משחקי הלילה...

עידו17

New member
לא חושב שזה המצב

הרושם שהתקבל, שהקבוצה במיאמי פחות "מרגשת" או "טבעית" הוא כזה, בגלל האנטגוניזם שיצרה "ההחלטה" וההתנהלות של ג'יימס, לא בגלל עצם השילוב של כוכבים. תכל'ס, ברוב המקרים, אלופה לא תהיה באמת גדולה בלי לפחות שני כוכבי על, ומיאמי לא המציאה את המתכון הזה - מג'יק וקארים, ג'ורדן ופיפן, דאנקן ורובינסון, קובי ושאקיל, אף אחד מהצמדים האלה לא גרר את האמוציות השליליות ואת הציניות שמיאמי עוררה השנה. אפילו לא המהלך של דרקסלר, שעבר ליוסטון באמצע עונה כדי לזכות באליפות עם האקים, פשוט מהסיבה שקלייד והאקים היו טיפוסים כל כך מוערכים, בגלל הלינקג' הנוסטלגי לקולג', ובגלל שהעולם התקשורתי אז היה שונה מהעולם הציני שאנחנו חיים בו היום. אז אולי יהיו כאלה שהאליפות של מיאמי תהיה בשבילם מתכתית וקרה, אבל זה נובע אך ורק בגלל סטיגמות אישיות ודעות מוקדמות. נגד זה, אין שומדבר שג'יימס יכול לעשות, וזה ממש לא באשמתו.

webber44

New member
אתה צודק שהאנטגוניזם יצא מפרופורציות

כלפי הצעד של לברון. אבל זה עדיין לא גורם לצעד הזה להתקבל ביתר סימפטיה אצל רוב האנשים. גם אני לא קפצתי משמחה כשהשלישיה של בוסטון החליטה לאחד כוחות. אבל בניגוד ללברון הם עשו את זה בשלהי הקריירה שלהם כשהם מעבר לשיאם (יותר גארנט וריי) אחרי שהעבירו קריירה מוצלחת בקבוצות הראשונות שלהם. ככה שאי אפשר להאשים אותם בוויתור עצמי, מה גם שאף אחד מהם לא נחשב באותו רגע של ההצטרפות לאחד מהטופ 5 בליגה. לכן בסופו של דבר גם הקהל שלא אהב את הצעד לא היה נגדו. אם הוא היה הולך לקבוצה בה המעמד שלו כשחקן המוביל והמנהיג לא מוטל בספק (אם חלק מהאנשים חושבים שלברון בא לשחק בקבוצה של וויד, זה כבר מעמיד את המנהיגות הגם ככה חלקית שלו בקבוצה בספק) הוא היה מקבל יותר קרדיט מהסביבה. למה אתה חושב שכ"כ הרבה אנשים שונאים את מכבי אלקטרה ת"א? בגלל חוסר השוויוניות שלהם כלפי שאר הליגה וחוסר הספורטיביות בקבוצה ששווה 20 מליון דולר (או לא יודע כמה) ואוספת אצלה את כל הכוכבים, לעומת רוב הקבוצות שבקושי משיגות תקציב מינימום יומיים לפני התיחת העונה. לא שזאת אשמתה של מכבי, וגם הכל לפי הספר, אבל קשה יותר לפרגן לקבוצה כזאת שזוכה באליפות מאשר לזכייה של גליל. (ואני לא רוצה להיכנס לפרטים עצמם של המשכיות, והחלפת שחקנים מיד בסיום העונה של קבוצה שזוכה ולא יודעת מה יהיה בעתיד שלה כמו הגליל, והמאמן שעוזב. זאת לא הנקודה, הנקודה היא נטו ההערכה של הקהל מסביב). אז גם לברון וויד ובוש עשו צעד חוקי ולגיטימי לחלוטין, אבל שלא יבואו בטענות לחוסר הסמפטיה שהם מקבלים.

אשתקד

New member
אתה רואה...

