משתמטים לא יופיעו בעצמאות!

משתמטים לא יחיו בישראל../images/Emo70.gif

ואני לא מורעלת חלילה. אני פשוט נתקלת ביותר מידי משתמטים לאחרונה. אבא שלי מספר לי שפעם מי שהשתמט מהצבא היה הולך עם ראש למטה מרוב בושה, לא היו מקבלים אותו למקומות עבודה. והיום זו בושה לבזבז שנתיים/שלוש מהחיים שלך לטובת המדינה... יותר מידי לגיטימציה להשתמטות, פשוט גועל נפש! אני באמת יכולה להבין את זה שזה לא מתאים לכל אחד מסגרת כזו אבל מה עם שירות לאומי? חצי מהשכבה שלי כבר יצאה מהצבא ולי זה כואב באופן אישי, אני מבחינתי כבר מחקתי את האנשים האלה שהיו חברים שלי פעם רק בגלל שהם מסתלבטים בים ופאבים בזמן שחברים שלהם לשכבה טוחנים בשטחים. ביזיון. ובנינו אני מתה על המוזיקה של אביב, אבל יש מצב שלאומנים באמת יש השפעה על הנוער, וחבל שזו תהיה ההשפעה במיוחד ביום כמו יום העצמאות

Simple Sam

New member
אהבתי את התגובה של אחינועם.

הכי הפריע לי בכתבה האמת זה- "....לא צריך גם פער בין פראיירים לבין מי שיושב בבתי קפה". איזה אדיוט,בחיי. זה הוא שיוצר את הפער עם אמירה כזאת מופרחת.

mayan d11

New member
מה אתם מתרגשים? ../images/Emo179.gif

סתם חרטה אחרי הכל הם רוצים למשוך קהל והם יודעים טוב מאוד מי מושך קהל ויעשו הכל בשביל להכניס עוד כסף

עדן גפן

New member
מה?../images/Emo190.gif|פיס|

מה הולך פה?. אמן זה חופש, חופש לבטא את עצמך בציבור.. לבטא את עצמך והעביר את מסרייך לאחר.. להשמיע את מה שאתה חושב כדי שאנשים שהדעות שלך נראות לו, יקשיב לך יותר לעומק, ינסה באמת להבין, יחקור עוד בנושא, ואם מתאים לו, הוא ילך בדרכך.. כמו מפלגות בכנסת.. בדיוק אותו דבר.. וְוואלה, יש לאנשים דעות שונות על הגוף הזה שנקרא "צה"ל". וגם אם אין לך פטור ואתה תחליט לא ללכת בכל זאת כי אתה לא מאמין בגוף הזה, אז אתה לא תלך, ואנשים מטומטמים יתנו לך את הכינוי "משתמט", שירדוף אחריך הרבה בחיים.. אבל אתה החלטת שצריך להגן על המדינה, זה נכון, אבל לדעתך, גוף צבאי הוא לא הפתרון. אתה מאמין שאפשר להגן על המדינה בדרך אחרת.. קוראים לזה "דעה". לא מחנכים אותנו כל הזמן לקבל דעות של אחרים? לקבל את השונה? אז למה אלו שאחרים על משרד החינוך ששמו בתוכנית הלימודים ערך כל כך חשוב כמו "קבלת השונה", עושים מעשה כזה, ומבטלים לאמן את חופש הביטוי שלו..? יש לאמנים המון כוח, ואם ישמעו אותם יותר, אולי אנשים ילכו אחריהם ומה שהם דוגלים בו יגיע לממשל, ואולי יום אחד, יהיו הרבה אנשים שיאמינו בדרך הזו ותהיה מפלגה כזו או אחרת שמציגה דעות של אמן שהרבה הלכו אחריו.. וזה יהיה מדהים.. אל תבטלו את הופעותיהם, לא משנה מתי, רק בגלל שהם לא שירתו בגוף שהם לא מאמינים בו. כי אולי לאחד האמנים ה"משתמטים" האלה, יש את הדרך להוביל שינוי אמיתי וטוב.

תסלחי לי אבל כתבת דברם ממש מפגרים..

אתה מאמין שאפשר להגן על המדינה בדרך אחרת.. קוראים לזה "דעה". אי אפשר להגן על המדינה מפני אויבים, וקסאמים, וכל השאר ע"י "דעה". את חושבת שלסוריה אכפת אם אביב שר על שלום ונגד מלחמה?? מזתומרת להגן על המדינה?? אולי מפני אלימות בבני נוער, וסמים ואיכות הסביבה וכל מה שמלמדים אותנו אבל "דעה" לא מגנה על המדינה מפני אויבים ואולי יותר אנשים ילכו אחרי אנשים שמתבטאים אבל זה לא יזיז לאויבים שלנו ועדיין נצטרך אנשים שמסכימים לוותר על החיים שלהם בשביל להגן על אנשים ש"לא חושבים שצבא זה הפיטרון"..תאמיני לי שגם אלה שנלחמים לא רוצים מלחמה אבל אתה לא יכול להלתעלם ולא לעשות כלום כי תראי, עדיין יש קסאמים ועדיין יש חצי עולם ששונא אותנו ועדיין יש את סוריה ואיראן ועוד 60 ארצות, ועדיין לא מספיק להם..

