משהו נוסף שרציתי לשתף אותכם בו...

עמית,

ישנם רק שני מלחינים שהלחינו משהו שהוא מעבר למוזיקה. הם בראו אמנות נשגבת ואהבה טהורה בצלילים; באך ומוצרט. וכעט ניגש לקומפוזיטור הצעיר שלנו: לאור הרמה של המוזיקה שאתה מלחין נכון להיום, אני שמח שאתה לא אוהב את מוצרט ובאך. כי אם היית אוהב אותם והמוזיקה שלך הייתה נשמעת כמו שהיא נשמעת ... אז מצבך אנוש. אני מקווה שבעתיד הטוהר ירד למעמקי אוזניך ותבונתך. היום שני האלמנטים האלה עדיין נמצאים אצלך בחיתולים. אבל היי!, אתה יודע איך אומרים - "אנחנו ילדים רק פעם אחת" אז, תהנה מהילדות....בתקווה לעתיד בוגר ואמיתי.

amitmis

New member
תודה רבה, ו...

אני לגמרי לא פוסל את האפשרות שבעתיד אעריך יותר את המוסיקה של שני אלו (באך ומוצארט). יכול להיות לגמרי שאתה צודק, ושזה "מעל המוסיקה". באמת.

cut2

New member
"סתם רעש טסטוסטרוני"

אני מאוד מאוד מעוניין לשמוע מה זה אומר ולמה הרגשת ככה. אני לא מבין שום דבר בשטראוס אבל אני מסוקרן לשמוע מה למה את מתכוונת. לדעתי חבל מאוד שהשוויוניזם שלך, שהוא בבסיסו מבורך (וזהה לשלי), הינו כה אלים ומחפש להיעלב מתי ואיפה שרק אפשר. זו ממש לא המטרה והפסדת כאן בענק.

לא הפסדתי, אני מביעה את טעמי במוסיקה פה.

שוויוניזם? מילה לא מוכרת לי. אינני חותרת לשוויון בכל מחיר, לדעתי תהום רובצת בין רוב הגברים לרוב הנשים, בחשיבה וברגשות. זכויות שוות - רק במדינה ובהשכלה. בחיזור למשל אני מצפה מהגבר לתת. וגם לכבד את נשיותי לגמרי.

cut2

New member
זה לא קשור למוזיקה.

הפסדת כי החמצת הומוריסטיות (מצד L M A O; גם אם היא לא מצחיקה), אבל בעיקר בגלל שהכנסת מילים לפיו של Petrus שכל כך הפוכות ממה שהוא ניסה להציג כאן. שוויוניזם - פשוטו כמשמעו. אין הכוונה שנשים וגברים הם שווים, אלא שהם צריכים לקבל זכויות והזדמנויות שוות.

שמעתי יצירה של ריכארד שטראוס בפילהרמונית.

שמה לא זכור לי, גם בגלל זכרוני הלא טוב וגם בגלל שדחתה אותי לגמרי, ורצוי לשמוט אותה מתשומת לבי. היצירה הורכבה כולה מרעש אימים. בהקשר זה אני יכולה להיזכר בשימפנזה זכר שראיתי לפני שנים בגן החיות, שהיה לו איזה מכסה של פח, והוא היכה בו והרעיש בטירוף,דומה שבתגובה לקולות ששמע. ואפשר גם להיזכר בגורילות זכרים שכדי להביע התרגשות הם מכים על חזותיהם. וגם בחיבה היתרה שזכרים צעירים אנושיים מראים לתופים, בעיקר לתופי דוד, בהם הם מכים בכל כוחם ונהנים פשוט להטריד את הסביבה ברעש שהם מקימים. ונזכור גם את הערסים שנוהגים ברחובות במכוניות תוך השמעת "מוסיקה" גועלית בקולי קולות. ואיך אפשר לשכוח את הערסים שבתקופת הטרנזיסטורים הענקיים היו עוברים - בים או בעיר - והרדיו שבידם מנגן בקולי קולות. זהו רעש טסטוסטרוני, שעונשים חמורים ירסנו אותו. ושטראוס (האנטישמי - אולי יש קשר בין אלימות רגשית כלפי יהודים ונטיה לאלימות בכלל) - העונש שלו צריך להיות שלא ינגנו את היצירות האלה שלו.

GustavM

New member
שטראוס לא אנטישמי!!!!

זו מיסקונספציה אדירה, ולצערי יותר נפוצה ממה שחשבתי בארץ. כתבתי לא מזמן הודעה די מפורטת בהקשר לרקע הלא-נאצי והלא-אנטישמי בעליל של ריכרד שטראוס בפורום "פסנתר ופסנתרנים" את יותר מוזמנת לקרוא אותה. בקשר ליצירה, אני לא יודע איזה שמעת, אבל לשטראוס אכן יש יצירות יותר ופחות טובות, ויכול להיות שהביצוע של הפילהרמונית תרם לרושם השלילי שלך (ראי הודעה שכתבתי על הבעיות של הפילהרמונית, בייחוד בקטע של הנגנים).

