משחקי הלילה...

עידו17

New member
אתה מפספס נקודה אחרי נקודה

קודם כל, חשבתי שלברון מחוץ לדיון ומדברים על השאר, לא? דבר שני, אילגאוסקאס ודלונטה לא היו שחקני חמישייה בעונה הקודמת אלא רול פליירס לכל דבר. דלונטה החמיץ כמעט חצי עונה, ואני לא צריך להכנס למה עשתה הנוכחות שלו בחדר ההלבשה. לקליבלנד היה עדיף בלעדיו, גם אם לא היו מקבלים שומדבר בתמורה. דבר שלישי, אף אחד לא מזלזל באילגאוסקאס אבל מה לעשות, בשל זה הוא שחקן כדורסל מאד לא יעיל, וחוץ ממיאמי, אין שום קונטנדרית שהוא היה יכול להיות בה שחקן רוטציה בכלל. דבר רביעי, שאקיל הוא עדיין שחקן טוב, אבל ורז'או טוב ממנו. אין מאמן אחד בליגה שהיה רוצה את שאקיל בחמישייה שלו כסנטר מוביל, חוץ ממאמן שרואה באופק את דווייט האוורד. חוצמזה, קליבלנד היתה קבוצה לא פחות טובה לפני ששאקיל הגיע, אז על מה בדיוק נסמך הקייס שלך? שאקיל ואילגאוסקאס הם נכס, אוקיי, יש להם יתרונות, אבל איפה אמרתי שלא? אם תשאל כל מאמן אם הוא מעדיף את הצמד הזה בסנטר, צמד מוגבל, כבד ונוטה לפציעות, ולעומתו אפשרות להריץ סוסים כמו ורז'או והיקסון, עם אול-סטאר גבולי כג'יימסון וראיין הולינס כסנטר שלישי, אין אחד שיילך עם הזקנים, עם כל הכבוד. ולא בגלל שהם זקנים, אלא בגלל שבשלב זה, הם מגבילים את היכולת של המאמן לשלוט בקבוצה שלו. אני מעריץ גדול של אילגאוסקאס, אגב, אבל "שם גוף בריבאונד"? אילגאוסקאס? גיב מי א ברייק, פיספסת בעשר שנים. במקום להשקיע כל כך הרבה זמן בלסנגר על שאקיל ואילגאוסקאס, תסתכל על היתרונות שמביאים האחרים - הגנה טובה בהרבה, יתרון בריבאונד, גמישות מול פיק-אנד-רול, אפשרות לרוץ, הנעת כדור יותר טובה, ממה להתחיל?

אשתקד

New member
אני אענה לך כך...

ההסבר שלך יהיה שווה ערך לכך שאני אכתוב לצורך העניין שכל ההבדל בין בוסטון של הליגה הסדירה של העונה לזו אשתקד זה בואו של שאקיל במקום ראשיד. אם זה סבבה לך... אז סבבה, קליבלנד היא אותה הקליבלנד רק בלי לברון ולכן היא הפכה מקבוצת גמר לקבוצה ששוברת שיאים של הפסדים. מה אתה רוצה שאני אומר לך?

עידו17

New member
אבל קליבלנד היא לא אותה קליבלנד

קבוצה משתנה מכח האבולוציה של קבוצות - שחקנים מזדקנים, שחקנים עוזבים, שחקנים צעירים מגיעים ואחרים מקבלים צ'אנסים. הקבוצה תמיד תהיה שונה, אבל אני לא מסכים עם המגמה להגיד בהכרח שהצוות בקליבלנד חלש יותר. לגבי ההשפעה של לברון, אז העובדות מדברות בעד עצמן וזה תמיד יקרה כששחקן בסדר הגודל הזה עוזב מבלי שקבוצה ערוכה מראש. בעניין הזה, אגב, אני מקבל לחלוטין את דברי החכמה של buzle, שצודק במאה אחוז.

The Prospect

New member
דלונטה ווסט היה פעם מה שמאנו היה בספרס?

אתה רציני? ווסט *אי פעם* היה שחקן שהחזיק את הספרס? ווסט אי פעם היה שחקן שאפשר לסמוך עליו להופיע למשחק חשוב? כמו שנכתב לך כאן, וכמו שכתבתי לך בהודעת המשך- אתה טועה, טועה, טועה.

אשתקד

New member
תעשה לי טובה...

קודם כל תנשום ואולי תלגום איזה כוס מים. ואז אחרי זה תקרא את ההודעה שלי ולא רק את הכותרת של זה שהגיב לי... ואם אחרי כל זה אתה תמשיך להבין מזה שהשוויתי בין דלונטה לג'ינובילי... אז סחתיין ושיהיה לך לבריאות.

