משהו שעלה לי בראש...

נועם m

New member
משהו שעלה לי בראש...

בעודי יושבת אצל הספר, מובטלת זמנית בגלל עורך הדין שתפס את התור שלפני (אח, המניאק הזה...), פתחתי (לגמרי במקרה, נו היה לי משעמם!) איזה "מגזין נשים" שהיה מונח על הספה שלידי. מיותר לציין כי כל הכתבות שם התמקדו אך ורק בחמשת הנושאים הבאים: סקס, דיאטות, בגדים, איפור, ורכילות סלבס סטייל "גיא פינס"... מעולם, מעולם עוד לא נתקלתי בעיתון שקהל היעד שלו הוא נשים, שבו נכללו נושאים מעבר לחמשת הנ"ל. אמנם אין פסול בכתבות גם בנושאים שלא ברומו של עולם (בלשון המעטה...), אבל רבאק- גליונות על גבי גליונות ורק זה?! רק נותר לי לתהות, האם רוב בנות מיני היקרות אכן שטחיות, נבובות וסטריאוטיפיות כפי שהעיתונים המיועדים להן בוחרים להציגן; ואם לא- איך עדיין לא קמה שום קריאה לעיתונות "נשים" מתוחכמת ומעניינת יותר? חסרים נושאים ש"ידברו" אל נשים, ועדיין- יפנו אל החלק האינטיליגנטי שבהן ולא אל החלק של הילדה- בת- ה-12? בנות- האם לא מעצבן אתכן לחשוב שכך אנחנו נתפסות בעיניהם של עורכים ומו"לים ברחבי הארץ? ובנים- באמת הייתם יוצאים עם מישהי שתחומי העניין שלה מתמצים בדיאטות, בסיילים ב"קסטרו" ובדיסק החדש של נינט? (ובאותה נשימה- יש פה מישהו (או מישהי...) שקראו או קוראים איזה מגזין גברים שכזה? הטמטום הוא אותו טמטום?)

d e m o sthenes

New member
אני למשל קורא בלייזר ואני מוכרח

לציין שזה אחלה עיתון. דבר ראשון יש המון כתבות מעניינות במגוון נושאים ודבר שני העיתון לא כזה שוביניסטי כמו שעושים ממנו. אני מוכן אפילו להבטיח לך שיש שם פחות תמונות של בנות בלבוש חופשני מאשר ב"לאישה".

L y c a n

New member
בלייזר עיתון גם על חמש הנושאים

אבל שמעניינים גברים: מכוניות, כדורגל, נשים, בדיחות (שטוחות בעיקר) ובטח שכחתי משהו.. אה, ואם אני קורא בלייזר, זה כי ממש משעמם.. (הרי אם מעניין אותי נושא מסויים, יש מגזין שאוכל לקרוא בהתאם) ולתום- תשמעי, ברור שיש נשים כאלו, מה מניע אותן, זה כבר אין לי מושג, אבל אין צורך להאשים מו"לים של עיתונים.. הם מוציאים מה שהם מרוויחים כסף ממנו, נטו עסק.

נועם m

New member
אתם סותרים אחד את השני ../images/Emo6.gif

ע"ע- חיים: "עיתון מעניין במגוון נושאים.." אז מה ההכרעה? כי אם עיתון שקהל היעד שלו הוא גברים, מעניין ומעמיק יותר מעיתון מקביל לנשים, זה כבר ממש מעצבן... מילא כששניהם מטומטמים, אבל רק אחד?

Piren

New member
הממ

לא בטוח שהם סותרים. .אני חושב שלייקן ציין שזה עיתון כמו "לאשה"...

נועם m

New member
חחח טעות שלי...

כשמשווים את זה לעיתון "לאישה" אני ישר מסיקה שזה לא מעניין... אכן נמהר מצדי

נועם m

New member
ואני אחדד-

אני מניחה שב"מגוון נושאים" הכוונה היא לא רק לכדורגל, בחורות ומכוניות... או שלזה בדיוק הכוונה? כי אז העיתון הזה הולך לסטריאוטיפים בדיוק כמו "לאשה"...

שטויותבלייזר אחלה עיתון

בנוסף לכל מה שאמרת שם יש כל סוגי הספורט דברים שגברים יכולים לקנות כתבות מעניינות לדוגמא היתה את הכתבה על האגרוף הכתב הלך להשתתף בקרב והביא רשמים

