משבר ההגירה בגבול הדרומי של ארה"ב...

debby12

New member
מנהל
משבר ההגירה בגבול הדרומי של ארה"ב...

לאור התמונה המזעזעת שהופצה השבוע של האב וביתו הפעוטה החבוקים שטבעו יחד בנהר הריו גראנדה, עולות בי מחשבות נוגות וכועסות בעת ובעונה אחת.

ראשית, התמונה היא בעיני פורנוגרפיה מזעזעת של מוות/גופות של אנשים וביזוי כבוד המת. לו הייתי טובעת עם ביתי, לא הייתי רוצה שתמונת גופתי תתנוסס על אתרי חדשות בכל העולם. אין איזה כללי אתיקה בסיסיים לעיתונאים? ובנוסף, מגעיל בעיני שאיזה צלמ/ת יעשו עכשיו קריירה גדולה מהטרגדיה הזו. פיכס

שנית, בהקשר של התמונה הזו, אני לא מבינה מה רוצים מארה"ב. מגיעים מסתננים כדי לחצות את הגבול באופן לא חוקי. הם בוחרים בדרך מסוכנת (מטורפת?) של חציית נהר גועש.

אני מבינה שהם לא עשירים גדולים, אבל עדיין, אני מניחה שכוונתם היא לחיות (ברווחה כלכלית גדולה מזו שיש להם כרגע) - לא למות. ובכל זאת הם לא חושבים לרכוש/לגנוב/לארגן-לעצמם חגורות הצלה או מתקן ציפה כלשהו (אנא עארף? בקבוקי קנקל ריקים קשורים בחוט או קלקרים קשורים בחוט סביב המתניים כמו המצופים שהיו לי בתור ילדה קטנה כשלמדתי לשחות.

אז הם חוצים את הנהר הגועש בלי שום אמצעי ציפה ו - הפלא ופלא - הם טובעים

בעיני זה ניסוי טבעי בתורת האבולוציה (נדמה שיש הקוראים לכזה דבר "פרס דארווין")....

והם לחלוטין הביאו את זה על עצמם. ארה"ב אשמה שיש אנשים שבוחרים לנסות לגנוב את הגבול אליה על ידי קפיצה למי הריו גראנדה אפילו בלי חגורת הצלה?!

סיימתי לרשוף לעת עתה. אתם מוזמנים להשליך עלי עגבניות
אבל זו דעתי.

vinney

Well-known member
זוכרת את הילד הסורי שטבע בתורכיה?

פורנוגרפיה או לא פורנוגרפיה, כשמציגים את האמת כפי שהיא אנשים מתחילים לקלוט את עומק הצרה.
&nbsp
האחריות במקרה הזה היא, בעיניי, על המקסיקנים. הם לא עושים מאומה בשביל לעצור את התנועה הזאת של המהגרים שעוברת אלפי קילומטרים בארצם. אחת הדרכים בה התמודדו עם זה באירופה היא חובת הרישום של הפליטים במדינת EU הראשונה אליה הגיעו, ולאו דווקא ביעד אליו הם רצו להגיע (הרבה אנשים רוצים להגיע לגרמניה וסקנדינביה העשירות תוך שהם בדרך עוברים במדינות הבלקן העניות).
&nbsp
הבעיה עם צפון אמריקה היא שאין פה מספר מדינות "ראשונות" כאלה - רק מקסיקו. והם מן הסתם לא רוצים לקלוט את כל הפליטים שבכלל לא רוצים להשאר אצלם ורוצים להגיע לארה"ב או קנדה. עד שלא יהיה הסכם יישוב מחדש דומה לזה שעשו בEU - המצב ימשיך, ולא משנה כמה טראמפ יצרח שצריך חומה. יתפסו עליה, יחפרו מתחתיה, ויטבעו בנהרות בדרך.
&nbsp
לאנשים האלה לא נשאר הרבה מה להפסיד. זה אולי קשה להבין לנו, תוך ישיבה בחדר חמים בשכונה בטוחה, למה שאנשים יקפצו לתוך נהר ככה סתם. אבל להם? אין להם לאן לחזור. המדינות שלהם (המשולש המרכז אמריקאי) נהרסו (לא במעט הודות למדיניות ארה"ב). במקסיקו אף אחד לא רוצה אותם, חוץ מאולי ברוני הסמים שיגייסו אותם להיות עבדים או בלדרים - אבל את זה הם יכלו לעשות גם בבית. מה יש להם להפסיד? רק את החיים.
&nbsp
חגורות הצלה? אמצעי ציפה? אפשר לתרום להם. אבל זה לא באמת פתרון. הפתרון יתחיל מזה שאנשים יבינו שאלה לא "גנבים/אנסים/רוצחים", אלא להיפך - אלה שבורחים מהם.

