מצעד ירדנה ארזי

feldman89

Well-known member
המיקומים של הלהיטים במצעדים השנתיים:

הנה חשיפת עשרת הלהיטים הגדולים ביותר של ירדנה על סמך הצלחתם במצעדים השנתיים:
מקום 1: שוב בתמונה+ עגילי דמאר. שני להיטים אלו הגיעו כל אחד למקום ה- 3 במצעד השנתי ברשת ג'. שוב בתמונה הגיע בתשמ"ו 1986 למקום ה- 3 ועגילי דמאר למקום ה- 3 במצעד השנתי בתשמ"ח 1988.
מקום 2: עוד נגיע+ בן אדם. שניהם הגיעו בהתאמה למקום ה- 4 במצעד השנתי של רשת ג'. עוד נגיע צעד בתשמ"ה 1985 ובן אדם בתשמ"ח 1988.
מקום 3: כשהצועני אוהב. להיט מקורי יחיד מתוך האלבום נשמה צוענית שגיע למקום ה- 5 במצעד השנתי תשמ"ז 1987 ברשת ג'.
מקום 4: הביתה+שירו שיר אמן. הביתה הגיע למקום ה- 6 במצעד השנתי בתשמ"ד 1984 ברשת ג' ושירו שיר אמן הגיע למקום ה- 6 במצעד השנתי תשמ"ג 1983 ברשת ג'.
מקום 5: האיש מן החלום+ ילדה יחפה. שני הלהיטים הללו הגיעו בהתאמה למקום ה- 7 במצעדים השנתיים ברשת ג'. האיש מן החלום הגיע למקום זה בתשמ"ט 1989 ואילו ילדה יחפה הגיע למצעד השנתי בתשנ"ב 1992. בשני מצעדים אלו היא גם הגיעה רק למקום השני בקטגוריית זמרת השנה.
מקום 6: מוסיקה נשארת+ ההצגה הגדולה. שני להיטים אלו הגיעו למקום ה- 8 במצעדים השנתיים ברשת ג'. מוסיקה נשארת צעד במצעד השנתי תשמ"ב 1982 וההצגה הגדולה צעד בתשמ"ה.
שירים נוספים שצעדו בעשרת הגדולים במצעדים השנתיים: חפץ חיים- מקום 9, היא רוקדת- מקום 8, מחוזות האהבה- מקום 9, אדם אחר- מקום 10. הלהיט האחרון כשהגברים רוקדים הגיע למקום ה- 33 במצעד השנתי תשע"ב 2012.

kobbar 158

New member
המון המון להיטים וזה מאוד מרשים, אבללללל

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שלא מעט מהשירים האלה לא שרדו את מבחן הזמן, למשל ילדה יחפה שאף אחד לא מכיר היום וגם לא שירו שיר אמן שלא שומעים ברדיו בכלל יותר בהשוואה לזה שהוא היה מקום 6 במצעד שנתי. כנ"ל לגבי כשהצועני אוהב. אלה שירים שלא שומעים בכלל והם הגיעו בין השאר כזה גבוה בגלל תמיכה והצבעות של מעריצים ומעריצות של ירדנה.

ForeverMC

New member
קובי, אפשר לנהל דיון שלם על חוסר פירגון

של תחנות הרדיו, במיוחד גל"צ/גלגל"צ במהלך הקריירה של ירדנה, גם בתק' השיא שלה.

אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא היתה מלכה באייטיז עם נוכחות קבועה בטופ 10 של המצעדים השנתיים בין השנים 82' ל-89' ואינספור להיטים.
הדור הצעיר אולי לא מכיר רבים מן השירים אבל אנשים קצת יותר בוגרים מכירים הרבה מאוד מהקטלוג של ירדנה, גם כאלו שלא נמנים עם מעריציה.

אני מסכים איתך ועם קובי

הרבה שירים של ירדנה באמת לא שרדו את מבחן הזמן בניגוד לעפרה חזה,ריטה,גלי עטרי ואפילו לכאלה שהיו פחות פופולריות ממנה אז כמו ריקי גל. וזה סיבה ותוצאה - כי לאורך השנים הרדיו שכח להשמיע את השירים האלה. כלומר אם היה יותר פרגון והערכה,היו זוכרים יותר שירים שלה.

