משחקון - "זהה את המחלה"

Netto

New member
משחקון - "זהה את המחלה"

מחלה נפוצה, שגורמת לפריחה מגרדת ולנקודות ושלפוחיות אדומות על כל הגוף. היא שכיחה בעיקר בקרב ילדים, אולם רב האנשים יחלו בשלב כלשהו בחייהם, במידה ולא חוסנו נגד המחלה. מה היא המחלה? (ממש קל)

Base2

New member
אבעבועות רוח. זהו את המחלה הבאה:

התסמינים שלה הם עייפות קיצונית, קושי בהרמת ידיים ורגליים וסחרחורת והיא נגרמת מאכילה מרובה של סושי.

המחלה הבאה

הינה וירוס שכיח, בעלת כינוי עממי ידוע לכול. התסמינים: כאבי גרון, חום,חולשה, בלוטות לימפה נפוחות בצוואר ובבית השחי, טחול מוגדל.

Netto

New member
מחלה נוספת

מחלה כרונית מסכנת חיים, הנגרמת כתוצאה מווירוס המביא לכשל לכשל במערכת החיסון אצל בני אדם. מהי המחלה?

Netto

New member
כן, בהחלט. המחלה הבאה:

היווצרות של דלקת בדרכי האוויר בראות. השריר המקיף את הסימפונות מתהדק ובדרכי האוויר נוצרת ליחה מרובה, שחוסמת אותן. מה המחלה?

bali

New member
מנהל
סיסטיק פיברוזיס?

מפחיד אותי אם אני יודעת
עוד מעט אלמד אתכם משחק מחלות נוסף

Netto

New member
תשובה אינה נכונה

רמז: למחלה אין מרפא, אך ניתן לשלוט בתסמינים. השליטה במחלה כוללת הימנעות מגורמים שעלולים לעורר אותה ומעקב אחר התסמינים. לעתים יש צורך ליטול תרופות ארוכות טווח באופן קבוע, כדי למנוע התפרצות של המחלה וכן תרופות "חירום" קיצרות טווח , על מנת לשלוט בתסמינים מייד כאשר הם מתחילים להופיע. קצרת שאינה בשליטה, עלולה להביא להיעדרות מהלימודים או מהעבודה ולהוריד את רמת היצרנות. אצל רוב האנשים זה משתנה עם הזמן, לכן יש להיות במעקב רפואי צמוד, לעקוב אחר הסימנים והתסמינים ולהתאים את הטיפול על פי הצורך. יכול להיות שכבר נתתי את התשובה פה. אבל בכל זאת מה המחלה?:)

Netto

New member
נכון מאוד:) המחלה הבאה:

כאשר קריש דם חוסם את זרימת הדם בעורק כלילי – כלי דם המעביר דם אל חלק משריר הלב. הפרעה בזרימת הדם אל הלב עלולה לפגוע בחלק משריר הלב, או להרוס אותו. התשובה נמצאת כבר בפנים.. מה המחלה בכל זאת?:)

bali

New member
מנהל
זה מה שנקרא אוטם שריר הלב?

אני תוהה, כי למרות שיש לי קרוב משפחה קרדיולוג בכיר, אין לי שמץ
אני אוהבת את החידון הזה!

Netto

New member
קרוב אבל לא. רמז בפנים.

רמז: בעבר, זה הסתיים לעתים קרובות במוות. הודות למודעות הגוברת לסימנים ולתסמינים ולשיפור בטיפול, כיום רוב האנשים הלוקים במחלה נשארים בחיים. מה התשובה?

למעלה