משפחת שליט. די!

אם ישאלו לדעתי, אומר שזו סתם

פרובוקציה מבויימת או אנשים אינפנטילים שהמעלית שלהם טרם הגיעה למעלה לילה טוב אלינוער

xCxD

New member
אני מסוגל, ועניתי. רק משום מה מחקו את הודעתי

כנראה במשטר טאבלין אסור להביא דעה חכמה של הצד השני. בכל מקרה- קודם אציין שאני לא נגד שיחרור גלעד שליט ולא בעד. אין לי מספיק ידע בנושא בשביל להביא דעה. מהרגש כמובן שאני בעד, אבל משכל אני צריך לדעת עוד כמה דברים שלא ידועים לציבור כדי לגבש דעה. בכל מקרה אני רק רוצה להגיב לגביי הטענה של "אם זה היה הבן שלך"- לדעתי זוהי דמוגוגיה זולה ועלובה של נסיון לגעת למישהו ברגש. כל התגובות פה נובעות מהרגש ולא מהשכל. נכון, אם גלעד שליט היה הבן שלי הייתי רוצה שישחררו אותו לא משנה באיזה מחיר. אם גלעד שליט היה בני הייתי מסכים שישחררו את היטלר(במידה והוא היה חי ושבוי של ישראל) בשבילו. למה? כי לא הייתי פועל מהשכל, אלא מהרגש. בדיוק כמוכם ומשפחתו. שאני לא מאשים אותם, הכי לגיטמי בעולם והם צריכים להמשיך לפעול מהרגש ולא יכולים אחרת כי הוא בנם- אבל הקבינבט, ראש הממשלה ושאר עוסקים בפרשה צריכים לפעול אך ורק מהשכל ולא להפעיל שום רגש. חוץ מזה... את כל הנסיון לגעת ברגש במשפטים כמו "אם זה היה הבן שלך" אפשר לעשות בהפוכה. אני יכול להגיד אם חס וחלילה בנאדם שאתה מאוד אוהב וקרוב אליו היה נרצח בידי אחד המחבלים שעומדים לשחרר, מה היית אומר? או יותר מזה. מה אם סוג של מגדת עתידות תגיד לך שאם המחבלים ישוחררו- אחד מהם הולך לעשות בעתיד פיגוע שאחד מקרוביך הולך חס וחלילה למות בה, מה תגיד? גם תיהיה בעד שיחרור? לסיכום- הנקודה שלי היא שאסור לערב רגש בנושא. צריכים לפעול מהשכל. כי לפי הרגש כל אחד יפעל למה שקרוב אליו. גלעד שליט ירצו שישחררו את בנם, ומשפחות הנרצחים של המחבלים לא ירצו זאת. לכן לדעתי המשא ומתן צריך אך ורק להתנהל על ידי גורמים שאינם קשורים לא לצד א' ולא לצד ב', אלא צד אובייקטיבי שפועל ומתנהל לפי שכל, רציונל וטובת המדינה והבטחון ולא לפי הרגש.

טובת המדינה? XcXd תתחיל לקרוא מה כותבים לך!

