משתמטים לא יופיעו בעצמאות!

מסיבות שמאלניות../images/Emo35.gif

אהוד ברק שמאלני שהיה ראש הממשלה רמטכ"ל וכיום שר הביטחון--> את חושבת שהוא לא תומך בצבא ומעריך את לוחמי צה"ל. אני ממש לא מוכנה שהמיעוט המשתמט יהיה השמאל. ממתי יש מפלגות שמאלניות בכנסת שלא תומכות בצבא? אביב גפן קיבל פטור זה נכון. אבל בבקשה לא להיתמם לבנאדם יש כמה וכמה שירים אשר לא תומכים בצבא שלנו ובצורת ההתנהלות שלו, להביא דוגמאות או שכולנו יודעים את מילות השירים?

12אני12

New member
יום העצמאות הוא ה-יום של

הבעה עצמית וחופשית. יום שמסמל את הדמוקטיה ואת חופש הביטוי. זה הוא יום שמסמל את החופשיות של העם שלנו. אז דווקא ביום הזה להשתיק פיות? דווקא ביום הזה לשתק את הדעות השונות? דווקא ביום הזה לא צריך להשתיק אנשים.. שכולם ישירו וכולם יגידו את מה שיש להם להגיד. וכמו שיש לאביב להגיד "צבא הגנה למות" אז יש לו גם להגיד "בואו נצעד לחלום בלי גזע ולאום" וכמו שליאורנר כבר אמר שם למטה, אביב תרם בכל כך הרבה מובנים אחרים, למרות שהוא לא עשה צבא. ואני יגיד שוב, שלדעתי, דווקא ביום העצמאות לשמוע שלא נתנו לזמר מסויים להופיע בגלל סיבות כאלה ואחרות, כל המשמעות של יום העצמאות הלך

12אני12

New member
לפחות המשמעות שמנסים לתת לה

אם כלכך חשוב להם יום העצמאות עד שהם לא נותנים לאומנים מסויימים להופיע כי הם לא שירתו בצבא.

ת'אמת שאין לי שמץ של מושג איך הגעת למסקנה

הזו שיום העצמאות זו הוא יום של הבעה עצמית וחופשית? ממתי הוא מסמל את חופש הביטוי? אז החלטתי לחקור את העניין בשביל הסקרנות שלי באתר "ויקיפדיה" "חגים" ו"מדע" ולא היה מוזכר שם "הבעה עצמית וחופשית" "חופש הביטוי" וכ'ו.... וסתם בשביל הפרוטקול הופיעו שם שירים על החיילים, ועל הקשר שבין יום העצמאות לזיכרון.

T h e B o Y1

New member
בלי שום קשר למשתמטים או לא

המדינה הזאת עושה בלאגן מכול דבר קטן , כולם מושחטים כאן .... ולכול אלה שאומרים כאן שחובה לעשות צבא, לדעתי זאת לא חובה זה צריך לבוא מהרצון של הבנאדם עצמו ... יותר טוב שבנאדם שזה לא מתאים לו ילך ויתאבד בצבא?? אם לא מתגייסים אז תורמים בדרך אחרת , זה כן חובה! אבל לא חובה להגיד לילד שיש לו משהו בריאותי שהוא חייב לשרת ... או לילד שיש לו בעיות נפשיות שחובה לשרת ... המדינה הזאת לא מתחשבת בתושבים שלה , היא רק פוגעת בדרך הזאת ... ואומנים אומנם מהווים דוגמא ,אבל לא עד כדי כך ... לדעתי כול בנאדם יכול להיות מספיק חכם בשביל לדעת מה הוא רוצה ... ואם גם ינסו למנוע את זה לא יצילחו , מלא אנשים ימשיכו ככה, לא שזה טוב.... אבל אין מה לעשות ... יש מלא פאקים בעולם הזה ... אם תרצו , או לא תרצו ... סליחה על החפירה...

יש דרכים לשרת את המדינה

גם בלי הצבא, יש שירות לאומי! למה המשתמטים לא עושים שירות לאומי?

חלאס הילה

תלמדי להפריד,חלאס עם הרעל.. לא כל מי שלא עושה צבא משתמט מניאק יש אנשים עם בעיות כלכליות ,ש350 שקל בחודש לא מספיק להם לדברים הכי בסיסיים.. והסיוע הכלכלי מצה"ל זה עוד איזה 120 שקל לקניית מזון.. ואוווו להיט לא?470 שקלים משכורת חודשית.. אנשים צריכים להשלים בגרויות צריכים לקדם דברים בשביל לתרום לעצמם קודם לפני שהם תורמים למדינה עם כל הכבוד.. ולא הצבא יסדר להם ת'חיים שהם ישתחררו

סליחה?

