מקפיצה שרשור רלוונטי לפורום

לגנוב כסף ? מאיפה הבאת את זה ?

אנחנו התחתנו בפארק הלאומי עין חמד, בחתונה קטנה וקסומה, הרב שלנו היה רב מארגון צוהר, שזה ארגון של הכיפות הסרוגות (ציוני דתי אורתודוקסי למהדרין) שסרב בתוקף לקחת אפילו שקל על החופה והקידושין, הטיסה לקפריסין וכל הפרצדורה ההיא היתה כבר עולה לנו יותר. לא מדובר כאן בכסף בכלל. מדובר בכך שאנחנו כאנשים מאמינים בחיבור לא רק ברמה הפיזית והנפשית אלא גם ברמה הרוחנית. וע"פ התפיסה היהודית גם בורא עולם הוא עד לנישואין. וכל זה בתוספת העובדה שכל המשפחות משני הצדדים שותפים לאירוע והחברה והמדינה שאנחנו חיים גם היא נותנת את הגושפנקה שלה, לנו - שלושת הדברים הללו עושים הרבה. להכריז "אנחנו זוג" את זה אני כבר מכיר בהרבה מערכות יחסים קודמות שהיו לי. קל להכנס לזה קל עוד יותר לצאת מיזה החוצה. יש הרבה פחות אחריות, היד קלה הרבה יותר על ההדק. זה כל הסיפור כולו על רגל אחת. וזה עובד.

Sefy

New member
מכל האלפי שקלים שחברים שלי שילמו

לאיזה רב וחבר ליצניו וכל המסמכים וכל השטויות של המקווה כאילו והאישה זה משהו מלוכלך ופסול שצריך לעבור ניקיון. אתם דתיים, אולי יש לכם איזה הנחות, אבל אל תדבר על אלו שלא ואין להם קשרים בפנים. אפילו על ברית זה עולה אלפי שקלים! אבל הבנתי, אתם מפחדים לקחת אחריות, צריכים שמישהו אחר יקח את האחריות בשבילכם. ואיך אמרת ? "והמדינה שאנחנו חיים גם היא נותנת את הגושפנקה שלה" רמה רוחנית... אני נמנע מלהגיב יותר קשה על הזעם ושנאה שיש בי לדתיים...

חסונוס

New member
זה שהוא בחור דתי לא צריך להאשים

אותו. וצוהר כפי שהתרשמתי מהם הם ארגון שקם כנגד השחיתות והרבנות שמנצלת את זה שחילונים אם הם רוצים נישואים בארץ חייבים לבוא אליהם. בגלל זה הבנתי שמי שוהלך לצוהר צריך לעשות תחכומים כי לא בכל הרבנויות מקבלים אותם.

Sefy

New member
לא מאשים אותו, מאשים את כולם

נראה אותו חי כחילוני וסופג את כל הצרות שהחברים הדתיים שלו עושים לנו, גיזענים שכמוהם. אם לא היו ערבים, אז קרוב לוודאי שהיה פה מלחמה פנימית.

יש בך כל כך הרבה שנאה

למשהו שאתה אפילו לא מבין לעומק. חבל. בית שני נחרב על שום שנאת חינם. וזו אחלה שנאת חינם. ואל תגיד לי 'נראה אותך חיה כחילוניה...' כי אני עברתי את שני הצדדים. ראיתי את הדת ואת החילונית על הרבה פנים שלה וכרגע אני על תקן המסרותית [אם נקרא לזה כך], כך שאני יודעת על הטוב, הרע והמכוער של הדת ושל החילול. אם היית קצת פחות עסוק בשנאה שלך ומנסה קצת יותר להבין, היית יודע שאפשר להגיע לגישור.