(למרות שהיא עשתה סוג של קאמבק בשנים האחרונות.)

kobbar 158

New member
ודווקא "אתה לי ארץ" שהוא המקום הראשון שלה

פספס בקצת את עשרת הגדולים נכון?
נראה לי שהוא היה 11 או משהו כזה

feldman89

Well-known member
כן אתה לא טועה קובי,

אתה לי ארץ הסתפק במקום ה- 11 במצעד השנתי תשמ"ד. שוב לגבי מה שכתבת מקודם:כל הלהיטים שציינתי לדעתי שרדו את מבחן הזמן (לפחות אצלי) אבל רדיו זה רדיו ויש לו חוקים משלו. לטעמי הם לא צודקים בהתעלמות משירים אחרים שלה שהם לא מזוהים א"י רק אבל זה מה יש. גם מאלה שלא נכנסו למצעדים השנתיים יש הרבה שלדעתי שרדו כמו אגדת לה דילה וקו האהבה וכמובן השירים הצועניים. גם שיר כמו כאבים רחוקים שהגיע למקום ה- 12 בתש"נ עובר את מבחן הזמן ונשמע מעולה גם היום. גם חידושים שלה כגון רק אלומה, בת הדייג ובין פרחי הגן שורדים לדעתי ואגב רק אלומה שודר ברשת ג' בתוכנית בוקר ביום שישי שבוע שעבר.

kobbar 158

New member
ההגדרה שלי לשיר ששרד את מבחן הזמן

היא למשל "עוד נגיע" שבהחלט שרד, "שוב בתמונה", "אתה לי ארץ".... גם "הביתה"... "עגילי דמאר"... יש עוד כמה שירים...
שירים שבסך הכול באופן כללי מקבלים כמות השמעות נורמלית יחסית ומאזי ממוצע יכול להכיר אותם...

feldman89

Well-known member
מקומות 60- 56

לפני שאמשיך את מקומות 60- 56 אני רוצה להודות לקובי על שעדכן במיוחד את פורום ירדנה ארזי וכעת גם הם יוכלו לגלוש ולהגיב על כל המצעד! תודה גם על התגובות שלכם בכללי ואני מצפה לעוד הרבה תגובות ותקשיבו לשירים חבר'ה בעיקר הצעירים שבפורום כי הם באמת מוצלחים.
מקומות 60- 56:
60.ליל מנוחה בסוף הדרך- מתוך אלבום מס' 9 (אלבום אולפן) "דמיון מזרחי" 1989. מילים מתורגמות של אהוד מנור, לחן עממי ערבי. אלבום זה יצא בתקופה שבה ירדנה היתה הזמרת הפופולארית ביותר לצד ריטה שהתגבשה כזמרת מובילה בשלהי האייטיז(עופרה כבר היתה כוכבת בינלאומית ולכן הרשתה לעצמה לבלוט פחות כאן בארץ). שיר זה סגר את האלבום ואני זוכר שהוא לא משך אותי כ"כ כשהקשבתי לו בגיל 4 אך לאחרונה התאהבתי בו מחדש. השיר לא יצא כסינגל ולא בלט באלבום ובכל זאת הוא שיר מקסים עם לחן יפה ומילים יפות. מקום 60 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=liUqVQ29IjM

59. רוח ואש- מתוך אלבום מס' 6 (אלבום אולפן) "נשמה צוענית" 1987. מילים מתורגמות של אהוד מנור, לחן עממי צועני. נציג 6 מתוך 9 של האלבום במצעד. שיר מעולה עם קצב מהיר ולחן מקסים עם מילים חזקות באווירה חורפית. שיר שבוצע בגרסאות בינלאומיות בין היתר של אבי ואסתר עופרים ברומנית. זו הגרסה הכי טובה לשיר אי פעם וגם עליו לא מתתי למעשה כשהחזקתי באלבום בגיל 8. היום אחד האהובים עליי מתוכו! השיר יצא כסינגל לרדיו ובוצע בתוכניות טלביזיה כמו ממני עם מני פאר ובתוכנית לכבוד יום העצמאות תשמ"ז כשספי ריבלין עשה מערכון של מעריץ. עד היום מבוצע בהופעותיה של ירדנה במחלקה של מחרוזת שירי האלבום. מקום 59 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=f0rgQJOhshw