יש אצלי בגדוד חיילים בודדים, אנשים בעלי ת"ש שכן מקבלים מהצבא יותר או שהם מקבלים את האפשרות לעבוד. ובקשר להשלים בגרויות אז ההפך הוא הנכון הצבא דווקא בדברים האלה כן עוזר, וכן נותן גם את האפשרות הזו. ועכשיו בדיוק באתי לחפור לך על כמה שהצבא תורם גם לאנשים המשרתים בו, אבל איכשהו ירד לי כל החשק...

ליאורנר

New member
דעתי בנושא.....

קודם כל לתרום למדינה לא חייבת להיות רק לעמוד באיזה מחסום או להיות קרבי, אפשר לתרום בכל כך הרבה דברים... אביב גפן לפי דעתי תרם יותר בזה שהוא עשה הופעה לנפגעי 'מלחמת לבנון השנייה' או שהוא תורם את כל ההכנסות של הנרות האלה לנוער במצוקה מאשר מה שאני תורם בצבא(וחס ושלום, אני לא מזלזל בתפקיד שלי), לתרום למדינה יכולה להיות בזה שאתה תעזור לאנשים.... לא הכל חייב להיות דרך צבא או דרך שירות לאומי, זה רק דרכים קטנות כדי לתרום למדינה... ללכת לתרום כסף כדי למגן את העיר שדרות זה לא לתרום למדינה? לפי דעתי גם סתם להביא כסף לעניים או להביא בגדים לאנשים שאין להם זה לתרום למדינה, אחרי הכל המדינה זה האנשים שחיים בה ואם אפשר לעזור להם[במה שהמדינה לא עוזרת להם] זה גם תרומה ואפילו יותר גדולה מאיזה ג'ובניק שחוזר יומיות...[ושוב אין לי בעיה עם ג'ובניקים, אני ג'ובניק גאה] יש אנשים שמסיבות כאלה ואחרות[ולא חסרות כאלה בצבא] לא התגייסו אז לא מגיע להם זכויות במדינה? הם יכולים לתרום במאות דרכים אחרות ולא רק דרך השירות הלאומי או הצבא עיברי לידר לא הלך לבתי חולים ב'מלחמת לבנון השנייה' להופיע לפצועים ולשמח אותם? זה לא נקרא לתרום? זה נקרא יותר לתרום מאשר איזה מש''ק ממטרות בניצנים שמפעיל את הממטרות והולך הביתה אחרי שעה, אבל בגלל שהמש''ק הזה במסגרת צבאית אז מסתכלים על זה אחרת, ואם מישהו לא התגייס אז ישר שוללים אותו בהכל ולא מסתכלים באמת מה הוא עשה בשביל המדינה, בשביל הנוער שבמדינה, בשביל התרבות של המדינה... קיצר לסיכום אני רוצה להגיד לכל אלה שחושבים שלשרת בצבא זה קודש הקודשים אז יש הרבה דרכים אחרות לתרום למדינה, אם זה מלעזור לאנשים אחרים, אם זה דרך התרבות והאומנות וכו'[אפשר לתרום גם כלכלית למדינה אם אתם יודעים, ואני לא מדבר על להביא לה כסף אבל אין לי כח להסביר] לעזור למשפחה אחת במצב קשה יותר תורם מבחינתי מאשר כל ה 3 שנים שעשיתי בצבא בתור ג'ובניק, אז נכון שלא תרמתי לכל המדינה אבל עזרתי למשפחה אחת וזה מספיק, המדינה בסוף תירק לך בפנים אבל המשפחה הזאת תזכור אותך לעד... נ.ב סליחה טיפה על הדברים הלא כל כך קשורים לנושא, קצת נסחפתי אז תסלחו לי

ליאור יקירי,

אני באמת לא פוסלת את כל מה שאביב תרם למדינה, אבל מה עם חובותיו? אוקיי ידוע לכולנו בגלל סיבות רפואיות הבנאדם לא התגייס, אבל בשנות ה90 הבנאדם חירפן את המדינה על כמה שהמסגרת הצבאית היא לא טובה ושגויה. והיה לו המון כוח לסחוף אחריו אז, ואולי גם היום. זה לא מעצבן אותך שאתה טחנת 3 שנים בזמן שיש אנשים בגילך שכבר עבדו, טיילו ורוצים להתחיל תואר ראשון? זה מתסכל אותי באופן אישי שכרגע כל מלש"ב רביעי לא מתגייס לצבא, בזמן שחברים שלהם שכן מתגייסים יטחנו יותר. והדיון הזה יכול להמשך נצח ואני כבר מותשת, כנראה שזה לא המקום לדבר על העניין....

למעלה