מתי הברית של דילן גפן ?

מעיין51

New member
זה כן בריא [קצת חפרתי]

נכון, יש סיכונים.. וזה יכול לגרום לנמק וכו'... צריך לדעת איך לעשות את זה... אם עושים את זה נכון, פועלים לפי 3 שלבים: קודם כל מפרידים את הרקמה המחברת בין העורלה לעטרת הפין. לאחר ההפרדה משחילים את העורלה אל חריץ של מגן מתכת ומבצעים את החיתוך כאשר המגן חוצץ בין הסכין לבין הפין. תפקידו של המגן הוא להבטיח שרק העורלה תיחתך והפין והעטרה לא ייפגעו. ובסוף.. מוצצים את הדם מפין.. זה כמו הקזת דם.. זה מטעמים רפואיים ואין קשר לתנך.. אז אתה מבין? כבר חשבו על זה לפנינו.. ודאגו להשתמש באמצעי זהירות כדי שהתינוק לא ייפגע.. עכשיו יש גם יתרונות רפואיים: # במחקרים נמצא שתינוקות שלא נימולו סובלים בשנה הראשונה לחייהם משכיחות שהיא עד פי 10 גבוהה יותר (אחד מ 100) של דלקות בדרכי השתן לעומת תינוקות נימולים (רק אחד מ 1000). # סיבה נוספת רפואית לביצוע מילה הינה מניעה של סרטן אבר המין. סרטן נדיר זה מופיע בגיל ממוצע של 60 שנה ושכיחותו בגברים נימולים קטנה עד פי 5 מאצל גברים שאינם נימולים. # נוסף הוא שעור נמוך יותר של מחלות מין נרכשות מסוג סיפיליס ואיידס. נמצא כי שעורי ההדבקה במחלות מין אלה נמוך במידה משמעותית בנימולים מאשר באלה שאינם נימולים. # יתכן כי יש גם ירידה בשיעור גידולי צוואר הרחם אצל נשים שבני זוגן נימולים לעומת בני זוג שלא נימולו. חוץ מזה.. אפשר לעשות הרדמה מקומית כדי להקל מאוד על הכאב.. קצת חפרתי.. אבל זה חשוב..

שזאת פשלה של המוהל

אני חייב להבין.. את יהודיה? במה זה בדיוק מתבטא? אם כל מה שקשור בדת זה בולשיט אז במה בעצם אנחנו שונים מעמים אחרים? ברית זה הדבר שהכי מבדיל בנינו לבין שאר העמים אי אפשר לוותר גם על זה... זה אוליי נראה לא טוב הבכי של התינוק וכל הדם וזה וזה אבל לא מתים מיזה ולא צריך להיות הומנים בכל נושא ונושא... יש דברים שצריך לשים תרגשות בצד ולעשות פשוט את הדבר הנכון... לדעתי זה הדבר הנכון לעשות...

Baby Doc

New member
אפשר ורצוי לוותר על זה

ויהדות המתייהדת אך ורק בחיתוך זין של תינוק - עליה בהחלט ניתן לוותר.

אתה מציג את זה בצורה שיטחית של כריתת זין

זה לא ככה, אתה צריך ללמוד דברים טוב טוב לפני שאתה מסיק מסקנות שאני יכול להבטיח שגם רצית להסיק אותם ככה מראש

אנחנו פה בארץ הזאת בזכות

הדת שלנו הלאום שלנו היהדות שלנו סממניה ומרכיביה לא בזכות הקוקיים בשיער שלנו, לא בזכות הג'ינס הקרוע שלנו , לא בזכות המשקפיים החדשות שקנינו ולא בגלל הפירסינג שעשינו אתמול בגבה יש לנו זכות להיות על אדמת ארץ ישראל בזכות זה שאנחנו יהודים והתנ"ך הוא הגושפנקא לכך אנחנו מחוברים לאדמה גם לתל אביב גם לחיפה , בזכות זה שזה שלנו משחר ההיסטוריה קצת כבוד לדת שלנו לא יזיק לא צריך להיות חרדים תיראו את הפלסיתנים אייך הם לא מוותרים על חלקת הארץ שלהם בגלל הדת שלהם שטוענת שגם להם יש פה חלקת אדמה בצדק או לא אני לא יודע לא לא יודע אני לא מכיר את הקוראן שלהם בלי קיום המצוות הבסיסיות ביותר כמו ברית מילה איין לנו קשר לאדמה הזו אנחנו משולים לכל אירופאי למשל שגר באירופה ,,, ותראו בזה שאנחנו יהודים משהו מיוחד ,,,,,לא נטל לא משהו לבוז לו,,

