משאל בלוגרים - המהפיכה

אני הייתי הולכת על סרגל תחתון

אסל אין לי נימוק ממשי ל"למה". פשוט ככה נראה לי. התלהבתי מהדברים שכבר יצרת אצלך בבלוג - יישר כוח!

חדשוטק

New member
תודה

גם אני רוצה ללכת על התחתון. אני רק רוצה לבדוק האם זה באמת מה שכולם רוצים. אני מקווה שהתוצר הסופי ילהיב אותך עוד יותר.

CooknBake

New member
יש לך בלוג מדהים!

הלכתי להציץ והתרשמתי ביותר
מחכה בסבלנות ל-22 לחודש. ולגבי הסרגל, לא ממש משנה לי. אולי שווה לבנות אותו כך שתהיה אופצית בחירה למיקומו בראש או בתחתית הבלוג. בהצלחה (-:

חדשוטק

New member
תודה רבה |מסמיק|

הקטע הוא שרוב הסיכויים שבשביל שיהיה אפשר לבחור למעלה ולמטה אני אצטרך לבנות שני קודים שונים למדי...

Bezalel P

New member
שאלה טובה

עקרונית, אני חושב שלמטה נכון יותר. שם נמצאת שורת המשימות של חלונות, ולשם אנחנו רגילים לפנות כדי לבצע דברים. מצד שני, כשאני גולש בתפוז אני משתמש המון בסרגל הקישורים העליון, ורגיל לחפש למעלה את האפשרויות שלי. מצד שלישי, אני לא בדיוק הגולש הממוצע

חדשוטק

New member
או במלים אחרות...

סרגל הקישורים העליון שמור לחברי המערכת ומשתמשים מכורים של אובונטו (שורת משימות עליונה)???

אתה בטח מתכוון ל-gnome

זאת סביבת עבודה פופולרית (בקרב משתמשי מע' הפעלה שהן לא windows) שעובדת לא רק עם לינוקס (קישור). ברירת המחדל היא שני פאנלים ("שורות משימות") - עליון ותחתון. אין בינהם הבדל פרט לרכיבים ששמו בהם בברירת המחדל. בעליון יש תפריטים, אייקונים וקיצורי הפעלה מהירה, והתחתון דומה לשורת המשימות של windows - מופיעים שם (בין היתר) המלבנים של החלונות הפתוחים, ולחצן show desktop. היתרון של gnome לעומת שולחן העבודה של windows (חוץ מהמחיר - 0 ש"ח) הוא הגמישות המוחלטת - אפשר לשנות את שני הפאנלים, להסיר, להוסיף כמה פאנלים שרוצים, להוסיף להם דברים וכו'.

חדשוטק

New member
הסיבה שלא ידעתי את כל זה

היא שממש במקרה הלינוקס MINT שלי - גם 7 וגם 6 לפניו - היו גרסאות KDE - הן פשוט יצאו כל פעם שבוע-שבועיים לפני גרסת GNOME, אז לא חיכיתי לראות מה ההבדל...

GNOME סולידי יותר מ-KDE

וצורכך פחות משאבי מערכת. התרגלתי לעבוד איתו אז זה מה שאני נוהג להתקין כל פעם.

suki da yo

New member
האמת?

לא נראה לי שהייתי שמחה שיופיע לי סרגל על המסך בכל פעם שאני נכנסת לבלוג כלשהו, אז אני לא חושתב שאשים כזה עצמי, ובפרט שלא ממש הבנתי למה זה נחוץ (אם רק כדי להיות בולט יותר מקוביות התוכן הרגילות בבלוג, אז זה באמת משהו אני לא אחבב בכלל). אבל אם כבר זה קיים, אז רק למטה.

seymore butts

New member
אם זה היה תלוי בי זה מה שהייתי עושה

סרגל אופקי מינימלי בחלק העליון של המסך וכל הקוביות למטה, כך שאין שום עמודה לצדה של העמודה המרכזית בה מופיעים הפוסטים. העיצוב של הבלוג שלך באמת מרשים, אני מקווה שזה ייתן השראה לצוות הטכני של "תפוז" לקראת השקת הבלוגיה המחודשת והמשופרת באוקטובר 2008.

חדשוטק

New member
אוקטובר 2008?

אולי אוקטובר 2010 (לא שאני יודע משהוא, כן?). בכל אופן - עלית עלי. התכנון המקורי שלי היה באמת לבטל את הטור הנוסף בבלוג, אבל אז נזכרתי ש: א. אי אפשר לבטל בתפוז את הטור הנוסף. ב. במסכים עם רזולוציה גבוהה יותר מ-800X600 פשוט בלתי נסבל לראות שורות שמגיעות מצד לצד. אי אפשר לקרוא ככה. בכל אופן - תודה.

seymore butts

New member
הבטיחו בקיץ 2008

שבאוקטובר של אותה שנה תעלה מערכת הבלוגים החדשה. אז כנראה יש עיכוב קל בלוחות זמנים אבל אני עדיין מצפה לזה...

חדשוטק

New member
עיקוב קל מאוד...

אני דווקא זוכר שדן חן כתב פעם לכולם "מחצית ראשונה של 2009" - נו שוין, גם זה עבר כבר לפני חודשים. נקווה שבסופו של דבר זה יגיע (בצלאל, שומע?).

חדשוטק

New member
ויש לך (אולי) חדשות בנושא?

אני יודע שזה מייגע שכל שבועיים בערך אני שואל, אבל אתה חייב להודות שמאז אוגוסט שמרתי על איפוק ראוי לשבח בתחום הזה.

למעלה