משבר ההגירה בגבול הדרומי של ארה"ב...

debby12

New member
מנהל
אני איתך בכל מילה בפאלו מן

וזו גם הגישה שדוחפת אלפים המכונים על ידי ה"אליטה" (מטעם עצמה?) בכינווים כמו מטומטמים/בבונים/ווטאבר להצביע (שוב) לאנשים כמו בנימין נתניהו

JimmyGee

New member
בחייך דבי

באמת נראה לך שיש מצב שאותם "בבונים" אי פעם יצביעו למישהוא חוץ מלליכוד או ביבי? הם נולדו ליכוד וימותו ליכוד.
אז מה זה משׁנה מי קורא להם ואיך קורא להם?

debby12

New member
מנהל
כן. אני חושבת שיש מצב.

אני גם לא חושבת שכל מצביעי ליכוד/ביבי הם בהכרח מיקשה אחת משום בחינה (עדתית, השכלתית, דתית) או שכולם "נולדו וימותו ליכוד"

מפתיע אותי שמישהו כמוך שיוצא כנגד גזענות (בהקשר של ארה"ב) מתבטא ככה.

אני חושבת שהתבטאויות כמו שלך דוחפות/משכנעות אוכלוסיות מסוימות להצביע לביבי, וחבל שכך (בעיני לפחות... יען כי אינני מחסידותיו
)

JimmyGee

New member
מתבטא איך?

את אמרת בבון, אז חזרתי על אותה מילה ואפילו שׁמתי במרכאות.

לא אמרתי שכל מצביעי ליכוד/ביבי הם בהכרח מיקשה אחת. דיברתי על הבסיס הקשה.
הבסיס הקשה של Trump למשל רואה בו סוג של משיח ויצביע לו בכל מצב גם אם Trump ידפוק אותו עד העצם. דרך אגב האנשים שאכי פחות מרויחים מזה ש Trmp נשיא הם אלה שהכי נאמנים לו באש ובמיים. זה אותו דבר עם ביבי.

vinney

Well-known member
אנשי קש חזקים היום...

בדיונים עם דנהקמה גם ג'ימי וגם אני מתייחסים ישירות למה שדנה אומרת. לא לאליטות ולא לבבונים.
&nbsp
מה זה "אליטה"? מה זה "בבונים"? מי קבע מי זה מי?
&nbsp
השאלות היותר מעניינות הן האם העיתונות זה האוייב או כלב השמירה על הדמוקרטיה? האם נשיא מעל החוק או שביקורת ציבורית הכרחית לממשל תקין?
&nbsp
גם את וגם באפלו מן מדברים בסיסמאות, אבל תכל'ס, כשמסתכלים על הדיון ועל מה שדנהקמה אמרה בו - עם מה ממה שהיא אמרה אתם מסכימים?

vinney

Well-known member
ניסית להתבדח?

מה זה "דו-שיח המרוצות העצמית"?
&nbsp
באופן כללי, הזילזול מדברייך בה בסתירה מוחלטת למה שניסית להגיד. אתה מנסה להגיד שזילזול בדעתו של אחר זה לא טוב, אבל אתה אומר את זה בטון ובמילים שכוונו להעליב ולפגוע (כמו למשל בשליחת הודעות קריפטיות שכנראה מהוות איזו בדיחה פנימית שלך עם מישהו פה בפורום).
&nbsp
אם אתה רוצה לבקש מג'ימי וממני לשפר את תרבות הדיון, המינימום שאתה צריך לעשות זה לעשות את זה בצורה מתורבתת, אחרת כל המאמצים שלך לא רק שיורדים לטמיון - הם מביאים לתוצאה הפוכה.
&nbsp
למה שארצה להתדיין איתך על משהו כשאתה מתייחס אליי בצורה כזאת? למה שארצה להיות מנומס כלפייך או לקרוא בעיון את דברייך? הרי אתה לא עושה את זה כלפיי.

xbuffalomen

New member
לולא היית קריקטורה של עצמך ...