Piren

New member
חחח

קודם כל, אם זה מעצבן בנות פה שכך הן נתפסות בעיני המו"לים ועורכים בארץ, הן צריכות להתחיל להתלונן דווקא לנשים (סופריצה - ל"לאישה" יש עורכת.. ) ואחרי זה, על מה חושבים? העיתונים האלו מרוויחים כסף, אז ככל הנראה יש קהל. מה הנתח קהל אני לא יודע, אבל אני חושב שאם אנחנו (הזכרים) היינו מתחילים (כולנו) לפסול בנות לפי התחומי עניין הזה, הרבה יפלו במבחן. חוץ מזה, אפשר להניח גם שגם אלו שקוראות את העיתון, זה לא סובב את כל עולמן (אני בהחלט מקווה), תופס חלק, אבל לא את הכל. בדומה אפשר להגיד שזה שהרבה אנשים (לאו דווקא בנים האמת) קוראים אל בלייזר, לא אומר שכל מה שמעניין אותם זה מכוניות, ספורט וכתבות על אלכוהול. אם כבר את רוצה להכנס לפרטים לגבי "איכות" החומר קריאה של אנשים, תעשי פה סקר של מספר קוראי "הארץ" וכו' (והדעות של אנשים לגבי העיתון
). אני חושב שאם תעמידי בטבלה את מספרי קוראי "הארץ" וכו' מול קוראי "פנאי פלוס" "רייטינג" וכו', המספרים יהיו "מדאיגים"
סתם לידע כללי - ידיעות אחרונות ומעריב, העיתונים הכי פופולאריים בישראל, הם שניהם לא "newspaper" אלא "tabloid".. אני מניח שפשוט לא נעים לקרוא להם "צהובון" (שזה המקביל בעברית) בהתחשב בסטטוס החברתי שלהם. כמה שאני יודע, "הארץ" הוא ה"עיתון" האחרון שנשאר פעיל בתפוצה רחבה (שלא מופנה לסקטור ספציפי של השוק - כגון גלובס, במחנה וכו').

נועם m

New member
תשמע...

אני שקלתי להתלונן לעורכת של "לאישה", אני רק לא בטוחה שהיא תבין...

הארץ... הוא עיתון שמאלני...

שפונה נגד כל דבר ימני... ואף פעם לא יגיד מילה רעה על כל מי שמזוהה עם הצד השמאלי.. אין פלא שהוא בקשיים כספיים כאלה גדולים... עד כדי כך שהוא נזקק לעזרה כספית של הגרמנים...

pain is MY love

New member
צודק לגמרי

תקחי בחשבון שקראת גליון שעוסק בנושא מסויים אם את רוצה לקרוא חדשות תקני מעריב או ידיעות אם את רוצה לקרוא על מכוניות תקני מגזין על מכוניות מתעניינת בבריאות? תקראי עיתוני בריאות ואם את רוצה לקרוא קצת על אופנה ורכילות תקני לאישה אין בזה שום דבר פסול! חוץ מזה שבעיתונים האלה יש גם מלא מלא כתבות על סיפורים אישיים של נשים, סיפורי הצלחה, סיפורים מרגשים, ראיונות עומק וכיוצא בזה אולי פשוט נפלת על גליון לא מוצלח

Piren

New member
האמת.. התגובה שלך

מצדיקה את הטענה של תום. היא התלוננה על זה שעיתון של נשים עוסק רק בדברים האלו.. ואת רק מאשרת את העובדה הזו. מי שרוצה לקרוא על ספורט - שיקרא עיתון של ספורט. מי רוצה לקרוא על אופנה ורכילות- שיקרא עיתון של נשים?

pain is MY love

New member
זו לא הייתה הכוונה

התכוונתי שלא כ-ל העיתון עוסק בשטויות כאלה עובדה שציינתי שיש כתבות הרבה יותר עמוקות וחוץ מזה הגיוני שעיתון בנושא מסויים יתעמק יותר בנושא הזה אבל זה לא אמור להציג את הבחורות כשטחיות אלא פשוט לפנות לקהל יעד מסויים מי שלא מעניין אותה לקרוא שפשוט לא תקרא!

Piren

New member
אני לא חושב שאת מבינה...

זה לא מפריע שיש עיתון שמתעסק בכאלו נושאים.. זה ברור מאליו. הבעייה זה שמקלטגים את העיתון (גם העיתון עצמו) כ"עיתון נשים". כאילו אם את אישה, אלו הנושאים שיעניינו אותך. ולכן היא רשמה :"רק נותר לי לתהות, האם רוב בנות מיני היקרות אכן שטחיות, נבובות וסטריאוטיפיות כפי שהעיתונים המיועדים להן בוחרים להציגן"

pain is MY love

New member
אני כן מבינה

אבל אני עדיין לא חושבת שזה עיתון כל כך שטחי נכון יש כתבות על אופנה ועל איפור ועל יופי כי מה לעשות שרוב הנשים באמת מתעניינות בזה... אבל אני לא חושבת שהעיתון מנסה להוציא אותנו שטחיות זה סך הכל עיתון אחד מני רבים...

נועם m

New member
לא הוא לא...

זו בדיוק הבעיה. זה לא "עיתון אחד מני רבים". יש כמה וכמה "עיתוני נשים" בארץ, כולם בנויים על פי אותו דגם בדיוק של אופנה- סקס- דיאטות- רכילות (ראי למשל "את" ו"סגנון"). זה עיתון אחד מני רבים כשאת מתייחסת אליו כאל חלק מכלל העיתונות בארץ. אבל הוא נמצא תחת הקטגוריה של "מגזין נשים". ותחת הקטגוריה הזו- זה מה שנמצא. היוצא דופן היחידי הוא "נוגה", שהוא מגזין פמינסטי, ואני בספק כמה (א)נשים בכלל שמעו עליו... ועדיין, שימי לב שאפילו הוא מוגדר כ"מגזין פמיניסטי", ולא כ"מגזין נשים"- חלילה הרי שהכתבות הפמיניסטיות יגעו לכלל המין הנשי, לא... זה רק לחבורות המוזרות האלה שמשום מה קוראות לעצמן "פמיניסטיות"...

למעלה