מתי הברית של דילן גפן ?

doron1955

New member
אם כבר שאלת../images/Emo39.gif

מסתבר שמאחורי המילים ברית מילה מסתתר משהו חמור למדיי יש גם את הקשר לאביב כי שלחתי איליו מייל בדיוק בעניין הזה נראה לכם הגיוני לקחת תינוק חמוד ורך ולפצוע אותו ככה אני מתכנן גלויה בנושא ואשמח לשמוע את חוות דעתכם

osher002

New member
אז את אומרת שיש מצב שאביב

לא יעשה ברית לבן שלו זה לא הגיוני כי אביב יהודי עם הוא לא היה יהודי זה היה משהו אחר..

TairAtias

New member
בושה וחרפה לדעתי

ואני אומר את זה בתור יהודי לא מאמין. המצווה אולי הכי חשובה בתורה, ככה לוותר עליה? בגלל כל מני שטויות שקורות אוליייייי לחצי אחוז מהנימולים? פשוט עצוב

זאת ממש לא המצווה הכי חשובה...

הכי חשוב זה להניח תפילין ויש עוד מיליון דברים שמשתווים לזה..כמו עלייה לתורה,חופה ועוד הרבה דברים. אבל אני עדיין חושב שכדי שיעשו לו ברית מילה...

התעוט

New member
נכון,זה כל היהודים כמעט עושים,

וחוץ מיזה שגם הרבה גויים עושים את זה מבחינה בריאותית.

TairAtias

New member
לא

זו המצווה הכי חשובה כי דרכה אנחנו מבדילים את עצמנו מכל העמים האחרים פיזית, וכך בעצם יש לנו קשר עם אלוהים "ונמלתם את בשר עורלתכם והיה לאות ברית ביני ובינכם" בראשית י"ז 11

doron1955

New member
ומלתם את ערלת לבבכם ..דברים י'

חברה תתעוררו ברית מילה זה התקפה פרועה על תינוק חסר אונים הערלה שחותכים לו זה חלק מאוד חשוב באיבר המין זה הכיסוי ששומר את ראש הפין לח ורגיש מי שנימול יש לו עטרה (ראש הפין) יבשה סדוקה וחסרת רגישות תחת המילים ברית מילה מתבצע משהו איום ונורא אף אחד לא ראה ולא יודע

TairAtias

New member
אז את מוזמנת לא לימול את בנייך...

איש איש באמונתו יחיה...

התעוט

New member
הבורא שברא את הילד יודע טוב מאוד

מה טוב בשבילו,ואם הוא קבע שצריך לימול אז זה מה שטוב לילד!

lionet

New member
אם הבורא היה רוצה ילדים נימולים

הוא היה בורא אותם נימולים בהנחה שאתה מאמין בקיומו של בורא כלשהו כמובן

התעוט

New member
אז תשאל על הלחם,למה צריך לזרוע

ולקצור ולטחון ולאפות ואז נהיה לחם?שיברא לחם בעצים,אבל זה מה שהוא רצה,שאנחנו נשלים תבריאה,אין לי מושג למה,וברור שיש בורא,אלא מה חשבת שהעולם נברא לבד?אם יגידו לך שהבית שלך נברא לבד אתה תצחק עליהם...``כשאלהים ברא תחושך``

Baby Doc

New member
<כי דרכה אנחנו מבדילים את עצמנו >

מבדילים? באמת? ספרי זאת למוסלמים ולחלק מהנוצרים. גם הם נימולים, ואין בינינו ובינם כל הבדל פיזי...

צר לי לבאס אותך, אבל יש מוסלמים שעושים ברית

ומיעוט הנוצרים, כך שברית לא ממש מבדילה אותנו משאר העמים.

למעלה