משהו על הורות
אנחנו בחרנו להיות הורים, להוליד ולאמץ. הילדים שלי לא בחרו להוולד, בני שלא בחר להוולד בוודאי לא בחר להמסר לאימוץ. האחריות על המשפחה מוטלת על ההורים והיא מובנת מאליה. האחריות הזו כוללת לשים גג מעל ראשי ילדי, לדאוג לפרנסתם עד שיוכלו לעשות זאת בעצמם, למזונם, לבגדיהם, להשכלתם, לחינוכם ואפשר להמשיך את הרשימה הזו. כשאנוו ממלאים את הצרכים הללו אנו מקיימים את המשימה הפיזית של ההורות. זה לא מזכה אותי במאום. זה מגיע לילדים שלי ללא כל תנאי. אין כל הסכם שבע"פ שמחייב להחזיר אהבה בתמורה לטיפול הפיזי.
אצלנו האהבה לילדינו (זו שנולדה לנו וזה שאימצנו) הגיעה באופן טבעי ומהר מאד. אליה- ברגע שאיפשרו לנו לגעת בה (אני החזקתי בה יומיים אחרי הלידה, האיש- כשיצאנו הביתה, שבועיים אחרי כן), את הבן אהבנו ממש מהשניה הראשונה- כשכל מטען הרגשות שהיה צבור בנו התחבר אל התינוק המוחשי בעריסת הקש. אפילו האהבה שלנו אליהם לא מחייבת את ילדינו לאהוב אותנו בחזרה. חינוך ראוי אמור לגרום לילדים להתיחס בכבוד להורים, זה כן,
אין דרך לעורר אהבה. היא מתעוררת באופן טבעי. לרוב יחס הוגן, מתן כבוד, אכפתיות, טיפול מסור ושפע של אהבה מצד ההורים יגרמו ליחס דומה מצד הילדים, אך אין ערבויות ואי אפשר לתבוע "בגלל ש... (שאני אוהבת אותך, שאני מטפל בך, שקניתי לכם, שבישלנו, ש... ש...) תאהב/י אותי".
גם בננו וגם בתנו יודעים שאנחנו שלהם ובשבילם בכל זמן, כן גם אם צריך להעיר אותנו לפנות בוקר כדי שנעזור, או להוציא אותנו בלילה כדי להחזיר הביתה מי שלא נוח לו במקום בו הוא נמצא. אני בהחלט מצפה שאם התאמצנו למענם הם יאמרו תודה, כשם שנחמד שבסיומה של ארוחה הסועדים (כולל ילדי ונכדי) יאמרו תודה. חינוך בסיסי. האהבה שלהם אלינו היא בונוס, לא מחויבות שלהם. אני מרגישה עצמי בת מזל כי זכיתי באהבתם.
גידלנו את ילדינו הכי טוב שידענו ושיכולנו. על הדרך עשינו גם שגיאות וטעויות. כשגידלנו אותה היינו צעירים יותר והיתה לנו יותר אנרגיה, כשגידלנו אותו היה לנו יותר נסיון ויותר אפשרויות כלכליות. בשניהם השקענו את נשמתנו ואהבתנו. אף אחד מהם לא חושב או מרגיש כלפינו שאנחנו "לא באמת" הורים, שאנחנו מעמידים פנים. כנראה שבאמת גם בענין הזה שיחק לנו מזלנו.
לא מנסה לשפוט את כותבת הפוסט המצוטט. זה מה שהיא חשה. אינני מכירה את המשפחה לכן אינני יכולה לדעת אם זה מגיע בגלל אישיותה הספציפית, בגלל גיל האימוץ (שככל שהוא גבוה- יוצר אתגר גדול יותר בהתקשרות), בגלל התיחסות האם או בגלל שילוב של גורמים. בכל מקרה צר לי על הפיספוס.