מקפיצה שרשור רלוונטי לפורום

bitelad

New member
אין שכל אין דאגות...

טוב שאתה אומר ככה,במיוחד אהבתי את ההתבטאויות שלך,תמשיך ככה תגדיל את הקרע בעם עוד יותר,אה כן...בסוף אל תשכח גם להגיד שהדתיים אשמים בזה!

Sefy

New member
רואים שאתה לא מכיר את הדת בכלל

אולי אם תלמד קצת, לא הרבה, ממש טיפה, תדע שהיהדות זו הדת הכי גזענית שקיימת בעולם (לא להתחתן אם אף אחד מחוץ לדת, אנחנו הגזע הנבחר ועוד...) אז כמו שאמרת, רק אליך: כשהראש דפוק, כל הגוף סובל! וכן, כל הדתיים אשמים בזה! אבל אני לא גזעני כמוך, אני חושב שכל הדתיים בכל הדתות אשמים!

חסונוס

New member
עוד סיבה טובה לא להתחתן ברבנות

קודם כל הקטע של הממזר - אם גבר נשוי עושה ילד עם אישה שאינה נשואה - זה אינו ממזר! הקטע של כוהן וגרושה - כאילו האנשים האלה באמת ישרתו במקדש . היינו בטקס שהרב שלנו ערך (רב רפורמי) ואלה היו שני אנשים מסורתיים אבל הוא כהן והיא גרושה ולכן נאלצו לעשות טקס (שהוא בעיני יפה הרבה יותר) אבל הם כל כך השתדלו שיהיה דומה למקור האורתודוקסי והוא אמר שהם סבלו נורא בגלל הקשיחות של הרבנות. או מה שהם עושים לעולים חדשים.

rahely

New member
ילד לא חוקי הוא לא ממזר

לידיעתך ילד לא חוקי הינו ילד שנולד להורים פנויים מחוץ למסגרת הנשואים. גם ילד שנולד לאב נשוי מאשה אחרת נחשב לילד לא חוקי אבל בשום אופן לא ממזר. ממזר הוא ילד שנולד לזוג שהם פסולי חיתון. כמו אשה נשואה שנולד לה ילד מגבר אחר שאינו בעלה. ממזר הוא בנם של כהן וגרושה. ממזר הוא ילד שנולד מגילוי עריות. ממזר אינו יכול להתחתן עם בת ישראל, קוברים אותו מחוץ לגדר במותו, ולא יכול לבוא בקהל ישראל דהיינו אינו יכול לשמש במניין בבית כנסת וכו'. לעומת זאת ילד לא חוקי = לזכויות של ילד חוקי והוא ילד חוקי לכל דבר.

טוב, בגלל שמישהו אחר כבר

הפנה את תשומת לבך לטעות בהגדרת הממזר, מה שנותר לי זה רק לתהות על מקור הנתון 33% (בשום מקום אמין לא פורסם דבר דומה), ולהזמין אותך לא לעשות הכללות גורפות (לא כולם אוהבים מסורת יהודית, לא כולם מתרגשים בחתונות. בשבילי אפילו חתונות של אחרים הן עינוי).

bitelad

New member
אני לא מינה צמח!

קודם כל לגבי הילד הממזר אני מברר כרגע.חוץ מזה לגבי ה33% את צריכה להבין שנתתי כאן פקטור,זה לא מדוייק המספר אבל בואי נסכים שיש אחוז לא מבוטל של שומרי דת ומסורת במדינה(לא רק דתיים).חוץ מזה אני בטוח שבחתונה שלך את לא תסבלי ואותו דבר גם בחתונות של אנשים הקרובים אלייך מאוד. ובסופן של עיניין מה יש לך שת כל כך להוטה לשבור את המסורת?? הרי בסופו של דבר היא מה שהחזיק אותנו מאוחדים בגלות!! וראינו מה קרה לאלו שניסו להכחיש את מוצאם,שואה!!! אבל כנראה שלך ולעוד כמה אנשים יש זיכרון יותר מדי קצר.

