משהו מעניין שמצאתי על הבומים

סורי, לא השתכנעתי

אבלמ אני גם לא פוסל את האפשרות הזאת... פשוט גם אם זה נכון, נותרות עוד המון שאלות פתוחות.

pcp1

New member
מה גם שאולי לא חושב שכל הזמן

הוא ייצר גל הדף כמו מטוסים רגילים לא כל הזמן הם עושים בומים על קוליים רק שעוברים מהירות מסויימת במקרה הזה מהירות הקול

אז זה עוד יותר מוריד את הסיכוי

כי אז נשאלת השאלה למה דווקא לעבור את מהירות הקול בקרבת אזור מאוכלס... הרי אם זה סודי עדיף כמה שפחות לאפשר חשיפה של זה. מה הבעיה לטוס באותה מהירות מעל הים ?

pcp1

New member
כאן בדיוק הבעיה והתעלומה

מה גם שזה לא בטוח ההאורורה זאת רק השערה

Gilliana

New member
שוב הנחת יסוד שגויה

גלי ההדף נוצרים בטיסה הייפר סונית, שהיא שונה בטיסה סופר סונית. המנועים עליהם פועל המטוס שונים בתכלית מכל מנוע סילון קונבציונלי.

Gilliana

New member
יצאת מנקודת הנחה שגויה

המטוס לא היה מעל ישראל - המטוס יצא מישראל. אנחנו מחזיקים בלפחות שתיים כאלו.

pcp1

New member
דבר ראשון

איך את יודעת שאכן יש לישראל 2 מטוסים כאלה? 2) מאיפה לך שהמטוס לא היה מעל ישראל?? 3) מאיפה לך שהוא יצא מישראל? 4) גלי הדף נוצאים גם ממנועי סילון של מטוסים קרביים כגון F15 לדוגמה שמסוגלים לעבור את מהירות הקל ולייצר גל הדף אומנם לא באותו חוזק אבל מספיק חזק להרעיד חלונות 5) אף אחד לא יודע מה באמת גם לבומים לפחות כרגע 6)מסקנה אי אפשר לבוא ולומר שיצאתי מנקודת הנחה שגויה כי אין פה איזושהיא הוכחה מה באמת גרם לבומים ומה שאומר שכל אחד יכול לבוא מנקודת מבט שניראת לו שוב אנני בא פה לפסול מה שאת אומרת פשוט להבהירת עניין אשמח אם תתקני אותי במקומוץ שטעיתי

Gilliana

New member
טוב, אז קודם כל:

בעיקרון גם הייתי יכולה לציין בדיוק מאיפה המטוסים יצאו אבל אני כמובן לא אעשה זאת. אני רק אומר שנתיב הטיסה היה כפי הנראה צפונה. כיצד אני יודעת? המממ... חלק מהעניין הוא ידע אישי, חלק הצלבת מידע וחלק אחר, ראיות נסיבתיות. כמו שכתבתי לך בתגובה אחרת - לא מדובר במנוע סילוני קונבציונלי אלא בטכנולוגיה שונה לחלוטין - הנעת דחף בשילוב עם ram jet וזאת על מנת שהמהירויות בהן אני עוסקים תתאפשרנה. עכשיו, כן יצאת מנקודת הנחה שגויה כי ההנחה שלך היתה שהמטוסים יצאו מארה"ב והלא בעצמך אמרת שאין זה סביר ועם כך אני אף מסכימה איתך. ועניין אחרון - מעולם שום תצפית עב"ם לא נכרכה בבומים על קוליים וגלי הדף. אם תעשה תחקיר עמוק בנושא תראה שאין כל קשר בין השניים.

pcp1

New member
אוקי

אני מעולם לא אמרתי שזה עבם ההפך אני אמרתי שרוב הסיכויים שזה מטוס או פעילות צבאית עכשיו בקשר להנחה שהמטוס יצא מארה"ב גם את זה לא הנחתי בחור אחר בפורום העלה תרעיון מה גם שאיך את יודעת שעב"מים לא יוצרים בומים על קוליים ? הריי עב"ם זה עצם בלתי מזוהה לכן אי אפשר לדעת אם זה מה שיצר תבומים בקשר לזה שאת אומרת שאת יודעת על המטוסים ואת נתיב הטיסה שלהם אז תקני אותי אם אני טועה למעשה פתרת לנו תרעיון ותתעלומה של הבומים העל קוליים זה לא חייזרים ולא עבמים זה מטוסים נכון ?

