משחקי הלילה...

eladf15

New member
אבל 7 שנים לא היתה שם קבוצה.

שיש לך שחקן כמו לברון ביד אתה לא יכול להתחיל לבנות אחרי שבע שנים.

עזוב הנקודה ברורה

הבאתי להם פה הוכחות חותכות שקליבלנד לא קבוצה ולא הייתה להם תשובה רצינית לענות אלה שוב השתמשו בתירוץ הקבוע של פצועים וששאקיל וביג זי כבר לא בקבוצה asafsuf2 כבר רשם שקליבלנד זאת לא הלייקרס ובוסטון וצריך לשהוות אותם לאינדיאנה אז אני בתשובה שאלתי למה מצפים מלברון לקחת אליפות עם קבוצה שהחחומר שחקנים שלה שווה לאינדיאנה ולא הייתה להם תשובה רצינית לעלות ושוב חזרו על התירוצים הישנים הנקודה ברורה, קליבלנד שהייתה אמורה להתחרות באליפות עם הלייקרס ובוסטון נחותה פי כמה וכמה בחומר שחקנים, שחקן אחד גדול כיכול שהיה לא יכול לקחת אליפות עם חומר שחקנים בינוני לידו

asafsuf2

New member
זה שאתה מתעלם מהחלקים שנוח לך

לא אומר שהתשובות לא רציניות. נכון, העזיבה של לברון החלישה מאד את קליבלנד. אף אחד לא חולק על זה. אבל להגיד שרק הוא ההבדל בין הקבוצה שניצחה מעל 60 משחקים לקבוצה שמפסידה 25 רצוף זו שטות ששמורה לאוהדים פנאטים ועיוורים. שוב אני חוזר, ברצף הנוכחי של ההפסדים, בהשוואה לסגל של העונה שעברה, קליבלנד בלי: לברון, שאק, אילגאוסקס, ווסט, ווארז'או, מו וויליאמס, ואנטוני פארקר (ברוב המשחקים). אתה מתעלם מהחסרון של כל השחקנים האלה כאילו כולם איזה רגב פנאן. וויליאמס היה בקלות השחקן השני בחשיבותו בקבוצה הזאת אחרי לברון. שאק, ביג זי, ו-ווארזאו זה כל הקו הקדמי שלהם, שלא לדבר על זה שווארז'או היה אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה, ובעל נתון ה- +\- הטוב בליגה. דלונטה ופארקר היו רול-פליירס חשובים. אבל אתה ממשיך לנסות להציג את זה כאילו ההבדל היחידי של הקבוצה הנוכחית לעומת זו של השנה שעברה זה לברון. כמו שאשתקד אמר, כשלווייד יש מיגרנה או שלבוש כואבת הציפורן, או שלמייק מילר כואב התחת, ישר אתה קופץ ומתרץ את ההפסדים של מיאמי. אבל כשקליבלנד משחקת בלי שבעה (!) שחקנים שחקנים משמעותיים מהסגל של העונה שעברה, אז כמובן שהעזיבה של לברון היא ההבדל היחיד...

אשתקד

New member
ואתה חושב שללברון אין אשמה בכך?

