מתי הברית של דילן גפן ?

lionet

New member
אני נסחפת לשטות הזו יותר מידי ../images/Emo13.gif

והגיע הזמן שאני אחדול ואפרוש לעניניי אבל קודם אני ממש חייבת לשאול אותך, כי ממש לא הבנתי את התגובה שלך וזה דווקא כן מעניין אותי. על איזה חלק ממה שכתבתי היה ה 'אויש נו באמת' הזה? האם על החלק שבו טענתי שלא מדובר ב'מר קונסנזוס', במישהו שהמסורת היהודית ושמירתה קרובה לליבו או במישהו שיעשה כל מיני דברים רק כדי לא להיות 'יוצא דופן'? - אם כך, אני מפנה אותך לעשות חיפוש בגוגל ולקרוא ראיונות והצהרות של הנ"ל ולחשוב שנית. או שמא פקפקת בכך שהסיבות שצויינו לעיל הן הטיעונים העיקריים של הורים שמלים את הילדים שלהם. אם כך - אני מזמינה אותך לעשות חיפוש בפורומי הורים או סתם לשאול הורים, שכנים ומכרים אחרים. את יכולה גם להאמין לי, בתור מישהי שמסתובבת בפורומים של הורים- באינטרנט ובכלל בחיים. הסיבות מתחלקות בין 'דת-מסורת-אמונה' ל'שלא יצחקו עליו במקלחת בצבא' לאילו מהשניים את חושבת ששייך אביב גפן שאת מגיבה בכזה ביטול?

S h A b i T

New member
את נסחפת לשטות הזאת יותר מדי,

ואני לא מדברת על הדיון הספציפי הזה. מצטערת שאני נשמעת "גברת קונצנזוס", אבל אני חושבת שעוד הרבה לפני הצבא הילד חושף את איבר מינו לחבריו, בין אם זה מלחץ חברתי ובין אם זה מבחירה (אוח, בנים....) ואכן יצחקו עליו. כי זה טבעו של האדם, במיוחד של ילדים שמונעים בעיקר מהפחד להיות שונים וזה מה שגורם להם לדחות על הסף כל אדם ששונה מהם ואפילו בדבר הכי קטן. כתוצאה מהתגובות של חבריו הילד עלול אף לאבד את זהותו המינית מתוך בלבול של למה לעזאזל הזין שלו שונה משל כולם. סוג של 'קנאת הפין' אם יש לך מושג קלוש בתורה של פרויד, שאגב, הרסה את חיי. אז תשווי צלקת בנפש לצלקת בגוף. נחכה ונראה לאיזה ילד תהה הטראומה גדולה יותר והרסנית יותר. באיזה שטויות אתם מתעסקים... תאמיני לי. לא נשאר כבר במה למרוד?

lionet

New member
הבנתי

אז א. לא שאלתי מה דעתך שאלתי למה אתם חושבים שזו גם דעתו. ואם כבר אז.... ב. אם ככה אני מבינה שעל בנות, ובנים שחתכו להם את הזין אף אחד לא צוחק. - איזה מזל שיש פתרון לכל הבעיות החברתיות! ג. התיאוריה של פרוייד? אני רק מתארת לעצמי מה הוא היה אומר על הורים שחותכים את איבר המין של הילד שלהם...
(בזמנו זה נחשב 'בריא' ולא נראה לי שהוא נדרש בכלל לנושא - חבל, זה היה יכול להיות מצחיק ) ואם כבר קנאת פין, במהלך המילה מסירים 80% מהעצבים, אז תגידי לי, מי מקנא במי? ד. את צודקת לגבי החפירה בחיים שלהם - אז יאלה בי.

