מצעד ירדנה ארזי

תומס277

New member
אתה לי ארץ

אחד השירים שאני הכי אוהב שלה

feldman89

Well-known member
קטגוריית האלבום המצטיין:

אני מודה שאלבומים אני כמעט ולא קונה היום(מקרה חריג הוא האלבום החדש של שירי מיימון) ולא שומע אלבומים מקוריים היות ואני מעדיך לשמוע שירים לפי השמעות ביוטיוב או בספריית השיתוף או ברדיו. אבל היות ועשיתי היכרות עם שיריה ונתתי לעצמי להקשיב באינטרנט החלטתי לגבש דיעה על כל אלבום.אלבום אוסף לא יקבל דיעה.
מתחילים מהאלבום הכי פחות טוב:
מקום 12: "ריח דבש וריח מנטה" 1988- שירי ילדים זה טוב אבל לא כשכל שיר הוא למעשה חידוש. אלבום נחמד אבל חלק מהשירים גם לא עלו ביוטיוב ואין להשיגו בשום מקום לכן ע"פ השירים ששמעתי אלבום נחמד וזהו.
מקום 11: "תחנה בדרך" 1989- אלבום טוב סה"כ אבל לא אוהב את הבלגן של שילוב שירים חדשים עם להיטים קודמים שזה למעשה לא אלבום אוסף. מחרוזת שירי רועים מיותר אם כבר אז השיר העין(על הרים עולה הבוקר..... היה צריך להיות כשיר יחידה ולא במחרוזת) ומול הר סיני ושם בכביש בדימונה הם סבבה אבל לא נחרטים בזיכרון.
מקום 10: "בושם על עורי" 2009- מודה שלא שמעתי את השירים לפני המצעד אבל ע"פ מה שנתפס אצלי יותר מדי בלדות לאורכו ושיר מס' 12 חלש ביותר. מצטער- זה אכן אלבום יפה אבל לא מושלם. מה שכן 4 הסינגלים הראשונים מעולים(נכנסו למצעד שלי) וגם הילד בעיניך ומתה לחיות ושבילי הרגש טובים מאד למרות שלא נכנסו למצעד בשל עדיפות לאחרים. מה שהורס לו זה הודעה נמסרה למשפחות- אחד השירים החלשים בכלל בקריירה לצערי.
מקום 9: "ירדנה ארזי" 1982- אלבום אנדרייטד שלא זכה להצלחה מסחרית כלל אבל כלל שירי פופ רוק מעולים מאד. אוהב את זמנך עבר, מחול מערבולות, מוסיקה נשארת, אני לא גרטה גארבו, בלי דמעות, השתנית בן לילה, אוהלי קידר ושיר צועני מאד. אוהב קצת פחות את מחכה לאף אחד ומחבב קצת את גוזל קטן. אלבום יפה מאד בעיקרון.
מקום 8: "אנשים זרים" 1992- אלבום טוב מאד אך סובל מבעיית חוסר פרגון רב וגם כי לא יצא מזמן במהדורה חדשה. מת על ילדה יחפה, אינני, שיר אישה בחורף, ארמון הקרח. מחבב מאד את הבובה של גוגול, מתוך הנשכחות יפה אבל ל נחרט אצלי, דמעת האמא שלי גם יפה אבל פחות מרבים משיריה, כל זאת ואני לא זוכר ממש ופתאום אני אדם פחדן יפה אבל חסר בו משהו.
מקום 7: "מתוך שאהבתי" 1995. אלבום מקסים ברובו אבל סובל מאותה בעיה של אנשים זרים, וחלק מהשירים לא נחרטים. ממה שהכי אני זוכר ואוהב הם שלושה דורות, מתוך שאהבתי, מכתב, חדש באוויר, הוא אהב נשים רבות, איך העגילים, החברות הכי טובות וקיץ של נחמות. אני אוהב את השאר אך הרבה פחות: גנרל חורף, אל יווני, בסרטים לא מכיר בכלל, ובחוץ לבדי נחמד+.
