מקפיצה שרשור רלוונטי לפורום

בוודאי.

גם אני חיה את חיי לפי מה שמתאים לי. חלק מחיי בנויים על ערכים דתיים וחלק על ערכים שאספתי מכתות ודתות שונות וחלק ע"י ניסיון אישי של מה מתאים לי. מה שטוב לי, לא מה שמכתיבים לי. אני לא אמרתי, חלילה, שספי צריך להכיר את כל הזרמים והפלגים הדתיים ע"מ לחיות את חייו בדרכו שלו, פשוט אני אומרת שבכדי לשנוא מישהו שנאה תהומית כפי במציג ספי, צריך להכיר אותו קצת יותר לעומק ולרוחב [ולכל אמות מידה אחרות...
]

Sefy

New member
את לא הבנת את ההבדל פה...

אני חי (לצערי, אבל למזלי לזמן מוגבל אם זה תלוי בי!) במדינה שיש בה המון חוקים דתיים! שמנסים לקבוע לי איך לחיות! אני לא צריך להכיר את האויב כדי לדעת שאני שונא אותו. מספיק לי שמנסים להכתיב לי איך לחיות ע"י הכנסת חוקים דתיים! את יודעת שאוסטרליה וניו זילנד למשל אין אף חוק דתי ? ואלו מדינות שיש בהם המון! אבל המון דתות! למה אין מלחמות שם בפנים ? כי כל זמן שאף אחד לא פוגע בשני ואין חוקים דתיים (אין אפילו חגים דתיים במדינה!) שקובעים לאנשים איך לחיות, אז זה לא מפריע לאף אחד. בסופו של דבר ובהקשר לדיון הזה, צריך להוציא את הדת מהחוק! שכל אחד יוכל להתחתן איך שבא לו ושלא יעשו לו קשיים בעניין! וזה מה שהרבנות עושה לכל אחד שלא מתחתן כ"דת" וכ"דין" וזה תקוע בגרון של אנשים בגלל חוקי מדינה!

dyakir

New member
אחלה

לפחות יש עוד מישהו שמרגיש כמוני גם אני הייתי דתייה מאוד והיום אני מסורתית, אך עדיין לא צריך לפגוע ולהפגין בורות ולהכניס את כולם בתוך נישה אחת...

חסונוס

New member
ולא רק זה אלא צריך לשקר שאתם לא

גרים ביחד , את הולכת למקווה כאילו את בתולה ברה ,ומקשיבה לכל החינוך המיני של הרבנית, בתור אישה את כמו נקנית כשכולם שומעים איזה סכום הציעו עליך, והמלים של הטקס שאין לאף זוג חילוני מושג מה הן.

גם לי יש כמה דברים עבור האיש

והמיתוס. קודם כל, התחתנת לפני שבועיים. אתה מרגיש שטוב לך. אבל זה לא אומר דבר וחצי דבר על מה שיקרה בעתיד. אני מכירה המון זוגות מאושרים שנישאו לפני שבועיים, ואף (!) זוג שנישא לפני 20 שנה שהייתי רוצה להיות במקומו. שוב, האנשים שונים מאוד, ומה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לשני, אבל אצלי זה מדליק נורה אדומה, ואני מחפשת דרכים להיות כן מאושרת ***במונחים שלי***. לגבי האקט הפסיכולוגי, זה יכול לפעול בכל מיני כיוונים. הרבה זוגות מעידים, שאחרי הנישואין באיזשהו שלב הם הפסיקו להתאמץ, להפיק מעצמם את המקסימום, כי בן הזוג הפך למובן מאליו. אני רוצה, במערכת היחסים שלי, לא להתחייב לכלום מראש. לקום כל בוקר ולבחור מחדש להיות עם האדם הזה. ולדעת, שגם הוא עושה את הבחירה ולא נגרר למצב. לא יודעת מה עם נעמייה, בשבילי החופה והקידושין הם לא חסרי משמעות אלא מלאי משמעויות שזרות לי, ולגבי חתונה אזרחית - זה סתם משהו שמיותר לי, ואני לא צריכה "סיבה לא לעשות את זה", פשוט אין לי שום סיבה בעולם לעשות את זה.

