משבר ההגירה בגבול הדרומי של ארה"ב...

danakama10

New member
ברור שאובמה הצליח לגרש אנשים בלי תמונות של ילדים בכלובים

כי התקשורת לא ניסתה לחבל בתפקידו. לכן כשאובמה בנה את הכלובים ושיכן שם ילדים, התקשורת התעלמה.
טראמפ לא יכול להוציא נוד מבלי שהתקשורת תסתער עליו.
בן אדם נורמאלי מבין שאי אפשר לתת לכל מי שרוצה לגור במדינה העשירה בעולם לגור בה. ואם האדיוטים הדמוקרטים ימשיכו את הטירוף שלהם כנגד טראמפ, הם יוכו שוק על ירך בבחירות. הם מצליחים להמאיס עצמם לחלוטין.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שזה נכון

"כשאובמה בנה את הכלובים ושיכן שם ילדים, התקשורת התעלמה" - היא התעלמה כי זה לא קרה.
&nbsp
"טראמפ לא יכול להוציא נוד מבלי שהתקשורת תסתער עליו" - אז שלא יכנס למטבח, מה הוא ציפה? דוחף לכולם אצבע בעין ושיאהבו את זה?
&nbsp
"בן אדם נורמאלי מבין שאי אפשר לתת לכל מי שרוצה לגור במדינה העשירה בעולם לגור בה" - נכון.
&nbsp
"ואם האדיוטים הדמוקרטים ימשיכו את הטירוף שלהם כנגד טראמפ, הם יוכו שוק על ירך בבחירות" - לא נכון.
&nbsp
הנה הצעה: למה לא לטפל באלה שעוברים על החוק? המעסיקים של המהגרים בלי סטטוס?
&nbsp
כי למרות כל הצווחות ההיסטריות שלך, דבר אחד את שוכחת: להיות "לא חוקי" בארה"ב זה לא עבירה על החוק. המהגרים ה"לא חוקיים" - לא באמת לא חוקיים. עצם שהות בלי רשות בתוך ארה"ב זה לא פשע. העסקת אדם כזה, לעומת זאת, זה כן.
&nbsp
למה אנחנו לא רואים raids על מצביעי טראמפ ושאר הקרימינלים תומכי המפלגה הרפובליקנית? הא, נו, זה למה....
&nbsp
אז את מגמרת כל פעם שאת רואה אדם עני באזיקים, אבל אין לך שום בעיה עם זה שהרפובלינקים עוברים על חוקי העבודה השכם וערב, למה שמישהו יתייחס אלייך ברצינות?

JimmyGee

New member
אין לך מושג על מה את מדברת

אכּי קל להאשים את התקשורת, אבל בסוף היום אף אחד לא רוצה לראות ילדים מתים או בכלובים (חוץ מאולי תומכי Trump שלא נראה שזה מפריע להם יותר מדי), כולל הסגן נשיא שעשה את עצמו מופּתע (למרות שזה היה ברור לכולם שזה מה שקורה).

את מי זה מענין מה קרה אצל Obama? יש רק נשיא אחד כרגע שאחראי על הטרגדיה האנושית הזאת, ואני מאמין שזה עוד אחד מהדברים הנוראים שהוא עושה שלא ישכחו כל כך מהר (לפחות לא על ידי אנשים נורמלים).
BTW לא היתי ממהר להספיד את הדמוקרטים שכולם מובילים עליו ב 10% בסקרים כולל הקיצוניים שבינהם.

danakama10

New member
לא יעזור לך

אובמה החל עם הכלובים וזו המורשת שלו.
ובכל מקרה הדמגוגיה הזו לא משנה, זה לא משנה אם קוראים לזה כלוב או מתקן מעצר.
העובדה היא שמסתננים לא חוקיים אמורים להעצר ולהיות מגורשים ASAP

JimmyGee

New member
אז אם Obama הכניס ילדים לכלובים אז גם לTrump מותר

איזה אהבת הזולת את מפגינה פה, מדהים.

JimmyGee

New member
ילד בכלוב, ילד במעצר, ילד מת, ילד חי. למי איכפת.

אכי חשוב שכולם אשמים (הDemocrats, הMedia, וTrump) חוץ מהמלך המשיח Trump

danakama10

New member
טראמפ עושה את עבודתו

כפי שאובמה וכל נשיא לפניהם עשה. עוצר מסתננים לא חוקיים.
מי שלא רוצה לקחת סיכון שישוכן בכלובים/בתאי מעצר, שלא יסתנן.
בלתי נתפס על ידך, אני בטוחה.

vinney

Well-known member
גם אם אובמה החל - למי איכפת? אובמה לא נשיא כבר יותר משנתיים.