מקום 6: "נשמה צוענית" 1987. אלבום מעולה בכללי אבל עיקר הבעיה הוא ששיר הנושא הוא השיר הכי חלש שלה אי פעם. לא מצליח לאהוב ואפילו לחבב כי הוא כזה מונוטוני, מלא בפאתוס אבל משהו בו לא נדבק. או כמו שצדי אומר "זה לא זה". חבל אחרת היה מדורג יותר גבוה בעיקר כי הוא משלב שירים נהדרים כשביניהם: מה יש לי, רוח ואש, הכינור הנאמן, עיניים שחורות, יריד האהבה, כשהצועני אוהב ועיניים שחורות. גם כדור הבדולח, ליבי ליבי, אל תעיר אותי בבוקר וילד צועני יפים אם כי פחות מהשישה שציינתי קודם.
חמשת הגדולים:
מקום 5: "מה נשמע" 1983. אלבום אולפן מעולה שכל שיריו נכנסו למצעד אבל השירים מתחלקים: א. מושלמים- מה נשמע, שיר הערב מצלצל, חפץ חיים. נהדרים מאד- הביתה. נהדרים- שוק הכרמל, תאורת חצר. ג. יפים מאד- בוא נשנה את זה, כוכבים בליל ספטמבר, אפריקה. אין אחידות באהבה אצלי בין כולם.
מקום 4: "אתה לי ארץ" 1984. אלבום אולפן מעולה אך בלי זריחה לא יכול להתברג יותר גבוה. לא מבין למה לא נכלל בשאר המהדורות- זה שיר מצויין. אני הרוס על ריקוד לשניים, חולה על יש ונדמה ועל ההצגה הגדולה. אוהב מאד את עוד נגיע ואתה לי ארץ אחריהם. ואז מגיעים פקודת יום, זריחה, אוריאנה ולבסוף לילה טוב לך ארצי והאדם יצור מופלא. גם פה אין אחידות! לכן מקום 4 זה מספיק בשבילו.
מקום 3: "דמיון מזרחי" 1989. אלבום מושלם הייתי אומר אבל פה אין לי דיעה מה השיר הכי אהוב עליי. בזמנו זה היה מה נתת לי, היום אל תאמר ודמיון מזרחי ולא לשכוח שיש גם את יא חביבי ובן השייח' ואלף לילה ולילה. אוהב את כל השירים מאד אבל פה האחידות קיימת- כל פעם אוהב הכי הרבה שיר אחר.
מקום 2: "עוד יום אחד" 1988. אלבום מושלם שכל שיר בו ממש כובש ברמות ויש בו אחידות. אין בו שיר מיותר או פילר. אין בו להיט אחד אלא מלא. האלבום ראוי להיות בטופ 2 כי כל השירים בו מושלמים אבל בגלל שהוא במיקומים נמוכים יותר במצעד בכללי מסתפק רק במקום השני. גם פה אני מוצא אחידות: עגילי דמאר- מושלם, עוד יום אחד- מושלם, אדם אחר- מדהים, בן אדם- מדהים, היא רוקדת- מדהים, קרוב לים- מדהים, מחוזות האהבה- מדהים, אהבתה, האישה על האבן וכמו בהתחלה מעולים אף הם.
והמקום הראשון: "דרישת שלום" 1985. אלבום האולפן הטוב ביותר שלה עד עצם היום הזה לדעתי. כל שיר בו מדורג אצלי לפחות בטופ 60. אין בו שיר שהוא פחות ממדהים ואין בו שיר שלא ראוי להיות במצעד. דווקא אלבום זה המושלם ואחד האלבומים הכי טובים בארץ. חולה על דרישת שלום, במערבולת, שוב בתמונה, באתי אליך, קו האהבה, אגדת לה דילה, שהשמש תעבור עליי ותפילה. פת חלקה טובה ולאחוז בחלום מדהימים אם כי מעט פחות.

danashi

New member
רגע, רגע - חייבת להבין...