Baby Doc

New member
כן, זה בדיוק ככה

אתה יכול לנסות וליצוק לתוך הטקס תילי תילים של משמעויות רוחניות ולאומיות, מפה ועד הודעה חדשה. בסופו של דבר, מדובר בביצוע מעשה חסר פשר ותכלית לחלוטין- כריתת העור העוטף את איבר המין של התינוק, לרוב ללא הרדמה. את כל המשמעויות הרוחניות והלאומיות הנ"ל אפשר בהחלט לכלול בטקס. פציעת התינוק וניסור איברו מיותרים לחלוטין.

כן זה הדבר הנכון

כל היהודים לדורותיהם היו עושים ברית מילה ואתם יעני בלי שמץ של בושה באים ורוצים לקטוע מסורת בת אלפי שנים, שזה הדבר המינימלי שכל יהודי צריך לעשות, בטענה של כאב שמסתכם באולי 4 ימים. עצוב...

lionet

New member
הידעת....

הבעיה עם הברית הרבה יותר עקרונית מכאב של 4 ימים. אני לא יודעת כמה זמן לוקח לאיבר הגדוע להגליד, אני חושבת שזה יותר מ 4 ימים, אבל מה שבאמת עקרוני פה שהוא אף פעם לא מחלים באמת. הילד תמיד ישאר ללא החלק ההוא, שנכרת, ושבניגוד למה שחושבים הוא בכלל לא זניח. קוראים לזה להטיל מום בתינוק חסר ישע. ולא, אין לזה הצדקה דתית, למרות שעושים את זה אלפי שנים. דברים רעים צריך להפסיק. לא משנה כמה שנים עושים אותם. אם ההורים שלנו עשו משהו רע, סתם כי הם פשוט לא חשבו עליו (ולא חלילה כי הם אנשים רעים) זה אומר שגם אנחנו צריכים לעשות את זה? אנחנו לא אמורים ללמוד מטעויות ולהיות טובים יותר? אבל הרי לא זה הוא נושא הפורום הזה...אז חזרה לעניין: לא משנה מה הדעות שלך בקשר ליהדות ושמירת מסורות בנות אלפי שנים, קשה לי להאמין שאביב גפן חולק איתך את הדעות הללו. ולכן אני חושבת שהגיוני להניח, שאם הוא השקיע איזושהי מחשבה בנושא, לא סביר כי הוא יניח שיניפו סכין על בנו התינוק בשם איזו מסורת עתיקה. לפחות זה לא הרושם הציבורי שהוא יצר. מעבר לזה, זה באמת העניין הפרטי שלו ושל משפחתו - בעיקר של בנו. יש משהו לא נוח בשיחה על איבר מין של מישהו אחר ויש משהו צורם בהנחה כי לתינוק שנולד צריך לחתוך את הזין וגם לשוחח על זה בקלילות... הניחו לאיבר המין של הילד. אם ההורים שלו יחליטו לדבר בעניין זה עניין שלהם, אני מקווה שהם לא. לא משנה מה היתה הבחירה שלהם. ילד שנחשף למצלמות בגיל 5 ימים, לפחות מגיע לו פרטיות בכל הנוגע לאיבר הפרטי ביותר בגופו.

TairAtias

New member
יא אללה אפשר לחשוב שכורתים לו רגל!!!!!!