58. בושם על עורי- מתוך אלבום מס' 14 (אלבום אולפן) "בושם על עורי" 2009. מילים: רחל שפירא, לחן: יהודה פוליקר. נציג מס' 4 של אלבום האולפן האחרון של ירדנה בינתיים, עם שיר שלימים יהיה קלאסיקה ענקית לצד שיריה המוכרים. שיר עם עיבוד יווני מקסים ואווירת בוזוקי שמלווה אותו מוסיפה המון מלבד השירה והקול הצלול של ירדנה. אני שמח דווקא שבשיר זה היא לא מפגינה שירה גדולה מדי ומביאה אותו קטן וההגשה בו נהדרת. השיר יצא כסינגל בכורה לקידום האלבום ביולי 2009 ונחל הצלחה מדהימה ברדיו- מקום 6 ברשת ג' (אני מקווה שלא פספסתי) ומיקומים בעשרת הגדולים ברוב תחנות הרדיו. הווידאו קליפ צולם בתוכנית האירוח של ליאור שליין. זה הנציג האחרון של האלבום במצעד. מקום 58 אצלי!
http://www.youtube.com/watch?v=vTUhH0o5yvI&feature=plcp

57. מכתב- מתוך אלבום מס' 12 (אלבום אולפן) "מתוך שאהבתי" 1995. מילים: רחל שפירא, לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. נציג מס' 7 מתוך 9 של האלבום שמופיעים במצעד. שיר זה נכתב עבור ירדנה במיוחד, בעקבות מכתבי הערצה רבים שקיבלה מארצות ערב ורחל שפירא מחברותיה של ירדנה כתבה על כך שיר. מדובר ללא ספק באחד השירים היפים שלה וכמובן מהאלבום ואחד האישיים ביותר שלה. השיר נוגע בי כי הוא בעצם שיר עידוד לעצמך שתקבל אותך כמו שאתה ושתפרגן לעצמך ולראות תמיד את החיובי במי שאתה או את. ככה אני מפרש אותו! בלדה יפהפיה שלא קיבלה את ההערכה הראויה. יצא כסינגל בזמן יציאת האלבום שהחלה להקליט אותו עוד בשנת 1993 וסינגל הבכורה בחוץ לבדי יצא עוד בשנת 1993, מפאת מחלת הוריה ומצבם שהתדרדר קשות נאלצה לדחות את קידומו. מקום 57 אצלי!
http://www.youtube.com/watch?v=ox7hSLi8bKk גרסת הסינגל והאולפן
http://www.youtube.com/watch?v=QqzzXyaqEuo ביצוע חי מתוך הופעה

56. אלף לילה ולילה- מתוך אלבום מס' 9 (אלבום אולפן) "דמיון מזרחי" 1989. מילים: אהוד מנור, לחן: ירון בכר שעיבד את כל האלבום בעצמו. נציג מס' 4 של האלבום כאן עם אחד השירים הקצביים שאהבתי כבר אז בגיל 4. שיר רוק עם נגיעות ערביות וסממנים אתניים שחשמל ועושה כיף תמיד. למרות הקצב יש בשיר סיפור- על אודות האגדה על שהרזדה היפה והחכמה שנישאה לשולט שהתנכר לכל נשות הממלכה בגלל בגידתה של אשתו הראשונה ולבו נשבר. שהרזדה בעזרת קסמה הרב וחוכמת החיים שלה ריככה את לבו אט אט והנעימה את זמנו בסיפורי מעשיות על סינבד המלח, אלאדין ומנורת הקסמים ועליבאבא ו- 40 השודדים. שיר נהדר מכל בחינה ויצא כסינגל נלווה לאלבום ותועד בקליפ בתוכנית "להיט בראש" ו"סיבה למסיבה". השיר הפך ללהיט בתשמ"ט וצעד גבוה במצעדים השבועיים(12 שבועות והגיע למקום ה- 2 בשיאו) ולמקום ה- 11 במצעד השנתי תשמ"ט. זה השיר המקורי היחיד באלבום! מקום 56 אצלי!
http://www.youtube.com/watch?v=GdBsbx87YRQ

ForeverMC

New member
אני אוהב מהחמישייה הזו בעיקר שניים

בושם על עורי ו-מכתב.