T r i l i a n

New member
עצמים ששום כוח לא פועל עליהם

נמצאים במנוחה. בשביל שהם יזוזו צריך לפעול עליהם איזשהו כוח . הסבר זה יפה להמון דברים בחיים, אני חושבת

חסונוס

New member
מצד שני את רוצה להיות מבוגרת ב20

שנה? את מעדיפה לראות עצמך לבד עוד עשרים שנה או בזוגיות שהיא לא נישואין. האם בדקת אנשים שחיים יחד עשרים שנה ללא נישואים וטוב להם? אני חושבת שלהסתכל על זוג שחי כבר עשרים שנה יחד זה באמת עצוב הרבה פעמים אבל גם כי ההתבגרות עצמה מפחידה. סבא וסבתא שלי חיו יחד אני חושבת ששים שנה והוא אהב אותה כל הזמן. יש משהו בשיתוף בהכרות שיכול להיות מדהים. אני לא אגיד יש דברים שנהיים בעייתיים כמו סקס ואותי זה מאוד מטריד אבל האופציה להיות לא נשוי לא נראית לי יותר טובה.

אני לא רוצה להיות מבוגרת

גם בשלוש שנים, אבל זה לא בשליטתי. מה שכן בשליטתי, זה לבחור לעצמי מסגרת משפחתית הכי טובה (או הכי פחות גרועה) שאוכל להשיג. האידיליה של סבא וסבתא שלי (כן, גם לי יש כאלה) לא משכנעת אותי. חוששני שסבתא הרוויחה את האידיליה בויתור על מימוש עצמי בכל דרך אפשרית חוץ מהמשפחתית. אצלי זה לא יקרה, אני קודם כל אינדיבידואל ואין סיכוי שאוכל או ארצה להינמס אל תוך הזוגיות והמשפחה. כשסבא שלי חזר הביתה, היא דאגה תמיד להחליף שמלה ולהתאפר, הבית היה נקי והארוחה מוכנה. כשבן זוגי חוזר הביתה, גם אם אני נמצאת אני בד"כ עובדת על המחשב, הבית נקי רק ביום המנקה והכנת האוכל היא התפקיד שלו (אני לא ממש יודעת איך עושים את זה). לכן עלי למצוא שיטות חדשות לשמירה על הזוגיות. מובן שלא פגשתי זוגות לא נשואים וותיקים, בישראל קשה למצוא רבים כאלה. אבל זאת האופציה היחידה שאני רואה בפני. כי הייתי שמחה להישאר עם בן זוגי לחיים עוד הרבה שנים נפלאות (ובהחלט יש לי כוונה לעבוד על זה ולהשקיע), אבל אם ה-דבר שישאיר אותנו יחד יהיה חוזה נישואין, אני מעדיפה לוותר.

