקרוב מאוד למקום המגורים שלי, אז יכולתי כל פעם לחזור ולחפש.
אבל כששוכרים בית, בדרך כלל אין אפשרות לעשות שינויים מפליגים וגם אין כל כך הרבה זמן לחפש בדיוק את הבית שמתאים. גם כשבאים לחפש מסטייט אחר וצריכים למצוא יחסית מהר כדי שאפשר יהיה לעבור ולהתחיל לעבוד, זה הרבה יותר קשה למצוא דבר כזה, ועוד כששהצע מלכתחילה די קטן. למשל, אנחנו לא היינו יכולים להסב את החדרים שאינם מוגדרים כחדרי שינה בבית הנוכחי לחדרי שינה מבלי שינויים מבניים והוספת דלתות. אנחנו כן עשינו כאן שינויים כדי שהבית יתאים יותר למה שרצינו, אך השינויים האלה לקחו זמן (כי הקבלנים עובדים לאט), ואני הייתי צריכה לשהות כאן לבד במשך חודשיים ולהשגיח על השיפוצים, כדי שבינתיים הילדים יוכלו להמשיך בשגרת החיים והלימודים והבעל יוכל ללכת לעבוד (אני עבדתי מהחדר במלון). אבל, כאמור, לא לכולם יש את הזמן ואת האפשרות לכל התהליכים האלה, של חיפוש של בדיוק מה שצריכים וכמות ואופי השינויים שניתן לעשות בבית שכור הם מוגבלים עד בלתי קיימים (וממילא מי בכלל ירצה להשקיע כסף בבית שאינו שלו?), ולכן לרוב מי שרוצה לשכור דווקא בית עם 4 חדרי שינה, מלכתחילה יחפש ספציפית בית שמוגדר ככזה.
עוד דברים כששוכרים בית לעומת קונים - כשקונים עושים אינספקשן מדוקדק ואם יש בעיות - מתקנים אותן מראש או במהלך זמן. כשנכנסים לבית שכור זה קצת חתול בשק, ולכן צריך להיזהר במיוחד עם בתים ישנים. בבית הישן ששכרנו בקליפורניה, למשל, היו המון בעיות של צנרת וביוב, חשמל, עץ רקוב ועוד, שלא יכולנו לראות בעין בלתי מזוינת כשראינו את הבית. אז נכון שבדרך כלל בעלי הבית אחראים על תיקונים של דברים כאלה, אבל הם לא ממהרים לתקן וגם מנסים לחסוך בעלות התיקונים, ולכן עושים תיקונים לא מקצועיים או מינימליים ואותה בעיה עלולה לחזור אחר כך שוב. זה היה כל הזמן קורה אצלנו. לכן כששוכרים בית, צריך להיזהר במיוחד אם הבית הוא ישן או אם המחיר זול יחסית לבתים דומים באזור, כי עלולות להסתתר מאחורי זה בעיות והרבה כאב ראש.
בקיצור, תיאורטית הרבה דברים אפשריים, אך בפועל לא תמיד קלים ליישום, במיוחד בסוג כזה של מעבר, שבו באים מרחוק וצריכים לשכור בית מתאים מהר.