משהו נחמד

א ו ר בת

New member
תסתכלי על ה"כופרים" הגדולים

ה"כופרים" האמיתיים. יש להם הכל. תראי לי "כופר" באמת גדול שאנחנו מכירים שחסר לו משהו ? (יוסי שריד, טומי לפיד וכו').

sarav55

New member
הם מקבלים את העולם הבא

כאן בשביל שלא יגידו לא נהננו יראו להם מה קבלו

oldfield

New member
הרבנים הגדולים

או לפחות חלק מהם, יושבים ברוך השם על משכורות שמנות או מקבלים תרומות שמנות ממאמיניהם האביונים (וגם הלא אביונים). ומה עם צאן מרעיתם? האם הם לא צדיקים, לפחות חלק מהם? ומה עם כל היהודים שנרצחו או עונו במהלך הדורות, לא היו ביניהם צדיקים? הם לא היו "צדיקים נעזבים"?

sarav55

New member
אתה רואה אני צודקת

ועל החסידים שלהם אין לי מושג מהם חשבונות שמים בקשר לנטבחים למינהם ששפכו דמם כמים אלו חשבונות שמים אם אותם אנשים

suki da yo

New member
אוי נו

תיכף תגידי שאת אחת מאלה שחושבים שקורבנות השואה שילמו על חטאים מגלגול קודם או משהו. ילדים? תינוקות? אין גבול למה שתהיו מוכנים לסבול בשם האל הנקמן הזה?

sarav55

New member
אין לי מושג מה לי בחשבונות שמים

אבל כל ההוכחות שאלו שנטבחו בשואה באו לקדש שם שמים ולעלות למעלה בשל היותם יהודים וזוהי עובדה שאין להכחיש אותה

suki da yo

New member
נהדר

הנה זו משהו לזכות אלוהים. הוא רצה להאדיר את שם היהדוים כעמו הנבחר, אז הוא דאג שירצחו 6 מליון מהם. איזה אל אוהב ומקסים.

sarav55

New member
שוב זה לא ה' יתברך

אלו הם תיקון של הנשמות שבאו בגילגול לעשות קידוש ה' זוהי החלטה אישית של כל נשמה כיצד לרדת ובאיזה גילגול להתגלגל בשביל לתקן את עצמה

suki da yo

New member
את רואה מישהו בעולם כולו

בוחר למות מוות נורא, תוך הרעבה, מכות, קור ושאר התעללויות נבחרות? את רואה את הנאצים כמשרתים של ה'?

sarav55

New member
כל אדם בעולם הזה הוא שליחו של ה'

כולנו בובות קטנות מודרכות מלמעלה כולנו שליחי הבורא יתברך ולכל אחד יש תפקיד שהגיע לכאן ומבצע אותו

suki da yo

New member
אז התפקידש ל הנאצים

הוא לרצוח, התפקיד של פרעה היה לא להוציא את בני ישראל ממצרים, התפקיד של קין היה לרצוח את הבל (אולי אלוהים בכלל לא חיבב את הבל, והעדיף אותו מת?). אי אפשר להגיד את זה גם וגם. או שאלוהים מחליט על הכל, ובמקרה כזה, איך יש לו הזכות להעניש אותי על מה שהווא בחר שאני אעשה. או שהוא לא קובע כלום, ואז יש בעיה דתיתי קטנה, אתם לא חשבים?

sarav55

New member
לכל אדם יש בעולם הזה בחירה חופשית

כמובן שאם לא היתה בחירה חופשית לאדם איך היה יכול לתת דין על מעשיו לכן ה' נתן חופש לאדם הראשון ואמר לו תשמע רק מעץ הדעת לא תאכל זוהי בחירה שלך מה שאתה עושה זה אתה שבוחר לא אני אני אומר לך שבראתי את הטוב והרע עץ החיים ועץ הדעת ובחרת בחיים אבל רק אתה קובע מה תהיה בחירתך. כמובן שה' יתברך יודע מה תהיה הבחירה שלנו אם אני נולדתי והאופי שלי לרצוח הבחירה שלי בין לרצוח ולא תהיה קשה ביותר נולדנו עם טבע מושרש והבחירה בידינו אנו לא בידי ה' יתברך הוא רק מנחה לנו את הדרך כיצד להתנהג.

suki da yo

New member
אז אלוהים מנחה אותי ומעצב אותי

כדי שאני אגדל לרצוח, ואז הוא יאשים אותי על זה? לא נשמע קצת צבוע?

sarav55

New member
למה צבוע

אם הטבע שלי זה לרצוח ואני מרסן את עצמי אזי לא אתן חשבון במשפט למעלה ה' יתברך נותן בחירה לאדם לכל אחד טבע אחר ואם אני מתגבר על המידה הזו יש לי זכויות אבל אם אני הולך לפי הבחירה אזי אני בוחר להיות כזה או לא

איתמר770

New member
חופש הבחירה

אלוהים לא מחליט מה אתה תעשה, הוא יודע את זה. אבל הוא לא מחליט. כתוב בגמרא שאדם שנולד עם נטיה לדם, יגיע לאחד מהדברים הבאים: אם הוא רשע - רוצח. אם הוא רגיל - שוחט. אם הוא צדיק - מוהל. כלומר, שאדם נולד עם נטיה מסויימת והוא צריך לשלוט בה. כל אחד יכול לקחת את הנטיה שלו לדברים טובים ולדברים רעים. מצד שני, אלוהים יודע מה יהיה. כמו שאדם שיש לו תאומים ומביא לאחד מהם צעצוע הוא יודע שהילד השני יבכה- הוא לא מכריח אותו לבכות, והילד גם יכול שלא לבכות. אבל האדם יודע שהתאום השני יבכה. לעתים, נטלת מהאדם זכות הבחירה, וזה עונש. ורק על פרעה נאמר שנטלה ממנו זכות הבחירה. וזה בגלל שהוא לא שמע למשה ולא שלח את בני ישראל מארץ מצרים, ואז אחרי מס' פעמים כתוב "ויכבד ה' את לבו" כלומר שלא היתה לא זכות בחירה. וזה באמת נדיר ולא קורה בגלל שבעצם מהות האדם הוא יכול לבחור עם המלצה "ובחרת בחיים".

oldfield

New member
נכון שרה

באמת אין לך מושג בחשבונות שמים. אז מה את מביאה לנו את הרבנים היושבים על סיר השמנת כדוגמא, כאילו שיש לך מושג בחשבונות של ה' יתברך יתעלה וישתבח שמו המבורך לעולם ולעדי עד?

sarav55

New member
כי רצו הוכחות והבאתי אותם

כי אלו הוכחות חותכות לצדיקים שמקבלים בעולם הזה.

א ו ר בת

New member
את מבינה

שאת לא יכולה להחליט שהצדיקים הגדולים שלך זוכים בעולם הזה כי הם צדיקים וה"צדיקים שלי" זוכים בזה על חשבון העולם הבא... נכון ? לשניהם לא חסר כלום כי הם מנהיגים, מפורסמים, פעילים ועוד כהנה וכהנה.

sarav55

New member
צדיק אמיתי מקבל גם כאן וגם שם

והצדיקים שלך מקבלים רק כאן

למעלה