הוא בתור הכוכב והעילוי ההוא לא יכל להשפיע על ההנהלה להביא שחקנים? אז הנה הגדולה של קובי והגדולה של ג'ורדן והגדולה של ווייד ביחס ללברון. הם ידעו לפעול בתוך המערכת על מנת להביא שחקנים טובים. מה גם שזה לא מדוייק שקליבלנד כל הזמן לא היו שחקנים טובים... זה תירוץ של בדיעבד בעיקר. בזמן אמת כולם היללו את הקבוצות של קליבלנד כאשר הם זכו במאזן הכי טוב של העונה הרגילה. ואם הם היו זוכים באליפות אז כולם היו מכתירים את שאר השחקנים לצד לברון כווינרים. שוב... תירוצים בדיעבד הם תירוצים של לוזרים. וכך או כך אין קשר בין המצב של קליבלנד כיום לזה שלברון עזב אותה כי הוא לא הפקטור היחידי שיש לבחון במשוואה הזו. וכל נסיון לנכס את המצב של קליבלנד כיום לטובת לברון זה אקט שכולו אהדה עיוורת ופנאטית. אם כבר ניתן לזקוף זאת לרעתו של לברון. אף אחד מאיתנו לא נמצא בסוד העניינים ולא ידוע מה התרחש שם בין הנהלת קליבלנד ללברון. ועדיין הוא יכל לעזוב את הקבוצה ואת האוהדים (שלא אשמים בדבר ורצו בהצלחתו בצורה הכי נאיבית שאפשר) בצורה יותר מכובדת שמאפשרת להם גם בנייה מחדש. יכול להיות שלברון ממורמר משום שהוא לא קיבל את כל מה שהוא רצה בקליבלנד. ויכול להיות שבקליבלנד ניסו לעשות הכל אבל הנסיבות פשוט לא איפשרו (אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי או אוטופי). הכל יכול להיות נכון. אנחנו לא יכולים לדעת מי צודק ומי טועה. אבל אין ואסור לנסות להחשיב את הכישלון של קליבלנד בעידן פוסט לברון כהישג של לברון. ולטעמי גם אסור לבעוט בקבוצה פצועה שנמצאת בסיטואציה קשה בגלל פציעות ונסיבות. זה פשוט לא נכון ולא הוגן. אפשר לתת את הדוגמא של בוסטון בעונה שעברה על מנת להדגים עד כמה קריטיות פציעות של שחקנים בקבוצה להישגים של הקבוצה.

אשתקד

New member
גם קובי לא

אבל קובי הצליח להביא אליו שחקנים כמו פאו. וחלק מהגדולה של ג'ורדן היה שהוא ידע להביא בעצמו להנהלה שחקנים ומאמנים (הוא "המציא" את פיל ג'קסון שהיה עוזר מאמן עד אז). בקיצור... תירוצים תירוצים. אבל אף אחד לא יודע מה באמת קרה. אבל אם הבעיה היתה בהנהלה אז הייתי מבין את המעבר של לברון לניקס שמנסים להביא שחקנים ולבנות אלטרנטיבה ללייקרס. או לשיקאגו שם כבר יש בסיס איכותי. או לכל קבוצה בה יש הנהלה רצינית ויסודית. אבל לא... לברון בעצמו לא בחר בלבנות קבוצה. זה נראה שהוא לא מאמין בזה אלא בפתרונות מעכשיו לעכשיו. וזאת הדרך בה קליבלנד נוהלה בימי לברון!. בכל קבוצה בה יש שחקן מהסוג של קובי מתחשבים מאוד בדעתו של התרנגולת מטילת ביצי הזהב.ואם לברון לא הצליח להיות כמו קובי או ג'ורדן אז יש לזקוף זאת לחובתו ולא לזכותו. לגלגל את מלוא האחריות רק להנהלת קליבלנד זה לא יהיה נכון. אבל כל זה לא קשור להשוואה הזו שנעשית בין קליבלנד עם לברון ולקליבלנד בלי לברון. משום שאין כזו קבוצה, מדובר בקבוצות שונות ובקבוצה פצועה. זה הכל...

ולמה שלא תחשוב ההפך?

למה שלא תחשוב שאולי לברון ישב על ההנהלה להביא לו שחקנים שהוא ביקש והם פשוט לא סיפקו לו את זה והבאו לו שחקנים סוג ב?

אשתקד

New member
עניתי על זה כבר...

לא יזיק לך לקרוא את ההודעות שלי מידי פעם. סתם בשביל לדעת על מה אתה מגיב ועל מה הדיון. העליתי את האופציה הזו בתגובה בתת שירשור הזה.

המשתגר

New member
7 שנים! 7 שנים הוא העביר בצחנה הזו.