מפתיע ש-'בושם' ב-58 הוא הכי גבוה אצלך מהאלבום הזה. אני חושב שהיו בו כמה שירים יפים שלא יצאו כסינגלים, כשהפייבוריט האישי שלי הוא 'מתה לחיות', וגם את 'אישה חדשה' אני אוהב.
'מכתב' שיר מקסים ובכלל אוהב מאוד את מרבית שירי האלבום 'מתוך שאהבתי' שיצא ב-95, בעיני אחד המגובשים והטובים שלה. אנדרייטד לגמרי.

פחות מתחבר לשלושה האחרים שנמצאים כאן. את 'רוח ואש' ממש לא אהבתי בזמנו, היום אני קצת יותר מחבב.

feldman89

Well-known member
תודה על התמיכה קובי

אבל קשה לי להאמין שיהיה לה זמן וכח לקרוא את הכל ולהגיב למרות שזה מה שבא לי.

dikla yoktan

New member
בושם על עורי
.דימוי מקסים (רחל שפירא) ושיר

נפלא. יש בו תחושה קצת רוחנית לטעמי.

"אלף לילה ולילה" - מדליק לגמרי. שובבונת

feldman89

Well-known member
מקומות 55- 51

מקומות 55- 51:
55. שובי הרמוניקה- לקוח מאלבום פסטיבל שירי ילדים מס 16 תשמ"ו 1985 ומאלבום מס' 15 האוסף "שהשמש תעבור עליי" 2011. מילים: יהורם טהרלב, לחן: נורית הירש. שיר ילדים מובהק שאיתו השתתפה בפסטיבל שירי ילדים מס' 16 וזכתה במקום הראשון. השיר יצא כסינגל לרדיו והפך ללהיט בקלות. הקליפ שצולם לו מתוך תוכנית הטלביזיה "זהו זה" וגם קליפ מתוכנית הטלביזיה "להיט בראש" שגם שהה בו במקום הראשון. השיר קצת נעלם למשך שנים אך כיום הוא משמש כשיר בריקודי עם ולכן אפשר לומר שהוא שרד את מבחן הזמן(אצלי הוא שורד בקלות). השיר הופיע תחת מחרוזת שירי פסטיבלים באלבום מס' 5 אלבום האוסף "שוב בתמונה" ובאלבום האוסף המשולש שיצא לפני שנה ו- 8 חודשים בערך. מוטי הודה שהוא לא סובל את השיר אבל מה לעשות אני גורס אחרת. שיר מקסים שמעורר געגועים לתקופה תמימה יותר ולמשהו שלא ישוב.
מקום 55 אצלי!
http://www.youtube.com/watch?v=NfBJqdZs8uk

54. אני לא גרטה גארבו- לקוחת מתוך אלבום מס' 1 (אלבום אולפן) "ירדנה ארזי" 1982. מילים: אהוד מנור, לחן: אריק רודיך. נציג מס' 5 מתוך 8 שהכניס אלבומה הראשון. שיר שהקדים את זמנו בהרבה ונחשב לפארודיה על קייט בוש. השיר משעשע ומגניב ברמות וגם הקליפ שלה הוא נוצץ. השיר בעצם מבוסס על הכוכבת גרטה גארבו שהיתה כוכבת קולנוע בשנות ה- 30 בגרמניה. הוא יצא כסינגל לרדיו ונחל הצלחה במצעדים. כששמעתי אותו לראשונה לפני 3 שנים וחצי הוא נשע לי הזוי לגמרי אבל לאט לאט זה הפשיר ולמדתי להעריך אותו ולא להתייחס אליו ברצינות. פארודיה מבריקה! והווקאליזה יוצאת דופן- גברי מזור הודה בסרט של ירדנה לפני חצי שנה שהוא לא סבל את השירים באלבום הראשון- אני כמובן לא מסכים.
מקום 54 אצלי!

