משהו נוסף שרציתי לשתף אותכם בו...

amitmis

New member
משהו נוסף שרציתי לשתף אותכם בו...

שוב שלום רב, לאחרונה (ממש לפני יומיים) נחשפתי ליצירה מדהימה (יותר נכון "קטע", או "פרק") - החלק השלישי של הקונצ'רטו לפסנתר מאת גריג, בלה מינור. הנה קטע שעונה לשתי שאלות - 1) אפשר לשמוע? 2) לאן נעלמו כל המנצחות?! - http://www.youtube.com/watch?v=ul7ZbP2Xe3Y האיכות לא טובה במיוחד, אך למי שלא שמע - זה די והותר. מה שרציתי לשאול (או - לבקש, יותר נכון), בנוסף לשיתוף גרידא - למישהו יש ביצוע מומלץ (אוכל לקבל לינק להורדתו?)? תודה רבה! עמית.

הקיזומ

New member
בוקר טוב אליהו.

לא הבנתי מה הקשר לשתי השאלות. בכל אופן, ביצוע שיש לי הוא של ראדו לופו - ביצוע יפה באופן "מוחלט" (כל עוד לא השוותי אותו עם אחרים). מומלץ ביותר, כמובן לשמוע את הקונצ' במלואו.

amitmis

New member
השאלות היו בצחוק. ../images/Emo9.gif

מי שלא יודע על מה מדבור בטח רוצה לשמוע. מי שאומר שאין מנצחות כיום, וודאי ישים לב שיש אישה מנצחת על הקונצ'רטו. בכל אופן - היכן אוכל להשיג את הביצוע, לדעתך? תודה על ההמלצה.

amitmis

New member
תודה.

לא ידעתי שאתה שומע גם קונצ'רטי של אנשים אחרים חוץ מבטהובן...

L m a o

New member
קונצ'רטו מפורסם מאוד..

ויש מנצחות- רק שהן בדרך כלל מנצחות על מקהלות(בעיקר מקהלות ילדים).

יש מנצחות תזמורות, והן טובות מאד.

לפני כ6 חדשים שמעתי את תזמורת הבמה הישראלית, בניצוח טליה אילן. חוויה אמיתית. ואיפה המלחינות? יש הרבה. צריך רק לבצע. יש יותר מ1600 מלחינות מוקלטות. אני ממליצה פה על אלה מילך שריף ועל שולמית רן. מלחינות שלנו. אפשר גם להכנס לאתרים שלהן ולקרוא עליהן ועל הקריירה היפה שלהן. (גם של שרון פרבר).

L m a o

New member
אמרתי בדרך כלל,

כן שעל רוב מקהלות הילדים מנצחות נשים.

L m a o

New member
לצערי לא יצא לי לשמוע מנצחות,

לכן לא אדע אם הפסדתי הרבה ואכן זו בעיה שלי.. :)

L m a o

New member
אחפש אותן.

אך רק בגלל שהמלצת, כי מעולם לא שמעתי את היצירות שלהן

בהנאה לך!

אגב, יצירה של שולמית רן שמעתי בביצוע הפילהרמונית, היה מרגש. את טליה אילן מנצחת על תזמורת הבמה הישראלית שמעתי במוזיאון ת"א, היה רענן ומלהיב.

L m a o

New member
אתמול הייתה מנצחת במצו ../images/Emo9.gif

שם לא זכור לי, ביצעה לא רע בכלל

טליה אילן

יצא לי להשתתף בקונצרט עליו היא ניצחה,התרשמתי ממנה לרעה דווקא : תנועות הידיים שלה היו מוזרות ומתנפנפות,לפעמים זה היה נראה כאילו היא משחקת ביו-יו,ממש לא אלגנטי למנצח. היא לא עשתה שום סימן ברור לתזמורת של כניסות,טמפו,דינמיקה וכד' ורוב הזמן התזמורת נשמעה חזק מדי. מעל לכל התרשמתי ממנה כאחת שלא לוקחת מספיק פיקוד,הנהגת והדרכת תזמורת,לא היה קשר בין הגוף המנגן למנצח ובין השאר היא לא עבדה עם הזמרים,כאילו הם לא עניינו אותה או שהיא פשוט לא עבדה איתם,רוב הזמן הראש שלה היה בתווים ומעט הפעמים שהיא הרימה אותו ותיקשרה עם התזמורת. קשה לומר שהערב היה ברמה גבוהה מהבחינה הזו.

אני שמעתי קונצרט שלה ונהניתי ביותר.

הקשר עם התזמורת היה גמיש וזורם, ההתנהגות אלגנטית, התזמורת נשמעה נהדר. התשואות הנלהבות בסוף העידו על הנאת הקהל.

למעלה