משאל בלוגרים - המהפיכה

Bezalel P

New member
זה תלוי איזה סוג של חדשות אתה רוצה

אני לא יכול להגיד לך בדיוק באיזה שלב של הפיתוח אנחנו נמצאים, וגם לא לנקוב בתאריך יעד לעליית הבלוגיה החדשה. אני כן יכול לומר שיש התקדמות, אנחנו עובדים, והיא קורמת עור וגידים, עצמות ושרירים מול עיניינו. כולנו מודעים לצורך בבלוגיה חדשה (גם המנכ"ל הרי כותב פה בלוג). ואני אומר, בזהירות וללא התחייבות, שלדעתי היא תעלה לפני אוקטובר 2010

לשונאי10

New member
אגב - חשוב לא פחות:

אם משדרגים את הבלוגייה או משנים את פניה בדרך כלשהי, כדאי לשנות את השם מ"בלוגיה" ל"בלוגייה", שכן כך יש לכתוב בכתיב חסר ניקוד: הבלוגייה (בשתי יו"דין) ולא הבלוגיה. תודה!

לשונאי10

New member
למה הכוונה "תפקיד כפול"?

בכתיב חסר ניקוד לפי האקדמיה יש לכתוב: הבלוגייה, אין שום תפקיד כפול ליו"ד, פשוט סיומת iyya מתבטאת בעברית בשתי יו"דין בכתיב לא מנוקד, זה הכול.

לשונאי10

New member
הכול עניין של הרגל.

גם לי לקח זמן עד שהתרגלתי ל: הכול, אימא, אישה (במקום מה שהיה קודם: הכל, אמא, אשה).

goldy

New member
הכול עם ו' אבל אם ועם בלי יוד?!

מה זאת ההפליה הזאת?!

לשונאי10

New member
תשובה:

"אם" ו"עם" אינן מוגדרות מילים עצמאיות אלא מילים בעלות טעם משני המצטרפות לטעם הראשי שבמילה התוכפת. לכן כתיבם הֶחסר נותר ללא שינוי (למשל: נסעתי עם אבא - "עם - טעם משני, "אבא" - טעם ראשי וכו').. "הכול", "אימא", "אישה", "מילה" ועוד מוגדרות מילים עצמאיות לפי האקדמיה, שבהן התנועה הראשית (o או i) קיימת תמיד גם בנטיות (אימא - אמי, אמו... אישה - אשתי, אשתך,חוץ מ"אשת" - "אשת ראש הממשלה", למשל, שמוגדרת מילה בפני עצמה, ה"הכול" הסיפור מעט שונה - הרחבה בהמשך). כלומר, מפני שמילים אלו - הכול, אימא, אישה, מילה ועוד - הן עצמאיות לכל דבר ותנועתן הראשית נשארת לאורך כל הנטייה - האקדמיה קבעה שהיו"ד תישאר בהן. הכול - המילה "הכול" גם היא מוגדרת מילה עצמאית אלא שתנועת o בה לא נשארת לאורך הנטייה אלא הופכת לu: כולי, כולך..., ועדיין - הכול, להבדיל מ-כל (כל הילדים, למשל), כלומר כשהמילה באה בנפרד ולא כסמיכות - מוסיפים וי"ו, אחרת - ללא וי"ו: כל הכיתה, כל כך... אבל: הכול, קודם כול. מקווה שהובנתי.

goldy

New member
ידעתי!

שמע: השפה שייכת לכל דובריה, לא רק למי שמחפשים את קוצו של יוד מתחת לאדמה. מבחינתי אני מגדיר את הוספת היודים שלי כ"סלנג": אני אכתוב איך שנוח לי, לא איך ש"נכון".

לשונאי10

New member
אין בעיה, גולדי

אלא שאצלך הוספת היו"דים עלולה להיראות כשגיאות של עולה חדש, בלי להעליב. (האמת? בפעמים הראשונות שהגבת בבלוג שלי חשבתי שאתה עולה חדש בדיוק בגלל זה, ולא הערתי לך דבר). אגב - כך גם: נוח (ולא נח אלא כשם פרטי נח), כוח, מוח, פתאום - בווי"ו. שיקול שלך (מקווה שלא נעלבת, גולדי).

seymore butts

New member
חשבתי קצת, ואני מתנגד בתוקף שישנו ל"הבלוגייה"

לך תדע אילו באגים חדשים ייכנסו בעקבות השינוי הזה. כבר שכחת את "יולי השחור" ?

למעלה