מקפיצה שרשור רלוונטי לפורום

bitelad

New member
ואתה בטח יודע!!!

איזה מזל שיש אנשים כמוך במדינה,אנשים שהתחת שלהם הוא הדבר הכי חשוב בחיים!!והכי טוב זה שאתה מחליט שאם אני הייתי מקבל הצעה טובה ממדינה כלשהי אז אני הייתי עוזב!!אתה מחליט שאני צבוע,שאני אשם במצב.אז בוא אני אגיד לך משהו!!!לא הלכתי לקרבי בשביל הכסף,לא חינכתי חיילים ואיבדתי חברים,כי זה היה לי טוב מבחינה כלכלית!!!גם כשהרגשתי לקראת סיום השרות שהמצב הגופני שלי גפגם לא הלכתי להיות איזה גובניק,אלא נשארתי עד הסוף, יום ולילה העברתי במארבים סיורים ושמירות בגבול הצפוני,אבל מה לך זה משנה??אתה קובע מיידית שאם זה ישתלם לי אני יעזוב את המדינה!!כל הפוסל במומו פוסל,אנשים כמוך אגואיטים אנחנו לא צריכים במדינה,וגם לא בטוח שאחרים צריכים.אם אי פעם משהו יגרום לי לעזוב את המדינה זה לא יהיה הכלכלה,זה יהיה כאשר אני אראה שהרב המוחלט בארץ הם אנשים כמוך!! אז אני אעזוב,וזה לא בגלל שאני לא מסוגל להתמודד עם אנשים כאלה אלא בגלל שזה יכאב לי לראות איך עם שהרים את עצמו לאחר כל התלאות שעברו עליו ונלחם כנגד כל הסיכויים,בסופו של דבר מחריב את עצמו!!וכבר צפו לנו את זה ביהדות(שאותה אתה כל כך מבזה)"וישמן ישורון ויבעט" "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו".הייתי גם מגיב לך על שאר הדברים אבל זה לא יעזור כי אצלך זה לא הדעה מה שמפריע לי כי דעות אפשר עוד לשנות,מה שמפריע לי אצלך זה האופי!!!האגואיסטיות שלך!!ולכן אני מעדיף שלא להלאות אותך בפרטים,מה שאני יכול לומר לך ולבקש ממך זה קודם כל סליחה אם פגעתי אבל זה מה שאני באמת הרגשתי,שתהיה לך שנה טובה שתמצא את האושר שלך ואת הדרך הנכונה בחיים,וחוץ מזה אם אתה רואה חייל עם תיק גדול ונשק מנסה לעצור טרמפים,אז תעצור לו ותעזור לו להגיע הבייתה וזו תהיה התרומה הקטנה שלך למדינה(שאותה אתה כל כך מ"מעריץ).ואל תנסה לחזור אליי בבקשה,"שנה טובה".

SupermanZW

Well-known member
מסכן...

