מתי יבוא המשיח?

א77

New member
ובקיצור, מומלץ

מאד, לא לשוחח, לא להחליף דעות. לא ללחוץ יד, ולא להציג פאות. בדיוק בפרשיות השבוע האחרונות למדנו על הכתוב 'ואת הנפש אשר עשו בחרן' [בראשית יב. ה] שאברהם מגייר את האנשים, שרה מגיירת את הנשים. הם הודיעו טבעו של הבורא בעולם. זר שנקלע לביתו ואהלו של אברהם אבינו הידוע כגדול מכניסי האורחים, קיבל ארוחה דשנה. בסיומה משהודה למארחו ומיטיבו אברהם אבינו, השיב לו אברהם: תן תודה למי שהיטיב עמך, בורא העולם ברוך הוא וברוך שמו. וכך המון המון אורחים בירכו את הקב"ה בזכות אברהם. שורות אלו לא נכתבו לגוף הדיאלוג, אלא כעצה וכתובת עבורך: האהל בעל ארבעה פתחים הנמצא באילוני ממרא. על הדלת כתוב 'אברהם ושרה'. ובעצם הדלת תמיד פתוחה... לך ותעיר להם על המסיון שם מתנהל... ולמרות חששך הגדול ממסיון חרדי להודיע טובו של הבורא בעולם, הרי כי המוני המוני אנשים [רק גויים, פרט לשלושת המלאכים], נהנו מהשהות הנעימה שם.

Tatu4Taty

New member
רק לי התשובה נשמעת מתחמקת משהו?

אני מצטער מאוד אבל כנראה שבאמת בעניין הזה לא נסכים אם זו דעתך (למרות שלא הסברת לי למה היא) משום שעבורי מיסיונריות מכל דת אינה מתקבלת בברכה ועל אברהם אני רק יכול לומר שמתן שוחד לא יכול לקנות אלוהים, אולי בעצם מסתבר שכן. אגב, האם אי פעם חשבת על כך שיש אנשים שרואים את אלוהים לא כמשהו שיש בו טיב כלשהו?

א77

New member
סלח לי...

אם באת לדבר על איך אנשים רואים את האלוהים, אז זה נושא לשרשור נפרד וחדש? ואם באת לדבר על מסיון, אז עניתי לך, איני חושב שיש מסיון בדת היהודית. ואדרבה, ליהודים יש עניין להתחמק מצירוף גרים לדת ישראל. ורק רק גרים באמת שרצו להתגייר ע"מ להיות יהודים באמת ובתמים עם שיודעים שקשה להיות יהודי, רק אז מצרפים אותם לקהל ה'. לאפוקי מהדבר הנקרא 'גיור' הנעשה בסיטונות ע"י ריפורמים, שם חושבני לא הערת הערותיך. גם לא הערת על שהמורמונים קיבלו היתרי בניה בשעתו בהר הזיתים. המורמונים שמו להם למטרה למרמן ולהעביר לדתם הנוצרית כל אדם, גם אם הוא מת מכבר, אזיי הם עושים לו ניצור. והנה הם עובדים בשיטתם גם היום ולך מפריע רק מה שאמרת. ה מ ס י ו ן החרדי בעוכריך. הוא המטריד מנוחתך. לו החרדים היו מסיונרים, היו הם בקלות מעבירים אותך על 'דעתך' ומזכים אותך לעשות ולקיים מה שאבות אבותיך עשו וקיימו [כמובן אם הנך יהודי]. ולסיכום הנושא: ממש כדבריך, שיכנוע להמרת דת הינה מסיון. ואיני חושב שיש למישהו מהחרדים עניין בהמרת דתו של הנוצרי או הבודהיסטי בכדי להפכו לחרדי. ואפילו לא ניסו להיטפל אליך, ולא פרסו שטיח למרגלותיך בהכנסך הלום. מיזמתך הגעת. ובקשר לאת שכתבת: שיש אנשים שרואים את אלוהים לא כמשהו שיש בו טיב כלשהו. אני מבין לליבם. והאמן לי שגם אני מתייחס לאותו אלוהים שלהם לא כמשהו שיש בו טיב [כוונתך לטיב? או לטוב? אבל לא חשוב]. אבל כשהם יתוודעו לאלוקים של חברי הפורום בפרט ועם ישראל בכלל, אותו אל טוב ומטיב רחום וחנון אליו 'משוגעים לדבר' מליוני אנשיפם להתפלל ולקוות ולייחל, כי אז הם היו רואים המון טוב ושפע טוב ומקור הטוב באותו אלוקים. אז האלוהים עליו הנך מדבר, אחפש באבן שושן אולי אמצא איזשהו תרגום לזה. לאלוקים אליו אנו כל חברי הפורום מתפללים, אנו מודעים היטב לטוב שבו. יש חמרא בארמית שזה יין. ויש חמרא בארמית שזה חמור. ההבדל הוא היכן נמצא החמרא. אם הוא ביקב הרי שהוא יין, ואם בארווה הרי שהוא חמור. צר לי שהמושג אלוהים שהרבה אנשים כמותך מזכירים, הם מזכירים אותו במילה הדומה לאלוקים בורא עולם, תבל ומלואה. הרי עי"ז נוצר בלבול ועירפול בין קודש וחול.