The Prospect

New member
החלטת להתייחס דווקא לתגובה חסרת החשיבות שלי

ולא לזו שכתבתי ב-00:20

buzle

New member
זו גם לא מתמטיקה דיסקרטית

כל הדיון הזה אתם חוזרים ומנתחים שחקנים בדידים והאפקט שלהם, אבל אתם שוכחים שכל הסגל נבנה מסביב ללהברון בשביל להשלים אותו. השחקנים הפרטניים האלה מעולם לא היו מיועדים להרכיב קבוצה בעצמם, לכל אחד מהם הייתה נישה קטנה שתעזור לקבוצה להבנות סביב להברון. ובגלל שהם היו פאזל שגדול מסך חלקיו הם הגיעו לתוצאות מזהירות בעונה הסדירה. קלעי שלוש, בנגרים, רכזים לא דומיננטיים עם הכדור, גבוהים עם יד מחצי מרחק- לכל אחד היה תפקיד ייעודי במיוחד שיתאים עם ג'יימס ורק עם ג'יימס. כשהוא הלך, פתאום אין רכז אמיתי, אין מישהו שיוצר לעצמו, אין גבוהה עם משחק פוסט. בלי ג'יימס אין שום דיון לגבי השחקנים המשניים ואי אפשר לדבר עליהם במנתוק מההקשר שלו. וכל התוצאות של הקבוצה הזאת מתעוותים כי בלתי אפשרי להתאושש במכה (וכאן כמובן נופלת האשמה על להברון כמו שצויין כבר בת'רד, על כך שלא נתן להם זמן מספיק להתאים את הסגל). דבר דומה קרה ללייקרס אחרי שאק. לקח להם זמן חריג להבנות מחדש בגלל שכל הסגל הישן, פרט לאוניל, היה בנוי סביבו ולא סביב קובי. אני זוכר עדיין את הפקק בעמדה 3 עם משהו כמו 5 סמול פורוורדים שכולם שווים אותו דבר (וולטון, ג'ורג', באטלר, ג'ונס, מוריס וויליאמס ואפילו אודום וקובי) בלי אף גבוהה נורמלי. לא היה לקבוצה כזאת סיכוי להיות תחרותית לא רק בגלל שהשחקנים בפני עצמם כושלים, אלא בגלל שהם לא התאימו לשיטה שסבבה סביב גארד דומיננטי. ובאמת לקח 3-4 שנים למצוא גבוהים תחרותיים ולא סלאבה-קוואמי-קוק-מיהם, שזה היה הבורג החסר בפאזל כל השנים הרעות שעשה הבדל בין אלופה לקבוצה של 50%.

אשתקד

New member
מה יהיה המצב של הלייקרס...

אם קובי יעבור קבוצה מבלי שיאפשר לקבוצה להיערך ולהביא לו מחליף. וייקח איתו את אודום לקבוצה החדשה. ואז פאו יעזוב גם את הקבוצה... הם יגיעו לפליי אוף? ואם אחרי כל זה עוד 3 שחקני חמישיה יפצעו/ יגמרו את העונה איפה הלייקרס יהיו? אז זה יהיה נכון לומר שההבדל זה תוצר של זה שקובי עזב את הקבוצה? אני צריך לאיית לך את זה? אותו הדבר גם לגבי בוסטון. או כל קבוצה שנקלעה למצב כזה.

The Prospect

New member
אוקיי, אבל זה עדיין לא נכון

כי הסיבה לכשלון של הקאבס השנה הוא לפחות ב-99 אחוז העזיבה של לברון, וממש לא העזיבה של דלונטה ווסט, שאק, או ביג זי. דלונטה ווסט שיחק שנה שעברה 60 משחקים, בהם הוא קלע בממוצע 8 נקודות. בפלייאוף הוא קלע 6.7 נקודות. ביג Z שיחק בעונה שעברה 64 משחקים, בהם הוא קלע בממוצע 7 נקודות למשחק. בפלייאוף הוא קלע 1.7 נקודות למשחק. שאק שיחק 53 משחקים ב-23 דקות למשחק ברגולר סיזן, שבה הוא קלע 12 נקודות, ובפלייאוף הוא קלע 11.5 נקודות ב-22 דקות. לברון קלע בעונה שעברה 30 נקודות, ב-76 משחקים, ב-40 דקות למשחק ו-30 נקודות בפלייאוף ב-42 דקות משחק. אי אפשר בכלל להשוות את המצב הזה לצוות המסייע של הלייקרס, שהוא הרבה יותר תומך בכוכב שלו משהיה בקאבס (למען האמת, בלייקרס בכלל יש 2 כוכבים)- פאו שיחק בעונה שעברה 65 משחקים, קלע 18 נקודות למשחק. ארטסט שיחק 77 משחקים, קלע 12 והוסיף 1.5 חטיפות. לאמאר אודום אמנם קלע רק 12 נקודות למשחק, אבל הוא עלה מהספסל, והיה אחד משחקני הספסל הכי יעילים בעונה שעברה, כשהוא לא פספס אפילו משחק אחד. תהיה בטוח שגם עם ביג Z, שמבלי שחקן שידע באמת להפעיל אותו הוא לא שווה כלום בהתקפה, שאק בן 39, ודלונטה ווסט בעייתי עדיין הקאבס היו עומדים היום על מאזן גרוע מאוד.

אשתקד

New member
ביקשת שאגיב...

