מקפיצה שרשור רלוונטי לפורום

AlteX

New member
כידוע, העולם הוירטואלי שונה

וזה בגלל ה"דיסטאנס" וחוסר הצורך להזדהות או הקלות שבה ניתן לשנות דמויות. לכן בעולם הוירטואלי הרבה אנשים מרשים לעצמם להגיד את מה שלעולם לא היו מעזים להגיד בעולם הריאלי. גם אני פגשתי בחיים הרבה יותר אנשים שמבחינתם חתונה זה משהו מובן מאליו, למרות שהם לא מהווים ממש 99.9% מאלה שאני מכיר. וכאן מתעוררת נקודת חשובה למחשבה: האם כל אותם האנשים שמבחינתם שאלת החתונה אפילו לא עולה אמינים לעצמם? האם הם לא מתפשרים על עניין החתונה רק מעצם העובדה שהעניין כל-כך מקובל, רק בגלל שהם בכלל לא מעזים לחשוב שמישהו יהיה מוכן לחיות איתם בלי להתחתן? כמו שידוע לי, ההליכה העיוורת אחרי המקובל והמוסכם בחברה, ההרגשה שאין שום אפשרות לשנות את זה או לחשוב אחרת, היא נחלתם של רבים בעולמינו (הריאלי)... רבים יותר מדי...

AlteX

New member
ותוספת קטנה...

הרבה פעמים, אנשים שמפחדים להגיד משהו שנוגד את המקובל, מחכים להזדמנות - למן טריגר שכזה שיתן להם את הלגיטימציה להגיד את זה. נעמייה נתנה להם את הטריגר ואת הלגיטימציה בכך שכתבה את הדברים שהם פחדו להגיד. היא כתבה את הדברים, הם ראו שזה לא סוף העולם לחשוב שחתונה היא בכלל לא חובה בשביל כולם, וניצלו את ההזדמנות להסכים. כמובן שאין כאן שום הכללה, אני בטוח שיש כאן אנשים שתמיד אומרים את מה שהם חושבים באמת, אני פשוט מנסה להסביר את ההרגשה שהתשובות כאן שונות באופיין ממה שאנחנו שומעים ומכירים בחוץ. האבסורד הוא שלפעמים, מרוב זה שאנחנו חושבים שמה שאנחנו רוצים ומאמינים בו אינו מקובל, ומרוב זה שאנחנו מפחדים להגיד את זה, לעיתים נוצר מצב בו כולם חושבים שדבר X מאוד מקובל, כאשר בפועל רוב האנשים (לפחות בקבוצה מסויימת), דווקא מעדיפים דבר שנוגד את X. בקיצור, אל תפחדו להגיד את מה שאתם באמת חושבים, אתם עוד עלולים לגלות להפתעתכם שיש הרבה יותר אנשים שמזדהים איתכם ממה שחשבתם קודם...

נעמה3211

New member
בשביל הביטחון ביחסים למרות

שאם יש את הביטחון אז ממש אין צורך להתחתן אז זה מעגל קסמים חברתי שקשה לצאת ממנו. הלוואי והייתי מספיק חזקה להתנתק מהנורמות והחינוך ופשוט לחיות בזוג כל החיים בלי המחשבה שצריך להתחתן. אבל.. אם את חיה עם מישהו שאת יודעת שמאמין בנישואין ולא מראה רצון להתחתן...אז את גם אם את לא מאמינה בעצם בנישואין נכנסת ללחץ מזה שאולי הוא לא מספיק רציני כלפייך. מה שמחזיר אותי לטענה הבסיסית שלי- אם יש ביטחון ביחסים אז ממש אין צורך בתהליכים ביורוקרטיים

למעלה