http://www.youtube.com/watch?v=bB-BNVpdaio

53. כשהצועני אוהב- מתוך אלבום מס' 6 (אלבום אולפן) "נשמה צוענית" 1987. מילים: אהוד מנור, לחן: יהודית רביץ. נציג מס' 7 לאלבום ועם אחד השירים המעניינים מתוכו שיר שהוא המקורי היחיד בו ושיר שהלחינה הגברת יהודית רביץ. השיר יצא כסינגל לרדיו והיה הלהיט הגדול ביותר מתוך האלבום בזמנו היות הוא נכנס למצעדים השבועיים ודורג גבוה. השיר שהה 5 שבועות במקום ה- 1 במצעד של רשת ג' ושהה גם בלהיט בראש במקום הראשון. שיר עם קצב בלקני סוחף ומרגש שמתאר את הצועני כפשוטו- תחמן,אגואיסט, אכזר, פראי ובעיקר רגשן ורומנטיקן. אהבי אותו כבר מגיל 8 למרות שהייתי בטוח שכשהיא אומרת בשיר "לשעה ואז עוזב" היה נדמה לי שהיא אומרת לעזאזל- מצחיק למדי. עם השנים נשכח בגלל הרדיו וגם כי היא הפסיקה לבצע אותו בהופעותיה אבל טוב שאפשר לשמוע אותו מדי פעם ברשת ג'. לחן מדהים עם מילים חזקות ועיבוד מעולה! מקום 53 אצלי והייתי בטוח שידורג אף גבוה יותר אבל לא נורא. אגב זה שיר שאבא שלי אוהב במיוחד!
http://www.youtube.com/watch?v=f6QK4bbv9mE

52. יא חביבי- מתוך אלבום אולפן מס' 9 (אלבום אולפן) "דמיון מזרחי" 1989. מילים מתורגמות של אהוד מנור, לחן ערבי. (אני לא אציין בשירים הערביים את שמות המלחינים כי צריך להספיק עוד שירים). נציג מס' 5 מתוך 10 של האלבום במצעד. שיר אדיר שלה שלא יצא כסינגל אומנם אך איזה תענוג זה לשמוע אותה מסלסלת- שיר אהבה של אישה הצופה באהובה ההולך ומתרחק ממנה והיא חשה שזה כניסה למבוי סתום, שיר עצוב והקצב שלו הוא טנגו ערבי עם נגיעות רוק. חיבבתי בזמנו את השיר אבל הוא לא היה מהפייבוריטים שלי- היום הוא עלה אצלי מאד ומאד אוהב אותו. זה שיר שאמא שלי מאד אוהבת- מידע חשוב! מקום 52 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=vndyHCcSpxc

51. לאחוז בחלום- מתוך אלבום מס' 4 (אלבום אולפן) "דרישת שלום" 1985. מילים: רחל שפירא, לחן: נורית הירש. סופסוף נציג ראשון לאלבום המעולה דרישת שלום שהכניס גם הוא את כל שיריו למצעד שלי. זוהי בלדה שקטה מאד עם מילים יפות ולחן קסום ועיבוד רגוע- שיר מרגש ונעים לאוזן. השיר לא יצא לרדיו כסינגל אך מי שאוהב אותה לא יכול שלא להתמוגג ממנו. מקום 51 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=V1XjteR0AP8

נותרנו עם 50 הגדולים:
הנה מה שנפגוש: 3 שירים מאלבום הבכורה, 4 שירים מאלבומה השני מה נשמע, 5 שירים מאלבומה השלישי אתה לי ארץ, 9 שירים מאלבומה הרביעי דרישת שלום, 2 שירים מאלבום האוסף שוב בתמונה, 3 שירים מאלבומה השישי נשמה צוענית, 7 שירים מאלבומה השמיני עוד יום אחד, 5 שירים מאלבומה התשיעי דמיון מזרחי, 5 שירים מאלבומה העשירי תחנה בדרך, 2 שירים מאלבומה האחד עשר אנשים זרים, 2 שירים מאלבומה השנים עשר מתוך שאהבתי, 2 שירים מאלבום האוסף המשולש ושיר אחד מתוך אלבום האוסף יש ונדמה- רמז הוא גם מופיע באלבום האוסף המשולש והוא במקרה הסינגל הראשון שלה כזמרת סולנית מיד עם שחרורה מלהקת הנח"ל- ליל חנייה.
כמו כן אחשוף מהו אלבומה הטוב ביותר.

ForeverMC

New member
את אחד מהשירים כאן דרגתי בטופ 10...