איך הגעת לזה

שאני להוטה לשבור את המסורת? אין בי שום להט ביחס למסורת, לכן אני לא עושה כלום כדי לשמור עליה. בחתונה שלי בטח שלא אסבול, אני לא הולכת להתחתן, סבבה לי גם כך.

tokit

New member
לדעתי משהו אחר גרם לשואה..

אפשר לקרוא לזה היטלר, אפשר לקרוא לזה גרמניה, אפשר לקרוא לזה אנטישמיות. יהודים שניסו להכחיש את מוצאם הם לא (!!!) הסיבה לשואה.. אגב.. מצטערת שבתגובה האחרת שלי פניתי אליך כנקבה.

bitelad

New member
מי אמר שהם כן??

אני אמרתי שהיהודים ניסו להיות כמו כולם,מעורבבים אבל השואה הראתה את המציאות האמיתית!!שאין להם מקום בין כולם,גם אם הם רוצים!ולא טענתי שהם גרמו,עשי טובה פעםהבאה שאת קוראת תבקשי ממשהו שיסביר לך מה כוונת המשורר!(בצחוק) וחוץ מזה אם את חושבת שעכשיו כבר אין סיכוי לשואה ושהעולם נאור יותר אני מציע לך להסתובב בצרפת אנגליה וגרמניה,כאשר את לובשת חולצה עם דגל ישראל.ואם את מצליחה לחזור בשלום אני נותן לך מה שאת רוצה,אבל אם לא,אני מקבל את הפיצויים של הביטוח!!מסכימה???

tokit

New member
גם מליוני היהודים שחיו בעיירות

בפולין ניסו להתערבב?? תעשה לי אתה טובה ותפתח ספר הסטוריה. אולי היהודים בגרמניה התבוללו בחלקם, אבל מליונים רבים במזרח אירופה לא. אז גם להם הגיעה השואה?? לא יודעת לגבי צרפת ואנגליה, אבל בגרמניה אני לא אסתובב עם חולצה עם דגל ישראל?? יודע למה?? כי יש פה מליוני מוסלמים שיעשו ממני קציצות !! הגרמנים לא ייגעו בי, תאמין לי. השתתפתי פה במספר הפגנות בחסות המשטרה, ולא היתה לי שום בעיה להצהיר שאני ישראלית יהודיה. אבל רק בחסות המשטרה !! יש פה הרבה יותר מדי מוסלמים.. יש לי זכות לחיות פה בדיוק כמו לכל אחד אחר, אני לא עושה סיפור מהיהדות שלי ולכן גם מעולם לא נתקלתי פה בבעיה כלשהי.

SupermanZW

Well-known member
איזה 33%

יש 9% חרדים ו-7% דתיים לאומיים, יחד 16% , אם תוסיפי את המסורתיים (עוד 12%) תגיעי ל-28% , ל-33% לא תגיעי, אבל מה, אם היית מחשיבה את כל אלו שמאמינים באלוהים היית מגיעה ל-81% .

חסונוס

New member
טעות ילד מחוץ לנישואים הוא לא ממזר

ממזר הוא רק ילד שנולד לאם מגבר אחר מהגבר שלו היא נשואה.

SupermanZW

Well-known member
אפשר גם אחרת

גם אם יקרה מצב שבו הצאצאים שלנו לא יוכלו להתחתן עם שומרי דת ומסורת, יש אלטרנטיבה טובה יותר, נחתן את הבנים עם בנות מאוקראינה וניצור דור חדש יפה יותר, ואת הבנות עם בנים משווייץ ונסדר אותן כלכלית. גם אין שום דבר רע בכך ש"נפסול" את ה"33%" (בעצם אין 33% אלא הרבה פחות) שהממסד הדתי מכתיב להם את החיים ולא ההגיון. למען עם יפה יותר עשיר יותר וחופשי יותר.

bitelad

New member
אם כבר אז צרפתיות!

