מעוניין לקבל המלצה על ספר בנושא..

תשובתי כבר ניתנה - מצא אובייקט שכזה ואז נתדיין עליו בשמחה.

כל עוד אין כאלו אובייקטים, אין טעם להתדיין עליהם כמו שאין טעם להתדיין על אנשים ירוקים קטנים שחיים על הירח ועל המשמעות שלהם מבחינה תיאולוגית בנוגע לסכסוך במזרח התיכון.

outrigger

New member
מה הבעיה להשיב לשאלה תאורטית?

אם הייתי רואה משהו שנראה ועובד כמו מכונית ונוצר בתהליך טבעי, הייתי קורא לזה מכונית. אתה לא?

אין לי בעיה עקרונית עם שאלות תיאורטיות, רק שאנחנו מכירים כבר

זמן מה, ואני יודע לאן אתה מנסה לחתור עם השאלה הזו.
&nbsp
אם אענה ב "כן", הרי תגיד שהעובדה שמכונית מחייבת תכנון בשילוב התשובה שלי מוכיחים חד משמעית שלטבע יש מתכנן, ואם אענה ב "לא", הרי תגיד "אז אובייקט זהה למכונית איננו מכונית... מעניין".
כבר היינו בדרך הזו בעבר ואם היה לי כוח גם הייתי מתמודד עם החיפוש בפורום של תפוז ומוצא בדיוק את אותן שאלות.
בסופו של דבר, הבעיה היא לא התיאורטיות של השאלה אלא הנסיון להסיק מסקנות על העולם האמיתי מתוך המצאות שהן לא רק לא מציאותיות, אלא בלתי אפשריות ממש.
&nbsp
ועכשיו מגיע השלב שבו אתה שואל מדוע אני חושב שלא יכולה להווצר מכונית באופן טבעי, הרי גוף האדם הוא "מורכב" פי עשרות מונים ואני כן "מאמין" שהוא נוצר באופן טבעי - בוא ואחסוך לך את השאלה - אני לא "מאמין" שהאדם נוצר באופן טבעי. אני יודע, עד כמה שניתן בכלל לדעת משהו, שהאדם נוצר באופן טבעי. אני יודע את זה כי כל העובדות וכל הראיות מצביעות אך ורק על כיוון אחד - והוא לא בריאתנות (A.K.A תכנון תבוני).
&nbsp
יותר מזה, גם אתה (וגם כל אדם שפוי) יודע שהאדם, כמו כל בעלי החיים, הצמחים, הפטריות, האבנים, החול, האוקיינוסים, השמש, הירח וכל הכוכבים - כולם כולם נוצרו באופן טבעי. אני מוכן לנחש שאתה גם מאמין אדוק באל כלשהו (למרות שמעולם לא דיברנו על זה). אז מי החבר הדמיוני שלך? אללה? יהוה? ישוע?

outrigger

New member
"אני יודע לאן אתה מנסה לחתור עם השאלה הזו"

יופי. אז עכשיו כששנינו מבינים אחד את השני נראה שטענתך הראשונית "אני יודע שמכונית היא מתכוננת מעצם הגדרת המכונית" אינה נכונה, ויכול להיות מצב בו גם אובייקט שיווצר בתהליך טבעי יקרא מכונית.

"אני לא "מאמין" שהאדם נוצר באופן טבעי. אני יודע, עד כמה שניתן בכלל לדעת משהו, שהאדם נוצר באופן טבעי"-

על אותו משקל שאתה יודע כי רובוט יכול להווצר בתהליך טבעי. ברור לשנינו שזו שטות כיון שרובוטים לא נוצרים בתהליך טבעי.

ממש לא נכון. מעולם לא הסכמתי לזה.

