מקפיצה שרשור רלוונטי לפורום

נעמייה

New member
חתונה - כן או לא../images/Emo35.gif

בשביל מה אנחנו בעצם מתחתנים? פעם היתה לי דיעה נחרצת בענין. התחתנתי - קודם כל כי אהבתי. אח"כ כדי למסד את הקשר, כדי שאוכל להביא ילדים לכשנרצה, כדי לחזק את הקשר בינינו... וטענתי שהקשר מחייב יותר וחזק הרבה יותר כשנשואים. היום, אחרי שטעמתי את טעם הנישואין אחרי שהתבגרתי, החכמתי, הבנתי, חשבתי, פגשתי... אחרי שטעמתי טעם זוגיות אחרת... אחרי כמה שנים בריאות, אני חושבת שזוגיות טובה ובריאה יכולה להתקיים גם בלי הטבעת, בלי הכתובה בלי המיסוד. בין היתר, זוגיות טובה זו זוגיות שיכולה להיות מחייבת גם בלי נישואין.. זוגיות שאפשר להביא ילדים ולחיות כמשפחה לכל דבר - גם בלי נישואין... זוגיות - לכל דבר וענין. אז בשביל מה אנחנו בעצם מתחתנים

Sefy

New member
בשביל מה שזה מסמל ?

היום "חתונה" היא לא מה שזה היה פעם, איחוד בין זוג אוהבים שרוצים שכולם ישמחו איתם. תחשבי על זה כמו על בר-מצווה! למה כל החגיגה הזו ? איזה בן מסכן שממש לא רוצה לעשות את זה ישמח את ההורים שלו. אז בנוסף לכל הצרות, יש את כל המשפחה ועוד מיליון אנשים שהוא לא מכיר בכלל בחגיגה. חתונה צריכה להיות פשהו שמסמל את האהבה בין הסוג שרוצים לחגוג עם החברים ועם המשפחה הקרובה, תאריך לחגוג את היום, אבל, אולי זה רק אני...

א י ש ה 33

New member
כי..

כשמתחתנים עושים לרבנות, למשרד הפנים, לחברה וכיוב' סדר מסוים. זהו. אני דוחה על הסף את הסיבה "כי אנחנו מאוהבים" כי אין שום קשר בין אהבה לנישואין. זה מה שהלעיטו את מוחנו במשך דורות. הרי אפשר להתחתן בלי אהבה (ולא חסרות דוגמאות) ואפשר לאהוב בלי להתחתן! מוסד הנישואין כבר מזמן פשט את הרגל. כמו שספי אמר, הרבה זוגות מתחתנים כדי לשמח את ההורים. לפעמים לתת סוג של פומביות לקשר, לעשות ילדים (כן כן.. יש כאלה שחושבים שזו הדרך הנכונה), לפעמים זה להגשים פנטזיית ילדות של אותה ילדה עם שמלת כלה "מלכה ליום אחד", הדור הישן מקבל אותך בלי ניג'וזים של "מתי תתחתנו?", יש בחתונה מעין סוג של מחויבות הדדית כתובה ולא כתובה... זה יהיה מאוד מעיניין לשאול אנשים את השאלה הזו רגע לפני הצעד הגדול..

shellush

New member
דעתי בנושא שונא מדעתן של הרוב../images/Emo70.gif

קשר מחייב לא תלוי באיזו כתובה וטבעת על האצבע! הרי זה שמתחתנים לא אומר שאתם ממסדים את הקשר. לכן אני לא בעד להתחתן בכלל, אני בעד זוגיות שבה חיים ביחד כזוג נשוי לכל דבר, למה צריך את הרבנות הפרימיטיבית וכל זה. האקס שלי כן דגל בנישואין ולכן הסכמתי להתפשר והיינו מאורסים וכמעט התחתנו, עד שהוא בגד בי עם אוסטרליה
אבל בגלל שהיה לו חשוב הסכמתי להתחתן, וגם זה לקח הרבה שיכנועים מצידו, כי אני לא בעד המוסד הזה ואם כבר כן להתחתן אז בקפריסין, חתונה אזרחית, רק לא על פי החוקים הפרימיטיביים של הרבנות. אם אחד מבני הזוג לא לוקח ברצינות את הקשר, שום חתונה לא תגרום לו להיות יותר רציני. זה רק מסבך את העניינים, גירושין זה דבר מכוער. מבחינת רכוש, אני בעד שזוג יחתום על כל מה ששלו מלפני הזוגיות והדירה תהא באופן שווה על שם שניהם, אבל למה צריך להתחתן?