תיכף גם תצעקי על אמיילים של הילארי, ובכלל - בנגאזי!
&nbsp
מה זה משנה?
&nbsp
מה שחשוב זה מה שטראמפ עושה. את אומרת שמה שהוא עושה זה בסדר? אז מה אובמה קשור? או שזה לא בסדר, ואת מאשימה את אובמה בזה שטראמפ לא משנה מדיניות פסולה?
&nbsp
"העובדה היא שמסתננים לא חוקיים אמורים להעצר ולהיות מגורשים ASAP" - המם... אלא אם הם בעצם לא מסתננים בלתי חוקיים אלא פליטים, ואז הם לא מגורשים עד שבקשת המקלט שלהם מתבררת. או שהם לא נעצרו תוך כדי הסתננות, ולכן לא ניתן לטעון שהם "מסתננים" יותר, והליך הגירוש הופך להיות שונה לחלוטין והרבה יותר ארוך? או ש....
&nbsp
או שלא באמת איכפת לך משלטון החוק, כל עוד החומים האלה מקבלים את ה"מגיע להם"....

JimmyGee

New member
אתה באמת מצפה לאמפטיה מתומכת Trump?

מה כבר קרה?
כמה ילדים מתו. את השאר הכניסו לכלובים.
בFox News אמרו שהכל בסדר. מקסימום, אפשר תמיד להאשים את Obama.

vinney

Well-known member
וודאי שאני לא מצפה, אבל דנה זאת קריקטורה מצויינת של עצמה.

אני לא מצפה כלום מתומכת טראמפ. מילא הייתה גבר, אבל אישה? תומכת בשוביניסט חולה מין הזה? למה כבר אפשר לצפות ממנה? אם לא איכפת לה מעצמה, למה שיהיה איכפת לה מאיזה ילד שמנסה לברוח מחיי זנות ועבדות...

JimmyGee

New member
היא דווקא מייצגת נאמנה את הבסיס

הגזעני, הומופובי וזנופובי שעומד מאחורי trump. היא גם יודעת שאם רק תעיז לדבר נגד המלך המשיח trump, אותו בסיס זנופובי יגיד לה לחזור ל shit hole שממנו היא ואנחנו הגענו.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שהבסיס צריך תירוץ לשלוח אותה לshithole ממנו באה

או למקומות יותר גרועים... ביננו, הפחד החייתי הזה הוא כנראה הסיבה לחוסר הבטחון העצום שלה ולחוסר היכולת שלה להתמודד עם הדיסוננס.

JimmyGee

New member
יצא לי לדבר אם מכר תומך Trump

איך ששמע ביקורת על Trump יצא לו עשן מהאוזניים והוא התחיל לצעוק שהוא אמריקאי אמיתי ואני לא. וזה בן אדם שאני מכיר ובדרך כלל מאוד נחמד. הזנו פוביה מאוד חזקה אצל האנשים האלה.

vinney

Well-known member
הזנופוביה זה תנאי מקדים, אי אפשר להיות תומך טראמפ אחרת

למעשה אני מתקשה לחשוב על תומכי המפלגה הרפובליקנית באופן כללי שהם לא מושפעים משנאת האחר. ה"שמרנות" כבר מזמן עברה מהצד הכלכלי לצד החברתי, כבר עשורים שהמפלגה הרפובליקנית רצה על מצע שנאת האחר במידה כזאת או אחרת. זה רק עניין של בוטות ועוצמה עם טראמפ, וזאת גם הסיבה שהוא אכל את כל המתמודדים בפריימריז בלי מלח. כשזה המוצר שהמפלגה מוכרת - מי יכול על טראמפ בלמכור אותו?

iris mom of two

New member
האמת היא

שזה לא מדויק, הסטורית.
עם תראה את מה שהמפלגה הרפובליקנית אמורה לייצג, בעצם זו המפלגה שאמורה לייצג חופש הפרט.
פחות ממשלה, פחות חוקים שמגבילים את הפרט, וכלכלה חופשית. ערכים שאני דווקא מאמינה בהם.
מה שקרה במציאות שהמפלגה הרפובליקנית נחטפה על ידי בעלי הון אבנג'ליסטים, וכולם סובלים. במקום כלכלה חופשית, שזה דבר מבורך, יש כלכלת בעלי ההון ומונופולים. בדיוק ההפך מהרצוי.
במקום חופש הפרט יש משטר דתי זנופובי.
יש לא מעט רפובליקנים שעדיין מאמינים בערכים הרצויים, מה שהיה גורם לי להיות רפובליקנית. הבעייה היא...
אז היום אני דמוקרטית. ויש לי בקורת מפה ועד הודעה חדשה גם על המפלגה הדמוקרטית. על ערכים של אינטלקטואלים שבחיים לא החזיקו מעדר, ולכן גם הם לא בדיוק מבינים על מה המפלגה שלהם הוקמה.
בטראמפ אין סכוי שאני אבחר. אבל גם לא בברני, שהוא המראה של טראמפ מהצד הדמוקרטי.