תגיד למה בכלל עלינו??למה לא היגרנו כולם לאמריקה וזהו?? למה אתה עדיין כאן?? אל תתרח לענות,אני יענה:מסורת!!!הבנו שלמרות מה שנעשה אנחנו צריכים מדינה יהודית!!!ולא להיות עוד תלויים בשום עם! אני כאן כי אני חלק מהעם היהודי/ישראלי,וכי הדת קושרת אותנו למקום הזה!!כי הדבר הכי טוב בשבילי כלכלית,יהיה לעזוב!אבל אני כאן שרתתי בקרבי,איבדתי חיילים חברים ובנוסף יצאתי עם בעיות רפואיות,אבל אני עדיין כאן גאה שיש לי עם,ומדינה. אני רוצה לנהוג על פי איך שאני חושב ולא לחקות אומות אחרות,ואני יודע שלמרות הכל אני עדיין מוכן לתת הרבה למדינה.וכואב לשמוע איך אנשים מתירים את הרסן,לא סתם נכתב "וישמן ישורון ויבעט".אם אתה חושב שלהתערבב באחרים יפתור לנו את הבעיותףאז אני חושב שלא למדת כלום מהשואה ומהאנטישמיות שהייתה מאז ומעולם!ואל תנסה לתרץ את עצמך כי ההסטוריה לא משקרת!!ואני שמח שאתה מבטל חלק מהעם שלך בקלות שכזו,זה רק מראה על המצפון שלך!!אז אל תזבל את השכל בטענות אידיאולגיות חדשניות כי אני לא קונה וזה שאנחנו נמצאים במצב של היום זה בטוח לא בגלל הממסד הרבני(לא שאני בעדו)אלא בגלל אנשים חסרי מצפון ומוסר ומסורת!!! אבל לא משנה מה אני אגיד אתה עדיין תשאר אטום בדעתך ועדיין תעשה מה שאתה רוצה אז מה שאני יכול לומר זה... יום כיפור קל נעים ו....טעים???

נו התחלנו לשלוח לאמריקה

את מי שלא מספיק פטריוט/לא מחובר למסורת. אפשר לחשוב שמישהו שם מחכה לי או לך. אני בטוחה שאם היו מקבלים שם את כל הישראלים ללא יוצא מין הכלל, לפחות חצי היו מסתלקים.

Sefy

New member
רק חצי ? ../images/Emo6.gif

אני חושב שכולם היו עוזבים ומשאירים לדתיים להרוס את המדינה לבד

Sefy

New member
העם שכל כך גזעני שצריך מילה לעצמו

לא, לא ברית מילה, אלה מילת גזענות "אנטי-שמי" בשביל עצמו, שזה מאד מעניין לאור העובדה שגם הערבים הם "שמים" ואני לא רואה שאתה אוהב אותם. אז אתה יודע למה שונאים אותנו ? זה לא קשור לדת בכלל. זה קשור לזה שאנחנו באופן אישי מראים להם למה לשנוא אותנו, כמו להכריז איך שאנחנו גונבים, זה לא כאילו אחרים לא גונבים, אלה הם לא מכריזים על זה בגאווה! אז את המסורת שלך תשמור לעצמך, אני לא רוצה להיות כמוך ולא כמו אף דתי משום דת בעולם.

SupermanZW

Well-known member
אתה עוד מטיף חכמולוג?