Sefy

New member
את הרבנות צריך לשים על טיל ולפוצץ

זה כבר לא חתונה, זה יותר גרוע מסיוט ברחוב אלם כאשר פרדי קרוגר הוא הרב וג'יסון הוא האיש הטוב

אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות

מוסד הנישואים, ובעיקר הטקס, משמשים כרגע למטרה אחת - הצהרת כוונות ארוכת טווח קבל עם ועדה, שקשה הרבה יותר לסגת ממנה, ולא רק בגלל ההליך החוקי. היתרון שאפשר לראות בנישואים, הוא שבשל הקושי לפרק את החבילה, יש סיכוי שייעשה הרבה יותר מאמץ לפתור בעיות ולהתפשר. כבר אמר ידידי הטוב שאול התרסי, "מוטב להנשא מאשר להשרף".

חסונוס

New member
מסכימה. נכון שיש אנשים שמתגרשים

ולא מעט, אבל בכל זאת הנישואים ההצהרה שאנו זוג השואפים לחיות יחד כל חיינו - חושבים עוד לפני שמפרקים את החבילה. גם הרבה זה בשביל ההורים, ועם האיש שהתחתנתי איתו לפני חצי שנה בטקס רפורמי כדי לא לערב את הרבנות כבר מתחילת הקשר שמעתי קול שאני רוצה להתחתן. לא היה לי את זה לפני כן. אני מעריכה מאוד את האנשים שמסוגלים לחיות יחד ללא החותמת של המדינה כזוג נשוי, אני לא יכולתי. וחוץ מזה לחגוג את הקשר ביננו במסיבת החתונה היה מאוד כיף למרות שהיה בזה גם כדי להזמין את החברים של ההורים וכו. להתחתן חתונה רגילה עם רב אורתודוכסי וכתובה עם סכום ושקרים ברבנות וכל זה - מאוד לא רציתי , אבל מבחינה משפטית כרגע אנחנו זוג נשוי לכל דבר ואני חושבת שהזוגיות שלנו טובה עם או בלי החותמת הזו. אגב יש כמה פרטים ביורוקרטיים שבגללם שווה יותר להיות נשוי בישראל.

חתונה..():...

זה מפחיד משהו..): בייחוד כשאני לא מכירה אף זוג נשוי מאושר.. נראה לי שכבר אנשים מתחתנים.. בשביל ללדת את הילדים..(; וגם בגלל שזה "כאילו" מקובל ורצוי להתחתן..מתישהו בחיים..

Sefy

New member
../images/Emo12.gif

אפילו האקסית לא אמרה כן כל כך מהר! (טוב, אחרי שהיא ראתה טבעת של 1000$ היא כבר אמרה כן
)

tokit

New member
מסכימה עם כל מלה שלך..

לא רואה שום סיבה להתחתן. גם כשרציתי להתחתן, לפני כשנתיים, זה היה בעיקר בשל לחץ משפחתי. כשהחתונה בכל זאת בוטלה, נשמתי לרווחה. מדוע אנשים בכל זאת מתחתנים?? כי הם חושבים שאז הם יהיו יותר מחוייבים האחד לשני, כי "ככה נהוג", כי ההורים לוחצים, כי הם לא רוצים להביא ילדים לעולם ללא נישואים. נשים חושבות גם על בטחון כלכלי. יש סיבה אחת טובה מבחינתי כן להתחתן.. כדי להגשים דברים שמבחינה חוקית אפשריים רק כזוג נשוי. למשל: אימוץ, אישור לניתוח וכיו"ב.. אני מודה ומתוודה שכרגע אני ובן זוגי שוב מדברים על חתונה (הוא אפילו אמר לי שלשום שביום רביעי שעבר שקל להציע לי נישואין, אלא שברגע האחרון זה לא נראה לו הרגע המתאים..). יש לכך שתי סיבות: הקלות מס משמעותיות מאוד (חסכון של המון המון יורואים בשנה..) והעובדה שאנחנו רוצים ילדים. אני לא חושבת שילדים הם סיבה לחתונה, אבל הוא גדל במשפחה קתולית והוא מאמין שילדים צריכים זוג הורים נשוי. בכל מקרה, גם אם נתחתן, זה יהיה קצר וקולע, משהו בסגנון לאס וגאס..