על סוגי ההתלבטות הללו אני כבר

התווכחתי ורבתי והתדיינתי עם עצמי שנים רובת לפני שהתחתנתי. כמה דברים: 1. אני אמנם נשוי שבועיים ומחצה, אבל בן 34 שנים בעולם הזה.... נהלתי הרבה מערכות יחסים של "אני שומר לעצמי את האינדיודואליות שלי" ולא מוותר על כלום מעצמי ו... "או שהיא תקבל אותי כמו שאני או שאני מוותר על זה בכלל" וכו' וכו' וכו' אני די מסכים עם זה ברמה העקרונית. אבל קרה לי וגם לה משהו יפה ומדהים שלא קרה לנו כל החיים: החלטנו בייחד, באופן שווה, לוותר כל אחד, כן קצת מעצמו, למען השני, כן להתפשר, כן ללכת לקראת, כן לוותר על משהו מעצמך - לא רק מצד אחד ! 2 הצדדים ! וקרה לנו בעקבות זה משהו נפלא: התרככנו, נרגענו. גילינו שיש דבר מתוק ונפלא בנתינה ובהקרבה, וכשראינו שאף אחד צד לא מנצל לרעה או "מתרגל" שנותנים לו, אלא להפך זה מדרבן את הצד השני גם לוותר ולתת מעצמו, הבנו שכל החיים החמצנו - ברדיפה אחרי "העצמיות" משהו נפלא. מתנה שלא היתה לנו. ושוב: אין אדם יותר ממני שמבין את הצורך בעצמאות שהרי כל חיי נאבקתי להתשחרר ממחויבויות ולידי את השכלבחור כל פעם מחדש. כשאתה מוצא את האדם הנכון בשבילך ב א מ ת אין דבר מענג יותר מאשר: להרפות, כי אתה יודע שאתה בידיים טובות. רק מי שנמצא שם מבין אותי. אני הייתי ועודני נע בין שני העולמות. 2. לעניין הויכוח הדתי: חבל על הזמן. אני בא מבית דתי, הייתי דתי (כיפה סרוגה) עד גיל 21. בגיל 21 הורדתי את הכיפה כאקט של מרד בפני הצביעות שראיתי בבית ובמגזר הדתי בו גדלתי. 8 שנים של התהוללות ולעשות "כל מה שהיה אסור" - אפשר להגיד שהבנתי ואף מיציתי את הפואנטה. לאט לאט מצאתי ערכים וטעם נפשי ורוחניבהלכה היהודית, ובכמה וכמה מצוות שבהם דבקו אבות אבותינו במשך אלפי שנים, מצאתי חוכמה גבוהה אף יותר מזאת שקראתי בכל ספרי הפילוסופיה המודרנית דווקא בהגות של ארון הספרים היהודי. זה לא המקום לפרט. כיום אני וזוגתי נקראים: שומרי מסורת. אחרי שנים של התהוללות בדיסקוטקים ומועדונים וחיי לילה יש לנו כייף לא נורמלי בלערוך שולחן שבת, ולעשות שבת בבית, והאשה שלי אומרת לי שכשהיא רואה אותי מתפלל עם טלית ותפילין בא לה באותו הרגע על השולחן. זה סקסי בעיניה, זה סקסי בעיניי, זה עושה לנו טוב, זה מרגיע את נפשנו הסוערת, זה מחבר אותנו אחד לשני וגם לקול הפנימי שלנו (עמוק בלב) , ואם אני כבר כותב מכתב חצי ביזארי (לחלק מהאנשים פה) אני רק אגלה שאחרי שכל חיי עשיתי סקס עם בנות זוג חילוניות למהדרין, יום אחד האשה שלי דפקה לי הופעה של אישה חרדית (עם שביס והכול !! בחיי !!) ושחקה אותה צנועה חסודה וביישנית, ואף אחד מכם לא יוכל לדמיין מה הלך שם במיטה באותו הלילה. מה אני בא להגיד ? שלא אכפת לי מי אוהב או מי שונא את הדת או את הדתיים. אפכת לי מה זה עושה לי ולה. אם זה עושה לנו טוב, ואנחנו מגלים בייחד, שאפשר להשתמש בחשיבה הדתית באופן מאוד יצירתי (ותודו שאפשר להיות מאוד יצירתיים אם רוצים גם בדת) אז למה לא ? בדבר אחד אני מסכים עם ספי "השונא את כולם" ש: שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ושאף אחד לא יעל השני את אורח חייו. עוד משהו ?

נו, ספרת סיפור נפלא

על זוג שכיף לו להתחתן, ולי בבית יש סיפור נפלא לא פחות של זוג שכל כך טוב לו שאין לו שום סיבה לעשות שינויים בזוגיות, לא חתונה ולא משהו אחר. הבחור שאני חיה אתו הוא בן זוגי לחיים ולא מערכת יחסים טובה אך חולפת, אבל כל מה שאנו זקוקים לו מהקשר כבר נמצא בו. גם אנחנו בגילך ד"א (שנינו בני 32). הקיצר, האנשים שונים ומה שטוב לאחד מיותר לשני. אני מאמינה לאנשים שחתונה הופכת אותם למאושרים, אבל בשבילי הם עולם אחר, כמו האנשים שהופכים מאושרים בגלל הארה שהם הביאו מהודו. טוב לי שטוב להם, אבל לי טוב בדרכים אחרות.