כולה מוציאים חתיכת עור קטנה. תאמיני לי שאת הכאב הזה הוא לא יזכור עד יומולדת חודש. שזה 22 יום אחרי הברית

lionet

New member
זה לא תמיד נכון

יש הרבה נזקים ידועים: דום לב, איבוד דם עד כדי סכנת מוות, הצרת השופכה שדורשת ניתוח תיקון בגיל מבוגר יותר ועוד - שבכלל לא תלויים ולא קשורים במוהל או באיכותו. חוץ מזה, כולנו בני אדם וכולנו טועים לפעמים, גם המוצלחים שבינינו. ויש נזקים ששום סכום כספי שבעולם לא יצליח לפצות עליהם. בד"כ האשמה הכי גדולה של מוהלים (מלבד העובדה שהם מבצעים מעשה שלא יעשה כמובן) היא שרובם המוחץ לא טורח לידע את ההורים לגבי הסיכונים שבפרוצדורה. זה הכל. הסיכונים קיימים בכל מקרה.

מעיין51

New member
הסיכונים ידועים..

ונכון, יש סיכונים... ואין מה לעשות נגד זה.. אז אפ פועלים כמו שצריך לפעול.. הסיכויים קלושים.. בכל אופן.. לדעתי צריך לעשות ברית נקודה.. ושאר הוויכוחים שלנו לא קשורים בכלל... זה רק תירוצים.. לשני הצדדים.. אז נשאיר את זה ככה.. בעניין של דעות.. אגב, אהבתי את החתימה...

lionet

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הבעיה היא שהסיכונים לא ידועים והעובדה היא שאת טוענת שהם קלושים וכך גם רוב ההורים שעושים ברית לילדים שלהם ואתם טועים. ועדיין לא זו הסיבה שבגללה אני חושבת שאסור לעשות את זה - אבל נעזוב את זה, כי את כן צודקת בזה שהדיון בעניין בכלל לא קשור לפה. מה שכן קשור זה שלפחות התדמית הציבורית שאביב גפן משווק את עצמו דרכה מאוד מאוד לא מתאימה ללעשות דברים רק בשם המסורת, היהדות או בשביל לא להיות יוצא דופן (שאלו בערך הסיבות שבגללן אנשים עושים את זה לילדים שלהם) ולכן נראה לי נורא מוזר שלכולכם כ"כ ברור שזה מה שיהיה.

lionet

New member
OK

את אבא של שני אני לא קוראת בערך מאז שלמדתי לקרוא ואני לא ממש יודעת כלום לא עליה ולא על המשפחה שלה מצד שני (sheni
) - קשה לי להאמין שמישהי שנורא מטריד אותה שהבן שלה יהיה יוצא דופן תקרא לו 'דילן', תציב אותו מול מצלמות בגיל 5 ימים או בכלל 'תארגן' לו אבא מאיזושהי הסתעפות של משפחת דיין בכלל והאביב הספציפי הזה בפרט... ובאותה נשימה...קשה לי להאמין שמשהי שחשובה לה מסורת, יהדות או להיות בקונסנזוס באופן כללי תמצא עצמה נשואה לאביב גפן עם כל הכבוד לאהבה יש דברים שצריכים להתאים כדי שזוג יצליח לחיות בשלום יחד. ובלי שום קשר לשני (shani ) ודעותיה, ובהתחשב בנושא הפורום הזה, זה עדיין לא מסביר למה לכולכם זה כל כך מובן מאליו. אפשרי? כנראה. אבל מובן מאליו? נראה לי ששכחתם במי מדובר... (אישית, אני חושבת שלא עשו ברית בילד, ובהתחשב בשושלת אליה הוא שייך אני מאמינה שבבוא היום הוא ימול עצמו בפומבי בכיכר רבין או איך שלא יקראו לה עד אז...וכמובן לא ישכח להזמין את התקשורת..
)

מעיין51

New member
../images/Emo13.gif

טוב.... עייפתי.. לא מסיכמה כמעט עם כל מה שאמרת.. אבל די.. אין לי כח

כולם מוזמנים לגלות מידע אובייקטיבי יותר על

המילה, היתרונות והחסרונות שלה, ועל המלצות אירגוני הבריאות בעולם לגבי מילת פעוטות זכרים בריאים. הכל במילון של פורום 202. יש המון אי דיוקים במה שכתבת וחבל להטעות

למעלה