היית מבין ש : א. אף אחד לא מנסה לפגוע בך - אם ניפגעת חפש את המקור לזה במראה ב. אף אחד (לפחות לא אני) זלזל בך - שוב חפש את המקור לתחושה הזו במראה ... ו ג. אף אחד לא מבקש ממך להדיין איתי או לקרוא בעיון את דברי ...
הרשתי לעצמי לכנותך כך לא בגלל שאני חושב שזה כינוי ראוי ונכון אלא כי מכל מלמדי השכלתי ... ובכדי שלא תיפגע בעתיד אני מבטיח לך שעל הערותך - שסגנונן אינו שונה במאומה מסגנונו של טראמפ - יותר לא אגיב

vinney

Well-known member
ואתה ממשיך בזילזול התהומי והבוטה שלך שכה התרעמת עליו אצל אחר

טול מה שזה לא יהיה מבין עינייך, בחייך, לפני שאתה מטיף חוכמה לאחרים.
&nbsp
תגיב או לא תגיב זאת בחירתך, אבל אם אתה מנסה להטיף מוסר - לפחות תעשה לעצמך טובה ואל תעשה את זה בצביעות כה בוטה.

danakama10

New member
אבל הגישה שלך מאוד פטרונית

אנחנו, הבבונים לטעמך, מצביעים כדי לעשות דווקא לאליטות?
אנחנו לא מסוגלים למחשבה עצמאית?

JimmyGee

New member
מצטער אבל לגמרי לא מסכים איתך xbuffalomen

בוודאי שאם תשאל תומכיי Trump לעומק (the hardcore base not just random Republicans), אז הרבה מהנושאים שמפריעים להם הם נושאים חשובים לכל מדינה דמוקרטית (מהגירה לא חוקית ועד ג'ובים וכלכלה מצליחה). ואני אפילו מסכים איתם על חלק מהנושאים.
אבל זה לא מה שמאחד אותם כל כך חזק מאחורי Trump.
מה שמאחד אותם כל כך חזק זה ההשתנות של אמריקה ממדינה עם רוב לבן ודעות דומות לשלהם שבה גדלו ואותה הם אוהבים למדינה
multicultural with many things they don't understand like more immigrants coming in or government healthcare.
Trump הבין את זה ותפס בעלות על הנושא עוד מימי ה Tea party
הוא מיד הבין שאת האנשים האלה לא באמת מענין הdeficit או Obamacare
מה שבאמת מענין זה הפּחד מהאחר או במילים אחרות xenophobia mixed with racsim.

danakama10

New member
באמת אסון, אנשים לא אוהבים את השתנות המדינה בה הם גדלו ואותה

הם אוהבים. חצופים שכמותם!
בארץ החילונים מקבלים התקפי חרדה מהדמוגרפיה החרדית שהולכת וגדלה, ולא אומרים אחד לשני באושר, איזה כיף שיש אצלנו רב-תרבותיות. על העובדה שהדמוגרפיה השתנתה וכנראה כמעט בלתי אפשרי לשנות את הממשל בארץ, אתם צועקים בבונים! גנבו לנו את המדינה!
באירופה אנחנו רואים מה ה multiculturalism הביא.
Multiculturalism הוא לא מטרה שיש לשאוף אליה. מדינה צריכה לשאוף לאיחוד (unity) ול-values דומים. למדינה לא יוצא שום דבר טוב מלהכניס מסות של אוכלוסיות שה- values שלה שונים, או מסות של אוכלוסיות חלשות ומפגרות, וודאי וודאי שלא יוצא שום דבר טוב כשהמסות האלו מגיעות לכאן בצורה לא חוקית ובנוסף על הבעיות האחרות הם מהווים עול כלכלי אדיר.

vinney

Well-known member
מי שצעקה ״בבונים״ זאת דבי, לא ״אנחנו״

״Multiculturalism הוא לא מטרה שיש לשאוף אליה.״ - למה לא?
&nbsp
״מדינה צריכה לשאוף לאיחוד (unity) ול-values דומים״ - מי אמר?
&nbsp
״למדינה לא יוצא שום דבר טוב מלהכניס מסות של אוכלוסיות שה- values שלה שונים, או מסות של אוכלוסיות חלשות ומפגרות״ - כן, זה בדיוק מה שאמרו על היהודים בשנות ה30.
&nbsp
״וודאי וודאי שלא יוצא שום דבר טוב כשהמסות האלו מגיעות לכאן בצורה לא חוקית ובנוסף על הבעיות האחרות הם מהווים עול כלכלי אדיר.״ - דיברו על הנטל, לא מרגיש אותו, ואף אחד ממצביעי טראמפ לא מרגיש אותו. כי אין. טראמפ הרי הוריד מסים, המדינה לא צריכה כסף גדם עכשיו. לגבי ה״שום דבר טוב״ - זה את אומרת על סמך מה?

vinney

Well-known member
איזה כינויי גנאי?