מה אתה בכלל יודע על טובת המדינה אה? מן הסתם לא קראת את תגובתי במהלך השרשור הארוך הזה, אחרת לא היית טוען את הטענה הבזויה שהכל דמגוגיה זולה של רגש! הנה אני, שאיבדה במלחמת לבנון, עומדת מולך ואומרת לך בריש גלי - יש לעשות הכל על מנת לשחרר את גלעד שליט! ולא, לא הרגש כותב את תגובתי, אלא הגיון קר ומפוכח, ואף אאיר את עיניך הסומות למה כוונתי, אפרוט לפרוטות אולי תבין למה כוונתי: איך אתה חושב חיילינו ירגישו, כמה מוטיבציה תהייה להם להתגייס ליחידות קרביות, להגן עליך בגופם בגבולות או בערים בנסיון למנוע מאוייבנו להשמידנו, איזה רצון יהיה להם אם ידעו שמדינתם ברשות הממשלה שנבחרה על ידו, לא תשחררם בכל מחיר? איזה רוח קרב תפעם בהם אם ידעו שמוזילים את חייהם תחת "המוטו" שאתה ושכמותך מציעים לאמץ: "לא בכל מחיר"? בוא נראה אותך, גיבור מילים, עומד בקו הראשון של מדינתנו תחת אשת תופת ונלחם על ביתך, על משפחתך, על חייך תוך ידיעה שאם תיפול בשבי מדינתך לא תשחרר אותך, אה?? ה"סו קולד" הגיון קר שאתה מציע לנהוג במקרה של גלעד שליט או כל חייל אחר, לא עובד במדינה כזו קטנה כמו שלנו, מדינה שאין ולו משפחה אחת, או אדם אחד שלא איבדו במלחמות או בפיגועים מי מיקיריו, את אהובי נפשם, את חבריהם!! אם יש דבר אחד במדינה הזו שצריך להיות קונצנזיוס עליו, (ולשמחתי הרוב חושבים כמוני ולא כמוך) זה שיש להחזיר את חיילינו בחיים בכל מחיר! אגב, לא "משטר הטאליבן" כדבריך, מחק את תגובתך, היא כנראה לא היתה מספיק חכמה להכתב בפורום המוקיר ונוצר חיי אדם. עצתי לך, המשך בשיחות הסלון שלך עם חבריך (אם יש לך כאלו) רק עזוב את הסלון הזה, כאן אתה לא רצוי!!