אובייקט שנוצר בתהליך טבעי לעולם לא יהיה מכונית, גם אם יהיה זהה מכל בחינה אחרת לפורד פוקוס, או אפילו ללמבורגיני קונטאש.
&nbsp
אובייקט שנוצר בתהליך טבעי לא יכול, בשום פנים ואופן, להיות מכונית, רובוט, או אפילו מסמר. הטענה שמכונית עשויה להווצר בתהליך טבעי היא אבסורדית, ואתה יודע את זה לא פחות טוב ממני. יותר מזה, אתה כבר ניהלת את ההתכתבות הזו עם כל כך הרבה אנשים בפורום, כל כך הרבה פעמים, ולמיטב ידיעתי - תמיד קיבלת את אותה התשובה.
&nbsp
מכונית לא יכולה להווצר בתהליך טבעי, נקודה.
&nbsp
ואגב - אפילו אתה מסכים לזה - כתבת בעצמך, שחור על גבי פורום, בהודעה הזו שאני מגיב אליה כרגע: "ברור לשנינו שזו שטות כיון שרובוטים לא נוצרים בתהליך טבעי."
הרי ברור לך שאין הבדל מהותי בין מכונית לבין רובוט לבין מסמר מבחינת המשפט הספציפי הזה.
&nbsp
עכשיו, כאשר ברור לשנינו שמכונית לא יכולה להווצר בתהליך טבעי, (בדיוק כמו שאם תמצא משהו אורגני משתכפל על המאדים לא תקרא לו רובוט אלא צורת חיים), אתה מתבקש לנטוש את השקר הזה לטובת שקר חדש וטוב יותר (ורצוי כזה שעדיין לא פורק לגורמים כאן בפורום, שיהיה טיפל'ה מעניין), או לחילופין להודות שבריאתנות\תכנון תבוני זה בולשיט.
&nbsp

outrigger

New member
אם כך אז אובייקט הזהה למכונית אינו מכונית

שהרי גם אם אותו אובייקט יהיה זהה אחת לאחת למכונית אמיתית, לפי הקריטריון שהצעת לא ניתן יהיה לקרוא לו מכונית משום שהתפתח בתהליך טבעי. כעת אתה בבעיה לוגית כיון שאובייקט הזהה למכונית מוכרח להיות מכונית.

אמרתי לך...

copy paste מהודעה קודמת שלי - "ואם אענה ב "לא", הרי תגיד "אז אובייקט זהה למכונית איננו מכונית... מעניין"."
&nbsp
ולא, אני לא בכלל לא בבעיה לוגית. הבעיה נעלמת מעצמה ברגע שאנחנו חוזרים למציאות ומגלים את מה שכתבתי כל הזמן - מכוניות לא נוצרות באופן טבעי. גם לא "אובייקטים זהים למכונית מכל בחינה אחרת".
מכיון שאין מכוניות שנוצרות בתהליך טבעי, השאלה עצמה היא מקור ה "בעיה" הלוגית שאתה מתאר.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת - " הטענה שמכונית עשויה להווצר בתהליך טבעי היא אבסורדית."
זה כאילו שתשאל למה תפוח ועוד שולחן שווה חמש.

חנוך25

New member
אז אלוהים הוא רק בעניין של צמחים ובעלי חיים?

כל מה שקדם להם קדם גם לאלוהים?

BravoMan

Active member
איך אפשר לזהות שזה מצפן?

הרי לפי הכללים שלך זה שעון - כתבת שאם יש לזה מחוגים, ויש על זה מספרים, זה מוכיח שזה שעון, ולכן מתוכנן.
&nbsp
איך פתאום קבעת שזה מצפן? לפי אלו כללים?
&nbsp
ואיך הנר מעיד על תכנון?
הרי אין לו אף אחד מהמאפיינים שלשיטתך מעידים על תכנון, אז מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא מתוכנן?

outrigger

New member
כי הסיכוי שיווצר נר שכזה בצורה טבעית שואף לאפס

לכן קבעתי שהוא מתוכנן.

שוב - כלומר שמה שטבעי איננו מתוכנן!

עכשיו רק תוכיח שצמחים, פטריות וחיות אינם טבעיים, והנובל בדרך

BravoMan

Active member
איך אתה יודע מה הסיכוי שנר כזה יווצר בטבע?

לפי מה חישבת את הסיכוי? איזה מאפיין של הנר בדקת כדי להגיע למסקנה הזו?
&nbsp
אתה סתם זורק קביעות לפי מה שנוח לך!
&nbsp
אני אומר שאל לא יכול להתקיים לא בטבע ולא מחוצה לו, ולכן הסיכוי שקיים אל כלשהו הוא 0.
&nbsp
תוכיח שאני טועה!

outrigger

New member
אז לדעתך נר שכזה כן יכול להווצר בטבע?

או ששללת אפשרות זו מלכתחילה?

BravoMan

Active member
אני אומר שראיתי נרות כאלה נוצרים בטבע ללא מגע יד אדם

או רוח אלוהים.
&nbsp
עכשיו נטל ההוכחה עליך להראות שאני משקר או טועה.
(מצחיק שלא ענית על השאלות שלי בכלל...)

BravoMan

Active member
רגע, אבל בתקופה של פיילי לא היו בכלל שעוני יד!

לכל היותר, שעוני כיס. אז איך הוא ידע לזהות ששעון מתוכנן???

למעלה