אז הנה התגובה... ראשית, אין שום ספק שאם אתה תלך לחייט שיתפור לך חליפה על פי מידות על מנת ללכת איתה לחתונה ומסיבה מסויימת לא תוכל להגיע לחתונה. אז אם תעביר את החליפה למישהו אחר היא תתאים אותו הדבר? וזה בדיוק הסיפור עם לברון בקליבלנד. והנה השאלה - למה במיאמי לא החתימו אף שחקן עד שלא היה ברור להם אם בוש ובעיקר לברון יצטרף לווייד? הסיבה לא היתה רק תקרת שכר אלא גם התאמה. התאמה בחדר הלבשה והתאמה על המגרש. לא כל השחקנים מתאימים לשחק עם כל השחקנים. ולגבי הסטאטיסטיקה שציינת אז היא כמובן מושפעת מכך שלברון החזיק רוב הזמן את הכדור אצלו מה שיצר כדור סל לא מאוזן והוא לא טרח לנצל בצורה אופטימלית את חבריו לקבוצה (ואל תנפנפו לי בשורת האסיסטים שלו כי עם כל הכבוד אסיסטים זה מסירה לסל ולאו דווקא עירוב והכנסה של החברים לקבוצה למשחק). העניין הבולט בנושא של קליבלנד הוא שגם בלי לברון אותו הסגל אם הוא בריא ואם הוא כולל את דלונטה, שאקיל ואילגאוסקס. אז הם לא היו מגיעים לשפל שהיגיעו אליו נקודה. ראשית, משום שמדובר כאן בקבוצה אחרת! שנית, משום שכבוד של שחקנים כמו שאקיל ודלונטה וורז'או + ורז'או בריא +אנתוני +מו וויליאמס לא היה נותן להם להגיע למצב הזה. והם היו מצליחים לתת משחק באופי של פליי אוף ולסחוט נצחון או נצחונות שישברו את הרצף. אבל בבסיס כל השירשור הזה עומדת השערה שאו שמסכימים איתה או שלא. האם ההבדל היחידי בין קליבלנד עם לברון של העונה שעברה לזו הנוכחית זה רק לברון. לדעתי אי אפשר להזניח את הפאקטור של השחקנים שעזבו ויותר מכך את הפציעות שפגעו בשחקנים (לפי דעתי תוצאה של עומס שגם נוצר כתוצאה מעזיבה של שחקנים מובילים בקבוצה וזה מן הסתם נתן את אותותיו גם בזמן המשחק). ואני מזניח כרגע את האפקט הפסיכולוגי של שחקנים שהגיעו לקבוצה שאמורה לזכות באליפות והם כרגע הפכו לבשר התותחים של הליגה. כך או כך לטעמי לברון הוא לא פאקטור היחידי שהשתנה. זאת דעתי. נ.ב לא התכוונתי להתעלם מההודעה שלך. פשוט חשתי שכל השירשור הזה יוצא מפרופורציה מצד אחד (אנשים כאן לוקחים ללב) ומצד שני, דיי מיצינו את הדיון ומעכשיו זה לטחון מים (טוב זה לטחון מים כבר מהתגובה העשירית בערך...).

אני כנייטרלי

חושב שקובי יותר גדול ממנו,הרבה יותר.אני שונא את שניהם במידה שווה מי שאני אוהב זה ווייד

אשתקד

New member
שיוויון 71 בין פיניקס לאוקלהומה

5 דקות לסוף הרבע השלישי. המשחק בפיניקס.

אשתקד

New member
וינס קארטר עם 30 נקודות לפני תחילת רבע 4.

פורח בפיניקס מאז שעבר.

אשתקד

New member
משחק כיפי וצמוד.

בסוף הרבע השלישי פיניקס מובילה ב5 על אוקלהומה. תצוגת ענק של וינס קארטר אבל יש תחושה שדוראנט וקבוצתו לא אמרו את המילה האחרונה. ואגב, כשפיניקס מתחברים הם מפחידים...

אשתקד

New member
תתחילו לשנן לקראת חצי העונה הבאה

הטריו של פיניקס נאש, היל וקארטר. בתוספת גורטאט ולופז פריי ודאדלי זאת קבוצה עם פוטנציאל הרבה יותר גדול מכפי שנראה. ובחצי השני של העונה הם יתחברו ויתחילו לזרוח... וזה בהנחה שנאש ישאר בפיניקס (כפי שאני מקווה). ידעתם שגורטאט היה שוער כדורגל בפולין?

Puskas

New member
עזוב בחייך..

זו קבוצה גמורה.. נאש והיל כבר עם רגל בקבר קארטר גם אחרי השיא,עדיין יתרום הרבה ב-3 שנים הבאות אבל לא כמו בשיא.. פריי אנדרסייזד ואני לא ממש תופס ממנו שחקן למעמדים גדולים.. לופז סתם שחקן האמת..חיקוי זול של אח שלו ודאדלי? בינוני למדי.. דווקא דראגיץ' אחלה שחקן :) פיניקס גם שנה הבאה לא תיהיה שווה יותר ממקומות 7-9

זה מה שאמרו עליהם שנה שעברה

אף פעם אל תספיד את נאש

למעלה