לשואל בקלפים..........

בשונה מ-א77 אני רוצה לנקוט גישה אחרת.. כן, אני מיסיונר. אני רוצה להשפיעעליך, אני רוצה לשנות אותך, אני רוצה להפוך את אורח חייך... אני עומד על כך שתתחיל לשתות פפסי קולה ותפסיק עם הקוקה קולה. כי אני בטוח שזה הרבה יותר טעים - הרבה יותר בריא - והרבה יותר זול. ואני יעשה כל מאמץ כדי להכניס לך א"ז לתודעה, בהכרה ובתת ההכרה. כי אני בטוח בעצמי, בדרכי, בשיטתי ובמוצר שאני מוכר. אז מה?? ירצו יאכלו......

Tatu4Taty

New member
לנאמן למקורות באשר הם :)

שים לב שאתה מנסה למכור לי מוצר, שתייה למען הדיוק. לא חיים שלמים ובטח שלא אמונה ותפיסת חיים, אני חושב שלכזה דבר צריך לחשוב בכובד ראש רב יותר מאשר לשתיה שאותה אני אוסף בדרכי לקפיטריה שבבית הספר.

Tatu4Taty

New member
אני אכתוב תגובות נפרדות, זו לא77.

לא באתי לדבר על איך אנשים רואים את האלוהים, רק הגבתי לשמות התואר הנכבדים שהוספת לו בהודעה הקודמות, וכן אני מודע לכך שזו אמונתך אבל בשבילי זה נשמע כמו חקיקה נצחית שבל תעבור אז קצת הפריע לי ורציתי להעיר לך שלא כולם מסתכלים על כך בעין כזו. לא דיברתי על גרים כמו שכבר הסברתי ואני אסביר שוב כי אני מודע לכך שהיהדות לא מתה על גרים אלא דיברתי על חילונים וחרדים - מיסיונריות חרדית בקרב חילונים, בעיני זה נתפס כמיסיונריות לכל דבר. גם בנוצרים אני לא מאוהב, זה בסדר וגם הם צברו מוניטין לא משהו אצלי אבל החרדים קרובים אליי יותר מן הסתם הן בלאומי והן בדת שאיתה נולדתי. לא כל המיסיונרים מצליחים במסיון שלהם ולא על כל אחד אבל הם כן מקיימים את המסיון ויש כאלה שבאמת הם מעבירים אותם על דעתם, אני רק סטטיקה נגדית לדבר. כבר ציינתי שנכנסתי על דעת עצמי, ואני אחזור שוב - על דעת עצמי. אני דיברתי על אנשים שכנראה או שאין להם השכלה מספיק גבוהה כדי להתמודד עם נסיון לשכנוע ולא יודעים להטיל ספק כלשהו או שהם פשוט לא יודעים להתמודד עם מסיון כי פשוט התחכמו עליהם יותר מדיי. אני בטוח מאוד שככה אתה מתייחס לאלוהים שלהם וממש חבל לי שככה, לי עושה רע שאני שומע על אנשים שמזלזלים בתורות של אחרים וטוענים כי הן לא נכונות בעליל ומאמינים רק בדרכם. לא יודע איך קוראים לזה אצלכם אבל אני קורא לזה צרות אופקים, חוסר פתיחות וקיצנויות, אני לא רואה באף אחד מהם משהו טוב או שיש בו טיב. האם חשבת אי פעם על כך שיש אנשים שמאוד מודעים לאותו אל אבל פשוט חושבים על דברים שונה ממה שהוא מתיימר להציג אותם? או שתורתו לא נכונה להם? להבין שלא תמיד יש רק צד אחד שצודק בעניין הזה היא ההתחלה להבנה של פתיחות לטעמי ואני התכוונתי לאותו אל שאתה מדבר עליו, רק למקרה שתתבלבל.

