מר שללאשוילי הוא מורה לריקוד בבית ספר ומואשם במגע חשוד עם תלמידותיו, אבל, זה לא מה שמענין

דיברגנט חדש

Well-known member
הוזמנו...ונענו מתוך נמוס, או שרצו לנפוש קמעה מטרדות יום-יומיות, או הזדמנות לפגוש עמיתים ולדסקס בעיות...ההוצאות הרי על קופת הצבור שלהם.
לו הייתי ראש מדינה מוזמן הייתי מתחמק ומוציא גימלים.
הרעיון הזה שמִשְׂרָה, או תאר עוברים בירושה, בלא קשר לכישורים - פסול ותמוה שאני נצרך להסבירו.
הוא קיים רק אצל חסידים (כמעט ולא אצל ליטאים), אצל עריצים מסוג אלה של צפון-קוריאה, ואצל אצולה (ארכאית, מְנֻוֶּנֶת).
אולם זו מדינה חפשית, כל אחד וההעדפות שלו, וכל אחד בן חורין לבחור במועדף עליו...
ייתכן מתוך נימוס, ייתכן מתוך כבוד, ייתכן מתוך יופי האירוע, בכל זאת הושקע בו כסף רב ועשו יצירת פאר.
כישרון דיי עובר בירושה ועם הכשרה נכונה כפי שעושים להם מגיל NB, אין ספק שהבא בתור ראוי, ייתכן שיש ראויים יותר ממנו, אך הוא בהחלט ראוי.

certified.woke

Well-known member
ייתכן מתוך נימוס, ייתכן מתוך כבוד, ייתכן מתוך יופי האירוע, בכל זאת הושקע בו כסף רב ועשו יצירת פאר.
כישרון דיי עובר בירושה ועם הכשרה נכונה כפי שעושים להם מגיל NB, אין ספק שהבא בתור ראוי, ייתכן שיש ראויים יותר ממנו, אך הוא בהחלט ראוי.
ההמון זקוק ל- panem et circenses...ומציצנות ל"אצולה" מספקת זאת וגם מקיימת צהובוני-רכילות...

דיברגנט חדש

Well-known member
ההמון זקוק ל- panem et circenses...ומציצנות ל"אצולה" מספקת זאת וגם מקיימת צהובוני-רכילות...
אין מה לעשות, כשבאים ממעמד עליון, קל להישאר בו, רואים זאת לא רק באצולה, אלא בכלכלה העולמית, כמו לדוג' משפ' אדלסון, שטראוס וכל משפחה מיליארדרית שעולה לך בראש.
הילדים, למרות שגדלים כילדי שמנת, מקבלים כלים והזדמנויות שלאיש הפשוט קשה לקבל אותם.

certified.woke

Well-known member
אין מה לעשות, כשבאים ממעמד עליון, קל להישאר בו, רואים זאת לא רק באצולה, אלא בכלכלה העולמית, כמו לדוג' משפ' אדלסון, שטראוס וכל משפחה מיליארדרית שעולה לך בראש.
הילדים, למרות שגדלים כילדי שמנת, מקבלים כלים והזדמנויות שלאיש הפשוט קשה לקבל אותם.
מה פרוש "מעמד עליון"?
במה לדעתך מתבטאת "עליונותו"?
כמה "עליונים" מוכרים לך שתרמו משהו משמעותי לאנושות?

אני מדבר על ההמון, לא על ה"אצולה".
ההמון סקרן בנוגע ל"אצולה" ומציצן לה.
"אצולה" אינם בהכרח עתירי ממון ואינם מאשיות הכלכלה העולמית.
כל האצולה הרוסית נכחדה בעלות הבולשביקים, או נמלטה בעור שיניה וחיה שארית חייה כגולים מרודים.
"אצולה" בימינו היא סרח-עודף של המאות שעברו...

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
מה פרוש "מעמד עליון"?
במה לדעתך מתבטאת "עליונותו"?
כמה "עליונים" מוכרים לך שתרמו משהו משמעותי לאנושות?

אני מדבר על ההמון, לא על ה"אצולה".
ההמון סקרן בנוגע ל"אצולה" ומציצן לה.
"אצולה" אינם בהכרח עתירי ממון ואינם מאשיות הכלכלה העולמית.
כל האצולה הרוסית נכחדה בעלות הבולשביקים, או נמלטה בעור שיניה וחיה שארית חייה כגולים מרודים.
"אצולה" בימינו היא סרח-עודף של המאות שעברו...
תלוי איפה, הבריטית עדיין עומדת על כנה. לרוב אצולה הם עתירי ממון, ראה אפילו את ירדן, מדינה ענייה, אך המלוכה עשירה.

certified.woke

Well-known member
תלוי איפה, הבריטית עדיין עומדת על כנה. לרוב אצולה הם עתירי ממון, ראה אפילו את ירדן, מדינה ענייה, אך המלוכה עשירה.
אין זה ממון שעשו במו ידיהם!
הערכת עושר - מובנת ובמקומה כאשר אתה יודע כי העושר נעשה בעמל-כפים, ביושר, או הודות לכשרון יוצר (המצאה חשובה, או תגלית, או תרומה בולטת לאנושות).
אין איש אצולה כזה בנמצא.
העושר הושג על ידי שוד הנתינים וגזילתם, כך או אחרת.
המלכים בעבר ואלה שעדיין על כסאם בהווה הרי פטורים ממס.

קח למשל את המודח הטרי - בשאר אל אסאד.
הוא הוסמך כרופא עיניים ואף עבד בבית חולים לונדוני בתחום זה.
האם נראה לך כי עשרו בא לו מעיסוק ברפואת עיניים?

אחד הארועים שהביאו להדחת השאח האירני היה החגיגות הגרנדיוזיות הבזבזניות למלאת 2500 שנים למלכות כורש, עם מעדנים טריים מוטסים מצרפת, ואיטליה מדי בוקר, בעוד האיש ברחוב נאלץ להסתפק בפיתה ולַבָּנֶה.

מביך להיווכח כי אתה מעריך עושר כזה...אם המלה "מבוכה" ונגזרותיה מוכרות לך...

נערך לאחרונה ב:
למעלה