מצאת לחשים

• פותח הנושא cedir
  • פורסם בתאריך
לייטמן מעניק פירוש אבסורדי

תראה, זה יהיה מעט מסובך ,וסלח לי על חוסר הענווה ,להסביר את הדקויות, בגדול, אני אתן לך שני דוגמאות, בעל הסולם היה אדם ששמר על אורך חיים חרדי והקפיד על מצוות ועל הלכות חסידים (הלכות של חסידים הם המחמירות ביותר) . לייטמן בא ואומר שכל המצוות והפעולות הללו הן חסרות טעם וכל העניין הוא המצווה שברוח ולא שבחומר (מוזר שבעל הסולם כשלימד באופן מסודר את פירוש הזוהר, לימד רק בחורים שיש להם תעודת מלמד, כלומר שהם כבר בסמכות ללמד הלכות ). דבר שני , בעל הסולם כתב כמה מאמרים שמטיפים לסוציאליזם ועל סיבותיו הקבליות, (ראה מאמר הערבות למשל) ולייטמן בא ומשנה את כל הפירוש לאיזה מאסה רוחנית שלא מתייחסת על החיים כאן. (בעל הסולם היה ידוע כסוציאליסט ,אפילו אנרכוקומוניסט בחלק מכתביו שפעל לרעיון של מדינה סוציאליסטית על טהרת הקבלה שלו ,בן גוריון מספר שנפגשו כמה פעמים ובעל הסולם רצה לדבר על סוציאליזם כשדוד בן גוריון רצה לשמוע על קבלה). ושוב, לתת פירושים אישיים וכו' זה דבר מבורך, אבל הבעיה היא שלייטמן טוען שמדובר בברור במה שהבן (ברוך אשלג) לימד אותו והעביר לו את "ההנהגה" על לימודי הקבלה..בנתיים ששאר עשרות תלמידי ברוך אשלג עדיין הולכים בדרך רביהם). ובכלל ,הבן אדם עומד עם תקציבי ענק של אוליגרכים רוסים יהודים , לא תמיד מה שבחינם אומר שהוא מגיע ממטרה נכונה, כסף זה לא הצורך היחיד של בני האדם. (ובנוסף מומלץ לקרוא על ארגון בני ברוך באתר כתות) לגבי הקבלה ההרמטית, אני לא בקיא בה למרות שבתקופה האחרונה התחלתי לעיין ,אולי בעתיד אוכל ליצור השוואה בינהם, לייטמן לא מלמד קבלה חסידית ,הוא מלמד קבלה אשלגיסטית וזה שונה ,קבלה חסידית תוכל למצוא אצל חב"ד או אם תתעמק בכתבי רבי נחמן מברסלב (יש עוד חסידויות כמובן, נתתי את המוכרות יותר) וכן אני לומד קבלה יהודית.

MetalSinagouge

New member
הזכרת מצבי תודעה משתנים אצל בני ברוך...

יש לי שאלה בקשר לזה: אני שמעתי שהלימוד בבני ברוך הוא לימוד במובן היום יומי של המילה- ספרים ומורה. האם לדעתך אפשר דרך האינטלקט להגיע למצבי תודעה משתנים? כי מצב התודעה היחיד ששונה אצלי בעקבות ריחרוח סביב הקבלה להמונים הזו זה מעבר מגלי בטא לגלי תטא (ז"א שינה, הומור של מדעני מוח). רציתי בעצם לשאול מה הופך את הקבלה הזו ליותר ממטאפיזיקה ספקולטיבית? או עם ניקח את הקבלה של פיליפ ברג, למה צריך ללמוד קבלה? כדי שאפשר יהיה לקנות חוט אדום ליד ב30$? בקבלה ההרמטית הכל מובן- זה התאוריה של הפראקטיקה. בקבלה "אמיתית" גם פחות או יותר- אנשי דת שמתפלספים לגבי אלוהים. איפה זה משאיר מבחינה פראקטית את הקבלה להמונים הזו (וכשאני אומר המונים, זה לא בהכרח דבר רע).

neophile

New member
עד כמה שאני יודע מלבד ההרצאות להמונים ישנם גם

קבוצות לימוד רציניות . אני חושב שדרך מדיטציה שכלית אפשר להגיע למצבי תודעה משתנים בדיוק כמו שביוגה אפשר .(אותה טכניקה ) אבל רק לקרוא על מדיטציה לא יביא לך את התוצאות ורק לקרוא על קבלה לא יביא לתוצאות...אתה צריך למדוט ולהרהר בידע כדי להבין אותו.