S h A b i T

New member
טוב, פעם אחרונה למען ביסוס הדברים. ../images/Emo13.gif

אם כבר הלכתי בכיוון של פרויד ותהית לעצמך מה פרויד היה אומר על ברית מילה, אז הרשי לי להסביר לך מה לדעתי הסיפור פה. (ג'סט פור דה רקורד - זיגמונד פרויד היה יהודי.) התאוריה הכי מוכרת של פרויד עוסקת בתסביך האדיפאלי שאומר בגדול שהילד נמשך לאמא שלו ולכן נוצרות אצלו חרדות מאבא שלו שמא הוא יסרס אותו. אז ביהדות לקחו את המאבק הזה והפכו אותו למציאותי. כלומר, האבא אשכרה מסתכל איך חותכים לבן שלו ת'זין ומסוגל לשמוח אחרי זה. לא אשקר ואגיד שאין פה מן החולניות.... רק רציתי לבסס את הדברים שלי ולהסביר מאיפה הטענה נבעה. דרך אגב, אמרתי את הדברים שלי בלי קשר לאביב או להחלטות שלו, שממש לא מעניינות אותי. סתם רציתי להגיד את דעתי. חבל שאת מגיבה בתוקפנות,זה לא גורם לך להשמע יותר אמינה.

S h A b i T

New member
הא,

ובקשר לבעיות החברתיות, חבל שלקחת את זה לכיוון הזה. כמובן שיש עוד אלף סיבות ללמה ילדים מוקיאים ילדים אחרים מהמעגל החברתי. נניח ילדים שהם יותר שמנים, ילדים שמתנהגים כמו הומואים, ילדים שיש להם פלולה באף או סתם ילדים שהם מכוערים קצת יותר מהם. ובדיוק בגילאים האלה, בתחילת גיל ההתבגרות הילד אמור לבסס את הזהות המינית שלו על ידי כך שהוא משווה את עצמו לחברים שלו. אני חושבת שברגע שהמשפחה מחליטה שלא לעשות ברית היא קובעת את גורלו כחריג ובנסיבות הכי חמורות בגיל הזה.

מעכבת

New member
אני מכירה יפה מאד את ההצהרות והראיונות

של הנ"ל...וכבר הספקתי להבין למה הן שוות
זה קודם כל,אם על זה את בוחרת להסתמך.. בקשר לכל השאר מה זה אין לי כח, שמעתי את החפירות האלה יותר מדי מכירה אותן בע"פ,לא מסכימה איתן את תשארי בדעותייך ואני בדעותיי.

S h A b i T

New member
חבל שלילד יש גם אמא,

שאף פעם לא יצאה באף הצהרה שנוגדת קונצנזוס קיים. יאללה טוסו להם מהחיים, חפרתם..

doron1955

New member
מי שמצפה שאביב יעביר את דילן ברית../images/Emo197.gif

התבלבל בפורום וכדאי שיתחיל להתעניין בפורום חוזרים בתשובה כלל הסיבות של קיום טקס זועתי
כמו ברית מילה שורשם בסירוס וקרבן זה כואב ומכעיס להכיר בעליבות של המסורת שלנו אחר כך באה ההתפקחות

doron1955

New member
../images/Emo18.gif,תמונה של ברית

במצרים גם הגברים וגם הנשים עוברים ברית מילה ברית מילה לנשים בדרך כלל דומה להפליא לברית של הגברים הברית המקובלת אצל נשים היא חיתוך ערלת הדגדגן { בדיוק כמו אצל הגברים) לפעמים המקלים רק עושים שריטה על הדגדגן כדי שיזוב דם יש אמנם מקרים קיצוניים בעיקר בסודאן שם כורתים את הדגדגן ואף תןפרים את שפתי הערווה עד לנישואים הציווי התנכי לברית המילה אינה דומה כלל לברית בימינו והוכנסה החמרת הפריעה על ידי רבנים הברית התנכית היתה חיתוך של קצה הערלה בלבד רוב הערלה עדיין מחוברת לאיבר והיא נפרדת רק בגיל מאוחר .. ..מכייון שהרבנים חששו שהמתייונים ימתחו את העורלה הנותרת כדיי לדמות לייונים בתחרויות האולימפיות ( אז הי רצים בעירום) הם תיקנו תקנה שיש לקרוע את העור הקשור לאיבר ולחתוך את כל הערלה.. בפועל זוהי הפשטת עור מגוף חי.. מעבר לכך כמה חוסר שפיות ואטימות צריכים כדי לקחת תינוק שזה רק נולד ולתפוס אותו בכוח { התינוק נאבק במעט כוחותיו ומתנגד ולכן צריך לתפוס אותו חזק ....לקרוע את עור העוטף את הפין ..ולחתוך אותו אני הייתי שם