בסופו של דבר הגעת לשאלה של האיך ולאן... איך הוא עזב את קליבלנד ולמה דווקא למיאמי... הכל היה שונה אם הוא היה עוזב את הקבוצה בדרך מכובדת ולא בדרך שעשה זאת. ואם היה עוזב לקבוצה אחרת (שיקאגו או ניו יורק לצורך העניין) אז גם האנטיגוניזם לא היה מתקיים. האנטיגוניזם כלפי הצעד של לברון נובע מהאיך והלאן. ולגבי הנתון הזה היה ללברון מה לעשות! למעשה הוא היה היחיד שהחליט על זה. ולכן כל מה שהוא מקבל העונה זה בזכות! זאת דעתי...

webber44

New member
האיך לא מעניין אותי

מצדי שהוא היה עושה את זה בראיון תוך כדי קפיצה מכדור פורח 5 דקות לפני תחילת העונה. מה שכן עניין אותי זה הלאן והמשמעות העתידית של הצעד הזה. ומה לעשות שאני בד"כ בוחר בצד של האנדרדוג ובמקרה הזה לברון הוא החזק יותר, הבולי, הווילן, שבחר בפתרון הקל על המגרש ולכן אני מרגיש דחף לבקר אותו על זה.

Puskas

New member
אני בדעה שלך לגבי ג'יימס

אבל רק משהו אחד.. אתה מדבר על הזדהות בספורט,תאכלס זה כבר לא ממש קיים באף ענף קבוצתי, ברצלונה בכדורגל היא מקרה מאוד מאוד נדיר ולא מייצג כי למשל ארסנל שניסתה ללכת בקו הזה,בינתיים מביאה רק כשלונות עונה אחרי עונה והיא פשוט לא תחרותית.. ברסה של היום זו היורשת של היונייטד של שנות ה-90 ושל ליברפול של שנות ה-80 והלאה. ג'יימס עשה החלטה שאולי נכונה לו מבחינת קריירה (אני לא חושב ככה אז זה שולי כרגע),אבל הדרך היא שיצרה סביבו כזה אנטי וכזה היט.. אז עכשיו הוא סובל מזה לאורך כל העונה,אף אחד מלבד אוהדי מיאמי לא מפרגן לו ולקבוצה ואנשים שמחים כשהם מפסידים.. לדעתי זה בגלל שאנשים אוהבים לראות פגמים,אוהבים לראות שחקנים שמזוהים על הקהל..הקהל לא אוהב שלמות.. בבולס יש את זה כי רוז הוא שחקן של האוהדים,הם מתים עליו,הוא הסמל והוא בולס אמיתי, נואה הוא לא שחקן מושלם אבל כל כך כיף לראות אותו והוא כל כך מלא האסל והתלהבות וזה גם משהו שהקהל פשוט אוהב לראות.. אבל לברון עם פלאש ובוש? זה כמו הילדים האלו שמרמים בNBA LIVE ומרכיבים סגל הזוי.. זו שלישייה מושלמת מדי ואין להם שום זיקה לקהל (מלבד פלאש שאותו אגב אני ממש אוהב והוא שחקן מדהים), בוש וג'יימס באו בשביל איזה 2-3 אליפויות ויש לי הרגשה שג'יימס עוד יבקר בעוד קבוצה עוד כמה שנים בודדות, אגב,אולי בגלל שכל כך קרעו אותו לגזרים אחרי כל פלייאוף כושל עם הקאבס,אז זה יצר אצלו את הלחץ לעמוד בציפיות ולהביא אליפות כבר ובגלל זה הוא בחר במהלך הקיצוני הזה.. הוא פשוט לא רצה להישאר בקאבס לדעתי..אני מאמין שאם הוא היה נשאר שם אז אמארה היה בה לשם בשמחה ויחד איתו הם היו מרכיבים קבוצה מנצחת.