Sefy

New member
כן, אפשר לגשר, שיעופו לי מהחיים

אני לא מפריע להם לחיות ושהם ירדו מהחיים שלי! לא רוצה להבין למה הם הורסים לי את החיים כמו שאני לא עושה כלום לחיים שלהם. ואני מבין הרבה יותר ממה שאת חושבת. סבא שלי היה רב ויש לי הרבה חולרות דתיות במשפחה. דת זה לאנשים שלא מסוגלים לחשוב בשביל עצמם ולא רוצים לקחת החלטות בחיים וצריכים ספר הוראות. הם רוצים לחיות ככה ? שיהיה להם לבריאות! הם רוצים לא לנסוע בשבת ? שיעשו מה שהם רוצים. הם לא רוצים קולנוע או תחבורה ציבורית ? שלא יסעו! לא רוצים לאכול חזיר ? שלא יאכלו. אבל שלא ידחפו את זה בתור חוק ממשלתי! ושלא ידחפו את האף שלהם לחיים של אחרים! אני לא רוצה לחיות כמוהם, והם לא יגידו לי אם החיים שלי נכונים או לא נכונים, לגבי הם אפסים בלי שום כושר מחשבה עצמית. אז כן, אפשר להגיע לגשר, או לשרוף אותם יחד עם הערבים, או שיתחילו לחיות כמו האמיש! הם לא מפריעים לאף אחד והם חיים איך שהם רוצים! אותם אני מאד מכבד! נראה את הדתיים המסריחים שלנו חיים כמו האמיש! אבל לא, הדתיים פה הם חולרות אחת אחת שמנצלות את המדינה ואני לא רוצה לפרנס אותם!

חחחחחחחח

מצטערת, אבל תמיד משעשע אותי לראות מישהו שלא מכיר את הדת או אולי נפגע מהדת בצורה זו אחרת. מחלק מסויים בלבד של הדת. ומטיל אשמה על כל הדת. אז אתה לא מבין כל כך הרבה. ואני לא אומרת את זה בתור האשמה. פשוט חבל לי כי יש כל כך הרבה דברים יפים גם בחילול וגם בדת. השאלה היא איזה חלק אתה רואה מכל כיוון. אז נכון, יש את הבני"שים שחיים על חשבונך ויש את אלה שעובדים ודווקא עושים דיי הרבה כסף בלי העזרה שלך ואולי יותר ממך אפילו. מכירה את שני הסוגים. ויש דתיים שהם חולירות ויש חילונים שהם חילורות. מה ההבדל בינהם? שלדתיים אמורים להיות קצת יותר ערכים? לא. לכולנו צריכים להיות אותם הערכים. הדתיים רק הסכימו לקבל את זה על עצמם. ואלה שהם חולירות. הם לא דתיים. הם עושים שימוש בזוי וציני בדת.

Sefy

New member
אני מכיר יותר טוב ממה שאת חושבת

מכיר את הדתיים שלא מפריעים, ומכיר את החולירות שכן, מכיר את הצדדים היפים של הדת שעדיין לא מעניינים אותי ולא יעניינו ומכיר את הגזענות של הדת (מכירה אותה ? ידעת שאת בדת הכי גיזענית שקיימת ?) שיכולה להשתוות כמעט לנאצים בהבדל שעוד לא רצחנו אף אחד בשבילה. אני מכיר את הגנבים הדתיים ואני מכיר את אלו שעובדים. רק שלצערך כל זמן שהחולירות מייצגות את הדת וקובעות חוקים ממשלתיים כדי שכולם יסבלו, ועל זה תוסיפו את הרבנות המסריחה, אז לא מעניין את אף אחד הדתיים האלו שהם לא חולירות, כי מה נעשה, הם לא מייצגים אף אחד. אני מכיר את הדת הרבה יותר טוב ממה שאת חושבת, רק שלא כמוך, אני מסוגל לחשוב בכוחות עצמי ולא צריך ספר הוראות שיתרגמו לי אותו.