vinney

Well-known member
"אמורה"

מה שהם "אומרים" שהם מייצגים ומה שהם מייצגים בפועל אלה דברים שונים לחלוטין.
&nbsp
"פחות ממשלה" - באופן עקבי ממשלים רפובליקנים ניפחו את ההוצאה הציבורית, החל מרונלד "גרעון חסר משמעות" רייגן, המשך בבוש סניור/ג'וניור וכלה בדונלד אהובנו.
&nbsp
"פחות חוקים שמגבילים את הפרט" - ספרי את זה לאנשים שאסור להם להתחתן או ללכת לשירותים בהם הם מרגישים בטוחים, לנשים שאין להן שליטה על גופן, וכו' וכד'.
&nbsp
"וכלכלה חופשית" - כל עוד אין שכר מינימום, אין איגודי עובדים, יש הרבה סובסידיות לתעשיות נחלשות (את יודעת כמה כסף של משלמי המסים הולך למימון תירס וגבינה במידל אמריקה?), שלא לדבר על מימון עצום לתעשיות צבאיות ומכונות מלחמה.
&nbsp
הדוגמאות שאני מביא הן לא רק מהשנתיים האחרונות, בכלל לא. אלה הערכים שאת מאמינה בהם?
&nbsp
הבעיה בשיטה האמריקאית היא שיש לך קטבים, אין אמצע. הרפובליקנים מקצינים עמדות וכך גם הדמוקרטים, ואין משהו שיכול לייצג אותך שמשלב את הטוב מפה ומשם. אז צריך לבחור את הרע במיעוטו, ואז נשאלת השאלה מה המיעוטו בעינייך. ופה, לדעתי, יוצא כל הרוע באנשים כדוגמאת דנהקמה שמבחינתם הגזענות, השוביניזם, הזנופוביה - זה הרע במיעוטו כי האלטרנטיבה היא שיהיו יותר אנשים שלא יראו כמוהם ברחוב.

iris mom of two

New member
הרי כתבתי במה אני מאמינה

ולא, הקטביות זה לא מה שהיה תמיד. זה העשור או שניים האחרונים.
&nbsp
אני מקווה שהקצוניות הזו זה מטולטלת שתחזור למקום ההגיוני, ללא קטסטרופה. מקווה, לצערי לא מאמינה

vinney

Well-known member
קוטביות זה תוצר של השיטה, לצערי

וככל שמערכות תקשורת משתכללות יותר - כך הקוטביות גדלה יותר כי יותר קל לאנשים להסגר בתיבת התהודה האישית שלהם. אני לא חושב שזה ישתפר, לא לפני שזה יהפוך להרבה יותר גרוע.
&nbsp
לגבי מה שאת מאמינה בו, כתבת את זה בהקשר למה שהמפלגה הרפובלינקית מייצגת, ורק הדגשתי את הדיסוננס בין מה שאת רוצה שהמפלגה תייצג (או מייחלת, או חושבת שפעם ייצגה) לבין המציאות. הדברים שאמרת שחשובים לך מעולם לא היו חשובים למפלגה הרפובליקנית, בפועל, למרות שתמיד היו בראש הסיסמאות שלה.

xbuffalomen

New member
אני ממש לא מתומכי טראמפ אבל גם לא

מכנה את תומכיו בכינויי גנאי ולא חושב שכולם מטומטמים או כל קללה אחרת שתבחרו. השיח בניכם רק מחדד את הסיבה המרכזית שבגינה רעיונות ליבראליים יורדים לטמיון. האמונה "שאנחנו חתומים על החוכמה" , "אנחנו יודעים מה טוב ומה רע" , הערכים בהם "אנחנו דוגלים הם הערכים הנכונים" לא רק שאינה מדוייקת היא ממעיטה מהיכולת לבחון דברים לגופם. אבל שיהייה אתם כנראה נהנים מדו-שיח שמאפיינו העיקרי הוא - הבה נשכנע את המשוכנעים. ואגב , אין צורך לנסות ולשכנע אותי שאתם "צודקים" מספיק אם תקראו ואולי תחשבו - פאק , יש משהו בדבריו של הפאלח ...

למעלה