xCxD

New member
לקרוא מה כותבים לי? מתי בדויק הגברת ההיסטרית

כתבה לי משהו שאני הייתי אמור לקרוא? אני עובד אצלך ולא טרחו ליידע אותי? את פשוט בהתפוצצות רגשית נטו(כמה שתכחישי שלא). לכן אין לי טעם לדון איתך אפילו מהסיבה שלא הבנת אפילו את כוונתי. מה אני יודע על טובת המדינה? לא הרבה. אבל מה את יודעת? לפי תגובתך שום דבר. לי אין את הידע הנדרש כמו לחלונות הגבוהיים בנושא ובגלל זה גם כתבתי שאין לו דעה בנושא הזה ושאנשים שיודעים יותר טוב ממני, ואנשים שפחות פועלים לפי הרגש(כמוך) צריכים לפעול בנושא. על משפט אחד שחזר כמה פעמים בשרשור הזה טענתי שהוא דמגוגיה זולה של רגש. המשפט של"אם זה היה הבן שלך"- ואת פשוט קישרת בין דברים לא נכונים ולא קשורים שלא היו אפילו כוונתי. לא יותר מזה. על ישראל ממש, אבל ממש ממש לא לעשות הכל כדי לשחחר את גלעד שליט. את שומעת את עצמך? את מדברת על הגיון בריא ואומרת בו זמנית שיש לעשות הכל ? הכל? ועוד תגידי לי שאת לא מונעת מתוך רגש? בחייאת. טוב שאנשים כמוך לא עומדים בעמדות מפתח. אנשים שחושבים שיש לעשות הכל בלי חשיבה הגיונית ורציונלית אלא רק הסחפות אחרי אמוציות ורגש. יש לעשות הרבה, אבל ממש לא הכל. ודרך אגב, זוהי לא רק דעתי, גם דעת אהוד ברק, שר הבטחון שזה תשובה די טובה לטענך לגביי מוטיבצית החיילים. לפני חודש פחות או יותר (זה היה בחדשות ובכל האתרים) אהוד ברק הלך לבקר בבתי ספר לכבוד שנת הלימודים והוא נתן לילדים לשאול שאלות. וילד אחד שאל שאם הוא יפול בשבי כמו גלעד שליט האם הוא יכול להיות בטוח שהוא יחזור, ומה המדינה עושה למען שליט. והנה לך ציטוט מדויק של שר הבטחון של מדינת ישראל(לכתבה המלאה כנסי לפה ולכאן ) : ""אני מציע לכולם, לחשוב עד הסוף, על המשמעות של המהלך הזה. אני אומר שלא בכל מחיר ולא בכל מצב. כל הזמן נעשות פעולות לשחרור גלעד שליט על ידי טובי המוחות של מדינת ישראל. טוב שהציבור קורא לכך. טוב שצעירים דורשים לחפש כל דרך להביא את שליט הביתה. אבל אני מציע לעצמנו לא להתחיל לחשוב במושגים של התבכיינות, של איבוד חוט השדרה, של ספקנות לגבי הדרך. עמדנו בדברים קשים מאוד ועוד מחכים לנו דברים קשים מאוד." ועוד הוא אמר: "חברה חפצת חיים צריכה להכין את צעיריה לדעת לעמוד יחד ולהיות נחרצים אל מול הסיכון. להילחם רק כשחייבים ולעשות שלום מעמדה של כוח. את זאת כולנו נדרשים לעשות ונעשה. אני חש מחויב לומר את האמת. כן, יש לנו אחריות מוסרית ופיקודית לגלעד שליט. אנו עושים ונעשה כל מהלך ראוי ואפשרי להחזירו במהרה הביתה למשפחתו. כל מהלך אפשרי וראוי להחזירו, אבל לא בכל מחיר, לא בכל מחיר". אז חמודה- לא יכלה לבוא הוכחה טובה יותר לדבריי מתגובתיך- הוכחת לי שהרגש משתלט השכל לא פועלת. שוב חזרת לדמגוגה הרגשית של "בוא נראה אותך גיבור מילים.....שאם תיפול בשבי מדינתך לא תשחרר אותך, אה??" שבדיוק על הדבר הזה דיברתי בהודעתי הקודמת. על הדמגוגיה הרגשית של "אם זה היית אתה"- אז כמו שאמרתי, נכון, אם זה הייתי אני הייתי רוצה שהמדינה תשחרר אותי בכל מחיר- אבל אז הייתי פועל מהרגש ולא מהשכל. ומדינת ישראל צריכה לפעול מהשכל ולא מהרגש. כמה שזה כואב ומעצבן לשמוע את זה. זוהי האמת. רק אדם עם 100 אחוז רגש ו0 אחוז שכל יגיד משפט כמו"לשחרר חיילנו בחיים בכל מחיר". את פועלת מהרגש ולא מהשכל. ונכון, סביר להניח שהרוב חושבים כמוך ולא כמוני, אבל שמחתי בחלונות הגבוהיים, האנשים שמשפיעים באמת וקובעים ומחליטים על נושא שלי הרוב חושב כמוני- ורק דוגמא אחת לכך היא תגובתו של שר הבטחון אוהד ברק. לא יודע מי מחק את תגובתי הקודמת- אבל אם תגובות כמו שלך מפרסמים אין ספק ששלי יכולה להחשב מספיק חכמה. תגובות של ילדה בת 7 שאם לא מסכימים עם דעתה היא בהתפרצויות רגשיות שגורמות לה לרדת נמוך("לך לחבריו אם יש לך כאלה"). ועד כמה שידוע לי הסלון הזה הוא לא שלך ולא של אבא שלך, הוא של תפוז. הוא פורום ציבורי שכל אדם יכול לכתוב בו את דעתו, ואני לא ביקשתי את אישורך על מידת רצויי כאן. אשאר כאן עם או בלי אישורך על כמה אני רצוי פה או לי. לכן לא אעזוב את הסלון הזה, זכותי המלאה להשאר פה. אך אם לך יש איזשהי בעיה- את מוזמנת ללחוץ על האיקס האדום בצד שמאל למעלה. אני מציע לך לקרוא שוב את הודעתי הקודמת ותביני כמה אירוני זה שהתגובה שלך היא בדיוק מה שדיברתי עליו. שבת שלום לך.

