משפט מטומטום שאמרו לכם.

רחלילי

New member
משפט מטומטום שאמרו לכם.

לכל אחד בטח יש איזה הגיג שהוא זוכר למשך שנים רק כי זה היה דבילי או חסר הגיון או מעצבן למדי. כאן זה המקום להכניס אותם. בואו נשים את המשפט בחלק העליון של ההודעה, ואחריו נכתוב מה הסיפור מאחוריו. אז הנה שלי.

רחלילי

New member
מתכבדת לפתוח שרשור משפטים מטומטמים

"כשאתן באות להתנדב, אתן לא בוחרות מה תעשו. אם הייתי משלמת לכן אז הייתן בוחרות מה לעשות. כיוון שאתן מתנדבות כאן אני אטיל עליכן איזה עבודה שאני אצטרך." והסיפור: כשהייתי בכיתה ז´ התנדבתי במרכז לבטיחות בדרכים שבו ילדים קטנים נוסעים על מכוניות צעצוע במין כביש כזה עם רמזורים וכאלה. התפקיד שלי ושל חברתי היה לעזור לילדים בדרכים, להעיר להם על מקום בו לא צייתו לתנועה וכאלה. היתה שם מנהלת. (טדם טדם, טדם, טדם טדם טדם טדם, טדאאאם-פנתר ורוד) ויום אחד היא החליטה שאנחנו צריכות לעבוד בעבודות גננות, לנקש ולהשקות ולנקות את הסביבה. היינו אמנם תמימות ופראייריות באותן שנים אבל ידענו שלא לשם גינון באנו להתנדב שם, כמה שבועות מהחופש הגדול שלנו. אז אמרנו לה שאנו לא חושבות שזה התפקיד שלנו ושיש לה גנן זה התפקיד שלו. משפט המחץ שלה בתגובה רשום למעלה. עברו מאז כמעט 20 שנה והמשפט הזה עדיין חרוט בראשי ואני כל פעם נזכרת בו ותוהה האם היא חשבה שאנחנו מטומטמות, או לחילופין האם היא היתה לא הכי חכמה בעצמה. נחשו איזו תשובה אני בוחרת.

תמרה*

New member
"וואו איך גדלו לך הירכיים

ונהיה לך תחת של טוניסאית". המקום: אצל ההורים של ירון במושב הזמן: יום שישי בערב לפני כחודש בערך הדוברת: אחות של ירון (הקדמה קצרה - אני מאוד אוהבת אותה ומסתדרת איתה מצויין אבל היא האדם הכי פחות מפרגן שקיים בעולם. בתחילת ההריון כשנורא רציתי שכבר יראו היא טרחה לציין בפני שממש לא רואים בטן, והיציאה האחרונה שלה נמצאת בנושא ההודעה) אני חייבת לציין שאכן עליתי לא מעט במשקל, ואכן התרחב לי האגן, אבל באמת שעיקר העליה היא בבטן. וגם אם השמנתי בהריון כמו פרה - אז צריך להגיד לי את זה? אי אפשר לשמור משהו בבטן ובאותה הזדמנות לשמור קצת על טאקט?

אמיקה

New member
ובאותה רוח : "שמנת - לא?

(בגירסה מלאה מגיע עם גלגול עיניים כזה מתחסד..) כן
שמנתי מלא
ואני חולה על כל ק"ג מתועב שהתיישב לי על התחת
מכירות? בטח...

shir262626

New member
תחת שמן- מה יש למות על זה כל כך?

ולא אנחנו לא מכירות, יש לנו תחת רזה

"זה הכתב שלך או מחשב ?"

כן, ממש, אני יושבת בכיתה עם עט ונייר ומחשב שקוף... רק נראה לכם שאני כותבת, בעצם העט מקליד על המחשב וזה יוצא מודפס דרך מדפסת שקופה על הנייר... אותו רעיון - כזכור כל החתונה הייתה במוטיב כתום-לבן, אבל רציתי מעטפות מיוחדות להזמנות, אז בחרתי מעטפות תכלת-אפור שתאמו לאלמנט אחד בהזמנה (שהייתה ברובה לבנה), וכתבתי עליהן בטוש קליגרפי כתום את השמות. אתן יודעות כמה טלפונים היו (כולל למשפחות) בכדי לברר איפה הדפסתי את המעטפות ???... בקיצור, יש לי כתב מאוד מסודר ויפה, והעובדה שאני משתמשת בעטים דקים או קליגרפיים ובדפים עם שורות קטנות מאוד עוזרת. תוסיפו לזה קווים אובססיביים ותבינו למה הסיכומים שלי פופולריים. אבל השאלות כבר הגיעו, כאמור, לרמת דביליות מדהימה...

rona25

New member
ההורים שלי הם אלופי חוסר הטאקט

כשהייתי נערה התכוננתי לצאת ביום שישי בערב והתלבשתי במיטב מלבושי ליציאה. בעודי מחכה שיבואו לאסוף אותי אבא שלי שואל אותי : "נו, את לא מתכוננת להתלבש"???
יש לי עוד מלא דוגמאות אבל אני לא ממש זוכרת כרגע

יעלי2

New member
הילה זה ניסיון של אנשים להחמיא

לא שאלה דבילית. תנסי שוב

ברור לי שזו מחמאה

אבל חליק, מחשב ? אולי פשוט תגידו "יווו איזה כתב יפה... מדהים... אם היינו עושים לך ניתוח גרפולוגי היית יוצאת פסיכית..." ברצינות - לאנשים יש דרכים מאוד משונות להחמיא.