בשלב כלשהו של השרשור אני ניסיתי

להעליב אותך או שסתם בא לך לכנות אותי רפת שכל? אתה מדבר איתי על אנשים שהופכים את הדת לנשק [אם נקרא לזה ככה], אני מדברת על הדתיים האמיתיים. אתה שונא את אלה שמייצגים, אז אתה לא שונא את הדת, אתה שונא אנשים מסויימים, בדיוק כמו שאני שונאת [אומנם שונאת זה מילה חזקה מידי בשבילי, אבל לצורך הדיון, שיהיה] את השכנה מלמעלה שכל הזמן שופכת לי מים לגינה. אבל אני לא שונאת את כל השכנים באשר הם רק כי הם שכנים. יש גם המון לא דתיים שמייצגים. אם ברצונך להמשיך בשיחה זו [אני אשמח], אעדיף להעביר אותה למסגרת אחרת כי היא לא במסגרת הפורום.

Sefy

New member
איפה כיניתי אותך באיזשהו שם בדיוק ?

זה שאת נותנת לי תשובה בתור צחוק עלי (חחחחחח אני אוהבת....) זה יותר עלבון מהתשובה שאני נתתי לך. אותי לא מעניין דת, חד משמעי. אין לי שום צורך או רצון "לפתוח" את עצמי לדברים שלא מעניינים אפילו את סבתא שלי. בשרשור הזה מדובר על החולרה שנקראת הרבנות, תרצי או לא, זה חלק מהיצוג של שאר ה"דתיים" בארץ! תרצי או לא יש במדינה הזו חוקיים דתיים! הדתיים שלא עושים כלום כדי להגן על ה"יופי" שבדת, לדעתי גרועים באותה מידה כמו אלו שהופכים את הדת לסגידה באלילים שלהם. יש המון דתיים נחמדים! הם לא מזיזים לי, למה ? כי הם חיים את החיים שלהם ולא אומרים לי איך לחיות ואני לא רוצה ולא מעוניין לחיות כמוהם, את רוצה תחיי כמוהם, מה שאת עושה לא מפריע לי בגרוש! ברגע במדינה הזו אם זוג לא יכול להתחתן ולהיות מוכר בחוק בגלל דת! אז תסלחי לי, זו דת מסריחה ובגלל אלו שמייצגים את הדת אף אחד לא סובל אותה, ועד שאותם דתיים נחמדים יותר לא יעשו משהו בנידון נגד אלו שלקחו את הדת והפכו אותה לדרך להרוויח כסף, אז לדעתי הם שייכים לאותה קבוצה. אז אני שונא את כולם כולל כל הדתות שלא תחשבי שרק את היהדות אני שונא, אני לא גזעני כמו היהדות. את כולם ללא שום יוצא מהכלל. כל דת שמנסה להתערב לי בחיים שלי ואומרת לי איך לחיות.

בכלל לא.

מעולם לא לגעתי לכותב. ואם היה מתעורר בי לעג כלפי ההודעה שלך, לא הייתי מגיבה לה. תבין, אני מבינה מהיכן נובעת השנאה שלך, אבל אני חושבת שאם כל אחד יתחיל מהשנאה הפרטית שלו ויהפוך אותה למשהו קצת פחות עויין מ'שנאה' אז יהיה פה קצת יותר נעים. מה לעשות? אם זה מקובל עליי או עלייך או על כל אחד אחר, המדינה הזו קמה בתור מדינת היהודים ואיתה הדת היהודית. אז ברור שאם אתה רוצה לנסוע בשבת דרך כביש בר אילן [כביש בירושלים שסגור בשבת על שום שכונה חרדית] וזו זכותך כי זה חלק מחופש התנועה שיש לכל אזרח, ואני אשלול זכות זו ממך אז זה מתקבל בענייך כחוצפה. אני מבינה את זה. אבל צריך למצוא דרך לגשר. דוגמת כביש בר אלין - אז ישנן דרכים חלופיות, וזה רק כביש מסויים אחד שבמקרה נמצא בשכונה דתית. אז תן להם להינות מזה. למה לכעוס? שיהיה להם לבריאות גם אם אתה לא מסכים עם זה. אל תעשה הכלל הותגיד 'אף אחד לא סובל אותה' בבקשה. כי זה לא נכון וזה קצת מתנשא. אתה גם חי לפי דת מסויימת, אמנם היא אינה מוגדרת כדת. אבל גם חוסר אמונה הוא סוג מסויים של אמונה...

