משתמט וגאה בזה !!

EmGee

New member
לא היית בצבא

והקב"ן שחרר אותך. אם אתה לא נמצא במוסד לחולי נפש - אתה משתמט.

S h a y D u

New member
הקב"ן לא שיחרר אותי ../images/Emo13.gif

עדיין לא. וכל זה גם לא אומר שאין לי ידע לגבי הצבא. אני יודע עליו הרבה מעבר למה שאתה חושב...

מכיוון שלא ראית את המצב מבפנים -

הייתי מציעה לך, להפסיק להסתכל על ה...נקרא לזה, ראיית "מאקרו". אם הייתי מתגייס, היית רואה את הדברים בצורה שונה לגמרי. לא היית טורח לחשוב על ההנהגה, בין אם היא טובה \ רעה, היית משרת למען הדבר האדיר, הגדול, המורכב הזה שנקרא צה"ל. וואלה, מה היית עושה פה בלעדי אלפי ה"פראיירים" כמונו שכן טורחים לתת מעצמם? מה לעשות, אתה לא חי בשוויץ! תתמודד!

גאה במה בדיוק?!

בחוסר היכולת שלך להבין את המשמעות האמיתית של תופעת ההישתמטות?! או בזה שאתה כ``כ פתטי שהצלחת לשכנע את עצמך שזה שאתה חתיכת אגואיסט הופך אותך לאדם טוב יותר מאשר חיילים וחיילות בעלי ערכים שמוכנים להקריב את החיים שלהם כדי שאתה, המשפחה שלך והחברים שלך (אם יש לך בכלל...) תוכלו להיות יותר בטוחים!

pavel777

New member
../images/Emo163.gif ../images/Emo34.gif = משתמט??

בוא שמע סיפור ואני מצפה פה לחיזוקים.. אני לא יודע ממש ממה להתחיל אבל יאללה.. אני והחברה שלי אנחנו בערך 10-15 חברים ממש טובים שביחד כבר כמה שנים.. אם מעבודה ואם מבצפר.. בילינו את תקופת י"ב בהרבה דיבורים על הצבא ולאן כל אחד ילך.. אז רוב חבריי שבוע שעבר סיימו טירונות 07 קרבית בכפיר גולני צנחניפ נחל ושיריון, השבוע ושבוע הבא כולם עולים לשטח לגדוד שלהם והולכים להשלים 3 שנים בשמירה על החיים שלי שלך של המשפחות שלנו ושל מדינת ישראל.. אחוז לא קטן שאחד מהם גם יפול בקרב (חס וחלילה).. הקו בעזה חם מתמיד.. הגבול עם לבנון לא ממש נרגע באמת, חיזבאללה עדיין עושים מה בא להם בדרום לבנון והשקט זה בצפון זה השקט שלפני הסערה.. כמו פעם שעברה.. איראן מאיימת מתמיד ובוא נגיד שיראל לם בידיוק במצבא אידיאלי.. ופה אני נכנס לתמונה, רוב חבריי קרביים והולכים להקריב תחיים שלהם ואני תלמיד י"ב לשעבר חושב על השתמות אבל בסוף אתה עושה חושבים עם עצמך, בואנה פאק הם כולם הולכים לטחון לסגור, לא לעבוד, 3 שנים 3 שנים!! פאקינג 3 שנים.. אז אני גם בתור מי שלא בעד לעשות צבא החלטתי שאני יתגייס ג'ובניק לפחות בישבילי בישביל להרגיש טוב עם עצמי כשאני מסתכל יום חמישי לפני מסיבה בעניינים של החברים שלי וואלה מספרים חוויות וישלי גם מה לספר גם אם אני ג'ובניק... אבל בוא נגיד ולא הייתי עושה צבא (היום אני גבר כמעט חצי שנה במערכת) איך הייתי מסתכל להם בעניים? איך הייתי שומע ומסתכל על חברים שלי שבוזים בסו"פ שהם חוזרים? היום אני גאה להגיד ששלחו אותי ללוגיסטיקה להיות אפסנאי מגעיל בקריה ונאבקתי במערכת העבירו אותי להיות עובד רסר בצריפין המשכתי להאבק והבהרתי לצבא שאני רוצה לתרום במה שאני טוב בו ולא להיות סתם עוד ג'ובניק... והיום אני בממרמ ומאבטח את חוות השרתים והראוטרים והסוויצ'ים של הנקודה הכי מרכזית בצהל.. ככה שגם בעתיד זה ישתלם לי וגם אני תורם את המקסימום שלי לצבא.. ד"א אני הולך לחתום קבע של שנה שנה וחצי שאתה ורוב המשתמטים יטיילו להם בהודו... מקווה שיקחו לכם תרישיון י|שוטר|

כן שיקחו להם את הרשיון.. אתה צודק

וגם לחיילים מסכנים שנתקלו בקשיי הסתגלות, בחרדות ודיכאונות.. אה כן וגם בנאנסות.. בטח קחו לכולם את הרשיון. הרי מי שלא השלים צבא לא מגיע לו לנהוג

pavel777

New member
אם אתה לא מתאים למערכת פשוטה כמו צבא

אז אתה לא מתאים גם למערכת המסובכת של האזרחות.. צריך להוציא להורג מי שלא עושה צבא (חחח סתם
)

"מערכת פשוטה"

אני חושב שאם יש משהו שכולם פה יסכימו עליו הוא שהצבא זה לא מערכת פשוטה

pavel777

New member
נו באמת... זאת מערכת פשוטה ועוד איך..