א77

New member
כזורק אבן לחמת

זה מושג תלמודי וחז"לי, ונראה שחבל"ז. מה לעשות? לא הצלחתי למסיין אותך, ונתור אחרי ציפור אחרת. תתעקש בהגדרות שלך מהו מסיון. שכנה של סבתי נלחצת כשהיא רואה זבוב. כי הזהירוה מפני עכברוש, והיא חושבת שהזבוב הינו עכברוש. פתח מילון אבן שושן ובדוק מושגים. ושנית: נחמד מצידך, ממש יהודי טוב, מכבד כל דת וכל אמונה. ואני מאחל לך שתכבד את אלוקיך, את עמך עם מסורתו. אני עסוק דיי בכדי להוסיף ולדוש בנושא. בתבשיל שנרקח בכאן, יש דיי מלח, דיי תבלין. כמה שנוסיף נאבד מהטעם העיקרי. אז הייה שלום בכאן. תרגיש טוב, ומצידי אין לי בעיה שתהיה מסיונר לכל מי שתחפוץ. בין כך, טענותיך אינם מי יודע מה. וממילא כח השכנוע שלך לא מרתיעיני אני הדתי שומר מצוות תורתינו הקדושה והנצחית. וגם כך קבל ברכותינו.

Tatu4Taty

New member
חבל שזה מה שהסקת מההודעות שלי

נכון אני הגדרתי מהו מסיון עבורי ובאמת יכול להיות שההגדרה הכללית שונה, אם אתה רוצה לקרוא לילד בשמו אז אפשר פשוט להגיד החזרה בתשובה. לא חזרה בתשובה, החזרה בתשובה. לא טענתי אף פעם שאני היהודי הטוב ביותר ועם זאת אני לא היהודי הרע ביותר וכן, אני מכבד את אותו אלוהים משום שזו אמונה של אנשים בעמי אבל הוא לא האלוהים שלי, חבל או לא חבל זה כבר תלוי איך אתה מסתכל על זה אבל אני מכבד אותו ואת דתו כמו כל דת אחרת, על יתרונותיה וחסרונותיה, אלוהים או אלוקים לא נבדל מאף דת אחרת כאשר אמרתי שאני מכבד את כל האמונות, הוא איתם יחד באותה סירה. הבעיה הייתה שאתה חושב שהיו לי טענות ורצון לשכנוע ואילו אני הגעתי לכאן עם שאלות אליכם בתקווה שתתנו לי תשובות מן הסתם כי אתם החרדים פה ולא אני, לא נתתם תשובות - אין בעיה אבל אל תאשים אותי בנסיון לשכנוע, אני לא ניסיתי לשכנע פה אף אחד או אחת ואם כך זה נראה אז אני ממש מתנצל. תודה על הברכות, שפע ברכות גם אלייך.

א77

New member
וחושבני שלא תמצא כאן פרטנר לנידון

וזאת בשביל שכל אחד מחברי הפורום מתפלל שלוש פעמים ביום בתפילת עלינולשבח ואומר :שהם משתחוים להבל ולריק ומתפללים אל אל לא יושיע, ואנחנו כורעים ומשתחוים ומודים לפנימלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא. תודה על הכבוד שאתה מעניק לאלוקינו בכלל הכבוד שאתב מעניק לכל האלילים ולכל האמונות. דעתנו רחוקה מדעתך כרחוק מזרח ממערב. הייה שלום.