Sefy

New member
כשאת מתחילה ב"חחחח" זה לעג

או לפחות נשמע כך, בכל מקרה, אני מתנצל אם הבנתי אותך לא נכון. עכשיו אם אנחנו רוצים שיהיה נעים במדינה הזו, אז הגיעה הזמן שהחילונים יפסיקו את הויתורים לטובת הדתיים, למה בינתיים אני רואה שרק אנחנו מפסידים פה! אין לנו תחבורה ציבורית, אין לנו כמעט אף מקום פתוח (בכל מקום אחר בעולם יש מקומות פתוחים בחגים, הם עושים הרבה כסף אז! ואין דבר כזה כבישים סגורים) אז למה אנחנו צריכים להתפשר כל הזמן ? מי הם בכלל ? הם אפילו לא רוב כאן במדינה. ואני לא חי לפי שום דת ושוב אמונה, כי אמונה זה דבר עיוור ואני מעדיף לעשות דברים עם עיניים פקוחות, יש לי דרך חיים משלי והיא משתנה גם בהתאם, זה לא דת, זה לא אמונה, ואני בטח לא רושם חוק כדי שאחרים יצטרכו לעשות משהו בהתאם למה שאני רוצה. זה ההבדל כאן, הם מכריחים אחרים שלא כל כך מעוניינים, לעשות מה שהם רוצים! וזה בחוק!

Sefy

New member
מממ.. חשבתי עכשיו על משהו נוסף...

לא זכור לי בכל התנ"ך (לא הבולשיט שבע"פ, זה משתנה מדור לדור!) שאנחנו העם היהודי, אלה בכל מקום מוזכר שאנחנו עם ישראל. את יודעת למה ? כי השם יהודי זה מתוך שבט יהודה, וזה רק אחד מתוך 12 שבטי ישראל, כאשר ישראל זה שמו של יעקב שהוא עד כמה שזכור לי, האבא של כל 12 האחים. עכשיו את רואה עד כמה גזענות יש פה ? שאנשים קוראים לעצמם יהודים על שם שבט אחד מתוך כל 12 השבטים! כאשר למעשה אנחנו עם ישראל! לא העם היהודי! כי אין דבר כזה יהודי! זו המצאה של המאות האחרונים, בשום מקום שאני זוכר (יכול להיות שאני טועה, אני אשמח לשמוע תיקון!) בתקופת התנ"ך אנחנו לא קרואים על פי שבט יהודה. אז המדינה הזו לא קמה בשביל ה"דת" ה"יהודית", היא קמה בשביל עם ישראל!

קודם כל,

אודה לך מאוד אם לא תקרא לדבר בו מאמינים רבים, בולשיט. אתה אמנם לא מסכים איתו אבל בבקשה ממך אל תגנא אותו. ועכשיו, לעניינינו - אכן, אנחנו עם ישראל על שמו של יעקב. אבל, שים
, במגילת אסתר, שהינה חלק מהתנ"ך, נאמר - "ליהודים הייתה אורה ושמחה..." מה גם שאתה צודק בזה העם היהודי קם על שמו של שבט יהודה אבל זה מהסיבה הפשוטה, שאת שאר השבטים הוגלו וכלל שידוע לנו הם אבדו [מוות, התבוללות וכו'] כך שרק אלו שנשארו בארץ, הלו הם שבט יהודה, הפרו את עם ישראל והפכו לעם ישראל - העם היהודי.