קובי אחרי 3 שנים של חושך דרש טרייד, ואז הביאו לו את פאו. מה עוד לברון היה צריך לעשות? לעשות שביתה בקבוצה? לא לעלות למגרש? 7 שנים הוא שיחק במועדון הזה, ותאמין לי שאם קליבלנד היו מביאים לשם שחקן חזק, ללברון היה נוח להשאר שם. אלא שהמקס' שקליבלנד עשתה זה להחתים את שאקיל כשהוא המון אחרי השיא. כשאני חושב על זה, קליבלנד פשוט חצופים על הטענות שלהם! במשך 7 שנים היה להם את אחד השחקנים הטובים בילגה, היתה להם תקופה ארוכה מאוד כדי לדאוג שלברון ישאר שם. שימור לקוחות מכיר? אז קליבלנד פשוט נכשלו בתחום הזה! אם לברון אחרי 7 שנים לקח את עצמו ועזב אותם, היו צריכים לעוף שם ראשים על זה! הכי קל לבוא והלגיד שהלקוח מני#ק וזבל, אבל תכלס הם פשוט הכריחו אותו לעזוב. לברון היה מספיק טוב כדי להביא קבוצה מלאה בכלום להשגים, כאלו שגם ג'ורדן וקובי לא הצליחו להגיע אליהם כשהם היו מוקפים באותו הכלום שבו לברון היה מוקף 7שנים. הבהרות - אני באופן כללי בכלל בעד בוסטון. לברון? שחקן מדהים שצריך להוכיח עוד המון. ג'ורדן - לא היה משהו שקרוב לזה וגם לא נראה שיש אחד באופק.

אשתקד

New member
תתפלא

אין לי בעיה עם זה שלברון עזב... יש לי בעיה עם האיך ויש לי בעיה עם הלאן. האיך- מילא החלטת לעזוב את הקבוצה, לגיטימי. למה לשמור את בסוד ולעשות מזה כזה קרנבל? למה לא לעשות את זה כמו כל שחקן אחר? במה הוא שונה משאקיל שעזב את אחת מהקבוצות או אפילו מג'ורדן? תעזוב את הקבוצה תוך כדי שאתה מכבד אותה ולא דורך עליה בפריים טיים. כל התשדיר של ההחלטה וכל הדרך של שמירת הסוד כאילו שלא החליטו על זה איזה 4 שנים לפני... זה מעליב את האינטילגנציה של חובבי הכדורסל ושל אוהדי קליבלנד. הלאן - יכל לעזוב לשיקאגו, לניקס ולכל קבוצה אחרת שהיתה נראית לו... לבנות את הקבוצה שלו ולהיות בעל הבית. והוא בחר ללכת על קבוצת פאסט פוד כאשר פט ריילי פיתה אותו על ידי השווצה במספר הטבעות שלו (איזה טריק זול של פט - כמו לפתות ילד באמצעות ממתקים)... קבוצה שלא בנויה נכון וכולה עשויה מפולחן אישיות של 2 שחקנים (ווייד ולברון) ושל פט ריילי. אני לא חולק עליך לגבי המחדל של קליבלנד אם כי לא נראה לי שרק בהם האשם. אבל בסדר, שיעזוב את הקבוצה אבל ככה?! ואני צריך להזכיר לך כמה שחקנים גדולים עברו קבוצות בליגה הזו? למה אליהם לא באו בטענות ורק ללברון? וחוץ מזה שיש גם שחקנים עם אופי אחר (לא טוב יותר משל לברון אלא אחר) מהסוג של נאש ושל נוביצקי שנשארים בקבוצה ונאמנים לה. ויש את קובי ואת ווייד שעשו כל שביכולתם שיביאו להם את השחקנים למען הזכיה באליפות. מכל האופציות האפשריות לברון בחר את האופציה הכי גרועה לדעתי וביצע אותה בסוג של יצירת מופת של טעם רע...

