דעתי בנושא.....
קודם כל לתרום למדינה לא חייבת להיות רק לעמוד באיזה מחסום או להיות קרבי, אפשר לתרום בכל כך הרבה דברים... אביב גפן לפי דעתי תרם יותר בזה שהוא עשה הופעה לנפגעי 'מלחמת לבנון השנייה' או שהוא תורם את כל ההכנסות של הנרות האלה לנוער במצוקה מאשר מה שאני תורם בצבא(וחס ושלום, אני לא מזלזל בתפקיד שלי), לתרום למדינה יכולה להיות בזה שאתה תעזור לאנשים.... לא הכל חייב להיות דרך צבא או דרך שירות לאומי, זה רק דרכים קטנות כדי לתרום למדינה... ללכת לתרום כסף כדי למגן את העיר שדרות זה לא לתרום למדינה? לפי דעתי גם סתם להביא כסף לעניים או להביא בגדים לאנשים שאין להם זה לתרום למדינה, אחרי הכל המדינה זה האנשים שחיים בה ואם אפשר לעזור להם[במה שהמדינה לא עוזרת להם] זה גם תרומה ואפילו יותר גדולה מאיזה ג'ובניק שחוזר יומיות...[ושוב אין לי בעיה עם ג'ובניקים, אני ג'ובניק גאה] יש אנשים שמסיבות כאלה ואחרות[ולא חסרות כאלה בצבא] לא התגייסו אז לא מגיע להם זכויות במדינה? הם יכולים לתרום במאות דרכים אחרות ולא רק דרך השירות הלאומי או הצבא עיברי לידר לא הלך לבתי חולים ב'מלחמת לבנון השנייה' להופיע לפצועים ולשמח אותם? זה לא נקרא לתרום? זה נקרא יותר לתרום מאשר איזה מש''ק ממטרות בניצנים שמפעיל את הממטרות והולך הביתה אחרי שעה, אבל בגלל שהמש''ק הזה במסגרת צבאית אז מסתכלים על זה אחרת, ואם מישהו לא התגייס אז ישר שוללים אותו בהכל ולא מסתכלים באמת מה הוא עשה בשביל המדינה, בשביל הנוער שבמדינה, בשביל התרבות של המדינה... קיצר לסיכום אני רוצה להגיד לכל אלה שחושבים שלשרת בצבא זה קודש הקודשים אז יש הרבה דרכים אחרות לתרום למדינה, אם זה מלעזור לאנשים אחרים, אם זה דרך התרבות והאומנות וכו'[אפשר לתרום גם כלכלית למדינה אם אתם יודעים, ואני לא מדבר על להביא לה כסף אבל אין לי כח להסביר] לעזור למשפחה אחת במצב קשה יותר תורם מבחינתי מאשר כל ה 3 שנים שעשיתי בצבא בתור ג'ובניק, אז נכון שלא תרמתי לכל המדינה אבל עזרתי למשפחה אחת וזה מספיק, המדינה בסוף תירק לך בפנים אבל המשפחה הזאת תזכור אותך לעד... נ.ב סליחה טיפה על הדברים הלא כל כך קשורים לנושא, קצת נסחפתי אז תסלחו לי