ג'ובניק סך הכל מה הוא צריך לעשות? טירונות חודש.. קורס שבוע עד 4 חודש לבוא כל יום ב8-9 ללכת 3-5.. אוכל אתה מקבל מיטה אתה מקבל מירס שיחות אתה מקבל אם אתה מבקש.. נסיעות אתה מקבל.. שקל אתה לא מוציא אז מה כבר קשה בזה?

אתה אטום.. אתה לא רואה מעבר לסדר יום הקליל

הזה שלך. יש אנשים שמתים על הצבא ואוהבים את המערכת והם אלו שבדרך כלל גם ממשיכים לקצונה וקבע. יש אנשים שמסתדרים, סובלים יותר סובלים פחות אבל עוברים את ה2-3 השנים האלו. ויש אנשים שלא מסתדרים. וזה לא סוד, ולהגיד שהצבא היא מערכת פשוטה זה לעצום עיניים. לא סתם יש כל כך הרבה מתאבדים בצבא, לא סתם יש הרבה מקרים אמיתיים (!) של בעיות נפשיות.

EmGee

New member
אין כל כך הרבה מתאבדים בצבא

כמות המתאבדים בצבא קטן לעומת כמות המתאבדים הכללית של אנשים באותו גיל.

כמות המתאבדים בצבא היא עצומה בכל קנה מידה

גורם התמותה מספר 1 בצה"ל אין בנאדם אחד שיכול להרשות לעצמו להגיד שהיא לא עצומה, ויותר מזה שלצבא אין השפעה.

sayar3

New member
ומאיפה בדיוק הנתון הזה?

יש לך סימוכין לטענות?כי אם לא אז עדיף שלא תמסור נתונים שעלולים לבלבל את הקוראים.

סימוכין

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/947/550.html מאז תחילת 2005 התאבדו 16 חיילי צה"ל. כמו בשנה שעברה, ההתאבדויות ממשיכות להיות סיבת המוות מספר אחת בצבא. בכל שבועיים בממוצע מתאבד חייל. מספר החיילים שמתאבדים גבוה יותר ממספר ההרוגים כתוצאה מפעילות מבצעית, מתאונות דרכים, מתאונות אימונים ומכל סיבה אחרת.

sayar3

New member
ובגלל שיש כתבה שכתבה

ש 16חיילים התאבדו ב2005 אתה החלטת שזה גורם התמותה מס 1? יש לך נתון אולי כמה חיילים נהרגים בפעילות מבצעית?או אולי בפיגועים? או אולי סתם בתאונות דרכים? לך תאסוף נתונים ותחזור עם תשובות ענייניות ולא תביא לי כתבה שנטחנה כבר מכל הכיוונים כי האתר פרופיל חדש מנסה להחדיר לכם אותה לתודעה. אגב-בלי לבדוק בגוגל.נראה אם תצליח לענות לעצמך-כמה חיילים נהרגו בחודש אוגוסט בשנה שעברה?????

שמישהו יעשה לי טובה - משתמט לא משתמט

שמישהו יעזור פה להחדיר לבנאדם את העובדה שההתאבדות זה גורם התמותה בצה"ל.. שכן זה משהו שידוע לכולם ומשום מה אתה מתכוון להתעלם ממנו. אתה רוצה עוד סימוכין? בבקשה "מדו"ח של משרד הביטחון עולה כי 43 חיילים שמו קץ לחייהם ב-03', לעומת 30 שנהרגו בפעילות מבצעית. בכירים במערכת הביטחון נדהמו מהנתונים דו"ח פנימי של מערכת הביטחון חושף כי הסיבה הנפוצה ביותר למוות של חיילים היא התאבדות. על פי הדו"ח שהוכן ע"י אגף השיקום במשרד הביטחון ומתייחס לשנת 2003, מספר החיילים שהתאבדו גבוה באופן משמעותי ממספר החיילים שנהרגו בפעילות מבצעית. ב"מעריב" דווח כי זו השנה הראשונה שהתאבדות הפכה לסיבת המוות העיקרית בצבא." אני לא מוצא את שאר הכתבות שהראו את דוחות צה"ל מאז 2003 .. אבל ידוע שהמספרים רק עולים בתחום הזה

*יש לציין שכל הנתונים על

'התאבדות - גורם התמותה מספר 1' לא מתייחסים לשנים של מלחמות.

למעלה