עידו17

New member
אתה שוכח דבר אחד

לוס אנג'לס, שיקאגו ומיאמי הן לא קליבלנד. שחקנים יעמדו בתור כדי לשחק עם קובי, לא (רק) כי הוא קובי, אלא כי לוס אנג'לס היא השוק האטרקטיבי ביותר, החשיפה שונה, ופיל ג'קסון או ריילי הם מוקדי משיכה קצת יותר משמעותיים מגאנד / גילברט. הכוכבים הגדולים ביותר נהרו ללוס אנג'לס הרבה לפני קובי, והם ימשיכו לנהור לשם הרבה אחריו. יש סיבה לזה שהשווקים הגדולים הם אלה ששולטים בNBA מאז ומעולם, ואל תשכח שלא קובי ולא מייקל ולא ווייד היו בסיטואציה של לברון, בשוק קטן שאף שחקן לא רוצה להגיע אליו. היי, כמה שהשוק באל.איי גדול, אפילו קובי הרים ידיים בשלב מסויים וביקש טרייד, אז איפה זה היה מעמיד אותו, לשיטתך, אם הלייקרס היו מקבלים את ההצעה המתאימה ובאמת לוחצים על הטריגר? בדבר אחד אני מסכים איתך. אנחנו לא יכולים לדעת מי צודק ומי טועה, ויותר מזה - אין צודק או טועה. כל אחד עושה מה שנכון בשבילו, והדעות שלנו, שהן לרוב שילוב של ספקולציות, שמועות ודעה אישית, לא מעניינות אף אחד. אגב, מה אתה בעצם אומר במשפט האחרון? כי אם הכוונה היא צינית, אז אני יכול להביא לך בלי בעיות דוגמאות לקבוצות שהתמוטטו לחלוטין בעקבות עזיבה או פציעה של שחקן.

asafsuf2

New member
הלייקרס וקליבלנד קונדטוריות??

כבר שנים שאני מחפש מאפים נורמלים בארה"ב. לפחות טרי אצלהם?

ohhh1

New member
ברור שהסגל של שנה שעברה לא עושה פלייאוף

אתה מוציא להם את הכוכב שלהם, ואף אחד לא אמר שהם היו מגיעים למשהו בכלל בשנה שעברה בלי לברון!!!! נורא קשה לדון איתך לפעמים כי כל מה שאתה מדבר עליו זה לברון ואתה מתעלם מכל דבר אחר שקורה בקבוצה. תאמין לי, אני לא אופתע אם יסתבר בסוף שאתה לברון ג'יימס בכבודו ובעצמו.

off shekel

New member
אח שלו

אתה מצחיק אותי בעיקר בגלל העניין שאתה מתעלם מעובדות לגמרי, אשכרה היו איזה 10-15 משחקים רצופים שאתה רואה רשימה של 7-8 פצועים אצלם, עם איזה 4 שחקני חמישייה בחוץ, מה הם כבר יכולים לעשות ? אתה ראית איזה שמות משחקים שם ? עזוב אותך בקיצור, ברור שאף אחד לא טוען שאם הם היו אז לא היו מרגישים את המעבר של לברון והם היו מקום ראשון בליגה, אבל הם גם לא היו מגיעים בחיים לשפל כזה. בקשר לקובי, חחחחח, תוציא אותו מהלייקרס, באמת שאני בספק אם הם עוברים סיבוב ראשון.

קליבלנד כרגע נלחמים על החיים שלהם

כרגע 6 דקות לסיום ההיתרון עלה ל11 הפרש לטובת ממפיס הם ממש אבל ממש לא רוצים להכניס לדפי ההיסטוריה השלילים של הNBA יצא לי לראות את המשחק הקודם נגד אינדיאנה ועכשיו את המחצית השניה נגד ממפיס, הם נותנים את הלב והנשמה ונלחמים אבל פשוט לא מצלחים לנצח

אשתקד

New member
זאת תמיד היתה קבוצה עם לב ענק.

היחיד שהיה שם עם מנטליות לוזרית זה לברון. הוא היחידי שהרים ידיים מראש ולא נלחם עד לשניה האחרונה. זה גם משהו שצריך לומר לגבי קליבלנד. קבוצה גאה ולוחמת. לברון מאידך שחקן מפונק.

חה חה חה קבוצה עם לב ענק?

22 הפסדים רצופים? ככה הם מוותרים בקלות? ברור שהם ילחמו עכשיו הם לא רוצים להכניס להיסטוריה השחורה

אשתקד

New member
תגיד...

