מה זה דופק חזק? להבדיל ממהיר.
לכל אדם יש קצב דופק פחות או יותר קבוע בזמן רגיעה. נגיד... בין 50 ל-80 פעימות בדקה. אצל הספורטאי הדופק יהיה איטי יותר ואצל פדלאון יהא מהיר יותר.
ברור שבשעת מאמץ או התרגשות (או התרגזות), מספר הפעימות לדקה יעלה ואז קצב הדופק יהיה מהיר מהממוצע. אז... כן. אדם שנמצא במצב מנוחה, אבל לפתע הוא קיבל הודעה מרגשת, או שמישהו הצליח להעלות לו את הג'ננה? קצב הדופק שלו יעלה. עד כאן בנוגע לקצב.
לעומת זאת, קורה שהקצב הוא פחות או יותר נכון, אבל בשל מצב כלשהו או הפרעה כלשהי, את חשה את עצמת הדופק בכלי הדם של הצואר ואת חשה את עצמת הפעימות בחזה. המצב הוא עד כדי כך קיצוני, עד כי את ממש שומעת את הפעימות "מכות" באוזניים. במקרים כאלה, עלולה לקרות גם טכיקרדיה = כלומר, הפרעות בקצב. את חשה לפתע שהלב נעצר לרגע ואז הוא חוזר לפעום, שוב בקצב לא ממש אחיד. זה עלול לגרום לסחרחורות. זה עלול לגרום ללחץ בחזה. זה עלול להכאיב וזה בעיקר... מפחיד. ואז, הקצב מתאזן ואו שזה חוזר שוב או שלא. ואז, או שהפעימות ממשיכות להיות חזקות או שלא. אין לזה שום חוקים...
אז פעם זה קרה לי... עבדתי ולא עבודה ממש פיזית. לפתע חשתי כאילו שהניחו לי על החזה שק מלט. לחץ עצום. לא ממש כאב אבל לחץ לי. והיות שהרגשתי עדיין שכוחותיי עמי, לא עצרתי את העבודה. אט אט הלחץ ירד, אבל פעימות הלב הורגשו היטב. התיישבתי ונחתי, ולאחר מכן, הלכתי הביתה. שכבתי. נחתי ואז חשתי לא רק את פעימות הלב החזקות, אלא חשתי גם הפרעות בקצב מדי פעם. דבר זה כבר גרם לי לסחרחורת, וביקשתי משכן שייקח אותי ברכבו לקופ"ח. הגעתי קודם כל לאחות, שמיהרה לחבר אותי לEKG. באותם רגעים, הלב פעם בקצב הנכון והאחות טענה שהגרף תקין לגמרי. היא הכניסה אותי לרופאה, וזו ראתה שאני חיוור. כששמעה את כל הסיפור, היא התעקשה שאסע מייד לבי"ח. היא אמרה: 'שיהיה מונית או אמבולנס אבל מיד'. אז בביה"ח עשו לי בדיקות דם ושוב חיברו אותי למוניטור. ציוו עלי להעביר את הלילה בבית החולים כשאני מחובר למוניטור ובמהלך השינה, כשהסתובבתי, ניתק הכבל שחיבר את ה"פיטמות" למוניטור. אף אחות לא הבחינה בכך, כך שאילו התפגרתי במהלך אותה שינה, היו פשוט מוצאים פגר על המיטה...
בבוקר התעוררתי רענן יותר, ואז עשו לי בדיקת מאמץ, שעברה די בסדר. שוחררתי לקראת הצהריים וקבעו לי תור לקרדיולוג. פגשתי את המומחה, שהחליט שכדאי לי להתחיל לקחת קרדילוק, כדי להאט במקצת את קצב הלב. הוא גם הציע שאעבור צינתור. הצינתור נעשה דרך עורק יד ימין ועבר תקין.
ולסיכום: כל הסיפור המוזר הזה התרחש פעם אחת בלבד וארך מספר שעות לא רב.
במהלך שהותי בבית החולים, המצב דווקא היה תקין וגם הבדיקות היו תקינות.
אז לאיש אין מושג למה זה קרה ומעבר לנטילת כדור קרדילוק אחד ליום, המצב לא חזר ברוך השם.
מאז עברו לפחות 5 שנים אם לא יותר, ו"טפו טפו"... הכל תקין עד עצם היום הזה.