eladf15

New member
איך ולאן

איך- הוא עשה את זה כי הוא רצה לתרום את הכסף שהתוכנית תרוויח לצופים של אותה עיר שהוא יבחר. לאן- הוא הלך למקום הכי טוב לו לקרירה שלו ולמשפחה שלו. כאן זה מתחיל וגם נגמר.

webber44

New member
איך ולאן זה לא הוויכוח כאן

גם אני לא מרוצה מהדרך שבה הוא עשה את זה (כאילו שלמישהו צריך להיות אכפת), ואולי יש לי כמה השגות על המקום. אבל מדברים פה על הסגל של קליבלנד אותו לברון היה צריך להצעיד בשנים הבאות. ואם הוא היה נשאר זה לא לעוד שנה שנתיים, אלא לפחות לעוד 4-5 שנים, וכמו שכבר אמרו פה- הוא היה קובר את עצמו ואת הקריירה שלו במקום כזה. חשבת פעם אולי לברון לא שחקן כזה גדול כמו שעושים ממנו? אולי הוא שחקן טוב מאוד, אבל הוא לא רוצה לתת לכולם את ההזדמנות לברר האם הוא מהזן של הקובים הג'ורדנים והדאנקנים, או שמא הוא שייך לזן של האמארים הנאשים והנוביצקים. אז הוא החליט על דרך האמצע להיות בצד של הגארנטים הפירסים והבילאפסים. אני רק מציע שתתקדמו מהוויכוח הדיי מיותר על למה הוא עזב, ועל הדרך שהוא עשה את זה, טחנו את הנושא הזה כמעט מכל זווית אפשרית, ותדברו על הקבוצה העכשווית שלו ומה הסיכוי שלה לזכות בטייטל.

אשתקד

New member
אני רק רוצה להזכיר לך...

והאמת שלא נראה לי שצריך להזכיר לך, שכל מה ששינה לקובי את הקבוצה היה הטרייד של פאו. אם לברון היה נשאר ונניח שהיה מגיע עוד כוכב לידו, מישהו בדמות סטאדמייר שהיה חופשי או האווארד שיהיה חופשי. אז זה עובר את הבחינה שלך ל4 שנים הבאות בסגל הנוכחי של קליבלנד? אנשים שוכחים עד כמה הכל נזיל בNBA. אין שם חתונות קתוליות וכל המפה יכולה להשתנות בלילה אחד של טריידים. לכן אני באמת מאמין שאו שלברון לא האמין בלבנות קבוצה או שההנהלה של קליבלנד לא רצתה לבנות קבוצה על אף הדרישות של לברון. לפי מה שזה נראה לי לברון לא מאמין בבניית קבוצה לעומק לאורך זמן עם מאמן רציני. אבל בהחלט יתכן שהמצב הוא שלברון דרש וקליבלנד לא סיפקו לו את השחקנים שרצה. ואז אנחנו חוזרים לדיון של הלמה? איך? ולאן? כי מבחינתי כך או כך יש דרך לעשות דברים. והאוהדים של הקבוצה לא אשמים והם תמכו בך לאורך כל הדרך. וכל שאר הטיעונים שכבר נשחקו וכו'...