עדן גפן

New member
ממש לא מסכימה איתך../images/Emo190.gif|פיס|

אף אחד לא מת בשביל האנשים האלה שלא חושבים שצבא זה הפתרון. ואני ממש לא מדברת איתך על אלא שממציאים סיבות מפגרות על לא להיות בצבא כי לא בא להם או כי הם לא רוצים לבזבז 3 שנים על דבר כזה, אוקיי? ממש לא מדברת על זה. אני מדברת איתך על אנשים שהדעה שלהם [מה לעשות], מנוגדת לדעתך.. הם לא חושבים שלהיות חלק בגוף שנוקט באמצעים אלימים כלפי ממש לא משנה מי. אין מה לעשות. את לא תוכלי לשנות את הדעה של אותם אנשים שחושבים כך.. ולדעתם, התרומה שלהם למדינה היא שהם לא מתגייסים, כי הם לא רואים את הצבא כגוף מגן. וזו זכותם לחשוב ככה. אני חושבת שכאן זה לא המקום לדבר על זה, אז את מוזמנת לעבור לדבר על זה בפורום פציפיזם.. אל תשללי את דעתם לפני שאת שומעת את הכל.. אה. ואני בת.

תעני לי בכנות

את חושבת שיש דרך לדבר או להגיע לאיזשהו משא ומתן עם מחבל שרוצה להרוג אותך או אזרחים מהמדינה? כל עוד יש לך אוייבים מסביבך שרק חושבים על חומרי נפץ בשביל לחסל אזרחים ישראלייים, אין שום דרך אחרת מלבד ההגנה, ובמקרה של מחבלים ההגנה היא להרוג אותם! יש לך דרך אחרת? אני לא שוללת את דעותייך, אני פשוט מתה לשמוע מה הדרך שלך למנוע ממחבל לפרוץ לתוך המדינה שלך ולהרוג אנשים?

עדן גפן

New member
../images/Emo190.gif|פיס|

משהו אחרון, ואני לא אענה יותר, כי זה פשוט לא הפורום המתאים.. ושם גם יכולים לענות לך עוד אנשים..

איזה דעה?

גיוס הוא חובה אני מזכירה לך! להתגייס בגיל 18 זה לא דעה של אפ אחד! אני בשוק מכם, מכולכם! המשתמטים לא יכולים להוביל לשינוי טוב, לפחות לא בנוגע לצבא.... השינוי שזה יכול להוביל הוא אגואיזם, כל אחד דואג לתחת שלו ולאף אחד כבר לא אכפת מהערכים שעליהם ההורים שלנו גדלו! לאיפה הגענו? לשומקום!

עדן גפן

New member
ההורים שלנו../images/Emo190.gif|פיס|

זה לא אנחנו. תתפלאי, אבל לא לכל אדם יש את אותם ערכים.. לא כולם דוגלים באותם ערכים.. גם לא כל ההורים שלנו גדלו על אותם ערכים.. באמת לאיפה הגענו?. יש אנשים שלא מסוגלים להתגייס בגיל 18! כן, כן. יש אנשים שרואים את הנשק הזה וזה מגעיל אותם ומחליא אותם. תתפלאי. לא כולם את. יש אנשים שרואים את הגוף הזה שפועל בדרך שבעיניי כמה אנשים היא שפלה ומדרדרת את המדינה ואת האנשים. יש גם כאלה. לא כולם את. אז לאיפה הגענו?. תגידי לי את.. כשאת חושבת שמי שיעדיף לשרת את המדינה באופן אחר, יותר ערכי לדעתו ולא אלים, או שפשוט הוא לא חושב שהגוף הזה "מגן" אלא רק מלבה הרס ואלימות, והוא חושב שהמדינה תהיה הרבה יותר טובה בלעדיי הגוף הזה [ואני לא מדברת איתך על כאלה שלא מתגייסים כי הם לא רוצים לבזבז כמה זמן מהחיים שלהם ועוד אנשים עם סיבות-לא סיבות] ומהסיבה הפשוטה שהוא אוהב אותה ורוצה להגן עליה הוא לא מתגייס- הוא אגואיסט ודואג לתחת של עצמו.. חבל שאת חושבת ככה.. זה כואב, וזה די עצוב.. כי לא כולם את..

בנינו...