את כל המצעד עשית, כאשר בעצם את חלק גדול מהשירים לא הכרת קודם?

נאמר, את האלבום "מתוך שאהבתי" הכרת רק לרגל המצעד?

feldman89

Well-known member
שאלה יפה

האמת שהכרתי את השירים מתוכו בשנתיים האחרונות ואת המצעד חשבתי לעשות רק לאחרונה כשכבר גיבשתי את רשימת השירים שלה מספיק ואחרי קורס התמצאות בשנתיים.
מתוך שאהבתי- חלק מתוכו הכרתי לפני כמעט שנתיים, חלק חודשים לאחר מכן. את האלבום "אתה לי ארץ" הכרתי בזכות השירים ביוטיוב ויש לי גם אותו בבית.(דיסק מקורי)

feldman89

Well-known member
מחר אמשיך במצווה

ואעלה את מקומות 40 והלאה. בינתיים הנה קישור לכתבה ישנה עם ירדנה מתוך עיתון מעריב בעת צאת אלבומה "דרישת שלום". במערבולת ותפילה מוזכרים בו.
http://jpress.org.il/Default/Script...MAR/1986/01/24&EntityId=Ar04700&ViewMode=HTML
המראיין הוא יוסי חרסונסקי שהוא אחד ממבקרי המוסיקה הקשוחים ומאלה שקטלו אותה בזמנו. אומנם לא נראה כך בכתבה אבל די בכך שהוא אומר שהאלבום נשי אך לא אישי.

feldman89

Well-known member
מקומות 40- 36

מקומות 40- 36: הפעם אני אתן רק את המידע כי חייבים לרוץ קדימה.
40. אחד ולתמיד- מתוך אלבום מס' 5 (אלבום אוסף) "שוב בתמונה" 1986- מהדורת התקליט בלבד! מילים: אהוד מנור, לחן: יוסי אהרון. הוקלט לאלבום האוסף והיה השיר החדש הבודד בו- כל השאר היו להיטים מוכרים. השיר יצא בתחילת 1987 כסינגל לרדיו ונחל הצלחה רבה במצעדי הפזמונים. הוא הגיע למקום ה- 38 במצעד השנתי תשמ"ז 1987 ברשת ג' ונכלל בסיכום השנתי של להיט בראש. אומנם הוא לא נחשב לאחד משיריה המוכרים ביותר אבל מדובר בבלדה יפה מאד. לאחרונה הוא צעד במצעד שירי האהבה שהצביעו גולשי הפייסבוק של רשת ג' ומיקמו אותו במפתיע במקום ה- 18 מתוך 30. (אתה לי ארץ צעד שם מקום 3 ושיר של יום חולין מקום 6). פה במצעד מקום 40.
http://www.youtube.com/watch?v=MxyGHW0ZpOc&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=7BMGQS-29G4 גרסת הקליפ המקורית!

39. שלושה דורות- מתוך אלבום מס' 12 "מתוך שאהבתי" 1995. מילים: אהוד מנור, לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. שיר גדול ומרגש ברמות. יצא כסינגל לרדיו ונחל הצלחה מסוימת- דומה לשאר הסינגלים. נציג אחרון לאלבום עם שיר שמדבר על מפגש בין שלושה דורות של לוחמים מקום המדינה ועד ימינו. השיר נכתב למעשה לזכר בן דודה של ארזי ישראל ארזי ז"ל שנפל במלחמת ההתשה. ללא ספק אחד השירים היפים שלה ואחד הבולטים באלבום. מקום 39 פה במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=X4RTK6zVEWE

