אתה עוד מטיף חכמולוג?
למה בכלל עלינו? אולי אתה עלית, אני לא יודע למה. אני נולדתי בארץ, אל תשאל אותי למה עליתי כי לא עליתי, אני חי במצב נתון. למה לא היגרנו כולנו לאמריקה? כי לא את כולנו היו מקבלים באמריקה, אלו שעומדים בקריטריונים של ארה"ב כבר מזמן שם, השאר או שיודעים שאין להם סיכוי או שלומדים או עובדים או חוסכים כסף בשביל להגיע לשם (או לקנדה או אוסטרליה או ניו זילנד, או מדינה כלשהי באירופה), ויש גם כמה מזוכיסטים שמשלים את עצמם שהכי טוב בישראל. למה אני עדיין כאן? כי לא היה לי כסף ללמוד בקנדה, אז כשאסיים את לימודי אני שם. אולי אתה כאן בגלל המסורת, אך מה עם החילונים שאינם שומרי מסורת, מה עם הרוסים האתאיסטים, מה עם נטורי קרתא שאינם מכירים במדינה ובכל זאת נמצאים בה, אתה שקרן פתולוגי כי אתה מאמין לשקרים של עצמך. אם אינך יודע מדינת ישראל תלויה לחלוטין בארה"ב, אז לידיעתך אנחנו כן תלויים בעם אחר. יתכן שאתה חלק מהעם ה"יהודי" (פירושו, בן שבט יהודה) או העם ה"ישראלי" (משתייך לבני ישראל), ויתכן שאתה צאצא כוזרים שהתגיירו במאה ה-13 , לעולם לא תדע, הדבר היחיד שאתה יכול לומר על עצמך בודאות יחסית הוא שאתה בן הדת היהודית, למרות שיש בממסד הדתי אנשים שלא מכירים בהיותך יהודי משום שאינך שומר מצוות. הדת אולי קושרת אותך למקום הזה, רוב האנשים שחיים בישראל לא נמצאים בה בגלל הדת, אלא מסיבות שונות לחלוטין, אם תרצה אפרט לך במסר הבא. אתה טוען שהדבר הכי טוב כלכלית בשבילך הוא לעזוב, אולי אתה פשוט משלה את עצמך?, אף אחד לא מחכה לך בשום מקום, ואני משוכנע שאם היית מקבל הצעת עבודה במדינה מפותחת יותר עם תנאים טובים יותר מאלה שיש לך היום כבר לא היית כאן. לכל אחד יש עם, אתה לא שונה בכך מבן שום עם אחר, אז אתה ישראלי, מישהו אחר הוא צרפתי, וכו', אז מה העניין? אם היתה לך אזרחות במדינה זרה והיית חי בה זו היתה המדינה שלך ולא ישראל, אז מה מיוחד בך כל כך שמדינתך היא ישראל, האם אתה מיוחד יותר מאדם שמדינתו היא ארה"ב למשל? אם אתה אוצה להתנהג כפי שאתה חושב מדוע אתה מאפשר לממסד הדתי לחשוב במקומך?, מה הקשר לאומות אחרות? כלל לא דיברתי על פתרון הבעיות של היהודים אלא על אופציה ל"ממזרים" (כבר הוכח שלמעשה הם לא ממזרים) שלא יוכלו להתחתן עם מסורתיים או דתיים. אתה חושב שלא למדתי דבר מהשואה והאנטישמיות, אתה יודע למה נוצרה האנטישמיות? לך תקרא קצת היסטוריה ותבין למה שנאו את היהודים, שלא תאשים אותי בהצדקת השואה, איני מצדיק אותה כלל אך ברור מאוד שהיהודים היו שנואים משום בדלנותם ושונותם המוקצנת מסביבתם, בדרך כלל נוצרת שנאה כלפי הזר והמוזר ולא כלפי האנשים שנטמאים בסביבתם. אל תדבר על המצפון שלי, הוא לאין ערוך טוב משלך, המצפון שלי מבוסס על הגיון ולא על גזענות או הענות לכללים שנקבעו ע"י ממסד לא רציונלי, שלך לעומת זאת מתוכנת ע"י אנשים שהפכו את הדת קרדום לחפור בו, אם כן דווקא המוסר שלך הוא המעוות, לא שלי. בגלל אנשים שכמותך הלוקים בתסמונת העדר המדינה על הפנים, בגללכם הצליח הממסד הדתי להשתלט על המדינה ולאפשר מצב שבו אנשי הדת מתפרנסים מעשיית ילדים ומבטלה על גבם של אנשים העובדים לפרנסתם ולפרנסת הפרזיטים שחיים על גבם. אם אני אטום אז במוחך שורר ואקום. ניחשת נכון, איני צם ביום כיפור, אני לא מזוכיסט, ואם היית קורא בתורה היית יודע שהצום אינו מכפר עוונות כלל. אז שיהיה לך צום קל, ואני מציע לך בכנות לחשוב טוב לפני שאתה נותן לחסרי ההגיון בעלי השררה להשתלט לך על החיים ולחשוב במקומך.