מצאת לחשים

• פותח הנושא cedir
  • פורסם בתאריך

cedir

New member
מצאת לחשים

יש דבר כזה? אפשר להמציא לחש בשביל עצמך? ואם כן איך עושים את זה? (אתם מכירים מאמרים בנושא?)

תוםשפר

New member
מה אתם אומרים כישוף באנגלית חזק כמו בעברית

אני לא מקפיץ סמוי אבל כשהבנתי שצריך 10 תווים אני משתדל לקשקש :)

cedir

New member
שלוש דברים שלא הבנתי.

קודם כל תודה רבה! א) . "אופציונלי - מקימים מעגל הגנה" איך עושים את זה ובמה זה עוזר? ב) "כאשר הכל ברור והמטרות נעולות אצליכם בראש על כל פרט ופרט - מתחילים להעלות אנרגיה" איך מעלים אנרגיה? ג) "בזמן שיא - משחררים את האנרגיה ומדמיינים אותה הולכת מכם ונושאת עימה את המטרה להתגשם." איך אני יודע מתי זמן השיא?

gwizard

New member
שלושה דברים

תקשיב, המאמר נכתב עבור אנשים שכבר יודעים את הבסיס במאגיה. אני הנחתי שגם אתה יודע, אחרת לא הייתי שולח לך את הלינק. השאלות שאתה שואל זה לא משהו שכל כך קל לענות עליהן בקצרה, אלא זה משהו שאתה לומד לאורך זמן רב. אני מציע לך לרכוש את האחד הספרים המומלצים כאן בפורום או לחפש מורה איכותי בתחום.

cedir

New member
אני בן 11. האם יש מורים שיסכימו ללמד אותי?

arafell

New member
תגובה

קראתי את כל מה שכתבת, ולמרות שכמה אנשים בפורום זה לא יסכימו איתי, הנה מה שיש לי לייעץ לך: 1. מאגיה היא לא הארי פוטר, ולא מה שאתה רואה בסרטים 2. חכה עם הרצון ללימוד מאגיה עד גיל 18, מסיבות שונות, כמו בגרות נפשית, אחריות, הבנה ועוד.... 3. למד טןב בבית הספר את כל המקצועות, אם אתה לא מסוגל להגיע לממוצע גבוה ואין לך הסבלנות, אז רד מהעניין הזה. 4. ידיעת אנגלית טובה. 5. ואם בכל זאת אתה מתעניין במקצוע, עד גיל 18 קרא, התאמן במדיטציה ודמיון מודרך 6. מורה בחינם שווה בדיוק כמה שאתה משלם לו (או מורה בשקל שווה בדיוק כמה שאתה משלם לו), שיעור פרטי בחשבון עולה היום 50-150 ש"ח למה שיקחו פחות???? (לתחום המאגיה) 7. ציוד, אבנים, וספרים יעלו לך קצת יותר ממה שיש לך, ערפל

למה עד גיל 18?

באיזה ספר קראת שבגיל 18 הבגרות הנפשית מגיעה לשיאה? זה שבארץ גיל 18 הוא המעבר בין בגיר לקטין והטאבו הזה נתפס אצלך לא באמת מציג הוכחות בשטח, אפילו היהדות הפדנטית נותנת לבחור ב13 יותר כבוד. אגב 13 ,אני חושב שזה הגיל שהתחלתי להתעניין באוקלטיזם. אולי אפילו לפני ,ובשנים הראשונות בכלל לא צרכתי ספרים מכוון שאת כל החומר אפשר למצוא באינטרנט, הסיבה היחידה שאני מזמין \קונה ספרים היא מכוון שאין לי כח לקרוא טקסטים שלמים דרך האינטרנט .

אם כבר הזכרת את היהדות הפדנטית

אזי החלק ביהדות שמאמין בקבלה, הגביל את לימודה רק לתלמידי חכמים ולגיל 40 ומעלה - כך שאיני חושב שהיהדות היא דוגמה טובה. נכון, גיל 18 הוא לא גיל שמצביע על בגרות נפשית. הוא כן מצביע על הגיל שבו בעיני החוק האדם אחראי לחלוטין למעשיו שלו - לטוב ולרע. מכאן נותר להאמין שהאדם עבר עד גיל 18 כמה תחנות שנתנו לו כלים להתמודד עם החיים. נכון, יש כאלה שבלית ברירה נאלצים להתמודד עם החיים עוד לפני זה - אך גם זה לא מעיד על בגרות נפשית. אבל למה ללכת רחוק? מספיק להציץ בפורומים השונים באינטרנט (עברית, אנגלית, לא משנה). אחרי זה, הייתי מגביל את לימוד המאגיה בצורה הרבה יותר חמורה מאשר "גיל 18". אחרי הכל, זה רק מספר. במזלו, מאגיה אי אפשר ללמוד מהאינטרנט ומספרים. אפשר ללמוד מהם על מאגיה וזה משהו אחר לגמרי.