38. ליל חנייה- מתוך אלבום פסטיבל הזמר תשל"ג 1973 ומתוך אלבומי האוסף- יש ונדמה 1998, השמש תעבור עלי 2011. מילים: נתן אלתרמן, לחן: יאיר רוזנבלום. אחד השירים הקלאסיים והאהובים שמושמע גם היום ומקבל את התואר- נכס צאן ברזל. שיר מקסים ומעולה אבל נאלצתי קצת לדחוק אותו למטה כי הוא מוכר גם ככה. זה למעשה השיר הראשון שהקליטה כזמרת סולנית ללא מסגרת של הרכב למרות שזה טריו עם חנן יובל ואפריים שמיר. (זה לא הרכב עם שם כלשהו). מקום 4 בפסטיבל, מקום 13 במצעדים השנתיים תשל"ג 1973 בגלי צהל ובגל הקל. אחד מחמשת השירים הכי אהובים על גיא פינס! מקום 38 המצעד!

http://www.youtube.com/watch?v=tohFTAt3nDw

37. האיש מן החלום- מתוך אלבום מס' 10 "תחנה בדרך" 1989 ומאלבום מס' 13 האוסף יש ונדמה 1998. מילים: דודו ברק, לחן: יאיר קלינגר. אחד השירים המצליחים בזמנו ששהה 18 שבועות במצעד השבועי של רשת ג' מתוכם 3 שבועות במקום בה- 1. הוא יצא לרדיו כסינגל כשהעצם הוא הוקלט לרגל מצעד הפזמונים השנתי תשמ"ח בו הוכתרה כזמרת השנה. בלדה נהדרת שלא זוכה להערכה כלל ולא בצדק. השיר שולב באותה שנה באלבום תחנה בדרך והיה אחד משני השירים המקוריים החדשים בו. במצעד השנתי תשמ"ט 1989 השיר מוקם 7 ברשת ג'. מקום 37 פה!
http://www.youtube.com/watch?v=CFcWFGzKM5s
http://www.youtube.com/watch?v=aX8vqb9agE4 למקרה שהראשון פחות טוב!

36. מחוזות האהבה- מתוך אלבום מס' 8 "עוד יום אחד" 1988. מילים: דודו ברק, לחן: בועז שרעבי. כמו הקודם גם להיט זה הוקלט לרגל מצעד הפזמונים השנתי תשמ"ו ויצא לרדיו כסינגל בתחילת תשמ"ז. השיר זכה להצלחה רבה ודורג גבוה במצעדי הפזמונים במיוחד ברשת ג' ובלהיט בראש. במצעד השנתי תשמ"ז 1987 התברג במקום ה- 9 והשיר בוצע רבות בהופעותיה. בסיבוב ההופעות בשנת 2003 עם משפחת אלייב קיבל השיר עיבוד מיוחד אך כיום לא מבוצע בהופעות. שיר אופטימי וכ"כ קליט ומרגיע עם קצב מקסים. השיר שובץ באלבום המצליח עוד יום אחד וירדנה עד היום אוהבת אותו לכן הוא שובץ באלבומי האוסף יש נדמה והשמש תעבור עליי. מקום 36 במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=CLjAhnqeqG8 גרסה מתוך להיט בראש בתוכנית הסיכום השנתית תשמ"ז.
http://www.youtube.com/watch?v=cZWxxAvr4O0&feature=relmfu מתוך הופה היי.

ForeverMC

New member
ליל חנייה יצירת מופת ניצחית

אוהב מאוד גם את 'אחד ולתמיד' הקסום.
'שלושה דורות' - יצירה מדהימה ומרגשת

רוני 1502

New member
מחוזות האהבה לא יצא עבור המצעד השנתי אלא

יצא בתחילת הקיץ וצעד במצעד ברשת גימל במהלך הקיץ ושהה 4 שבועות במקום הראשון

avital 27

New member
מגיבה

שלושה דורות-שיר יפה מאוד בעיקר מבחינת המילים והביצוע,ופחות מבחינת הלחן,לדעתי.
ליל חנייה-בהחלט נכס צאן ברזל! שיר נהדר.
האיש מן החלום-

מחוזות האהבה-שיר יפה,ששמעתי בזכות המצעד הזה-תודה!

למעלה