למה בכלל עלינו? אולי אתה עלית, אני לא יודע למה. אני נולדתי בארץ, אל תשאל אותי למה עליתי כי לא עליתי, אני חי במצב נתון. למה לא היגרנו כולנו לאמריקה? כי לא את כולנו היו מקבלים באמריקה, אלו שעומדים בקריטריונים של ארה"ב כבר מזמן שם, השאר או שיודעים שאין להם סיכוי או שלומדים או עובדים או חוסכים כסף בשביל להגיע לשם (או לקנדה או אוסטרליה או ניו זילנד, או מדינה כלשהי באירופה), ויש גם כמה מזוכיסטים שמשלים את עצמם שהכי טוב בישראל. למה אני עדיין כאן? כי לא היה לי כסף ללמוד בקנדה, אז כשאסיים את לימודי אני שם. אולי אתה כאן בגלל המסורת, אך מה עם החילונים שאינם שומרי מסורת, מה עם הרוסים האתאיסטים, מה עם נטורי קרתא שאינם מכירים במדינה ובכל זאת נמצאים בה, אתה שקרן פתולוגי כי אתה מאמין לשקרים של עצמך. אם אינך יודע מדינת ישראל תלויה לחלוטין בארה"ב, אז לידיעתך אנחנו כן תלויים בעם אחר. יתכן שאתה חלק מהעם ה"יהודי" (פירושו, בן שבט יהודה) או העם ה"ישראלי" (משתייך לבני ישראל), ויתכן שאתה צאצא כוזרים שהתגיירו במאה ה-13 , לעולם לא תדע, הדבר היחיד שאתה יכול לומר על עצמך בודאות יחסית הוא שאתה בן הדת היהודית, למרות שיש בממסד הדתי אנשים שלא מכירים בהיותך יהודי משום שאינך שומר מצוות. הדת אולי קושרת אותך למקום הזה, רוב האנשים שחיים בישראל לא נמצאים בה בגלל הדת, אלא מסיבות שונות לחלוטין, אם תרצה אפרט לך במסר הבא. אתה טוען שהדבר הכי טוב כלכלית בשבילך הוא לעזוב, אולי אתה פשוט משלה את עצמך?, אף אחד לא מחכה לך בשום מקום, ואני משוכנע שאם היית מקבל הצעת עבודה במדינה מפותחת יותר עם תנאים טובים יותר מאלה שיש לך היום כבר לא היית כאן. לכל אחד יש עם, אתה לא שונה בכך מבן שום עם אחר, אז אתה ישראלי, מישהו אחר הוא צרפתי, וכו', אז מה העניין? אם היתה לך אזרחות במדינה זרה והיית חי בה זו היתה המדינה שלך ולא ישראל, אז מה מיוחד בך כל כך שמדינתך היא ישראל, האם אתה מיוחד יותר מאדם שמדינתו היא ארה"ב למשל? אם אתה אוצה להתנהג כפי שאתה חושב מדוע אתה מאפשר לממסד הדתי לחשוב במקומך?, מה הקשר לאומות אחרות? כלל לא דיברתי על פתרון הבעיות של היהודים אלא על אופציה ל"ממזרים" (כבר הוכח שלמעשה הם לא ממזרים) שלא יוכלו להתחתן עם מסורתיים או דתיים. אתה חושב שלא למדתי דבר מהשואה והאנטישמיות, אתה יודע למה נוצרה האנטישמיות? לך תקרא קצת היסטוריה ותבין למה שנאו את היהודים, שלא תאשים אותי בהצדקת השואה, איני מצדיק אותה כלל אך ברור מאוד שהיהודים היו שנואים משום בדלנותם ושונותם המוקצנת מסביבתם, בדרך כלל נוצרת שנאה כלפי הזר והמוזר ולא כלפי האנשים שנטמאים בסביבתם. אל תדבר על המצפון שלי, הוא לאין ערוך טוב משלך, המצפון שלי מבוסס על הגיון ולא על גזענות או הענות לכללים שנקבעו ע"י ממסד לא רציונלי, שלך לעומת זאת מתוכנת ע"י אנשים שהפכו את הדת קרדום לחפור בו, אם כן דווקא המוסר שלך הוא המעוות, לא שלי. בגלל אנשים שכמותך הלוקים בתסמונת העדר המדינה על הפנים, בגללכם הצליח הממסד הדתי להשתלט על המדינה ולאפשר מצב שבו אנשי הדת מתפרנסים מעשיית ילדים ומבטלה על גבם של אנשים העובדים לפרנסתם ולפרנסת הפרזיטים שחיים על גבם. אם אני אטום אז במוחך שורר ואקום. ניחשת נכון, איני צם ביום כיפור, אני לא מזוכיסט, ואם היית קורא בתורה היית יודע שהצום אינו מכפר עוונות כלל. אז שיהיה לך צום קל, ואני מציע לך בכנות לחשוב טוב לפני שאתה נותן לחסרי ההגיון בעלי השררה להשתלט לך על החיים ולחשוב במקומך.

למעלה