גם אני חושבת כמו הבנות

בשרשור. יכול להיות שהקשר מחייב יותר כשנשואים, אבל זאת מחויבות בלית ברירה, ולדעתי, אין דבר שמחרבן זוגיות יותר מהאילוץ להיות יחד. בגלל זה גם מעולם לא הסכמתי להתחתן. דבר אחרון שהזוגיות שלי צריכה, זה הצהרה על הכוונות בנוכחות כמה מאות זוללים, מה גם, שזה מאוד לא בוגר ולא מחושב להתחייב למשהו שאמור להיות תקף גם בעוד 40 שנה, והוא לא תלוי רק בך. קרחונית אמרה שעוד לא ראתה זוג נשוי מאושר, אני לא יודעת מה עם האושר, אבל גם אני לא מכירה זוג נשוי "וותיק" שהייתי רוצה לאמץ את המודל שלו. פעם חשבנו, שניאלץ להתחתן כדי שיוכל לקבל אישורי עבודה בארה"ב כשאסע ללמוד, עכשיו גילינו שגם בתור ידועים בציבור אפשר לארגן את זה. עוד יותר טוב.

חסונוס

New member
באמת ? חברים שלנו שרצו להישאר

ידועים בציבור בגלל שהוא קיבל עבודה בארה"ב וחששו שלא תוכל להצטרף אליו בלי , עשו טקס אזרחי בסוף.

מה שבטוח, נצטרך לבדוק טוב טוב

איך זה עובד והאם איננו מסכנים את סיכוייו להצטרף.

נעמייה

New member
ועם כל זה..

עם כל זה שאני יודעת שזוגיות טובה יכולה להתקיים גם בלי נישואין, עדיין אין לי נמש של מושג מה צופן לי העתיד... אני חושבת שאי אפשר להכריז הכרזות בכל הנוגע לעתיד - לפחות לעתיד שלי. וזה כל היופי שבענין ההתבגרות, ההבנה, ההחכמה... שאני כנה עם עצמי, לא מכריזה הכרזות לשום כיוון, בשום נושא. ההבנות שלנו מהחיים טובות ובריאות וחשובות
לא פחות מההבנה שהעתיד שלנו לא ידוע...

בתור מי שהתחתן לפני שבועיים....

אני כל כך לא מסכים איתך !!!!!!!!!! הנישואין רק עשו לשנינו טוב. הם ריככו אותנו. הם עשו אותנו להיות עדינים מתחשבים שקולים ואחראים אחד בייחס לשני הרבה יותר. זה לא קרה לפני שנישאנו. יש איזה אפקט פסיכולוגי ישיר על המוח (ממש כך) שגורם לשני הצדדים להשתדל הרבה יותר כתוצאה מהאקט החברתי (ובמקרה שלנו כאנשים מאמינים) גם רוחני מבחינתנו. לכאורה אפשר לשאול אותך את השאלה ההפוכה: אם אקט החופה והקידושין הוא כל כך חסר משמעות מבחינתך - למה כל כך חשוב לך לא לקיים אותו.... מאיזה כבלים (סמויים מהעין..) את באמת פוחדת .....

נעמייה

New member
שלושה דברים:

ראשית - אתה לא חייב להסכים איתי. זה - קוראים לזה סובלנות. לא באתי לכפות את דעתי על אף אחד, העלתי נושא לדיון, וכל אחד יכול להביע את דעתו שתתקבל בברכה, גם אם היא שונה מדעתי! שנית - לדעתי בני זוג מתחשבים, שקולים ואחראים אחד ביחס לשני (ברמה הכי גבוהה) צריכים להיות ככה בלי קשר לנישואין. לפני ואחרי גם יחד. ושלישית - אם היית קורא את התגובה השניה שלי לשרשור הזה, היית מבין שלא "כל כך חשוב לי לא לקיים את אקט החופה והקידושין". ולא, מיתוס, אני לא פוחדת.

Sefy

New member
הוא כל כך חסר משמעות שזה בזבוז כסף

כל מה שהוא נועד לעשות זה לגנוב כסף מזוגות שמתחתנים וזה למה יותר ויותר הולכים לנישואים אזרחיים או טסים לקפריסין להתחתן. וזה כל כך חסר משמעות שלא חושבים עליו בכלל, אז אין צורך לקיים אותו רק בשביל לפרנס דתיים. זה לא קשור לשום פחד.

למעלה