Sefy

New member
מעניין...

אבל מגילת אסתר היא כבר הרבה דורות אחרי התנ"ך הקדום, ואומנם קוראים להם שם (אני לוקח את המילה שלך) יהודים, אבל עדיין לא מוזכרת המילה דת אפילו שם (תקני אותי שוב אם אני טועה!) אז גם לפי מה שאת אומרת, שבט יהודה הוא כזה סנוב שהוא החליט שכל שאר השבטים התבוללו ומתו ובאופן דיקטטורי החליט שמעכשיו כולם יהיו עם יהודה ולא עם ישראל! מעניין מאד ההבטחות שאלוהים עושה, קודם עם אברהם, אחר כך עם יעקב וגם עם יוסף שהיה יותר מכובד מיהודה, אבל החליטו שהוא נכחד. אז פתאום אנחנו כבר לא העם המאוחד ישראל, אלה עם יהודה! זה מסביר את השנאה הפנימית שיש פה. הייתי מאד ממליץ לך לחשוב על מה שאני אומר כאן. כי אין שום הוכחות שבאמת נכחדו שאר השבטים, הרי עד כמה שזכור לי, האתיופים הם משבט אחר! אז זה לא שבט יהודה פה לבד! אנחנו לא עם יהודה, אלה עם ישראל המאוחד! (עאלק מאוחד)

תראה, ספי,

אני יכולה להמשיך להביא את הטענות שלי [ויש לי עוד כמה באמתחתי..
] ואתה תמשיך לטעון את שלך, אבל זה לא ישנה לאף אחד מאיתנו כלום, נכון? מי שרוצה לראות את הרע שבדת יראה את הרע, ומי שרוצה לראות את הטוב שבדת יראה את הטוב בצורה עיוורת. החוכמה היא לראות גם את הטוב במקביל לרע. כי יש משניהם. בכל תחום בחיים. אתה בעצם מוכיח שאתה מעין דתי פנאטי. הדתיים מוצאים את כל הרע בחילונות ומשמיצים אותה ואתה מוצא את כל הרע בדת ומשמיץ אותה. חבל..

Sefy

New member
אבל בהבדל מאד קטן!

הם מיעוט פה וגורמים לקביעת חוקים שלא צריכים להיות! החילונים הם הרוב והם אלו שסובלים מזה. ואת עוד אומרת שאנחנו צריכים להתפשר. איפה ההגיון ?

Sefy

New member
ואם אני הייתי פנאטי כמו שאמרת...

אז הייתי מכריח אותך לאכול חזיר ושכל הדתיים יהיו מחוייבים לנסוע בשבת! אבל אני לא פנאטי, אני לא מכריח את כולם לעשות את מה שאני עושה. וכבר אמרתי לך, אני מכיר את הדת הרבה יותר טוב ממה שאת חושבת שאני מכיר...

Sefy

New member
ודבר אחרון קטנצ'יק!

את מביאה טיעונים, אני הבאתי עובדות מהתנ"ך עצמו, לא קשור ואין הקשר בכלל לטוב בדת ולרע, כי לא הזכרתי דת בכלל. אלה העם היהודי לעומת ישראל!

הנה לך זווית בלי עצבים

אני לא שונאת דתיים כקבוצה, רחוקה מזה. מצד שני, אין לי כל רצון לאמץ אורח חיים דתי או חלקים ממנו. אני לא חושבת, שכדי לבחור לעצמי אורח חיים, עלי להכיר כל כת, שבט או קבוצה חברתית לעומק. מספיק שאכיר את מה שמתאים לי ואאמץ אותו בלב שלם. לכן, אני חושבת שרצונו של ספי לחיות את חייו בדרך שבחר לגיטימית גם אם אינו מכיר את כל הזרמים והפלגים הדתיים.

למעלה