תפסיקי להגעיל אנשים

חוץ מיזה שהבאת תמונה ערבים שעושים ברית... הברית שלי לא נראתה ככה ואני לא מרגיש שיש לי בעיות בזין וההורים שלי לא אטומים תפסיקי לנפח דברים ולחפש לשבור כל מוסכמה קיימת... ועוד דבר, צורת הכתיבה שלך צבועה ומוגזמת 'נלחם במעט כוחותיו' 'תינוק שזה רק עתה נולד', מה את מנסה לצער בכוח? נו אז מה אם כואב לו? סוף העולם? לא! לסיכום תעשי לילד שלך מה את רוצה רק חבל שאת תדפקי אותו בכך שתוציאי אותו בעצם מהעם היהודי, שזה בעצם הצעד הכי אגואיסטי שאת תוכלי לעשות...

../images/Emo85.gifאבל למה לשים תמונות כאלה למה

ולמה לריב על כאלה דברים איש איש באמונתו יחיה מי שרוצה שימול את הבן שלו ומי שלא לא.. ריב חסר טעם

doron1955

New member
מדוע מובן לנו שברית לבנות זה רע../images/Emo31.gif

הרתיעה שלנו מברית לבנות מחדדת את הבעייה אנחנו נרתעים ומזועזעים ועושים זאת בעצמינו חבלה באברי מין וגרימת כאב באים לשרת שליטה והפחדה כפייה של כאב והטלת מום על ידי החברה פסולים

S h A b i T

New member
יואו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לבנות חותכים את הדגדגן מתוך אמונה שהן לא שוות לגברים ולהן אסור להנות מקיום יחסי מין! אל תשווה ואפילו לא לרגע. אני מתחילה לזלזל במה שאתר אומר אם אתה מתחיל להמציא סיבות ללמה כן לעשות ברית לבנים.

doron1955

New member
לא חותכים את הדגדגן../images/Emo34.gif

כתבתי כבר למעלה ואני אחזור שוב נו פרובלמו הברית המקובלת כיום לבנות היא כריתת הערלה של הדגדגן בדיוק כמו אצל הבנים ! כדי לחדד יש להבין שאצל העובר איבר המין בתחילת התפתחותו הוא איבר מין נשי בעצם כולנו בניגוד לתפיסה התנכית מתחילים את התפתחותינו כנשים רק בשלב מאוחר יותר אברי המין של הזכר מתפתחים מתוכם המבנה של הדגדגן והזין דומים ולשנייהם יש ערלה והיא נחשבת לטומאה ביהדות לזכר ובאיסלאם גם לנקבה יש בריתות למשל אצל הבדואים שרק שורטים שריטה כדי שיזוב דם אמנם יש גרסאות קיצוניות בסודאן למשל אך הם פחות מקובלות באיסלם וגם אסורות על פי החוק למרות שזה מקומם הרעיון בבסיס הברית לנשים ולגברים דומה ....התערבות במיניות הטיבעית והספונטנית אפשר לזהות את הפחד העמוק של היהדות כלפי מין לא רק בברית המילה למשל ...קול באישה ערווה ....ברוך שלא עשני אישה ....איסור לאונן...הוצאת זרע לבטלה מוות בסקילה למשכב זכר ועוד הרבה איסורים שונים ומשונים

../images/Emo207.gif רואים שאביב הירזה אחרי ההריון

כן כניראה היה לו הריון לא קל , ראיתי בהופעה שהוא הירזה הרבה אחרי ההריון עכשיו הוא אחרי והמישקל הסתדר

למעלה