עידו17

New member
מיאמי לא נבנתה בשביל לזכות באליפות השנה

אגב, בכלל לא מסכים עם הקשקוש על זה שלברון התפשר או "הלך על דרך האמצע". מאד קל ומאד כיף להיות מלך בקבוצה של שועלים, אבל מעט מאד שחקנים מוכנים להתחלק בתהילה ולשים את המורשת כמספר 1 און דה ליין. את מה שאני חושב עליו כשחקן כולם פה יודעים ולא אחזור על זה, אבל אם שמים את הפיאסקו של "ההחלטה" בצד, יש עוד צד למטבע הזה. לברון בחר להיות מלך בקבוצה של מלכים - הוא ויתר על כסף, על זריקות, ורק ההסטוריה תגיד על מה עוד, ושם מול עיניו אליפות בלבד. בעיני זה לא בהכרח לגיטימי, אבל את זה הליגה מקדשת, ואם היה עושה את ההיפך, והולך להיות מלך בניו ג'רסי, נגיד, או נשאר בקליבלנד, היו באים בטענות על זה שהוא מעדיף את "הדרך הקלה" - להיות כוכב ולצבור תארי MVP עד סוף העשור, במחיר של תארים קבוצתיים. אז אני מסכים איתך, הבחירות שעשה או שלא עשה הם לא ענייננו, והם כבר מזמן לא מעניינות. אפשר להגיד שמיאמי לא בנויה נכון ושיש לה חסרונות מאד בולטים והכל יהיה נכון, אבל הפרוייקט של פט ריילי הוא פרוייקט רב-שנתי, וגם אם מיאמי לא תזכה באליפות השנה (והיא לא), הרי שאם היינו צריכים להגיד מי הקבוצה שתיקח הכי הרבה אליפויות בעשור הזה, לא מכיר הרבה אנשים שיבחרו בקבוצה אחרת.

webber44

New member
לא יודע אם הוא בחר במודע או לא

אבל העובדות הן שבניגוד לקבוצות אחרות שלקחו אליפויות וההיררכיה בהן הייתה ברורה (שיקאגו- ג'ורדן, לייקרס-שאק, לייקרס- קובי, ספרס- דאנקן, בוסטון- בירד, מיאמי- וויד) יש קבוצות אחרות בהן אין היררכיה בין השחקנים ולא ניתן להצביע בצורה ברורה על השחקן המרכזי (דטרויט, וכמובן בוסטון הנוכחית). ומה לעשות שברגע שהוא בחר להיות עם וויד הוא בחר להתחלק בשררה לטוב ולרע עד עוד שחקן אחד (בוש לא בקליבר שלהם). תקרא לזה מלך בין מלכים, אני קורא לזה פחות כבוד. אבל האופציה הזאת עדיפה בשבילו מאשר היה בוחר להישאר בקליבלנד, ועל עצם העזיבה עצמה אני לא חושב שצריך לבוא אליו בטענות. בדיוק בגלל זה אני תמיד אמרתי שהאופציה הטובה ביותר מבחינתו היא ללכת לניקס, שם גם יקבל שחקנים טובים סביבו עם כוכב על אחד שנמצא מתחתיו בהיררכיה (אמארה כבר היה שם), וגם יקבל את מלוא הפידבק במידה ויזכו. וכמובן הטענה שאתה אוהב להשתמש בה- הפן העסקי והשיווקי, גם היא הייתה עומדת לצידו של לברון בעיר ניו יורק.

עידו17

New member
אוקיי, אז על הנקודה הזו אנחנו חלוקים

כי אני דווקא כן רואה היררכיה ברורה וכוכב על שנמצא מתחתיו בהיררכיה. פידבק? אז אתה יוצא מנקודת הנחה שזה מה שמעניין אותו? אז הנה, מסתבר שהוא בחר בדיוק ההיפך.

webber44

New member
איך אתה קובע שיש היררכיה?

תשמע, לפי דעתי לברון יותר טוב מוויד. הוא גם הרבה יותר חשוב ותורם הרבה יותר לאלה שמסביבו מאשר וויד, כי זה פשוט האופי של המשחק שלו. אבל שנהים נמצאים באותה הסקאלה, ויום אחד לברון מוביל אותם לניצחון, ולמחרת וויד עושה את זה. זה לא כמו ג'ורדן ופיפן, לפחות נכון לעכשיו. אז לפי מה אתה קובע שיש בניהם היררכיה? ודבר שני, אין לי אפילו אחז קטן של ספק שללברון ולכל שחקן אחר אכפת מהפידבק שהוא מקבל. כל שחקן רוצה לשחק ברמה הגבוהה ביותר ולקבל את החשיפה הגדולה ביותר- חשיפה שמביאה גם כסף, וגם מלטפת את האגו. אבל פה אין מצב שנצליח להסכים, רק ההסטוריה תבחן האם הוא הצליח להשיג את המקום הראוי שלו בין טובי השחקנים או שהצעד הזה הוריד לו את תקרת הפוטנציאל למקום הגבוה בהסטוריה שהוא היה יכול להגיע אליו (ואני מתכוון לטופ 2-5, ככה לפחות אני חשבתי).