Petrus

New member
יש לך זעם אדיר כלפי החברה

ובעקבות המרמור שלך הפכת את שטראוס לשעיר לעזאזל.

הודעה לחלוטין לא ראויה.

אם המין הזכרי כ"כ דוחה אותך כל מה שנותר לך זה להכנס למנזר. הבעיה עם נשים שהן לוקחות התנהגות שלילית ומשליכות אותה לכל הציבור הגברי, והאמת שזה כבר עבר את גבול הטעם הטוב או המבדח. עכשיו תני לי לספר לך דבר מה בנוגע לנשים וגברים. בזמנו עבדתי במקום מסוים שאירח משתתפים רבים. ערב אחד, בסיום האירוע ולאחר עזיבת האורחים, בשעת סידור המקום וסגירתו, קורה, ובן אדם נאלץ ללכת לשירותים. מפאת העצלות נכנסתי לשירותי הנשים שהיו יותר קרובים (לא לזעוק חמס, לא היתה שם אף אישה, כאמור, המקום היה ריק). הטינופת והזוהמה שהיתה זרוקה על הרצפה כ"כ הגעילו אותי, ולחשוב ששירותי גברים ידועים לשמצה בגועליותם, אבל למול המראה הזה של שירותי הנשים, שירותי הגברים היו מקום נקי ונוצץ. למחרת היום ספרתי לידידה מהעבודה, סיפרתי לה על המראה הדוחה שראיתי ושאלתי מה זה. היא אמרה לי שככה נראים שירותי הנשים בסוף כל אירוע במקום. מה יש לך להגיד על זה? מהתגובות שלך עד כה בשרשור הזה אני בטוח שאקבל תשובה לא עניינית, אלימה ובוטה.

זה לא המקום לדון בו

בשירותי נשים מול שירותי גברים. (ולא אספר פה על חדר כושר של גברים שהצצתי לתוכו וכמעט נחנקתי מהסרחון.) עכ"פ מה כל זה שייך לרעש שזכרים מקימים ושעולה על העצבים? רעש שהיצירה של שטראוס, שנשמעת כמו תיפופי שימפנזים או ערסים על פחי אשפה, היא אחת הדוגמאות לו?

GustavM

New member
בורות בהתנדבות טיפשות

את יודעת בכלל להגיד מה היה תוכן היצירה של שטראוס, מעבר ל"רעש"? את בכלל הקשבת? נכון, יש לשטראוס יצירות יותר ופחות טובות, אבל נימוקים כמו שלך הם לא לכבודם של הפורום וחבריו. אם יש לך קובלנה על יצירה של מלחין זה או אחר אשמח את תביעי אותה, רק באופנים יותר מבוססים. כי בתגובות כמו שלך את בעצם משייכת את עצמך בעליל לאותה תרבות בהמית וגסה שאת כל כך סולדת ממנה.

מה אתה מקשקש.

נכון, אין לי זכרון טוב, לא זוכרת את שם היצירה. וגם ישבתי והתכווצתי לגמרי, הרעש המטומטם מרט את עצביי. אני יכולה לכתוב בפירוט רק על יצירות שאני אוהבת ונפשי קולטת אותן.ובנעוריי כשניגנתי בפסנתר השקעתי הבנה בכל פסוק מוסיקלי. אינני מוכנה לטפל בכפפות של משי באנשים בהמיים, וגם לא ב"מוסיקה" גרועה. שטראוס+הפילהרמונית אחראים לרגעים קשים-פיזית שעברו עליי, ולו אפשר היה לתבוע על דבר כזה היה טוב. מה יצאת להגן על שטראוס, יש לך איזו נטיה אישית אליו?

L m a o

New member
אני מסכים איתך שקשה להתרכז כשהמוזיקה לא נעימה

אבל גם אז ההאזנה יכולה להיות מעניינת- אצלי לפחות.

נכון, בעקרון. לפני כחצי שנה השמיעההפילהרמונית

יצירה שהחלטתי ביני לבין עצמי שהמלחין פה פשוט חקר את נושא הכיעור: אילו צלילים מכוערים יש, והבה נביא רבים מהם ככל האפשר. הקיצ'ר, לאחר שהחלטתי כך, ישבתי ועקבתי בענין אחרי היצירה. באמת היה שם שפע של אפשרויות כיעור, הוא עשה עבודה די יסודית. היה מענין. אבל ריכארד שטראוס עם רעש פחי הזבל האימתני שלו פשוט מרט את עצביי. אני אפילו לא יודעת אם בעיקר מצילתיים הקימו את הרעש הזה או הן בשילוב טרומבונים וחצוצרות ואולי עוד כלי נשיפה, כמו טובה, וכלי מיתר נמוכים - קונטרבסים. לא יודעת. הרושם הכללי היה בלתי נסבל.