ואני אומרת

תנו לכל אדם באשר הוא אף אדום והוא יתנהג כליצן. היות ואני היחידה שעוד מתייחסת לדברי התרעלה שלך, כן בהסטריה לא בהסטריה, קטונת מלומר זאת בכלל, אומר לך דבר פשוט- אשרי המדינה הזו שמעטים חושבים כמוך. בין אם גילך בכרטיסך נכון או לא, תגובותיך הן בדיוק כמו של בן 17 זב חוטם אשר אינו חווה דבר מימיו למעט הורמונים מוגברים ושעמום. להזכירך, שר הבטחון שלך הביע התנצלות על דבריו, אז היכן זה מעמיד את תגובתך "המצוטטת" אלי? והעצוב הוא, שאתה מרוב רצון לשפוך את דברי הרעל שלך, לא השכלת לרגע לעצור ולהבין שאני מדברת מתוך אובדן ולא מתוך שעמום זחוח , כמוך - ואם אני,שאיבדתי את היקר לי, אם אני מסוגלת להתעלות על כל רגשי הנקמה שבי בכל הנוגע למחבלים, אז אחת כמה וכמה אתה. אבל היי, התעלות נועדה לכאלו היודעים להפיק ממנה את המיטב ולא לכאלו שתגובותיהם מצוטטות מנאומים שאבד עליהם הקלח ועוד מנסים לנופף מהם. אגב "יקירי" אינלך שמץ מה קורה כשאני באמת מגיבה מרגש ולא מהגיון מפוקח כמו שהגבתי, אבל היות וכנראה בין "התארים הרבים" שרכשת לעצמך כאן, נרכש גם התואר בפסיכולוגיה, הרשה לי לא להתייחס בכבוד לפסיכולוגיה בגרוש שלך. ולגבי הצעתי לעזוב את הסלון הזה-הסלון הזה שייך לגלעד שליט, ואם אתה לא מסוגל לכבד את הסלון הזה אתה רשאי לעזוב, מבטיחה לך שלא נפציר בך להשאר. ובזה באמת סיימתי את ההתדיינות ביננו, היום ואני לא יורדת נמוך מים המלח, ביצות אינן my cup of tea.

xCxD

New member
אז זה מה שקורה שהטיעונים נגמרים?

יורדים נמוך, ולפסים אישים? ואת עוד מדברת על כך שאת לא יורדת נמוך? פרדוקס נחמד. אני גם כן לא הולך לרדת נמוך, אך אני, בשונה ממך, לא אכתוב שלא ארד נמוך ואז ארד נמוך. שימי לב, בכל תגובתיך לא התייחסת לשום טענה אלא רק התחמקת במסווה של תקיפות אישיות. אז ברשותך, מכיוון שאני לא עוסק בריבים אישים וירטואליים אתייחס רק לדברים הקונקרטים שכתבת ולא לשאר התקיפות האישיות. "אשרי המדינה הזו שמעטים חושבים כמוך." - ואני אומר אשרי אנשי החלונות הגבוהיים. השרים, הקבינט, ראש הממשלה ושאר האישים שמעטים חושבים כמוך, אלא יותר כמוני. "להזכירך, שר הבטחון שלך הביע התנצלות על דבריו, אז היכן זה מעמיד את תגובתך "המצוטטת" אלי? " - האומנם? להזכירי? לא זכור לי שהוא הביא שום התנצלות לדבריו. אולי על הטון, אולי על התקפיות- בהחלט לא על הדעה. אז אני בספק אם אפשר לקרוא לדעה הזו כדעה שעבר עלי הקלח בעוד האדם שמחזיק בדעה זאת הוא אחד המשפיעים כיום במדינה ובפרט בנושא גלעד שליט. "השכלת לרגע לעצור ולהבין שאני מדברת מתוך אובדן ולא מתוך שעמום זחוח , כמוך " - להפך. הבנתי שאת מדברת מתוך אובדון. ובה בדיוק דבריי על הרגש שחזק מהשכל נכנס. את מוכיחה פעם אחר פעם את טענתי בלי להשים לב. ואני לא ראיתי שום חוסר כבוד מצידי לסלון זה. לא ידעתי שלהביא דעה שונה היא חסרת כבוד. בטח ובטח שהדעה אפילו לא קשורה במייל נגד שיחרור גלעד שליט, אלא רק התייחסה לדמגוגיות רגשיות ושיקוליים נוספים שיש לקחת בחשבון.

ofrii1

New member
תענה בכנות, אם היית במקומם..

לא היית עושה הכול על מנת להשיב את בנך\אחיך\אביך או מישהו שהכי יקר לך בעולם ??? "להשאיר את החייל שם" ? כמה חוסר רגישות... אתה מדבר כאילו הוא כלום בעולם הזה. כל חייל, כל אדם הוא עולם ומלואו. ואם הוא חי ויש לנו אפשרות להציל אותו, למה להשאיר אותו שם ? עדיין לא ידוע לנו מה המחבלים האלה יעשו כאשר יישתחררו ומה יקרה, אבל ידוע לנו מה יקרה אם הם לא יישתחרו, ואם נשאיר אותו שם... אסור לנו לאבד אותו.

