משהו מעניין שמצאתי על הבומים

Gilliana

New member
נוווו, אל תתפוס אותי במילה

יש לי לעיתים בעיה לתרגם מאנגלית לעברית ובחרתי במונח הקרוב ביותר למילה observed. גלי הדף גורמים לתנודות ולצלילים בעלות אופי מאד מסויים ואלו הם הדברים אשר "נצפו". אגב, אם יש לך מילה טובה יותר להציע - אשמח.

מה שקרה לי:

כששמעתי את הבומים ב-2 בלילה נבהלתי מאוד, סגרתי את החלון כי זה הפריע לי לישון, חשבתי שזה מוזר, אבל לא הקדשתי לכך מחשבה מיוחדת. אבל יום אחרי זה ממש הרגשתי פחד ותדהמה שלא רק אני שמעתי אותם, אלה בכל הארץ...!!! הבנתי שזה משהו באמת לא רגיל... חשבתי לעצמי שאני לא רוצה לדעת מה זה היה, אבל ההרגשה שזה לא היה קשור למשהו טוב תפסה אותי... אין לי מושג אם זה היה ניסוי של הצבא, עב"מים, מטאורים או תופעת מזג אוויר. מה שבטוח אם זה יקרה עוד פעם אני אשתדל הפעם להסתכל לשמיים אולי אני אמצא משהו מעניין וליתר ביטחון אני גם לוקחת מצפן לכל מקום, חיברתי אותו לסלולרי שמכיל מצלמה, אולי אני אצליח לראות ברגע האמת האם השדה המגנטי משתנה איכשהוא בסביבה כשזה קורה...לא יודעת...

חפY

New member
אולי יש קשר לנחיתת העב"ם ?

אולי הבומים המסתוריים מאוד האלה קשורים בצורה זו או אחרת לנחיתת העב"ם שאירעה בתחילת השבוע? מה אתם אומרים?

חפY

New member
אין לנו סיבה לחשוב שזה לא קשור....

מי יודע, אולי איזה חוצן טעה בדרכו אל אלפא סנטאורי?
ועכשיו ברצינות, כל עוד לא הוכח שום דבר- הרי שזה יכול להיות הכל, כולל עב"מים. למרות סברות לכאן ולכאן- לא הוכח כלום. ומי יודע? אולי יתברר שזה אכן עצם בלתי מזוהה.

ירדן121

New member
מה?

ישראל הולכת להפציץ את איראן?כאילו על בטוח?כי אני מתה מפחד... ועוד משהו: גם אני שומעת את הבומים האלה לעיתים קרובות יחסית.. זה בומים על קוליים? לא? זה ממש מפחיד פעם אחת הייתי לבד בבית והיו איזה שש ברציפות זה היה מפחיד ממש! כל הבית שלי רעד.ושלא תגידו הבית שלי קטן הוא גדול מאוד! בקיצור מקווה שנמצא תשובות לכל השאלות שלנו. תיראו איזה חיזר חמוד הלוואי והם כאלה במציאות.

Gilliana

New member
אוי, איזה מתוקקק!

ואל תפחדי - ישראל לא תפציץ כל כך מהר את איראן, ויש מאחורינו את האמריקאים - את יכולה לישון בשקט, בתנאי שאיזה גל הדף לא יעיר אותך.

Majestic12

New member
לא נראה לי שיש קשר לנחיתה..

הבומים אירעו בתאריכים שונים מאלו של הנחיתה ובמקומות שונים, ולא ניתן לקשר ביניהם.

חפY

New member
נכון, אך האירועים קרו בסמיכות...

והסמיכות כדלקמן: אירוע "בומים" ראשון------> אירוע "בומים" שני---------> הנחיתה. והכל בהפרשי זמן לא גדולים. אסור לשכוח שכנראה שקורים עדיין אירועי בומים שלא מורגשים ו/או שלא מדווחים.

pcp1

New member
אין מצב כמעט שכלי טיס

יחסית קטן לפי טביעת הנחיתה שנראת בתמונה יכול לייצר בום על קולי למרחק אדיר כזה ובעוצמה שתשבור חלונות וציוד בבתים שהיום מרוחקים עשרות קילומטרים מהאזור אם זה היה אכן הכלי אז או שהוא היה צריךל חדור לכדור הארץ במהיורות על על קולית ומנוע ענק עם עוצמה מאד מאוד גדולה בשביל לייצר כאלה במומים והטבעיה שהוא היה משאיר 1)

Majestic12

New member
הסמיכות...

עדיין קשה להשליך מאירועי הבומים לאירוע זה... מיקום גיאוגרפי שונה לחלוטין, עוצמת האירועים, וכ"ד. מאד מאד קשה למצוא (אם בכלל) חוט מקשר בין האירועים. מה גם, שככל הנראה הבומים קשורים בעניינים יותר "ארציים" וצבאיים...

Gilliana

New member
לא רק דומה - זה בדיוק אותו סיפור

ובאותו אירוע השירות הסיסמוגרפי האמריקני הגיע למסקנה שגורם הבומים הוא כלי טיס שנע במהירות מאך 5 ומעלה מלוס אנג'לס לכוון ביבי חיה"א נלי'ס בנוואדה (גרום לייק) - הגורם לאותם בומים היה מן הסתם המטוסים המכונים "אורורה" שאת קיומם מכחישה ממשלת ארה"ב מאז אמצע שנות ה-80. גם אצלנו הבומים נגרמו קרוב לודאי ע"י אותם כלי טיס.

כריסטין

New member
גם במהלך היום יש בומים......

אומנם בומים קטנים אבל הם נשמעים במהלך היום מספר פעמים . אתמול למשל היו כמה .

מעניין

יש לך איזה לינק למסקנה שהגיעו אליה בשירות הסיסמוגרפי ? למה אצלנו מתייחסים לתעלומה הזאת בכזאת אדישות, איך אף אחד לא מעוניין לחקור מה זה ?

Gilliana

New member
מדינה עלובה אמרנו כבר?

אבל בינינו? אין כבר מי יודע מה לחקור. מי שמכיר את נושא האורורה יודע במה מדובר ומי שלא מכיר, ימשיך לחשוב שמדובר בעבמי"ם כלשהם. הנה הלינק שביקשת, יותר נכון - אחד מני רבים.

זה לא מספיק...

נניח באמת שידוע שיש דבר כזה אורורה, ואכן גלי ההדף שהיו מתאימים לאלה שיוצר האורורה... זה עדיין משאיר הרבה שאלות. מה יש למטוס הזה לעשות דווקא מעל ישראל ? מן הסתם נקודת המוצא שלו היתה ארה"ב.. זאת אומרת שיש עוד מדינות בדרך שהיו אמורות לדווח על גלי הדף כאלה, מה שלא קרה. תודה על הלינק...

pcp1

New member
בכלל לא חובה שעוד מדינות ידווחו על

גלי עדף הוא פשוט יכול לטוס כל הדרך מעל הים

למעלה