הדיעה שלך היא לא ממש בוגרת. גם אני הייתי בת 15 שחושבת שנשק לא יפתור בעיות, ושלמה צריך מלחמות בעולם הזה? (אני עד היום חושבת ככה) אבל הגעתי למסקנה שזה לא כל כך משנה בגלל שמה לעשות? יש לנו איובים מסביבנו שרק רוצים להרוג אותנו ולהשתלט על הבית שלך ושלי, ומישהו חייב להגן עלייך ולשמור על המדינה ועל תושביה. חבל שמה שאת רואה בצה"ל זה ארגון אלים....כי בנינו זה תפיסה מאוד ילדותית לחשוב שמדינה (במיוחד מדינה כמו ישראל שמוקפת איובים) לא יכולה להסתדר בלי צבא, הרי אם לא היה לנו את הצבא שלנו מ היה דואג לך? את חושבת שמחבלים לא היו חודרים לך לתוך העיר או לתוך הבית והורגים אותך ואת כל סובבייך? צה"ל זה ארגון שנועד להגן על המדינה שלך, חיילים בני 18 הם אלו שטוחנים בשטחים בשביל שאת תצאי בלי דאגות הביתה, ואני לא צריכה לתאר לך מה הקרביים עוברים בשביל שאת תהיי מוגנת, כי למען האמת גם אני לא ממש יודעת "מה שרואים משם לא רואים מכאן". הם עוברים זוועות שאני לא מאחלת לאף אחד, בשביל מה? בשביל שיגידו שהם גוף שפל שלא תורם למדינה? תארי לך אם הם לא היו.... מי היה נלחם? התושבים? את? אני משרתת בצבא ואני יודעת שזו מסגרת נוקשה שלא מתאימה לכולם, אבל כמו שאת אומרת יש דרכים אחרות גם לשרת את המדינה, יש שירות לאומי. ומי שעושה שירות לאומי לא נתפס בעייני כאגוסיאט ומשתמט. אבל מי שלא נתן מעצמו את החובה הזו לשרת את המדינה באיזושהי דרך,אני חושבת שצריכות להשלל ממנו חלק מהזכויות שלו כאזרח בדיוק כמו שהוא שלל את חובותיו. למשתמטים צריכה להשלל הזכות לגור בישראל, הזכות להוציא רישיון, להתפרנס או כל זכות אחרת...

מעכבת

New member
הסכמתי עם רוב מה שאמרת

אבל בשורות האחרונות נסחפת. גם אם בנאדם לא שירת באיזושהי צורה אין צורך להיסחף ולהגיד שאין לו זכות לחיות כאן להוציא רשיון או להתפרנס. לפעמים לא מתאפשר ולא יוצא מסיבות כאלה ואחרות ואני לא מדברת רק על אנשים חולים פיזית או נפשית..קורה שפשוט לא יוצא,זה לא אומר שהם לא בני אדם.

קורה שפשוט לא יוצא?

מזה מסיבה או הופעה שקרה ויצא לי לא להגיע אליה? זה כמו שתגידי שלילד בכיתה א' קורה ולא יוצא לגשת לכיתה ולהתחיל ללמוד...

עדן גפן

New member
אוקיי תראי..../images/Emo190.gif|פיס|

בקשר לחלק שאמת לי לתאר לעצמי שלא היה צבא.. תתארי את אם הם לא היו.. ואני לא מדברת איתך על זה שהיום פתאום אין צבא! כי זה לא מה שאני מתכוונת. זה תהליך.. ובפורום פציפיזם ידברו איתך על זה.. ואני לא חושבת שהמחשבה שלי ילדותית, אם חשוב לך לבדוק את זה, אז תראי אנשים בגילך וכאלה שעברו את גילך בהרבה שעדיין חושבים ככה.. תראי, נשק ואלימות כן יפתרו לך את הבעיות.. אבל לא בדרך הראויה מבחינתי. עכשיו, בקשר לשירות הלאומי.. לדעתי זה טיפשי שאומרים לך עכשיו בגיל ככה וככה אתה תעשה ככה וככה ותתרום למדינה. אבל זה חוק, ואני משתדלת לציית לחוקים כי זה חשוב. יש אנשים שלא מסוגלים לשרת בצבא.. מכל מיני סיבות. אם הם לא יעשו את השירות לאומי.. זה באמת לא יהיה בסדר מבחינתי. כי וואלה, אם אתה משתחרר על בעיות מצפון, מה אתה שווה שאתה לא עושה משהו אחר.. אתה מתנגד לדבר אחד, ולא מוכן לעשות משהו שהוא שונה ממנו בתכלית? ואתה יכול בשירות לאומי לעשות משהו שאתה כן מאמין בו.. וככה לתרום בדרך שאתה מאמין בה.. זה חשוב! תמיד היה לי חשוב לעזור ולתרום לבני אדם\ בע"ח.. וכשיש לי הזדמנות לעשות את זה בדרך שלי, בדרך שאני מאמינה בה, ברור שאני אעשה את זה. בקיצור, מי שלא עושה שירות לאומי, הוא לא תורם לא רק למדינה, אלא הוא לא תורם לעצמו. איך הוא יחדיר את הערכים שלו ואת הדרך שלו לאנשים? עכשיו יש לו הזדמנות..

אני שמחה שהסכמת אותי לפחות בקשר לשירות כלשהו

בקשר לפורום פציפיזם לא נראה לי שאני אכנס לשם כי זה בדיוק כמו שיכנסו לפורום של אביב גפן ויגידו "אביב הוא הומו, צרחן ובכיין" וכולנו נתקוף אותו. אני באמת שלא מחפשת להתווכח אם אנשים, ואני נחרדת לשמוע שתפוז הסכימו להקמתו של פורום כזה...

למעלה