פציעות לא אומרות לך כלום כשזה בקליבלנד אצל שחקנים מובילים. אבל בכל פעם שאיזה רוח מזיזה שערה של שחקן במיאמי זה נותן לך תירוץ לכל הפסד... אפילו השתמשת בזה שמילר לא היה בכושר כתירוץ להפסדים. אז כשקליבלנד נוסעים למשחקים באמבולנס ולא באוטובוס זה נראה לך שהם לוזרים שמפסידים? תן להם את אילגאוסקס ואת שאקיל וורז'או ופארקר בריאים ואז תראה לי אותם מפסידים 22 הפסדים רצוף. וזה בלי לברון. וזה הנתון שצריך לעניין אותך... אבל תמשיך להתעסק ולענות על מה שבא לך כהרגלך.

נו באמת

תן ללברון את שאקיל של קובי ואת גאסול ביינום ואודם ותראה איך לברון עם 6 וקובי עם 0 הנקודה ברורה ולא צריך לטחון מים קליבלנד של לברון לא הייתה מספיק טובה לאליפות ובזה נגמר הסיפור, אולי לברון לקח אותם למרחקים ששום שחקן בליגה לא היה לוקח אותם בכלל, בזכותו הם עוד יכלו לפנטז שמה על אליפות, אני בספק אם שחקן אחר במקומו היה גורם לזה לקרות

אשתקד

New member
אתה בספק אם שחקן אחר

לא היה מביא לקליבלנד את האליפות בדיוק כמו לברון? עם כל הכבוד לזה שהם הובילו את המאזן בליגה הסדירה... עם זה לא הולכים למכולת. שאל את נוביצקי על זה הוא יספר לך. והוא אגב גם הגיע לגמר עם הקבוצה שלו... ונחש מה? הוא לא ויתר באף משחק בפליי אוף. ונחש מה עוד? הוא גם לא נטש את הקבוצה. והיה שם לאסוף את השברים אחרי האכזבות הקשות. הוא היה מספיק גבר להתמודד עם הכישלון ולשאת גם באחריות השיקום. בשורה התחתונה לברון לא הביא אליפות. בינתיים לאף קבוצה. ברמת ההישגים לברון זהה לנוביצקי. מבחינת האישיות (ממה שניתן ללמוד מאמצעי התקשורת והחלטות) אני באופן אישי מעדיף את נוביצקי (by far!). וזאת הליגה האמיתית שלה אתה צריך להשוות בשלב זה את לברון. לנוביצקי ולא לג'ורדן או לקובי ואפילו לא לווייד או פירס. כל שאר הדיבורים הם ללא שום הוכחה מאחוריהם ומה שתגיד על לברון אני יכול לומר על נוביצקי. מבחינה אתלטית אין ולא היה ספק עד כמה לברון מוכשר. גם מבחינת כדורסל הבחור מוכשר - אין ספק ולא היה. אבל הוא מחפה על זה בדברים אחרים...
אז לפחות מבחינתי למרות התחביב שלך לנסות להשוות את לברון לקובי כל הזמן אני אהיה כאן להזכיר לך שצריך להשוות אותו לנוביצקי ועדיין ישאר עודף לטובת נוביצקי. אחרי שלברון יזכה באליפות נפתח את הנושא לשיחה נוספת. עד אז...

אין פה מה להשוות

חומר שחקנים של דאלאס עולה בשתי רמות מהחומר של קליבלנד, אותו דבר לגבי דנבר ששם לפי דעתי יש שחקנים עוד יותר טובים מדאלאס וכרמלו לא הגיע איתם לכלום

אשתקד

New member
איזה מזל חרא יש ללברון הזה הא?!

מכל הקבוצות בליגה הוא נדפק עם החומר הכי גרוע בליגה אי פעם! עם כזה מזל אני הייתי הולך לרב ומתייעץ איתו אולי צריך לשנות איזה אות בשם כמו שעשה סהר שהפך לשהר בכדורגל. אולי שיחליף ללוורון ג'יימס זה אולי יחליף לו את המזל...

למעלה