יעלי2

New member
הילה, לא כל אחד שם ברקסים לפני ש

שהוא פותח את פיו. לפעמים אנשים נבוכים כי לדוגמא כתב ידם לא קריא, ואז מהמבוכה הם פולטים משפט שהוא דווקא יוצא מהלב עמוק פנימה, כל ההדחקות (היו מתים שיהיה לכם כתב יפה כזה) ויוצא להם משפט קצת דבילי אך מחמיא.

השאלה הייתה על משפטים דביליים../images/Emo151.gif

אין לי ויכוח איתך, זה כל הקטע - שאנשים רוצים להחמיא (ע"ע איפור) ויוצא משהו מוזר... דווקא המחמאה הכי יפה שקיבלתי... חכי, אני פותחת על זה שרשור חדש... ואח"כ חוזרת ללמוד !

אתי@

New member
באמת אחת השאלות הכי מטומטמות ששמעתי

מה זה עט קליגרפי?

עט שעושה כתב יפה ../images/Emo6.gif

אני לא ממש יודעת להגדיר את זה, אבל זה עט שהשפיץ שלו הוא בעצם מעין \ כך שזה מאפשר להוציא כתב מדהים... יש לי עט נובע קליגרפי, ואפשר לקנות גם טושים חד-פעמיים (אני קניתי בארטא את הכתומים שלי)... יש גם בכל מיני גדלים... בארה"ב זה נורא מפותח, וכלות עובדות שעות רק כדי להתאמן על כתיבת ההזמנות... יש גם פונט ב-word שנקרא קליגרפיה - זה המראה...

ועוד משהו...

לפני מאה שנה, כשהייתי בשנה א´, לקחתי קורס מבוא באנתרופולוגיה. באחד השיעורים לומדים (למי שמכירה) מאמר של גלקמן שמקביל בין ההגיון המערבי לכישוף האפריקני. באיזשהו קטע הוא מדבר על הבדל פיזיולוגי (לא להתרגש, הוא שולל הסבר כזה), אבל אני הייתי חייבת לשאול את המתרגלת האם אי פעם נבדק שוני פיזיולוגי במוחות בין גזעים שונים, כמו שבודקים בין נשים וגברים. נכון, שאלה מקוממת ואפילו גזענית (ומה תגידו אם יצא ששחורים יותר מפותחים ? ) והקהל מתבקש לא להגיד "נאצים" - אבל אם עושים את זה על גברים/נשים, למה לא בין גזעים שהוכחנו שונות גנטית בינהם ? יש תיאוריות התפתחותיות של גזעים שונים - אז למה רק היבטים פיזיולוגיים ולא קוגניטיביים ? - יש על מה לחשוב, אפילו אם התשובה היא שלילית (מה שהוא בפני עצמו מפתיע...) הקיצר, המתרגלת מביטה בי בבוז, ופולטת "זו לא שאלה לגיטימית". למה משפט מטומטמם ? כי הנה יושבת לפניך סטודנטית שנה א´, פישרית רועדת ומתרגשת, ששואלת שאלה שהיא בעייתית, שנויה במחלוקת אבל בעלת רלבנטיות מחקרית ובעלת מטען תרבותי-חברתי עמוק. במקום לענות תשובה אינטליגנטית כמו "אנתרופולוגיה לא חושבת ש..." או לנהל דיון בנושא, היא שוללת את עצם השאלה ומשפילה את הסטודנטית. במהלך שאר הסמסטר סתמתי את הפה, ונשבעתי לעצמי שכשאני אהיה מתרגלת (אני מלמדת היום בדיוק אותו קורס) לא אהיה כמוה.

רחלילי

New member
הו הנה דוגמא מעולה!

איזה מתרגלת מ***ת היתה לך! אני מניחה שזה לא היה לגיטימי כי לא היתה לה תשובה או מה? אגב היום את בטח יודעת שהתשובה לשאלה שלך היא כן גדול היה הרי את האלה של הפרנולוגיה שהיו שמים גרגירי אורז בגולגלות של עמים שונים כדי לבדוק למי יש יותר חללים במוח=יותר אינטליגנט. וזו היתה גישה מאד נפוצה לא מזמן כל כך ואפילו הו קליניקות כן כן לפרנולוגיה!!!!! (פרנץ גאל את שות´ אם אינני טועה). אז השאלה שלך היתה מאד במקום. והכי סבבה זה לקרא שאת מתרגלת היום את אותו קורס זה ממש סגירת מעגל.

דפי26

New member
באותו עיניין

גם לי יש כתב יפה ומסודר ואני שונאת שכל המצלמים ממני באוניברסיטה מעירים על זה הערות. עוד הערה מטומטמת זה שנצלנים שמצלמים ממני מבקשים ממני לא להשתמש במרקר מסוג מסויים כי זה יוצא "לא ברור בצילומים" שיא החוצפה או מה?

למעלה