Tatu4Taty

New member
נכון, בשביל זה צריך להתפלל באמת

כדי להראות שאנחנו יותר טובים, שכולם נחותים מאיתנו וטועים ושלא ייתכן שאולי אפילו משהו בדבריהם... שלא ייתכן שהם באותה רמה כמונו, כי אנחנו יותר טובים וצריך להראות לכל העולם את זה כדי שידע מי צדק ומי טעה כי הרי אין סיכוי שטעינו, אנחנו תמיד צודקים, אנחנו תמיד יותר טובים ואלוהים שלנו מכניס את שלהם בכיס הקטן - כי הוא שלנו. זה למה! הם בטח גם חושבים שאנחנו גזענים וחושבים שאנחנו סנובים, החוצפנים הקטנים! איך הם מעיזים, ועוד לחשוב שכולנו בני אדם וכולנו יכולים גם להיות צודקים וגם לטעות... פששש.. איך הם בכלל מעיזים?! מי יתן וכל ה"אלילים" שלהם יוכחו כטעות, הרי לא ייתכן שאלוהים הוא אותו דבר כמוהם... זה לא שהוא גם "אליל" כלשהו, הוא יותר טוב. בגלל שהוא אמר כמובן. נורא פשוט איזה צרות מוח יש לאנשים מסוימים, אני פשוט ראיתי את התגובה שלך כבר באה. זאת בדיוק הסיבה שחלק מהאנשים לא יכולים לראות טוב באותו אלוקים שלך, אף רודן נרקסיסט שלא מכבד אחרים לא יקבל כבוד אצל אנשים. לפחות לא אצל חלק מהם. אגב, בבקשה :) תמיד לא אהבתי לעשות מעמדות בין אנשים, אחחח שיוויון. כמה טוב שאנחנו במדינה דמוקרטית, הייה שלום גם אתה ובהצלחה בלימודיך של התורה ובכל אשר תפנה והדבר לא נאמר ברוח צינית אם אתה כל כך מתעקש.

א77

New member
אלא שלא אף אחד מהפורום שלנו

נכנס לפורום חילוני או שמאלני או בודהיסטי או מה שלא יהיטה כדי לשכנע מישהו להיות יהודי ולמול עצמו, ולהוכיח מי הוא האל האמיתי הכל יכול אחד יחיד ומיוחד. אתה בא בטענת מסיון. אתה זה שבאת לכאן, לפורום החרדי שכאן כולנו חרדים. וכאן הנך משמיע דברי אפיקורסות רחמנא לצלן. בגלל ובכדי לא לשמוע דברי אפיקורסות, איני נכנס לביתך ולפורום שם חלילה אוכל לשמוע דברי כפירה. אז בבקשה, כשתצטרך לנקביך, עשה אותם בשירותים שבביתך. השאירנו באמונתינו. מבלי שננסה לשכנע אותך. כשאני שומע בלא כוונה דברי כפירה רחמנא ליצלן, אני חותם ב'עפרא לפומיה'.

Tatu4Taty

New member
לא באתי בטענה, באתי עם שאלה

שעליה עדיין לא קיבלתי תשובה לעניין אלא התחכמויות ועוד ועוד תגובות שטענו שאני טוען כי אתם מיסיונרים על אף שהסברתי לא פעם שזו לא הייתה בכלל כוונתי הראשונית, כנראה שאתה מעדיף להתעלם מזה ולהתייחס לזה כאל עוד מישהו שבא עם טענות שבשבילו כבר ברורות. ואני באמת אשמח אם תסביר לי מה זה עפרא לפומיה. תודה.

א77

New member
בהקפות של שמחת תורה מקיפים שבעה

פעמים. וכאן כבר14 פעמים. לי יש שאלה עבורך: מדוע אתה מגדל קוקו בצבע ג'ינג'י בדיוק בפסגת האף שלך??? רגעעע. מישהו היושב כרגע לצידי מעיר לי, כי יתכן שאינך ג'ינג'י, ואולי הנך קרח' ואולי אין לך קוקו, ואולי אין לך אף. אז כנראה טעיתי, ולהד"ם. אז תסלח לי שסוף סוף אומר לך. החרדים אינם מסיונרים. מסיונרים הם אלה המנסים להעביר על הדת. אבי למשל מסיונר. הוא ניסה לשכנעני להקפיד על שלוש תפילות במנין. מסיונר לטעמך. אז יאללללללללללללללללה גמרנו?