Sefy

New member
מעניין איך הכנסת ה"שונא את כולם"

בשיוויון שלך! אני לא שונא את כולם כמו שהיית רוצה להאמין (דרך אגב, לא כתוב בתורה שלך שאסור להשמיץ במקרה ? אתה בטח מכיר את זה כ"אל תעשה לחברך מה שאינך רוצה שיעשה לך") וזה שאתה אומר ומצטט אותי "שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ושאף אחד לא יעל השני את אורח חייו" לא משנה את העובדה פה שכל העם הזה (לא ה 30- אחוז של ה"דתיים") לא סובל את הדתיים! לא רוצה גם לפרנס את הדתיים וגם לא רוצה שהם יכניסו בחוק חוקים דתיים! אז עשה לי טובה קטנה? לפני שאתה משמיץ אותי בלי אפילו לטרוח להכיר אותי, תכניס את הראש בספר תורה שלך ותראה איך שהראת בלי שאני אפילו אעשה מאמץ קטן בכלל, איך שכל הדת שאתה מאמין בה מזויפת. כי קודם אתה אומר "מה אני בא להגיד ? שלא אכפת לי מי אוהב או מי שונא את הדת או את הדתיים" ואז אתה משמיץ בלי להכיר את האדם שאותו אתה משמיץ. אני אולי שונא דת, אבל אתה שונא בני-אדם לא משנה איזה דת, גזע או מין הם, כי אם הם לא "יהודים" אז הם לא אנשים בשבילך.

AlteX

New member
הרבה פעמים יש אי-הבנה עקרונית

כאשר אני אומר "לא רוצה להתחתן", הרבה אנשים ישר חושבים שאני מתכוון לקפץ מבחורה לבחורה כל החיים. משום מה אצל רוב האנשים אהבה לכל החיים ונישואין הם דבר אחד, אבל הרי שאין כל קשר בין הדברים! גם הסבא והסבתא יכלו לקיים את הקשר הנפלא שלהם כל אותם שישים שנה גם בלי להתחתן. זה תלוי באהבה שיש ביניהם ולא בהסכם חתום! הרי זה גם ידוע שהרבה מאוד זוגות נשואים מתגרשים. שמעתי מספרים שונים, כמו 3/4, 2/3 ו-1/3, כל אחד שמע משהו אחר, אבל העובדה היא שזה עדיין הרבה. העובדה היא שנישואין לא מבטיחים שתשארי עם בן הזוג לא 20 שנה ולא 5 שנה, אני מכיר אישית זוגות שהתגרשו גם אחרי חצי שנה. וכמה גברים נשואים מחפשים סטוצים באינטרנט ובוגדים בנשותיהם? נישואין לא מבטיחים כלום, ולדעתי הם פשוט מיותרים...

מהצד1

New member
חתונה זה גירוי שאין לו סוף עד ש

עוברים אותו אחר-כך מחפשים גירויים אחרים

1smile1

New member
כנשואה 4 שנים

היתחתנו כי לא רצינו בעיות מבחינה חוקית עבור ילדינו ובכלל, כי זה מה שעושים בדרך כלל כשרוצים להביא ילדים. החתונה עצמה עברה בלי שנרגיש אותה כי הרגשות שלנו לא הישתנו אחד כלפי השני בגלל החתונה. עם הזמן, ואחרי שני ילדים, מה שמחזיק אותי מגירושים - זה הילדים. וגם אם לא היתי נשואה לבעלי, היתי עומדת בפני אותה בעיה - הפרידה עצמה של הורים מזיקה לילדים - ולא משנה אם היו נשואים או לא היו. אז - כן, אני חושבת שעצם הנישואין זה דבר מיותר, אבל לא כזה נורה - כי אפשר גם להיתגרש בצורה יפה אם רוצים, ולפעמים פרידה של חברים לחיים יכולה להיות יותר מכוערת מגירושין (ואני מכירה כאלה). אז, פשוט לעשות מה שנכון בישבילך - זה מה שאני חושבת

למעלה