קשה לך להסתכל על המציאות? לא האשמתי אותך שהלכת לקרבי בגלל הכסף, ידוע שהמדינה הזאת מתגמלת דווקא את בחורי הישיבות שלא הולכים לצבא בכלל במקום את החיילים, ידוע לי שמהשירות הצבאי לא עושים כסף. קל לך לומר שאם היית מקבל הצעת עבודה שתקדם אותך במדינה אחרת יותר מכפי שאתה יכול להתקדם בישראל לא היית מקבל אותה, אולי פשוט כי לא קיבלת הצעה כזאת, כמו כן אם היית מקבל הצעה כזאת והיית מנצל אותה היית תורם למדינה, גם מובטל בעל מקצוע זהה לשלך היה תופס את מקומך בארץ וחוסך למדינה דמי אבטלה, וגם היית יכול לתרום את הכסף שהיית מרוויח למען חיילים בודדים, איני רואה בכך שום צביעות, הצביעות היא שאינך מודה שאיכות חייך חשובה לך יותר ממקום מגוריך. אשמתך במצב היא שאתה מאפשר לממסד הדתי להשתלט על חייך במקום לנסות לחיות כפי שמצפונך אמונתך והחינוך שקיבלת מדריכים אותך, הבעיה היא שהרוב כמוך, אנשים שלא מוחים כאשר דורכים עליהם, לכן המדינה נראית כך. אתה חושב שאני אגואיסט, אז לידיעתך אני שירתתי בצבא 3 שנים, ולא הייתי קרבי משום שהייתי עתודאי, תפקידי היה חשוב לא פחות משלך, לא שירתתי בקבע כי לא היה לי תקן. אגואיסט תקרא לתלמיד ישיבה מתנדנד שלא עובד ולא משרת בצבא, לא לי. דעתי התגבשה כפי שהיא משום שאני מתבונן במציאות כפי שהיא ולא מנסה ליפות אותה כמוך, אני רואה כיצד הממסד הדתי משתלט על המדינה, אני רואה עד כמה המדינה תלויה בחסדי ארה"ב, אני רואה כיצד כלכלת המדינה ובטחונה מנוהלים באופן כושל, אני רואה כי לא אוכל לרכוש דירה נורמלית במדינה הזאת כאשר ארצה להתחתן, משום שמחירי הדירות הם בלתי אפשריים והשכר רק הולך ויורד, אני רואה כיצד קצבאות הילדים עוזרות לערבים להפוך לרוב במדינה לאט לאט, אני רואה כיצד כל פעם שמדברים על חוקה החרדים מטרפדים אותה, אני רואה משרתי מילואים שפוטרו מעבודתם, אני רואה את האלימות בכבישים, אני רואה את חוסר הכבוד בין האנשים ואת הגזענות, אני רואה את היחס המתנכר כלפי עולים חדשים, אני רואה את השלטון אשר שחיתותו מתגברת כל הזמן, ואני לא רואה את המצב משתפר משום שאנחנו עם טיפש שלא יודע להתקומם כאשר דורכים עליו, להפגין כאשר פוגעים בזכויותיו, להילחם באויביו כמו שצריך במקום להצדיק אותם ולרחם עליהם, ולתת כבוד אדם לחברו, והלוואי שכל זה לא היה נכון. אז לידיעתך, אני עוצר לחיילים, נשום שגם אני הייתי חייל ויודע איך זה לחכות לטרמפ, אני גם מקווה שהחיילים להם אני עוצר יעצרו לחיילים אחרים לאחר שהם ישתחררו. אז שתהיה לך שנה טובה, ותנסה להיות קצת מציאותי.

AlteX

New member
אפליה!!! ../images/Emo8.gif

ומה עם בנים מאוקראינה (כמוני)?! טוב נו, בנים יהודים מאוקראינה... רק הבנות מאוקראינה טובות בשביל יצירת דור חדש ויפה יותר? מה זה הפמיניזם הנוראי הזה? נו מיילא, גם ככה התכוונתי לעבור לשוויץ...
(אחרי הגרלת הלוטו הבאה...
)

tokit

New member
ואוו, כמה טעויות !!

לגבי הממזר, כבר תיקנו אותך, אז לא ארחיב. אבל, גם ממזרים יכולים להתחתן עם מי שהם רוצים, אלא שהם לא יכולים לעשות זאת תחת חסות הרבנות. אבל אין שום מניעה שממזר יתחתן בקפריסין, למשל.. אם לא שמת לב, פילוג בעם יש גם היום, מבלי שיוולדו לנו ממזרים על ימין ועל שמאל. חתונה היא התחייבות קצרת מועד. כבר בירח הדבש אחד מבני הזוג יכול להתאהב במישהו/י אחר/ת, ובזה נגמר הסיפור. את תמימה אם את חושבת שנשואים לא מסתכלים ימינה ושמאלה. אגב, לא רק חילונים, גם דתיים וחרדים. לא כולם לחוצים על בן זוג, ויש הרבה זוגות שחיים יחד לאורך שנים גם בלי המסמך הזה. אני שונאת מסורת !! אני ובלתי צפויה וספי. כבר יש לך שלושה. סופגניות סתם משמינות, בארוחות החג סתם רבים ואף אחד לא ממש יודע מה הסיפור מאחורי מגילת אסתר. חתונה הוא לא ארוע משמח !! זה סבל ועונש !! מי צריך את זה בכלל? זה רק גורם לריבים בין בני הזוג ולהוצאות כספיות להורים. ממילא אף אחד לא זוכר מה היה בתפריט ואיך נראתה הכלה. נראה לי שאת היא זו שצריכה לשמור על ראש פתוח. יש במדינה המון אנשים עם המון אנטי כלפי הדת, ואת יודעת למה?? בגלל אנשים שיוצאים מנקודת הנחה שכולם אוהבים את הדת, שכולם לא רוצים לנסוע בשבת, שכולם רוצים להתחתן חתונה דתית. זו בדיוק הבעיה במדינה הזו, שאנשים אחרים מחליטים בשבילי. אני את ההחלטה שלי עשיתי.. אני עזבתי. ואת יודעת מה?? אני גם בחיים לא אתחתן בחתונה דתית, אם אי פעם אתחתן. למען האמת, אני ובן זוגי (7 וחצי שנים יחד, מחוייבים מאוד אחד לשני ובכל זאת לא נשואים) עובדים כרגע על ילד. אז הוא יהיה לא חוקי במדינת ישראל. למי אכפת בכלל??

