משאל בלוגרים - המהפיכה

חדשוטק

New member
משאל בלוגרים - המהפיכה

שלום לכם עמיתים ועמיתות לעט. כולנו מכירים את התלונות האינסופיות נגד תפוז בנושאי הבלוגיה, ובמיוחד בנושאי העיצוב והאפשרויות. אין כאן כמעט אדם שלא קבל או ניסה להבין למה העיצוב (המדהים, לדעתי) של הבלוגים בתפוז מעניק לנו כ"כ מעט (???) חופש בחירה. בשבוע שעבר, תוך כדי עבודה על אתר אחר, הבנתי הכל: אף אחד פשוט עוד לא ניצל במלואן את האפשרויות שכן ניתנו לנו בבלוגיה. עכשיו אני עובד במרץ על שדרוג משלי לבלוגים (זה לא שאני מתכנת מחדש את הבלוגיה, אבל מה שאני עובד עליו בהחלט עשוי להעניק לנו כמה אפשרויות שחשבנו למחוץ-לתחום עד היום), ואני מתכוון "להשיק" אותו ב-22.11. אך קודם, רציתי לשאול אתכם לדעתכם: אם הייתם יכולים להוסיף לבלוג שלכם מעין "תפריט בלוג" (אלטרנטיבי לסרגל הבלוגיה) עם אפשרויות שונות ותוספים מגוונים, האם הייתם מעדיפים שהוא ימוקם בתחתית המסך, או בחלקו העליון? בתקווה לשיתןף-פעולה של כולם, יאיר

ראיתי את מרובע הטוויטר שעשית

אפשר לשאול במה השתמשת כדי ליצור את זה? כדי לדעת מה עדיף (למעלה או למטה), אני צריך לדעת מה יהיה באותו סרגל.

חדשוטק

New member
אופס, ברח התוכן

א. מרובע הטוויטר מוקם בפינת המסך ע"י קוד CSS פשוט בתוך תגית התמונה. ב. הוא כבר לא ה-Easter-egg היחיד לקראת הפרוייקט. יש גם פיצ'ר נחמד ומתגרה בפינת המסך הימנית עליונה (לפני שגוללים את הבלוג מטה). ג. זו שאלה מאוד קשה. בתור התחלה אני מקווה שהסרגל יוכל בעצם לספק ממשק נוח יותר לכמה פיצ'רים קיימים, כמו תגיות וקישורים (למשל: בחדשוטק עומד להיכנס פיצ'ר של מיון הרשומות לפי כותב, עכשיו שאנחנו שלושה). יש דעה?

חדשוטק

New member
ועוד משהוא ששכחתי לציין:

כמובן שזה לא שאני הסמכות הבלעדית פה. אני בסה"כ מתחיל פה משהוא שאני מקווה שבלוגרים נוספים (שלא לומר גם אנשי תפוז) שמבינים בתכנות יוכלו לא רק לקחת ממני את הקוד בשיטת "העתק-הדבק", אלא גם לשדרג, לשנות, לבנות אלמנטים אחרים ושונים וכו'. אני, כפי שאתה יודע, לא מייקרוסופט (-: ועכשיו, מסתבר שאני חייב לעוף לישון. הטעויות בשליחת הודעות לא גמורות מעידות על עייפות נוראית...

תודה על התשובות

רציתי לשאול - האם את התכונות הנוספות אתה יוצר באמצעות html ו- CSS, או בעזרת עוד דברים?

חדשוטק

New member
"עוד דברים"?

כל הקטע הוא שתפוז אוסרים עלינו את השימוש ב"עוד דברים". זה בעצם גם ייתרון, כי אם למשל היה מותר להשתמש בג'אווה, לא הייתי יכול לעשות פה כלום - כי ג'אווה אני לא מבין ולא יודע... אז כן, HTML ו-CSS הם המרכיבים היחידים פה.

goldy

New member
הציפור הכחולה בצד שמאל למטה מעצבנת

מעולם לא בחרתי שהיא תופיע בכלל ותעקוב אחריי בפרט. אני חושב שהכי חשוב זה לתת לגולשים לבחור אם זה בכלל מעניין אותם.

חדשוטק

New member
אוי, אתה מציב בפני חתיכת אתגר

אני אצטרך ללמוד עכשיו גם איך לכבות את מה שאני בונה...

תחתון - בתנאי.

והתנאי הוא בדגש על חלק מהשאלה בו נכתב: "אם הייתם יכולים להוסיף" לפני שהייתי קובעת היכן למקם אותו, הייתי רוצה שתהיה לי את זכות הבחירה באם לקבוע סרגל כזה בבלוג שלי אם לאו. קצת מפחיד מה שהולך פה בבלוגיה בזמן האחרון בעניין כפיה, אני באמת מקווה שזה לא אחד מהדברים האלה. במידה והדבר יהיה נתון לשיקולו הבלעדי של כל בלוגר, אני מברכת על כך, ואותך בהצלחה. לילה טוב. ע.ה.

חדשוטק

New member
בוודאי, זה לא ברור?

במיוחד מאחר וחזרתי והדגשתי שלא מדובר בשדרוג מטעם תפוז, אלא מטעמי, ומאחר ואינני חלק מהמערכת אין ביכולתי הטכנית לכפות שינוי כלשהוא על כלל הבלוגרים. מי שירצה - יקבל עזרה באימוץ הפטנט. מי שלא - כל הכבוד על ההסתפקות במה שיש.

פנומן 72

New member
מהפיכה חה חה ....

זו לא מהפיכה. הוספת קוד יפה לקוביות. מהפיכה זה שאפשר יהיה להכניס מאמר ולא לגלות בסוף ש"יש שגיאות בדף" ואי אפשר לשמור את המאמר אחרי שישבתי על עריכתו חצי שעה...

orelie

New member
אישית אני אוהבת את המצב הקיים או ש...

לא קלטתי על איזה שינויי אתה מתכוון מה שמאוד מפריע לפני העיצוב זה תיקון הבאגים בבלוגיה שישקיעו על מערכת "עורך אחד" ולא עורך ישן ועורך חדש, כאשר יש דברים בחדש שלא עובדים ודברים בישן שלא עובדים.... לאחד את שניהם לאחד שעובד וזהו יהיה נחמד.... להוסיך 2-3 אייקונים בתגובות לפעמים קירצה או לב מספקים ולא צריך טזה מלאה על מנת לתת תשומת לב למי שמגיב או למי שכתב ... ובטח בהמך היום יעלו לי עוד כמה רעיונות יעל

חדשוטק

New member
לא שינוי - תוספת

קוביות קוד חופשי מאפשרות להוסיף לבלוגים אפשרויות מסויימות שאנחנו רגילים להתלונן על חסרונן. לדוגמא: אם תיכנסי עכשיו לחדשוטק, תראי קישור לעמוד הטוויטר שלי ש"נדבק" לפינת הדפדפן, ומודעה בצד ימין למעלה שהצבעה עליה פותחת מין פופ-אפ של טקסט בתוך הבלוג. אני מדבר פה על אפשרות להוסיף מעין "סרגל" לכל בלוג.

למעלה