עידו17

New member
אני לא קובע דברים, אני אומר את דעתי

לברון הוא המנהיג של הקבוצה, הוא מכתיב את סגנון המשחק והוא המנוע. כפי שבטח הזכרתי מתישהו, לדעתי הוא השחקן הטוב בעולם, ובהפרש גדול. זה ששחקן אחר נושא כל פעם בעול ההתקפי זה לוקסוס, אבל הפרנצ'ייז, עם כל הכבוד לדוויין ווייד, הוא לברון. לגבי עניין הפידבק, אין ספק שזה אכפת לו, אבל השאלה היא איזה פידבק. מאד קל היה לכולם להדביק לו את הסטיגמה של השחקן האנוכי ששם את עצמו לפני הכל, אז הנה, כמו שאתה בעצמך אומר, הוא לא התעקש על הפידבק כשחקן הסוליסטי, והעדיף, כנראה, פידבק של שחקן שמביא אליפויות. לגבי המשפט האחרון, בהנחה וב"מקום הראוי" אתה מתכוון לתפיסה המקובלת בעיני הציבור הרחב, אז אני מסכים כמובן.

webber44

New member
בגלל זה אומרים שהוא הלך על בטוח

בעיניי רוב הציבור אליפות של מספר כוכבים שמתאגדים למקום אחד נחשבת לפחות "מרגשת" ו"טבעית" מאשר קבוצה שנבנית בצורה חכמה לטווח ארוך והשחקנים גדלים ביחד עם הקהל ובסוף יש אליפות. וזה לאו דווקא ב-NBA, למרות ששם אפשר לקחת את הדוגמאות הקרובות של ג'ורדן וקובי . אם תסתכל לדוגמא על הכדורגל העולמי אתה תראה קבוצות כמו בית"ר של גאדימק ומכבי של גולדהאר זוכות באליפות, או צ'לסי של אברמוביץ' וריאל מדריד של פרז, תמיד הקהל יחשיב את האליפויות האלה לפחות מרגשות ופחות מהנות כמו אליפויות אחרות שבאו בימים פשוטים יותר. הם פחות יתחברו לקהל ולשכירי החרב שרצים על המגרש. אבל לצערי לשם העולם הולך, איפה שיש בעלי ממון ששופכים יותר כסף כדי להשיג הצלחה רגעית, שם בסופו של דבר יחגגו בסוף העונה בד"כ. ורק פרוייקטים מסויימים כמו רוז בשיקאגו ודוראנט-ווסטברוק באוקלהומה מחיים את הסיכוי הנוסטלגי לראות עוד קבוצות שהכוכבים שלהם גוררים הזדהות אמיתית. ולמרות שלברון לא הלך למיאמי בגלל הכסף, כל אליפות שהוא יזכה בה תחשב מתכתית וקרה בגלל חוסר הטבעיות שלו שם. אם הוא יסיים שם את הקריירה זה יכול להמתיק במעט את הגלולה. אבל רוב הסיכויים שזה לא יקרה.

אפשר גם לטעון שהסלטיק והלייקרס

גם עשו את זה באופן ממלכתי כדי להשיג אליפות בסלטיק איחדו כוחות פול פירס, ריי אילן וגארנט ובלייקרס הביאו את פאו גאסול תמורת מסטיק בזוקה ממפיס שעד היום אני לא יודע איך הם עשו את זה ולמה שלברון ימשיך להרקיב בקליבלנד שבסופו של דבר כדי להגיע לטבעת הוא צריך לעבור את הסלטיק וכנראה שגם את הלייקרס?

למעלה