bitelad

New member
איפה את חיה??

לא יודע איך החגים אצלך אבל אצלנו (אגב רוב המשפחה הדודים והדודות הם חילונים)הם הדבר הכי כיף כולם נהנים אין מריבות ולא דופקים חשבון לקלוריות!אני לא יודע איפה את חיה אבל זה נראה לי מקום מבאס רצח!! אני אחד שגדל תמיד במשפחה המורחבת עם כל הדודים והדודות (מוצא מרוקאי) ואם יש דבר שאני מודה עליו זה הזכות שנתנה לי לגדול עם משפחה כזאת חמה וסובלנית!!(אגב ציינתי שהרוב הם חילונים???)

tokit

New member
אני לא חיה בארץ

אבל כל המשפחה שלי כן ואני עצמי גרתי בה עד גיל 25. לא רוצה להתייחס לנושא העדתי, אבל בד"כ יוצאי עדות המזרח נוטים יותר לשמירת מסורת מאשר אנחנו, הפולנים. אף אחד במשפחה שלי לא אוהב את החגים. הם נפגשים כי זו הזדמנות לפגוש את כולם ולאכול אוכל מצוין. זה שבמקרה יש חג זה ממש מקרה. הם מתכנסים כל שבת כדי לראות אחד את השני, ללא שום קונוטציה דתית.

bitelad

New member
תיקון טעות...

בדקתי את העיניין ומסתבר שטעיתי ,ילד שנולד מחוץ לנישואים אינו ממזר. בכל זאת אני לא משנה את עמדתי,חוץ מזה עפ"י התגובות שקיבלתי ראיתי שהנושא הוא הרבה יותר עמוק מחתונה.לכן אוליי הטעות הזו לא הייתה כל כך נוראה,מה שכן למרות הכל אני גם חושב שצריך גם לפעמים לחיות עפ"י הדעה שאיש באמונתו יחיה,כל עוד זה לא מזיק לאחרים!אבל גם אני מרגיש חובה מוסרית להציג את הצד הדתי שבעיניין כי בדת שלנו יש הרבה דברים יפים, אבל לא הרבה ימצאו אותם כי הם יהיו עסוקים בלחפש את הרע איפה שרק אפשר!

חנוך26

New member
טעות

רק כשבני זוג נשואים יש סיכוי לילד ממזר, מכיוון שזה ילד שנולד מחוץ למסגרת הנישואין...