Boston Guy

New member
מה שקורה כאן בפורום מזכיר סצנה מתוך הסרט "העד"

ואני לא חושב שיש תגובה יותר טובה להודעה שלך.

debby12

New member
מנהל
הנה עלילת הסרט

https://en.wikipedia.org/wiki/Witness_(1985_film)

אני מילדותי זכרתי בעיקר את הרומן בין קלי מקגיליס להריסון פורד, ואת הסצינה שבה הם מקימים אסם. את השאר לא ממש זכרתי

ממתינה איתך להסבר....

randomwinds

New member
האב וביתו הפעוטה שטבעו = זוועה. 41 = נורא. 427=מי סופר

אני לא מנהל ספירה אבל news.un.org כמיסתבר, כן סופרים, 427 מהגרים טבעו בים התיכון בדרכם מהדרום האומלל לצפון השבע. השנה. 41 טבעו השנה במזרח הים התיכון בדרך ליוון וקפריסין. שבעה טבעו לפני שבועיים וחצי כשסירת הגומי שלקחה אותם ועוד 57 שניצלו, התפנצ'רה בדרך מתורקיה ליוון. באמת קשה להבין את זה כשאפשר למצוא באיביי יאכתה מאובזרת של 57 רגל ב65 אלף. כל אחד היה שם אלף דולר. ביג דיל.

טוב, זה לא מצחיק ואני לא באמת מחדש משהו ואיו לי פתרונות - אולי רק פתרונות קסם

הטענה המרכזית היא שלארה"ב אחריות לגבי מה שקורה ב"משולש הצפוני" כיוון שהיא בין הגורמים למצב

ארה"ב ראתה פחות או יותר מהיווסדה את מרכז ודרום אמריקה כחצר האחורית שלה. היתערבות צבאית מתחילת המאה שעברה במדינות המשולש, במטרה לדכא התקוממויות נגד הניצול מצד בעלי הממון.

בהמשך, תמיכה בדיקטטורים כנגד התקוממויות מצד התנועות 'שמאלניות' עם נטיות קומוניסטיות, כחלק מהמילחמה הקרה. השיא - ברצח סלבדור איינדה בצילה ע"י פינושה ובתמיכת ארצות הברית

התוצאה, מלחמות אזרחים ב'משולש' בשנות ה80-90 ופליטים שהגיעו בחלקם לארה"ב אבל לא נקלטו בה. כצפוי, חלקם פנו לפשע, וכך קמו הגנגס הידועות לשימצה

בשנות ה90 קלינטון הרחיב את אפשרויות הגרוש, גורשו עשרות אלפי פושעים חזרה למשולש הצפוני, שם השילטון המקומי לא מסוגל היה להתמודד איתם

התוצאה - מדינות המשולש לא מתפקדות ואנשים בורחים בהמוניהם

מקסיקו לא מסוגלת להתמודד לבד עם גל המהגרים

טראמפ מצד שני חותך בסיוע למדינות המשולש (שלא ממש עזר עוד לפני הקיצוץ) ומגביל מאוד את הזכאות לקבלת מקלט בארה"ב, שלא לדבר על ההתיחסות לכל מי שחוצה את הגבול כפושע - מה שמאמלל את האומללים אפילו יותר

פתרון הקסם הוא בעיקר כסף. מצריך נכונות ואנטי-גזענות. משאבים שאינם בנימצא

האירופאים מזרימים מליארדים לתורקיה כדי שתימנע מעבר של מהגרים אליהם. אז אלה פונים לחציית הים התיכון, בדרך כלל לא ביאכתות מאובזרות. גם במשבר הזה כידוע, ידה של ארה"ב במעל - בעירק (מה שהוליד את דע"ש) ובלוב

ארה"ב במנהגת טראמפ מאמצת גישה של לא לשים קצוץ

הפעוטה הטבועה היא רק סימטום לבעיה שהיא חובקת עולם. חצי עולם רעב מחפש דרכו אל חצי העולם השבע. והפתרון צריך לכלול לא רק את המדינות שבחזית כמו תורקיה קפריסין יוון איטליה מקסיקו

אולי ועידת אוויאן 2 ? בה יוכלו האוסטרלים למשל, למחזר את תרוצם מימי הועידה ההיא של 38'

דונודו

New member
לא יודע איך אפשר

להתלונן על ״ביזוי כבוד המת״ ובאותה נשימה להגיד ״אבולוציה״ ו״פרס דארווין״ על משפחה שעוני וייאוש דחפו אותה להסתכן ולמות. זה קצת... קר.