מי קרא למי "מטומטמים" או "כל קללה אחרת"? מי טען שהוא "חתום על חוכמה"?
&nbsp
"ואגב , אין צורך לנסות ולשכנע אותי שאתם "צודקים" מספיק אם תקראו ואולי תחשבו - פאק , יש משהו בדבריו של הפאלח ..." - הא, והנה המילוט. אתה לא באמת מעוניין בדיון, רק זורק רפש ובורח...
&nbsp
למה שלא תתייחס למשהו באופן ענייני? קח ציטוט מדבריו של ג'ימי או דבריי ותסביר מה בדיוק מה מפריע לך, ובוא נדבר על זה. למה אתה מרגיש צורך לזרוק האשמות שווא ולדרוש שלא יגיבו?

iris mom of two

New member
בזמן הבחירות ב2016

שמעתי את הנאומים של הילרי. כשהיא קראה לתומכי טראמפ a basket of deplorables נאנחתי אנחה מאד עמוקה. כי לדעתי זה היה הרגע שהיא הפסידה את הבחירות. אני בחרתי בה, אגב.
&nbsp
צריך להקשיב, גם לדנהקמה אפילו שהרבה ממה שהיא אומרת מזעזע את נשמתי.
צריך להבין מה גורם לאנשים להאמין בססמאות ולשנוא.
לא תשנה דברים על ידי הקצנה, על ידי דחייה.
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
היא ניצחה את הבחירות, במבחן התמיכה הפופולרית

ובאופן כללי, המפלגה הרפובליקנית מקבלת מיעוט קולות הבוחרים כבר עשורים. הם ממשיכים לשלוט בגלל שיטת הממשל האנכרוניסטית, לא כי יש להם תמיכה.
&nbsp
למה נאנחת אנחה מאוד עמוקה כשהילארי קלינטון אמרה שמי שתומך בטראמפ ראוי לגינוי?

JimmyGee

New member
לדעתי לא בגלל זה הילרי הפסידה

Trump מדבר בצורה מגעילה, גזענית, שוביניסטית וזנופובית לכל מי שלא תומך בו ולמרות זאת (אולי אפילו בזכות זאת) ניצח מבחירות ואם סיכוי לא קטן לנצח שוב.
הילרי הפסידה לדעתי כי לא היה לה בסיס חזק ועצבני כמו ל Trump.
אולי אם Hillary היתה מגדלת ביצים ויורדת יותר חזק על תומכי Trump היה לה יותר סיכוי לנצח.

JimmyGee

New member
Trump משחק הכי מלוכלך שרק אפשר

אם הדומקרטים ישימו על עצמם כפפות של משי וילכו איתם לקרב נגד Trump הם יפסידו בגדול.
Basket of Deplorarbles? give me a break.
אני היתי מכנה את ה hardcore base שעומד מאחורי Trump בכינוים הרבה יותר גרועים. ולא מפחד ממה שיגידו על זה ב Fox News .

danakama10

New member
מה בדברי מזעזע את נשמתך העדינה?

או שפשוט התרגלת להגיד כך על תומכי טראמפ כי זה הבון טון?

iris mom of two

New member
מה שכתבת על מסות

ועל צורך באחוד והומוגניוט.
ההסטוריה מוכיחה ההפך.
ארה"ב היא מדינה של מהגרים, וכל גל הגירה שינה אותה לטובה. רוב המהגרים מחפשים לעבוד קשה ולחדש, לא להיות עבריינים.
יש אצלך חוסר חמלה, מקובעות מחשבה, ואי קבלת האחר המזעזעים אותי.
&nbsp
זה לא שאת תומכת טראמפ, זה הדיעות שלך עצמך
&nbsp
&nbsp

למעלה