כחלחל

New member
תשובה ענינית ללא כל ההתלהמות

עזוב את כל ההתלהמות, עזוב שדעתי שונה מדעתך (זה לא ויכוח אישי) ועזוב את כל הבעד ונגד. כולנו רוצים אותו בחזרה וליבנו עם משפחת שליט וכל זה. כולנו יודעים שיש "מחיר" ואני מניח שכולנו מסכימים שלא בכל מחיר. נגיד לשחרר את כל האסירים הבטחוניים ולסגת מרמת הגולן וירושלים תמורת..... סתם דוגמה מוגזמת לא להתרגש. ועכשיו אחרי שאמרנו את זה , בוא נדבר על "הפסטיבל" כל מי ששיחק פוקר, או שהתמקח אי פעם בשוק, ובשוק ים תיכוני על אחת כמה וכמה, יודע שתרבות המו"מ יש בה הרבה העמדת פנים ואי חשיפת נקודות תורפה. אם הנושא ונותן בעיסקת חטופי הר דב היה אומר "לפי הידיעות שלנו הם לא חיים, ועד שאין סימן חיים לא ממשיכים במו"", וכשהיה מתברר שהם מתים, היה אומר שגופות לא מענינות אותנו ושישארו קבורים אצלכם, אם זה היה קורה, המחיר הסופי היה נמוך בהרבה מאד. בכוונה הבאתי דוגמה ממקרה אחר, כדי לא ללהט את הדיון. זה כמו שחקן הפוקר שמישהו עומד מעבר לכתפו וצורח "אתה חייב עוד זוג או מלכות ומלכים" מה שאני כואב זה שלדעתי הקמפיין שהפעילה משפחת שליט לא סייעה לנושאים ונותנים, אלא רק הפריע להם וגרם להעלאת המחיר. ומשפתחה המשפחה את הדלת באופן פומבי "ופסטיבלי" כל כך, אל לה (ולבאי הפורום המכובד הזה) להלין שיש גם דעות אחרות באותו עם שכולנו שייכים לו.

שלישית הזוג הבודד - זו פשוט חוצפה !

יש דרך לכתוב/להגיד דברים ! והחוצפה שבה דברייך נכתבו , ראיוה לבוז אחד גדול ! נראה אותך במקום שלהם ! לגלעד חרף ביש מזלו יש מזל אחד גדול והוא הורייו !

lightflake

New member
די לרצות שהבן שלהם יחזור הביתה? די מה?

אתה בצורה אכזרית למדי לגמרי מבלבל בין הלגיטימיות המלאה של משפחה לעשות הכל למען השבת בנה החטוף מהשבי לבין שיקולים אחרים שממשלה צריכה לקחת בהתנהלות משא ומתן מסוג זה ובכך אתה עושה עוול גדול ומוסיף עוד צער למשפחה עם צער אינסופי, יומיומי, שעה שעתי, דקה דקתי... צער שלא יסתיים עד שגלעד לא ישוב לחיק משפחתו.

טובי B

New member
כ"כ נכון. ז"א לא להגיד להם די

אלא לתקשורת. אני כבר לא יכולה לפתוח רדיו או טלוויזיה, ולראות לאיזו טירוף המדינה מידרדרת. אז בכל אופן, אני מזדהה, אבל אין לי זמן לפרט ולנמק. זה מסובך. ררי את המפשחה אי אפשר שלא להבין גם. אין מה לבוא אליהם בפניות.

ריקי148

New member
מעניין אם זה היה קורה בביתך, מה היית מרגיש?

אין לנו ברירה כי אין לנו מדיניות של חטופים והחזרתם. אם היתה מדיניות כזו בהנהגה שלנו הדברים היו מסתדרים מזמן אחרת והוא היה בבית בחגים מלפני 3 שנים.

מעסה11

New member
דברי הבל ומורת רוח

ממש קישקוש ,פחדנות, צביעות,שימחה בצערו של האחר ,חוסר אנושיות ,סאדיסטיות, תת אנושיות,חוסר הבנה בסיסית בביטחון ,שיחרור גלעד ,לא יפגע באף שיערה מראשו של ישראלי אחר,מה גם שזה בכלל לא השיקול,השיקול הוא אנושיות וזכויות אדם ואזרח של גלעד שליט

למעלה