אולי אפשר לפחות להסכים שממעמקי הנוחות של קו ישראל-ארה״ב, לא ראוי לבקר אנשים שחיים בעוני שאנחנו כנראה לא מסוגלים לדמיין, ולנדב להם עצות מחכימות שכאלה. ״למה הם לא לקחו חגורות הצלה״ נשמע קצת כמו הילד העשיר שקיבל שיעורי בית לכתוב חיבור על עוני, וכתב, ״פעם הייתה משפחה ענייה, האבא היה עני, האמא הייתה ענייה, הילדים היו עניים, אפילו המשרתים שלהם היו עניים...״

debby12

New member
מנהל
אני מסכימה איתך שהפוסט שלי לא הצטיין בחום או אמפטיה

מודה.

אבל אני לא מסכימה עם ההקבלה השניה שלך לגבי החיבור של הילד העשיר.

במיוחד נתתי דוגמאות ספציפיות לאמצעי ציפה שלא עולים כסף. חלק מהבעיה שם בעיני איננה עוני אלא איי קיו נמוך. אין לי דרך יותר מכילה ונעימה לכתוב את זה - מצטערת.

מבחינה מספרית ,הרוב הגדול של החוצים את הגבול באופן בלתי חוקי מגיעים בשלום ובשמחה למחוזות חפצם, בשלל מסלולים ע"ע למשל:

https://www.nytimes.com/interactive/2019/05/26/us/greyhound-immigration.html

בעיני צריך להיות קוגניטיבית הרבה סטיות תקן מהמרכז כדי לבחור במסלול שבו בחרה המשפחה הזו.

JimmyGee

New member
איי קיו נמוך?

האנשים האלה מיואשים. הם מגיעם ממקומות אכולי עוני ופשע (שלא היתי מאחל לאף אחד).
האם ארצות הברית צריכה לקבל אותם זה שאלה קשה. אבל לומר שיש להם I.Q. נמוך בלי בכלל להכיר אותם זה גם גזעני וגם מגעיל לדעתי.

debby12

New member
מנהל
לא דיברתי על כל "האנשים האלה"

אלא על המשפחה הספציפית הזו.

כמו שרואים בכתבה של הניו יורק טיימס אליה קישרתי (ניסיתי גם לצרף כ PDF אבל זה היה קובץ כבד מדי), רוב רובם של "האנשים האלה" [משתמשת במונח שלך] בוחרים בדרך הסתננות בטוחה יותר ומגיעים שמחים ומאושרים למחוז חפצם [גם אם קצת יגעים בשל נסיעה ארוכה באוטובוס של גרייהאונד]

JimmyGee

New member
I also wondered why they didn't come on an airconditioned

Greyhound bus. It would have been a much nicer journey for them, not to mention Trump and his supporters (incuding the beautiful Ivanka) waiting for them at the border with flowers and settlement funds.

randomwinds

New member
מיהרת לישפוט, לדעתי

רבים חוצים את הנהר. ארה"ב היא בגדה מול, קשה לעמוד בפיתוי. השיקול של סיכוי מול סיכון הוא לא פשוט
Greisa Martinez למשל, חצתה את הנהר בגיל 8 לפני 22 שנים

הם הגיעו לעיירה Matamoros לאחר מסע ארוך. הם ניסו לחצות את הגשר אבל הוא היה סגור עד יום שני. הם החליטו לחצות. הוא לקח את הבת ואשתו נעזרה בחבר. הוא ניסחף. היא חזרה.

ברור שזה חוסר אחריות לצאת למסע כזה מאל סלוודור לארה"ב עם פעוטה בת שנתיים וחצי, שלא לדבר על לחצות איתה את הנהר. אבל אנחנו לא עומדים במקומם.

מה שהניע אותם כמיסתבר, הוא המצב הכלכלי ובורות בקשר לסיכוי לקבל מקלט. אם לשפוט מעדותה של אימו, לא היתה 'סיבה מוצדקת' למסע שהם עשו. הם לא היו נרדפים באל סלוודור ולא ברחו מאלימות. הם יכלו להשאיר את הבת אצל אימו ולא לסכן אותה.

