באמת../images/Emo35.gif
שלום לך מורכב יקר תרשה לי להביע אמפטיה לסיפורך. ראיתי את עצמי גם בצד שלך וגם בצד של גרגמלית. ראיתי גם את הברבור (ה) שלי במצב של בתך. ולא עוד... אני אנסה לתת לך כיוון ראיה נוכך אמירתך המאוד קשה "זה לא יקרא עד יום מותי". קח אוויר ותנסה להכנס ל-"ראש" שלי. באמירה שלך, אתה מרוויח משהו ומפסיד משהו: הרווח: אתה צודק! ההפסד: המון...מע' יחסים טובה עם הבת, המשפחה המורחבת, הרגשה רעה, תסכול, אירועים עתידיים (קורס קצינים מי יודע) ועוד. זה לא שווה (ההפסד את הרווח! אף פעם... אבל קשה לנו לצאת מהפינה שלנו (זה לא יקרא עד יום מותי) בוא נדבר על היום הזה. (זה יהיה קשה, בוטא אבל חיוני!) יום אחד תמות. יזרקו אותך לבור, ישפכו אפר על פרצופך ותעלם לנצח. דור או שתיים אחרי, תשאר מצבה מיותמת שאיש לא יכיר את זה שנטמן תחתה. אז מה כל החיים המסריחים שיש לך פה שווים? והתשובה היא (לא נתנה על ידי גדולי הפילוסופים בכל הזמנים), שאת המשמעות לחיים שלך אתה בעצם נותן ובוחר. היום בחרת להיות צודק! ולהפסיד. יכולת להיות אדם בלתי רגיל ולהתעלות, לגשת לקבוצה השניה, ולחבק במילים, להגיד לילדה כמה שאתה גאה בה, שאתה אוהב אותה (בלי שום קשר לתגובות שלה, כי מה שחשוב זה מה אתה מרגיש וחווה) ולא לוקח ללב כלום. היית נותן נשיקה לגרגמלית שלך ואומר לה כמה אתה שמח וגאה בילדה. היית יוצא גדול, מרגיש גדול והם היו נותרים במחשבה שאולי זו הדרך... כי מול טוב, אהבה, פרגון, חיוך, חיבוק אי אפשר לעמוד. קסמם שובה. יום נפלא לך וסליחה אם הגזמתי כדי לנסות והביא אותך לחשוב קצת אחרת... האמן לי זה עובד נפלא. בחיוך ונשיקה תסיג בחיים פי 10 ממכות וצעקות.