התגובה שלך כ"כ עצבנה אותי
את לא מבינה אפילו כמה. רציתי לכתוב איזה קללה עסיסית ולסיים את העניין, נשבעת. אבל יש סיבה רצינית והגיונית לזה שהתעצבנתי אז אני אסביר בקטנה, בלי להכנס יותר מידי לדיון הקבוע של ההשתמטות, כי עייפתי מזה. (ובלי להכנס לפסים אישיים, לפחות אני אשתדל) "מה נהיה פה שכל מי שמשרת בצבא הוא איזה אבן יקרה למדינה או לאנושות?" - וואלה כן, בתקופה של היום שהיא לא תקופה שקטה במיוחד חשוב שאנשים יתגייסו. זה כבר לא כ"כ טריוואלי להתגייס, אם יצא לך לקרוא עיתון בזמן האחרון. כל תושב רביעי שמלאו לו 18 לא מתגייס היום, נראה לי שזה נתון די מדאיג. כל מלש"ב הוא חשוב, וכל הכבוד למי שמתגייס, בין אם זה ג'ובניק או לוחם. (כמובן שאני לא מדברת על אלה עם הבעיות הרפואיות והנפשיות. אני מדברת נטו על המשתמטים) "דוקא בזמן שבצבא אתה צורח ומזדחל על הריצפה כמו דפוק בלי מטרה כשבכלל אין את מי לתקוף, בבית חולים יושב מישהו במסגרת שירות לאומי ומעודד ילד חולה סרטן" - כזה בולשיט לא שמעתי כבר הרבה זמן. איפה את חיה, בלה לה לנד? אין את מי לתקוף?? את לא קוראת עיתונים, לא מודעת למה שקורה מסביבך? הכותרות זועקות שסוריה מתחמשת נגדינו בצפון. בשדרות ממשיכים ליפול קאסמים. קראתי בעיתון לפני כמה ימים שרוסיה מביאה כלי נשק לסורים או משהו בסגנון, אני לא סגורה על הפרטים. ואם הייתי יכולה הייתי אומרת עוד דברים, אבל זה יעבור על ביטחון מידע. קיצר, את לא מבינה על מה את מדברת בכלל. ש"ל (שירות לאומי) זה כבר נושא בפני עצמו, וגם לזה יש את הכבוד שלו. אבל זה לא סותר, את יכולה גם להתנדב באגודה למלחמהה בסרטן וגם לשרת. אני לא מבינה מה הבעיה פה, מה הסתירה. סליחה על ההשתפכות, אבל זה ממש חרה לי.