MetalSinagouge

New member
אני מבין. בערך.

אני כמובן לא יודע בדיוק מה מלמדים שם, אבל עץ החיים לא נשמע מספק לגמרי כשזה כל הקורס. אם אני לא טועה אליסטר קראולי הציע לתלמידים שלו לקשר כל דבר שהם קולטים במערכת העצבים שלהם לעץ החיים, עכשיו זו- משימה.

neophile

New member
מציע לך לקרוא את המיסטיקל קבלה של פורטון

זה לא מספיק רק לדעת את העץ , יש "לבנות" אותו וזה נעשה על ידי שימוש בו , אפשר לומר על ידי ה Imposition של העץ על גבי מרחב האסוציאציות שלך . להפוך אותו ל"שיטת תיוק" שמאפשרת לך לזרום ולקשר על גבי דגם רב מימדי שלא רק משמש ככלי ל"סידור" של המיינד המבולגן אלה גם כחיבור למצבי תודעה גבוהים יותר . אתה לא תמצא הוראה אחת גלוייה בספר של פורטון לגבי מאגיה טקסית אבל היא הפליאה לעשות וקריאה בספר שלה והרהור ומדיטציה על הדברים יאפשר לך לבנות את השילדה של העץ ,לדחוס אותו לזרע ולשתול .

neophile

New member
אכן

אחד הספרים הטובים למתחילים , בייחוד למי שמעוניין לעבוד עם עץ החיים ההרמטי .

RainBird

New member
אתה חושב שהוא ילך טוב בשילוב עם ספרו של פארנץ בארדון חניכה הרמטית?

neophile

New member
קשה לי לומר

הספר של פורטון הרבה יותר נגיש ופשוט ונותן התחלה טובה שניתן לפתח , הספר של ברדון הרבה יותר..לא נגיש וקצת מפחיד למען האמת .

RainBird

New member
מדוע אתה אומר את זה? האם לדעתך ספרו של בארדון יותר "דורש" מקוראו?

neophile

New member
אין טעם להשוות בין הספרים

פורטון נותנת יותר כלים מדיטטיבים עם נגיעות קטנות בכל מני נושאים כמו אלכימיה, אסטרולוגיה ,טארוט ,מלאכים ,שמות עוצמה ובעיקר את עץ החיים ההרמטי שאם משקים אותו הוא יצמח. הספר של בארדון מציג מסלול שלם להתפתחות ואני חושב שעדיף ללמוד אותו בקבוצה מפני שאלו מסוג התרגולים שדורשים התמדה ובשביל זה חשובה תמיכה של אנשים נוספים שמחזקים אותך מתי שיש צורך ושאתה אותם .

MetalSinagouge

New member
אני קראתי שדווקא בגלל שהוא גרמאני,

יש לו דרישות מאוד מאוד מאוד גבוהות :) כאלו שאפילו הוא בעצמו לא הצליח לבצע (כמו חוסר מחשבה מוחלט ל5 דקות), ובכלל הבנתי שזה לוקח עשרות שנים רק הספר הראשון. מה שטוב בו זה שיש אתר מיוחד לכתבים של בארדון ופירושים שונים (אומרים שהתירגום לאנגלית הוא רע ולא ברור לפעמים).

RainBird

New member
חוסר מחשבה לחמש דקות עיין ערך מדיטציה נשמע לי דווקא סביר הצלחתי להגיע בעבר ל-2 וחצי עד שלוש דקות.

neophile

New member
לא סביר במיוחד

יש הבדל בין לא להתייחס למחשבות שזה מה שעושים בד"כ במדיטציה, לבין לא לחשוב בכלל .

gwizard

New member
לא לזאת ארדן התכוון

טכניקת ה-Mind Blank גורמת להעלמות טוטאלית של המחשבות ולא רק לאי התייחסות אליהן.

gwizard

New member
כן

נדסקס בוויקאנד וגם נתרגל יחד.

wateryjohn

New member
לגבי הזמן

אני דווקא שמעתי מאנשים שביצעו את הכל בחניכה הרמטית שלוקח יותר קרוב לשנה וחצי מעשר שנים אם כי זה רק זמן ממוצע ולכל אדם ייקח זמן שונה.

למעלה