AlteX

New member
שאלה מ-צ-ו-י-י-נ-ת../images/Emo70.gif

שאני שואל את עצמי כבר זמן רב... והאמת, אף פעם לא הבנתי בשביל מה. נראה לי שמוסד הנישואין הומצא ע"י דתות שונות כעוד אמצעי שליטה על אנשים ולא כצורך נלווה או כתוצאה מאהבה זוגית ומונוגמיה. בעניין מונוגמיה, עם כל העוצמה שבה, לדעתי היא לא תמיד מתאימה לכולם, אבל זה לא נושא לדיון הזה. בתרבויות שונות ותקופות שונות היה מאוד מקובל, ועדיין מקובל לשדך ולחתן אנשים שכלל לא מכירים, וכלל אין להם מילה בעניין, כך הנישואים עדיין משמשים לעתים למטרות שבעיניי לא מקובלות. גם כאשר הנישואין כן מקושרים לאהבה אמיתית ומלאה, זה בד"כ עדיין נובע מהתרבות והמסורת שמאוד מקושרת לדת, כך שהמקורות עדיין דתיים. ואם זה לא מקושר לדת, זה מקושר למה שמקובל, למה שמצופה מאיתנו ע"י ההורים והסביבה שכבר בנו לנו מזמן "תוכנית עבודה" לכל החיים שלנו. במקרה הזה הדת היא פשוט "דת המקובל והמוסכם על החברה". לא חייבים להתחתן בשביל לאהוב, גם לא בשביל לאהוב כל החיים. אבל גם לא חייבים לאהוב בשביל להתחתן... וזאת הבעיה הגדולה שיש לי עם מוסד הנישואין, כי הרבה פעמים זה גם עניין של פשוט עסקים. או, כמו שאמרה חברה של בת דודה שלי: "חתונה זה למי שיש לו חלומות נדל"ן..." ממה שאני רואה מסביבי בימינו, אני מרגיש שבחברה שלנו האנשים לעתים רוצים פשוט "להתחתן ולגמור עם זה". אין כאן ממש שאיפה למצוא את אהבת חיינו, יש כאן יותר שאיפה להבטיח את עתידינו. אנשים שמתחתנים לעתים מקבלים הרגשה בסגנון: "זהו, עשינו את שלנו, עכשיו אפשר לנוח מול הטלוויזיה ולא צריך יותר להתעסק בחיזורים המעייפים". זאת בדיוק ההרגשה שהורסת את הקשר. לא כולם כאלה, כמובן, אבל הנקודה היא שאי אפשר להבטיח את העתיד! אי אפשר להפסיק לחזר, לרגש, להשקיע, להפתיע, להתפרע ולצפות שהאהבה תחזיק מעמד כל החיים. את האהבה צריך לטפח, באהבה צריך להשקיע כל יום כדי שהיא תמשיך לפרוח. האנשים משתנים, החיים משתנים, הרצונות וההעדפות משתנות. אנחנו צריכים לנסות להתאים את הקשר לעצמינו המשתנים ולבני/ות זוג המשתנים/ות כדי שהאהבה תחיה. מצד שני, אנחנו גם לא יכולים להבטיח שההתאמה הזאת תמיד תצליח, לכן לפעמים, עם כל הצער... אין אפשרות להמשיך את הקשר. זה אמנם נכון שעצם הקושי בלהתגרש עלול לגרום לנו לנסות חזק יותר להציל את הקשר, אבל זה גם נכון שהקושי הזה עלול להשאיר אנשים ביחד מטעמי נוחות ולא מטעמי רצון, אנשים שהולכים לסבול מהביחד הזה הרבה שנים. אז עם כל הרומנטיות שבלחתום על כך שאני מבטיח להיות עם מישהי לנצח, ועם כל זה שאני מחשיב את עצמי לרומנטיקן חסר תקנה, זה משהו שחששני שלא אוכל לעשות. כי שוב, אינני יכול להבטיח את העתיד ואינני יכול לחתום ברצינות על דבר כזה, ולעמוד מאחוריו בכל מקרה שעלול להיווצר. חוץ מזה, בשביל מה לחתום?... וחזרנו לשאלה המקורית...
בעצם, עצם דרישת החתימה הזאת מוציאה את כל הרומנטיות מהאהבה. הרי מה? היא חייבת שאני אחתום כדי להאמין שאני אוהב אותה? האמון בין בני זוג צריך להיות מבוסס על אמון אמיתי ולא על כך שהשני התחייב בכתב, וכן אני מאמין שיותר נשואים מאשר לא נשואים שבוגדים בבני/ות הזוג שלהם. לגבי טקס החתונה. אני חושב שטקס החתונה הוא מאוד רומנטי, רק שהייתי מוציא ממנו כמה דברים שוליים: הרב, החופה, הכתובא...
חוץ מזה, כל ההכנות לחתונה והעצבים שקשורים להכנות האלה לדעתי מוציאים ממנה את כל הרומנטיות. הכי טוב זה לעשות טקס פשוט וחמוד, בלי יותר מדי אנשים (רק עם אנשים שבאמת מכירים את בני הזוג אישית), ולקרוא לו פשוט... "חגיגת האהבה של..." העניין הוא שאת האהבה צריך לחגוג כל יום - לא רק בטקסים ולא רק בימי האהבה למיניהם - כל יום! אבל לטקס כמו שתיארתי לא אתנגד, במיוחד אם זה ישמח את האורחים (כעקרון אני אוהב לארגן מסיבות...).