Tatu4Taty

New member
מחזירים בתשובה זה ניסוח שמתקבל?

כנראה שכן כי אני לא רואה טעם בעוד מהשיחה הזאת, ואני עדיין יוצא מכאן ללא תשובות.

א77

New member
סוף סוף

שימחתני. כבר כמה גלגולים חשבתי לעצמי, יאללללה, מה אני מגיב לההוא בכלל. אבל היה מי שאמר לי במסר: תמשיך לדגדג אותו, עד שיימאס לו... הבעיה החלה ממש לאחר שכתבתי תגובתי הקודמת. הכותב שטוען שמכיריני, טוען איך אני מסוגל להוריד מהאגו שלי בשביל התיחסות אליך. אז תודה שהלכת. רק תזכור שאף אחד לא ניסה לשכנע אותך. ואדרבה אני שמח שאתה סוף סוף אומר שאתה עוזב. מקווה שלא תחזור בך. ותקיים דבריך.

Tatu4Taty

New member
אחרית דברים

לאחר שפעמיים קטעו אותי בעת כתיבת ההודעה אנשים מסביב אני יושב לכתוב הודעה זו פעם שלישית ואני אנסה לנסח אותה ישר ולעניין: ראשית כל, לא אמרתי מעולם שאני עוזב את הפורום אלא רק שאני יוצא מהדיון הנ"ל ללא תשובות. עיקרי הדברים: אינני יודע אם אתה מכיר את המושג כבוד ואם הוא קיים בלקביקון שלך אבל בוא ואני אספר לך משהו עליו - הוא תקף לכולם. הוא תקף גם אם מישהו שונה ממך או אם יש לו צורת חשיבה ודעה שונה משלך. אף אחד לא יותר טוב ואף אחד לא פחות טוב ובטח שלא בגלל אמונה או מצוות כלשהן (וגם לא דעות) אם אתה באמת חושב שאתה יותר טוב מאנשים מסוימים פה או ממני רק בגלל שדעותי שונות משלך אז אני מביע את תקוותי הכנה שיום אחד כשיבוא (אם יבוא) משיחכם שילמד אתכם כבוד לשונה מהו, כי הוא באמת לא בא לידי ביטוי במקרה הזה וד"א, אני יודע דבר או שניים על קבלה ובוא אני אספר לך גם דבר או שניים על אגו - גם הקבלה לא מתה עליו, ממש ממש לא ויום אחד כמו שאני מניח אתה תלמד קבלה ואני מקווה שאתה תלמד גם את זה בדרך, אגו הוא מה שהורס אותך מבפנים והדבר שאתה צריך להילחם נגדו ולא לתמוך בו. אני גם פונה למנהלת הפורום ושואל אם זהו היחס המגיע באמת לאורחים ולחברים חדשים בפורום משום שדעותיהם שונות? אני קראתי בכניסה שהפורום הזה פתוח לכולם כל עוד שומרים על נימוס ונמנעים מכמה דברים, אני נמנעתי מהם והגבתי בנימוס ואפילו התנצלתי מספר פעמים ואילו בתגובה האחרונה התברר לי שאותו אדם באמת שמח על כך שהוא חשב שאני עוזב, חתיכת יחס אני חייב לציין. ועל מה? על כך שחשבתי שונה ממנו. כבוד א77, הוא הדבר שגורם לאנשים לחיות בשוויון, כבוד הדדי וכבוד לשונה. אני לא מסיים את הדיון הזה עם טינה ואינני נוטר לך שום טינה כי טינה לא מביאה לשום מקום, כולי תקווה שגם אתה לא נוטר טינה ושאינך כועס לחינם. אם אוכל לסיים בעוד משפט אחד - הזכות לכבוד והחובה לכבד.

א77

New member
אם יש מישהו שקרא את ההודעה

אם יש מישהו שקרא את ההודעה של Tatu4Taty אנא שיתמצת לי אותה. ממש איני אוהב לקרוא שוב ושוב את אותן הסיפורים. הוא מנדנד ונדבק לכאן להעיר לנו שאנו מסיונרים. ולא הצלחתי להבינו. אני רץ לקחת אקמול שלישי...

למעלה