pcp1

New member
מה גם שזה יכול להיות שילוב של כמה

מטוסים קרביים רגילים שמסוגלים לעבור את מחסום הקול שעשו זאת באותו זמן בחלקים שונים בארץ למרות שזה ניראה לי לא סביר אבל שוב אם אין הוכחות הכל כמעט אפשרי

מטוס קרב רגיל זה כנראה לא

גלי ההדף ממטוס קרב רגיל אמורים להיות מורגשים להרבה פחות זמן ממה שהורגשו גלי ההדף המדוברים. כבר היו הרבה פעמים בומים על קוליים במדינתנו, אבל לא זכור לי גלי הדף מהסוג הזה.

pcp1

New member
נכון אבל לך תדע איזה מנוע יש להם

אולי בכלל ניסו פה מנועים חזקים שיוכלו להגיע עד לאיראן ואפילו מעבר למרות שיש אפשרות כזאת כבר

לינק

" Duration of sonic boom is brief; less than a second, 100 milliseconds (.100 seconds) for most fighter- sized aircraft and 500 milliseconds for the space shuttle or Concorde jetliner. The intensity and width of a sonic boom path depends on the physical characteristics of the aircraft and how it is operated." http://www.sky-flash.com/boom.htm

Gilliana

New member
להערכתי - ב-99.9% התשובה חיובית

ואני שוב חוזרת ואומרת, איך אני יודעת שעבמי"ם אינם מייצרים בומים על קוליים? בתור מי שחקרה את הנושא לעומק במשך שנים ארוכות ודואגת להתעדכן במרבית ארועי העבמי"ם ברחבי העולם - לא מצאתי קשר בין הופעת עבמי"ם לבין בומים על קוליים שמעולם לא התרחשו בכפיפה אחת עם תצפיות ו/או ארועי עבמי"ם. תוכל לבדוק את העניין גם עם אנשים נוספים שחוקרים את הנושא ואני משוכנעת שתקבל את אותה התשובה בדיוק. ובודאי תשאל אם כך, איפה ה-0.01 אחוז החסר? מכיוון שאין שום דבר בטוח ב-100% ומכיוון שככל שאנו יודעים יותר - כך אנו מגלים שאנחנו למעשה לא יודעים עדיין כלום. לסיום, אני אתן לך עוד נקודה למחשבה - איך אתה מסביר את ההתעלמות הטוטאלית המכוונת מצד כל גורם רשמי שהוא בנושא? האם אתה באמת מאמין שאם לא היה מדובר בעניין ארצי וצבאי מישהו היה טורח להרחיק לכת כדי להשתיק את העניין? שים לב שאפילו העיתונים נמנעים מלגעת בנושא הזה למרות תדירותו הגבוהה.

חשבתי לפתוח אתר בעניין

שיעלה את התעלומה הזאת לכותרות... נראה כאילו הנושא מטריד הרבה מאוד אנשים. כדאי ?

Gilliana

New member
אומרים באנגלית...

. Let lying dogs lie אני לא הייתי מעוררת את הנושא הזה יותר מדי - יש דברים שבאמת השתיקה יפה להם ולדעתי - זהו אחד מהם.

pcp1

New member
לא הבנת אותי כנראה מההתחלה

אני מההתחלה אמרתי שכנראה מדובר בגורם צבאי כזה או אחר לדעתי הצבא קשור לבומים ב99,9 אחוז

אם אכן הצבא קשור לזה

דרך ההתנהלות שלו לאור הנושא מדאיגה ביותר. היה אפשר למצוא איזה סיפור כיסוי שישמע קצת יותר סביר, היה אפשר להמנע מבומים שישמעו בכזה טווח, או לפחות לנסות לעשות את זה בשעות סבירות יותר.

pcp1

New member
נכון אבל אולי

שעות הלילה אלה השעות שהכי טוב היה לבצע ניסוי כזה או אחר? אתה יודע ניסוי לאור יום יכול להיתגלות יותר בקלות

יש לילה, ויש 2 וחצי בלילה...

כמו כן היו גלי הדף ביום שלישי לפני כמה שבועות שסוקרו בתקשורת, הם היו בסביבות 3 בצהריים.

למעלה