אני מניח שהם סברו שעם פעוטה סיכוייהם לקבל מקלט יגדלו. אולי סיפורים ושמועות ששמעו מסביב הביאו אותם למסקנה שיש סיכוי. מצב כלכלי קשה וחוסר תקווה יכולים להניע גם אנשים ש'בתנאים רגילים' יחשבו 'נורמטיביים' , לקחת סיכונים.

כמה פעמים מי מאיתנו חצה את הכביש באור אדום או גנב את האדום ברמזור? הרי זה לקיחת סיכון לא מחושב. הסיכון לא שווה את הסיכוי להרוויח כמה שניות אבל הפיתוי מסתבר, חזק. פניית המוות מתחנת הדלק פז בצומת סביון, היא עוד דוגמא לכך

JimmyGee

New member
כמה ילדים בישראל טובעים בבריכות בצימרים או במקומות אחרים?

אז אנחנו שופטים את ההורים שלהם או נגיד שיש להם I.Q. נמוך?
פה לא טבעו בגלל בילוי בצימר אלא בשביל לנסות לברוח מעוני מחפיר ופּשע. אז למה לשפוט?
למען האמת אם היתי צריך לבחור עבור משפחתי חיים בעוני ופשע באל סלבדור או כשב"חים באמריקה היתי ב100% בוחר אמריקה.

placid1

New member
אני חושבת שרוב מקרי הטביעה בבריכות הביתיות והשארת

פעוטות כלואים במכונית לוהטת נובעים מסוג של איי קיו נמוך. במקרים של השארת ילדים למות בייסורים במכונית אני חושבת, בניגוד למה שקורה בפועל, שצריך להאשים את ההורים בהריגה ולא לוותר להם כי הם סבלו מספיק.... אולי ככה אפשר יהיה להציל נפש אחת לפחות בעתיד....

iris mom of two

New member
לא מסכימה

לפני הרבה שנים, כשבן ה21 שלי היה בן 5, היינו בבריכה של גיסתי.
אף אחד לא היה במים, ואנחנו קשקשן. פתאום שמנו לב שהבן לא במקום. חיפשנו בבריכה, אין שם ילד. חיפשנו בבית, בשרותים, אין ילד.
בעלי במזל חשב לבדוק את האוטו, הילד התבשל שם כי החליט שזה מקום טוב להתחבא עם ספר.
הוא לא היה שם יותר מדקות ספורות. אני לא מסוגלת לתאר לעצמי מה היה קורה אחרת. הוא כבר היה בשלב של חמום יתר. עם אחות חדר מיון בסביבה אין לנו בו לבד ובאמת שאין נזק טווח ארוך, הגענו אליו כשהוא היה עדיין במצב של הרבה שתיה וקרור יעזרו
אני לא מוכנה לשפוט הורה שביציאה מהשיגרה שוכח ילד באוטו. במיוחד כשאני המפוזר מכפר אזר ולא מסוגלת חצי מזמן לזכור לקחת איתי את המפתחות...
היתה לנו בריכה. אני יודעת שבנסיבות היה מאד קל לילד לטבוע, וכל מילה לשעבר תמיד שמנו מבוגר תורן שיהיה אחראי. אבל אני אמא הסטרית
ועדיין יש לי כמה ספורים לצערי שיער על אותו בן 21....

JimmyGee

New member
בדיוק

אסונות יכולים לקרו לכל אחד. ולהגיד שלמישהו יש IQ נמוך כי נפל אליו אסון כזה או אחר זה גועל נפש.

placid1

New member
אסונות יכולים לקרות לכל אחד, אבל יש אסונות שנובעים מרשלנות

וניתנים למניעה. אולי זה גועל נפש בעיניך להאשים אנשים, כולל הורים, ברשלנות שגובה חיים, בעיני הרבה יותר חמור להגיד ״לא נורא, זה יכול לקרות לכל אחד״ כשילד נשאר למות קשור בתוך אוטו כי ההורים שלו היו עסוקים בטלפון או שכל אחד חשב שההורה השני אחראי על הילד....

JimmyGee

New member
Who said that it’s not a big deal?

Of course it’s a big deal when anyone dies prematurely, especially a young kid. All I said is that it could happen to anyone. One moment of not paying attention for whatever reason and a small child can die. I’d never judge anyone it happened to - especially not knowing the full story, other than what I got from the news media.

למעלה