Sefy

New member
כל מילה זהב! ../images/Emo45.gif

יש לנו ממש ממש את אותה הדעה בעניין! אפילו בעניין הטקס (למרות שאני לא בעד הטקס היהודי, נראה לי דבילי) אבל הכל זהה בדעה! וכבר חשבתי שאני רק היחיד פה שחושב ככה

AlteX

New member
אתה ממש לא היחיד... ../images/Emo13.gif

גם אני חשבתי במשך הרבה שנים שאני היחיד שחושב כך, בגיל 15 הבטיחו לי שכבר בגיל 22-23 אהיה נשוי, והנה אני - 27 ו-still kicking!
אפילו ההורים שלי נכנעו והפסיקו לנדנד לי בעניין, למרות שיש סיכוי שכאשר אמצא חברה ואהיה איתה יחד במשך תקופה ארוכה, הם שוב יעוררו את העניין... לא נורא, אין לי בעיה לטפל בהם. תמיד גם חשבתי שלמצוא בחורה שתסכים לא להתחתן אף פעם זה בלתי אפשרי, אבל היום אני יודע שזה בהחלט אפשרי, פגשתי לא אחת ולא שתיים כאלה. וגם מהשרשור הזה רואים שיש כאן לא מעט שחושבים כמונו, במידה זו או אחרת, כך שיש תקווה למתנגדי הנישואין... חזק ואמץ!

Sefy

New member
בינתיים חוץ מה"מסורתים פה...

לאף אחד אין שום בעיה לא להתחתן ופשוט להיות ביחד! כי אנחנו התקדמנו אל המאה ה 21 ולא נשארנו במאה 12 לפני הספירה

tokit

New member
../images/Emo45.gif כל מלה פנינה, יופי של ניסוח..

בדיוק מה שאני חושבת בנושא..

coaxcable

New member
כדי:

1. להרגיע את ההורים 2. לעשות ניסוי - חתונה זה קשר מחייב עפ"י חוזה 3. כי אלוהים דרש??!?!? 4. להשוויץ לחברה 5. כי שם תוכל ללחוץ יותר על האישה לקיים יחסים בטענה שאתה רוצה ילדים אבל אתה מענג עצמך ואותה (אה ושם קונדום חהחה) 5. כי ראית שטלביזיה שזה נראה יפה 6. סתם כי תמיד טוב שיש מישהי לצידך ואישתך ניתנת לסינגור 7. שתכין אוכל 8. תמשיכו לשרשר קחו זאת ברוח טובה אנשים ונשים בעיקר :)

crazy mary

New member
האמת?

אם אני אי פעם אענוד טבעת על האצבע זה יהיה אך ורק בשביל שלילדים שלי יהיו זכויות שוות. אני די נגד נישואין כי זה כמו לומר אני לא סומכת על בן הזוג שלי אני רוצה שהוא יתחייב בפני החברה שהוא ישאר שלי בולשיט.

קראת את ההודעות למעלה?

לילדים שלך יהיו זכויות שוות בכל מקרה. עכשיו אין לך סיבות "לענוד טבעת על האצבע". או שלא?

תגידו, אתם מהפלנטה שלי?

בקרב 99.9% מכל הרווקים/נשואים שאני מכיר השאלה הזאת מעולם לא עלתה. (לגבי אנשים גרושים עם ילדים - זה לא תמיד כך). כשרוצים ללכת לקשר ארוך טווח הכולל הבאת ילדים לעולם - מתחתנים. בין אם חתונה אורתודוקסית, רפורמית או קפריסין. אני מכיר מן הסתם מאות זוגות נשואים, ואולי נתקלתי עד היום רק בזוג אחד שחיים בבית אחד עם ילדיהם המשותפים ללא נישואין. כנראה שהמגיבים פה בפורום ואני חיים בשתי פלנטות נפרדות. (ואגב, אני חילוני וגר בגוש דן)

לא צריך להיות מלודרמטי

מספיק שהחברים שלך וכמה מהמגיבים פה יבואו מקבוצות חברתיות שונות, לא פלנטות. גוש דן לא אומר כלום, בגוש דן יש את פתח תקווה ויש את מרכז תל אביב.

אני פשוט מופתע לגמרי

שלא לומר המום, מאחידות הדעות פה בפורום ביחס למוסד הנישואין. הדעה הכמעט אחידה הנשמעת פה עומדת בסתירה מוחלטת לכל מה שאני מכיר מאנשים סביבי. (אז מבחינתי יש שני עולמות שמחזיקים בשתי דעות שונות. האמיתי והוירטואלי.)

למעלה