במצעד ירדנה שערכתי כאן לפני כמה שנים. [אני אנסה למצוא את הקישור, אם זה מעניין אותך]

וזה כמובן 'לאחוז בחלום' בלדה מרטיטה וקסומה - שיר שאני מחובר אליו מילדותי.
אני גם מאוד אוהב את היציאה של 'גרטה גרבו' - שיר מטורף וייחודי, ובתור מעריץ גדול של בוש זה הופך את הקשר לשיר למיוחד עוד יותר.
יא חביבי חמוד ביותר ואני גם מאוד אוהב את 'כשהצועני אוהב' - חבל שלא היו לה עוד שיתופי פעולה עם רביץ...

לגבי שובי הרמוניקה כבר יודעים את דעתי. הוא נשמע לי כרגע בעיקר ארכאי ומיושן.

feldman89

Well-known member
אין צורך שתטרח

יש לי אותו שמור במועדפים:
הנה הקישור: הודעה חדשה

מצעד אישי - ירדנה ארזי

מאת: ForeverMC

12/10/07 12:25

כמו רבים כאן, גם אני בילדותי הייתי כרוך אחרי אומן.
אספתי כל פיסת מידע, על הקירות בחדר התנוססו פוסטרים, הייתי מקשיב באדיקות למצעדים ומתייצב בחנות עם כל אלבום שיצא.
אלו היו האייטיז והמלכה שלי היתה ירדנה. ירדנה ארזי בשבילכם.

היה לי ברור שמתישהו אני אעשה את המחווה הקטנה שלי בשבילה כאן.
עברתי על רשימות שיריה ובחרתי את 60 השירים שלה שהכי אהבתי: הם לא מסודרים לפי פופלאריות או מידת הצלחה, והיו כמה להיטים גדולים שאפילו נותרו מחוץ לרשימה, אלא פשוט השירים שאני הכי אוהב.
ישנה נציגות כאן לכל אחד מאלבומיה וגם לעוד תחנות בדרך. (אך כמובן ללא התייחסות לשירי שוקולד מנטה מסטיק - שמצריכים מצעד בנפרד )

לפני שמתחילים הנה כמה עובדות טריוויה נחוצות יותר ופחות על ירדנה:
היא נולדה בקיבוץ כברי שליד נהריה וגדלה בהמשך בחיפה.
כשהיתה נערה הופיעה במסגרת חבורת בית רוטשילד של אפי נצר.
היא היתה חברה בלהקת הנח"ל במחזור המשופע ביותר כוכבים ככל הנראה: בין השאר היו שם גידי גוב, דני סנדרסון, אפרים שמיר, מירי אלוני, וחברותיה לשוקולד מנטה מסטיק: רותי הולצמן ולאה לופטין.
אפרים שמיר כתב עליה את "נכון את יפה".
לאחר שחרורה מהלהקה חברה ללאה ורותי לשלישיית הבנות המצליחה ביותר שקמה כאן - 'שוקולד מנטה מסטיק'.
בשנות ה-80 ירדנה נבחרה 4 פעמים לזמרת השנה, ו-3 פעמים לסגנית זמרת השנה. היתה לה נציגות קבועה בטופ 10 של המצעדים השנתיים בכל שנה בין השנים 82-89. הישג מדהים לכל הדעות.
במחצית השנייה של שנות ה-90' היא פנתה לטלוויזיה והגישה בהצלחה רבה את תוכנית הבוקר לצידו של דוביק גילהר. לפי טבלאות הרייטינג הימים בהם ירדנה ודוביק הגישו זכו לאחוזי הצפייה הגבוהים ביותר מתוכניות הבוקר.
מאז שירדה תוכנית הבוקר ירדנה זוכה לשלל הצעות לחזור לטלוויזיה, בין השאר הוצע לה להיות חלק מפאנל השופטים בכוכב נולד ולרקוד ב-רוקדים עם כוכבים. את שני ההצעות הללו היא דחתה.
ירדנה היא אמא לאלונה ונשואה לנתן תומר.

(אני מקליד את המצעד בזמן אמת ולכן אולי ייקח הרבה זמן)

בחזרה לפורום

.

מסר למחבר/ת
הוסף כחבר
שליחה באימייל
שליחה באימייל חיצוני
הדפסה
קישור להודעה
RSS

מצעד אישי - ירדנה ארזי

ForeverMC

<< ההודעה הנוכחית