Petrus

New member
אני מתנצל מראש

אבל היומרה שלך לקטול יצירה של מלחין קאנוני כמו ר' שטראוס מהאזנה אחת ויחידה היא בלתי נסבלת.

GustavM

New member
../images/Emo45.gifזה באמת עובר כל גבול

אני עם פטרוס - לקטול יצירה של מלחין נחשב מהאזנה אחת ויחידה זו עדות לבורות ותו לא. ולכן אמרתי לך קודם, שאם היית מביעה עמדה יותר מושכלת ומבוססת נגד היצירה הייתי מסוגל להקשיב ואולי אפילו לקבל אותה, אבל להגיד על מלחין מהגדולים שהיו במאה ה-20 שהוא כותב "רעש של פחי זבל" בלי לפרט - זו פשוט בורות, ואין דרך אחרת להסתכל על זה. אגב, בקשר לשטראוס - כן, יש לי קטע אישי איתו: לצד כמה יצירות פחות טובות הוא כתב יצירות מופת של ממש שייזכרו לדיראון עולם, וכדאי לך מאוד לשמוע אותן לעומק, ולחשוב טוב טוב לפני שאת פוסלת אותן ואת מלחינן באופן גורף כ"רעש טוסטסטרוני של פחי זבל" (האזיני ל-"4 שירים אחרונים" למשל, אחד הדברים היותר מרגשים ששמעתי אי פעם).

לאט לאט

קודם כל שטראוס. נראה לי שיש לך איזו אג'נדה נגדו שהחלטת לצאת כנגד המוסיקה שלו במילים כ"כ חריפות, שאגב, לא מוסיפות לא שום כבוד. יכלת להסתפק בלומר שהמוסיקה שלו רועשת ולא מדברת אל ליבך, אבל לחזור כ"כ הרבה פעמים על ביטויים כ"כ מתלהמים עד כדי יבוא כינויים מעליבים של בעלי חיים וטיפוסים שליליים. ולעניין שלא המקום לדון בו....זיעה מסריחה אצל גברים ונשים באותה מידה, ואילו אני לא דיברתי על ריחות, אלא על לכלוך שהיה זרוק על הרצפה. לזרוק טינופת כזו על הרצפה מעיד על בהמיות וחוסר תרבות, אבל כאמור, זה לא בדיוק המקום. את מדברת על הרעש שזכרים מקימים? בואי ואספר לך מקרה אחר. 4 שנים למדתי בתיכון, שנתיים בכיתה רגילה ושנתיים במגמה. המגמה היתה ספרות וצרפתית. בכיתה היינו 4 בנים וכ-30 בנות, אבל הבנות לא היו כאלה שקטות ומנומסות כפי שאת אולי מנסה לרמוז על המין הנשי. כל שאלה וכל שיחה משותפת היתה מתנהלת בצרחות וצווחות מבעיתות. אגב, אפשר גם לראות את זה בכיתות הומוגניות. כשבן לא מבין משהו בזמן השיעור הוא שואל בשקט, כשבת לא מבינה משהו היא שואלת בצעקות. ראיתי את זה יותר מדי פעמים בתיכון ובאוניברסיטה. וכפי שסיימתי את הודעתי הקודמת בנושא זה - אין לך שום תשובה עניינית, את פשוט נהנית לירות צרורות של העלבות שאין להן שום קשר למציאות, ובסופו של דבר, אני מוכרח לומר, מציגות אותך בצורה מאוד לא מחמיאה או אינטיליגנטית.

א. שום אג'נדה. ב. הבנו את הקטע: אנחנו הננו

המין הגס, המכוער בגוף ובנפש,והזכרים הם המעודנים הרגישים בעלי היכולת המילולית הגבוהה, והם גם יולדים את הילדים.

כפי שחשבתי

תגובה לא עניינית. לא טענתי שכל הרעות החולות מקורן במין הנשי, בניגוד אליך שטוענת, שמקורן במין הגברי. אבל האמת המרה היא שנשים, כמו גברים, יכולות להיות לעיתים יצורים דוחים, אז קצת חיטוט פנימי לא יזיק לך. אז אנחנו הבנו את הקטע - יש בך סלידה תהומית מגברים, וכנראה גם משטראוס, ומי יודע ממה עוד. ובזאת מיציתי את הדיון.

למעלה