מצאת לחשים

• פותח הנושא cedir
  • פורסם בתאריך

RainBird

New member
אין לדעתך בספרים ובאינטרנט "מפתח" שבו האדם הרציני יכול לשבת ולשקוד ולפתח בעצמו את המאגיה?

cedir

New member
אני נזכר בתגובה

שאני מתאר לעצמי שקראת: שם אמרתי שאני קורא ספרי פנטזיה וזה מה שהביא אותי להתעניין בתחום. כי מאז ומתמיד ידעתי שהמאגיה קיימת. ואז התחלתי לקרוא פה ושם ולהבין קצת יותר והבנתי שמאגיה האמיתית והמאגיה שבספרים זה שני דברים שונים, למרות שיש להם במשותף. שאלת למה שיקחו פחות. הנה התשובה שלי: חשבת על כמה שהקהילה שלנו קטנה וחשבת על זה שיש אנשים שרוצים להרחיב אותה אז זה למה שיקחו פחות!

gwizard

New member
ידע = כוח = תשלום

נתחיל בזה שבמאגיה אתה מקבל ידע. נמשיך בכך שאומר כי ידע זה הינו כוח אדיר. נסיים בכך שכמו בכל דבר, כוח זה משהו שיש לשלם עבורו. כסף זה סך הכל כלי למדידת הערכה. כמה שדבר יותר יקר כך הוא יותר מוערך. לדעתי, הכוח לשנות את המציאות בהתאם לרצונך זה הכוח הכי גדול שיש וכך בהתאם הינו יקר להחריד. הקהילה היא קטנה, אך כדברי הספידרמן השכונתי החביב, עם כוח גדול באה אחריות גדולה. ללמוד מאגיה היא אחריות עצומה, אבל ללמד מאגיה זה הרבה מעבר. אני כמורה אחראי למה שתלמידי עושים עם מה שאני מלמד אותם ואם הם פונים לנתיבים הרסניים אז זוהי אשמתי כמורה שלא חינכתי היטב. כמו כן אני רואה את זה כחובה של כל מורה ללכת ולתקן את הטעויות של תלמידיו (בין אם הם רוצים בכך ובין אם לא) וזה, חביבי, עולה לא מעט בזמן ומשאבים. כמו שערפל אמר, מה שאתה מקבל שווה בערך למה שאתה משלם. אותיות קטנות: אם אתה לא מוכן לשלם הרבה מאוד בשביל ללמוד מאגיה (לאו דווקא מבחינה כספית) אז לדעתי אין לך מה ללמוד בכלל.

cedir

New member
חס וחלילה

שאמרתי שאני לא אשקיע את כל המאמצים כדי ללמוד מאגיה! התכונתי שלי אין כל כך הרבה כסף כדי לשלם מאה חמישים שקל בחודש על שיעור! פשוט אין וכמובן שאם היה לי לא הייתי מהסס!

gwizard

New member
סתם שאלה

איך הגעת למאה וחמישים ש"ח לחודש ? אני תוהה אם זה מחיר שמישהו נתן לך או משהו שהמצאת. סתם לסבר את האוזן, אני בזמנו לקחתי 200 שקלים לחודש וזה היה זול להחריד. אם אני אעשה קורסים נוספים אז המחיר הולך להיות לפחות כפול 3.

cedir

New member
ואין לי בעיה עם ההורים

שלי הם יודעים שאני לומד מאגיה (למרות שהם דתיים). ספרים אני אקנה עוד מעט כי בינתיים אין לי מספיק כסף. האם יש מורים שיסכימו ללמד אותי בחינם או לא ביותר מידי כסף?

gwizard

New member
תשובה

אף אחד לא ילמד אותך בחינם ועוד בגיל כזה ועוד בארץ עם החוקים הנוקשים שיש כאן. אני מציע להתאזר בסבלנות ולנצל את הזמן לפיתוח כישורים אשר יהיו נחוצים אחר כך כגון: דמיון, ריכוז וכוח רצון.

neophile

New member
אבל מה זה מאגיה?

לדעתי כדאי לעשות הבחנות בין "מאגיה" לבין "כישוף" ולא להתבלבל בינהם . כמו ב Magick and Sorcery ללמוד מאגיה אתה יכול דרך המרכזים של קבלה שיש היום אבל אתה לא בהכרח תלמד איך ליישם את זה , זה יהיה יותר מדיטטיבי במובן של שינויי מצב תודעה . להשפיע על הפיזי וליצור אפקטים של תחושת הצלחה או לחלופין לפגוע ביישויות אחרות כולל בני אדם זה יותר "כבד" יש סוג של מאגיה שבה אתה פשוט מבקש מהכוחות העליונים דבר מה ...ואם זה מסתדר אז זה יקרה אבל לא בהכרח באופן שאתה מצפה שזה יקרה . בכישוף אתה תהיה מאוד ספציפי בנוגע לדרך שבה השינוי יהפוך למציאות . בכישוף אתה כופה על המציאות את השינוי , במאגיה אתה מבקש מכוחות עליונים על ידי העלאת מצב התודעה שלך לרמת עולמם .

cedir

New member
ודרך אגב

האם כדאי לי בתור מתחיל (וספר ראשון שאני קונה) לקנות את "דרך הקסם" של רינה קסם?

תוםשפר

New member
תקשיב לי ילדון

אני לא גדול ממך בהרבה אני כולה בן 13 והתחלתי בגילך מאגיה... תכנס לוויקה ותקרא את כל המאמרים אחרי זה תעשה מדיטציה ודימיון מודרך כל יום אחרי חודש תתחיל גם קצת עבודה עם אנרגיה... אחרי זה תקרא ספרים כללים דרך הקסם הוא ספר נהדר כך שמעתי... ואז תבחר דרך ותקרא המון עלייה תקשיב בנאדם החברה פה צודקים גם אם תלמד שני0ם לא אומר שתעשה הוקס פוקס והחדר שלך מסודר, ומאגיה זה לא מקום לפתור את הצרות בחיי היום יום. ולא תוכל להטיל כישוף על הילדה המעצבנת.... אבל בתור נער (ילד) אני יודע שלנו הילדים יש מספיק רצון בשביל להגיע רחוק.... (מה שכתבתי למעלה משקף את דעתי) וגם אלון מנהל וויקה התחיל הגיל 14!

אני מקשה?

זה דווקא קל. רק צריך להפעיל טיפה את הראש, וקצת את האצבעות. בעידן האינטרנט, הכל אפשרי

למעלה