אני חייב לתקן אותך

גיל 40 הוא המצאה מודרנית , אין שום הגבלה כזאת , יש הגבלות אחרות שמדברות על כך שאדם שלומד קבלה צריך להיות בעל בית,עם משפחה וילדים ולאחר שלמד כך וכך דברים (פשט רמז ודרש) , את הקבלה לימדו באמת בחדרי חדרים רק אנשים שהיכולת השכלית והרוחנית שלהם להבין ולהתעמק בקבלה הייתה גבוהה, אבל במאה האחרונה (ואני לא מתייחס לקבלה שהופיע ב10 שנים אחרונות) יש קריאה של הוגים קבליים כמו בעל הסולם ,אברהם יצחק הכהן קוק וכו' ללימוד כללי של תורת הקבלה לכלל הגילאים, ויחד עם זה באה תורת החסידות שלימדה רעיונות קבליים כבר כמעט 200 שנה את כלל החסידים. ואגב, בגיל 18 אדם יודע להבדיל בין רע לטוב ואחראי להחלטות שלו, מוזר שבארצות אחרות הגיל שונה. אני לא מקבל את הגישה הזאת.

לפי ידיעתי

ההגבלה של גיל ה-40 באה אחרי המקרה של שבתאי צבי. איני זוכר כבר היכן קראתי את זה, אך יש לי את מי לשאול באוניברסיטה. לגבי הקריאה של אשלג, אנחנו רואים כיום את התוצאות (והלא גם ברג וגם לייטמן טוענים להיות ממשיכיו של אשלג) ולגבי קוק - איני בקיא דיי לגביו. לגבי גיל 18 - גם אני לא בהכרח תומך בגישה הזו, אבל זה עדיף מאשר אף פעם - או פחות.

gwizard

New member
לפי דעתי

מאגיה בצורה מעמיקה טוב ללמוד אחרי סיום צבא. למה דווקא צבא ? כי כל החוויה הצבאית מאוד מבגרת אותך ומלמדת אותך הרבה שיעורים חשובים לחיים כגון: אתה לא תמיד מקבל את מה שאתה רוצה ואיך להתמודד עם זה.

neophile

New member
למה אתה שופט לשלילה?

" לגבי הקריאה של אשלג, אנחנו רואים כיום את התוצאות (והלא גם ברג וגם לייטמן טוענים להיות ממשיכיו של אשלג) ולגבי קוק - איני בקיא דיי לגביו. " לאיזה תוצאות אתה מתכוון ולמה אני מקבל את הרושם שאתה שופט אותם לשלילה? מה רע למשל בתנועת בני ברוך?

הדבר היחיד הטוב בתנועת בני ברוך

שהם מפרסמים באתר שלהם ספרי קבלה להורדה בחינם. גם הם, כמו ברג, מדללים את הקבלה ומחלקים "מנות חמות" של קבלה להמונים. תנסה לחיות על מנות חמות כל חייך, ותראה לאן תגיע.

neophile

New member
זה לא כל מה שהם עושים

עד כמה שאני יודע הם גם מעבירים שיעורים בספר הזוהר . האם פירוש בעל הסולם הוא דילול לטעמך?

פירוש בעל הסולם

הוא חלילה לא דילול בני ברוך זה דילול מוחלט של משמעות כתביו של בעל הסולם , ואני אפילו לא מדבר על ההפצה המוגברת של החומרים, אלא הפירוש של לייטמן לכתביו של בעל הסולם וסילופם ושימוש קלוקל בשמו של בעל הסולם ובנו כ"אישור" לדבריו של לייטמן.

neophile

New member
עד כמה שזכור לי

ניתן לרכוש אצלהם ואולי גם להוריד את פירוש בעל הסולם, השאלה היא מי עוד משתמש בו ? אם אתה אומר שלייטמן "ניכס" אותו . למה אתה מזלזל כלכך בלייטמן? סתם הערת אגב, הייתי באחת ההרצאות שלו ככה מסקרנות והיה דיי מעניין למרות שלא היה מובן ממש בהשוואה לקבלה הרמטית שההסברים שלה הרבה יותר פשוטים להבנה . האם זה בגלל שהקבלה החסידית בכלל ופרט זאת שלייטמן מעביר היא מורכבת יותר? האם אתה לומד קבלה "יהודית" שאתה עורך מסקנות ?

למעלה