מצאת לחשים

• פותח הנושא cedir
  • פורסם בתאריך

neophile

New member
תמיד יש את תיאוריית "תת המודע הקולקטיבי"

האנושי . יש לא מעט תיאוריות פסיכולוגיות כיום ששואפות להבין את העניין באופן אמפירי. השאלה היא האם לסמלים יש השפעה איזוטרית? והאם לדעתך המושג הזה "איזוטרי" רלוונטי כיום ב"עידן" הפסיכולוגיה שמסבירה כל דבר? או לפחות מתיימרת ?

neophile

New member
כל סמל קשור לתת המודע הקולקטיבי

על פי הפסיכולוגיה של Jang האם לא כך ,כגון ארכיטייפים שהם "מטא" סמלים .

neophile

New member
***אלה אם מדובר בסמל שהוא אישי

ואז המשמעות שלו סובייקטיבית בלבד.

MetalSinagouge

New member
אמממ... אני חושב שאיזוטרי ופסיכולוגי

יכולים להשתלב טוב ביחד, ראה קארל יונג :) אני שמעתי שהוא ופרויד רבו בדיוק בגלל הרעיון של התת מודע הקולקטיבי. מצד אחר תת מודע פרטי יוצר את הסרטים ההזויים האלה שלנו בלילה, ואם להאמין לפסיכולוגים אחראי להרבה מגרעות שבאות עלינו. משהו בקשר לזה, בערך: יש סרט של דאלי ועוד בחור צרפתי אחד, ואחת הסצינות שם היא של נמלים שיוצאות מחור בכף היד. כשקראתי תיאור של הסרט הזה, הרגשתי מעין הרגשת דה ז'ה וו, כאילו שמעתי על הרעיון של נמלים שיוצאות מחור בכף היד. אני די בטוח שלא ראיתי את הסרט לפני שקראתי את התיאור, ואם זאת זה נשמע לי מוכר בטירוף. הבעיה עם הסוריאליזם זה שאחת הביקורות היא שרוב ההשראה (חוץ מזו שבאה מחלומות) היא בכלל באה באופן מודע. מוזר.

neophile

New member
תת מודע סובייקטיבי מול לא מודע קולקטיבי

לטעמי פרוייד היה מטריאליסט ללא תקנה , יאנג לעומת זאת היה יותר "איזוטרי" ושאף להעביר את התפיסות האלה בצורה שהאדם המערבי המצוי יוכל להבינם. אולי ההבדל נבע מזה שפרוייד זלזל באנושות בכללותה ביכולתה להבין רעיונות איזוטרים . אני חושב שההבדל נוסף הוא שפרוייד ראה את תת המודע כנתון לחוקים פיסיים ושאף לפתח את הפסיכולוגיה יותר לכיוון הפיסיולוגיה שמסבירה את ההתנהגות האנושית בעוד יאנג התייחס לתת המודע יותר באופן אידיאליסטי . חשוב לציין כי יאנג דיבר על "לא-מודע קולקטיבי" בעוד שפרוייד דיבר על "תת-מודע" לאחר מכן יאנג שינה את המינוח ל Objective psyche

לא

הביטוי מגיע מהכתיבה של זיגי שקרא לכך Das Unbewusste ,בגרמנית Unbewusste זה גם חוסר מודעות. התת מודע שמיש בשפה לא מקצועית לאותו מושג ה"לא מודע" כנ"ל גם ל "הלא מודע קולקטיבי" שהו Kollektives Unbewusstes ,

MetalSinagouge

New member
כמה מגניב זה נשמע בגרמנית :)

אני זוכר שקראתי איפשהו (סביר להניח בטקס על כאוס) שאפשר לקרוא לזה איך שרוצים Unconscious, Subconscious או אפילו Uberconscious ע"פ גראנט מוריסון. מצד אחר קראתי אצל דיון פוקצ'ן (Machinery of the mind) שיש שם איזו היררכיה מסובכת שבגבול בין כל שכבה יש שער וכו'. זה נשמע לי מוזר כי בסה"כ זה מודל (כמו 8 המעגלים של לירי) ואם זאת מודל פחות ברור לדעתי.

neophile

New member
כן

תת מודע זה מה שנמצא מתחת להכרה של האדם בתוכו התכנים האסוציאטיבים שלו וכו' הלא- מודע נמצא "מעבר" לאדם והוא אובייקטיבי , או אם תרצה הלא מודע נמצא בשכבה מרכזית יותר מהתת מודע . הפסיכולוגיה הייתה קיימת הרבה לפני זיגי .

זאת הנחה

לא מקצועית וחסרת בסיס שמשלבת חוסר הבנה בתורת הלא מודע הקולקטיבי ,ושילוב גס של מושגים באוקלטיזם בלי להבין את משמעותם.

MetalSinagouge

New member
לדעתי קצת יצאת עליו חזק מדי.

הכל זה רק מפות. עץ החיים הוא רק מפה, תת מודע\לא מודע\על מודע\חצי מודע\צנזור זה גם רק מפה. יש בכלל תורה מוצקה ללא מודע הקולקטיבי? זו פשוט תאוריה, לא?

neophile

New member
יש לך בעיה ../images/Emo13.gif

אתה לא קורא ספרים עד הסוף לגבי אופיאל יש לו ספר מתורגם לעברית " דמיון מודרך יצירתי" יש שם על טאטוות, Middle pillar - זימון\גירוש הפנטגרם, ועל העקרונות של דמיון מודרך יצירתי או לחלופין מאגיה . מוזר שהוא לא זוכה לפרסום רב במחזותוניו...

MetalSinagouge

New member
מי זה האיש הזה? אין עליו מידע בכלל.

באמת לא קראתי את זה עד הסוף כי לא חשבתי שבשלב הזה זה יכול להועיל כל כך. אני יודע את המבנה הבסיסי של העץ, ז"א, אבל..

neophile

New member
באמת שאין לי מושג

אבל הניחוש שלי זה שהוא היה חבר בצלב הוורד ו\או בשחר הזהב , על פי השילוב של טאטוות מזרחיות והצלב הקבלי . רק לדעת את המבנה הבסיסי של העץ זה שום דבר ואין לזה שום שימוש , זה כמו שיהיו לך תוכניות של מבנה כלשהוא ואתה לא בונה אותו...

היסטוריה (השלמות לתואר 2).

ואני לוקח כמה קורסי בחירה מהחוג למקרא ומלימודים כלליים (ביניהם מבוא לחקר הדתות). כמו כן, יש לי ידידה שלומדת קורסים באונ' ת"א הקשורים בקבלה.

למעלה