מתי יבוא המשיח?

לאדם יש בחירה חופשית

מי שמקבל לינק לאי-מייל שלו - יכול לפתוח אותו ויכול שלא לפתוח אותו. אם פתח אותו, הוא יכול לסגור אותו במידה וזה לא מעניין אותו. חוץ מזה, אף אחד לא שלח את הלינק הזה לשום ילד תמים. הכניסו את הלינק הזה לפורום חרדים. מי שנכנס לכאן יודע שהוא יתקל בדיעות חרדיות. לכן, אם הוא עדיין נכנס לפורום סימן שזה מה שהוא רוצה לקרוא אחרת הוא לא היה נכנס לכאן.

בוא ואנסה להסביר לך

אני מאמינה דרך ה' יתברך היא הדרך הנכונה. היא דרך האמת. אני בכוונה אומרת "מאמינה" ולא משהו אחר מכיוון שאני לא רוצה להכנס לויכוח של האם זה נכון או לא. על פי האמונה שלי, ה' יתברך ברא את העולם והשאיר הוראות שימוש. האדם צריך לקיים תרי"ג מצוות עשה ולא תעשה. מי שעובר עבירה צריך להתנקות מהעבירה הזאת בעולם הבא ולעיתים בעולם הזה. הניקוי הזה לא קל לנשמה של האדם. כשאני רואה אדם שחשוב לי כמו משפחה או חברה טובה אני לא רוצה שהיא תסבול. אני רוצה למנוע ממנה את הסבל. כדי למנוע ממנה את הסבל אני רוצה שהיא תדע שהיא צריכה לעשות X Y Z כדי שלא יהיה לה את הסבל כתוצאה מהעבירות. אתן לך דוגמא שתנסה להמחיש את זה: אם תראה את האחיין הקטן שלך מכניס יד לשקע החשמל תנסה להסביר לו שזה אסור או שתתן לו להכניס את היד ולקבל מכת חשמל או חלילה גרוע מזה? בודאי שתנסה להסביר לו כדי שהוא לא יסבול. ויש גם עוד סיבה: ישראל ערבים זה לזה. שמוליק (לדוג') ערב גם לעבירות שלי ואני ערבה לעבירות של שמוליק. לכן, לא רק אני סובלת אם אני עושה עבירה. גם שמוליק סובל בגלל העבירות שלי ולהיפך. בגלל המצב הזה אני לא ירצה ששמוליק יעבור עבירות מכיוון שגם אני סובלת מזה. לכן אני יעשה הכל כדי למנוע משמוליק לעבור עבירות כדי שאני לא אסבול.

Tatu4Taty

New member
לאריאלה ב.

הרשי לי אולי להציג עוד זוית להסתכל על הדברים, האם דרך האמת היא דרך האמת בשבילך או בשבילל כל האנושות? האם את באמת מאמינה כי יש אפשרות לכפות על אנשים להאמין במשהו רק מפני שאת חושבת שהוא נכון? ואם את מאמינה שאלוהים רוצה שכולם ישתו מיץ גזר כי זה מה שיביא גאולה, האם תכפי על אנשים לשתות מיץ גזר גם אם הם לא אוהבים אותו או אלרגים אליו? רק מפני שאלוהים אמר או בגלל שאת משוכנעת שהוא אמר? יש לי עוד כמה שאלות בשבילך, אם מישהו ממשפחתך היה הומוסקסואל? ואני מודע לרגישות הנושא שאני מעלה כאן. האם גם היית "מאירה" את עיניו גם אם הדבר גורם לו צער רב משום שבת משפחתו לא מוכנה לקבל אותו כפי שהוא וחושבת שהוא חוטא בחייו רק משום שהוא חי ללא כל סיבה אחרת נראית לעין? בנושא הזה למשל יש את אותה בעייתיות שדווקא אותה מצווה נגד הדבר תביא לצער רב לאותו אדם וסבל מיותר וייתכן שגם בשבילך במקרה שהוא היה בנך לדוגמא, אני לא חושב שאף אם הייתה רוצה שהבן שלה מדמה יסבול בחיו ועוד בגללה. אני סובל מכך שלא נותנים לי לצאת לקניון ביום שבת לדוגמא. זהו היום החופשי היחידי שלי בשבוע שאני יכול לנשום קצת מעומס הלימודים והעבודות שאני קורס תחתיו ומאוד מרגיע אותי טיול קטן בקניון, אז מה? אני סובל מזה אבל אני לא אכפה על חרדי למשל לעבוד בשבת בשביל שאני אהנה מפני שאני פוגע בו מעצם העשייה של הדבר. אני מתנצל אם משהו מהדברים שלי פגע שמישהו מהפורום מפני שאני יודע שהדברים שהעליתי מאוד רגישים אבל אני אבקש ממכם להתייחס אליהם בהגיוניות ולא בתקיפות מתוך רצון גם להבין את הצד שלי כפי שאני מנסה ככל האפשר להבין את הצד שלכם ולכבד אותו למרות חילוקי הדעות.

עדיין לא הבנתי במה אני כופה עליך

דברים? הכרחתי אותך להכנס לפורום חרדים? הכרחתי אותך ללחוץ על הלינק? להיפך, אני רואה כאן כפיה חילונית מצדך. אתה נכנס לפורום חברתי של חרדים, פורום שלא מיועד להתדברות בין חילונים לחרדים ומתחיל לי כאן בפורום של חרדים על מסיונרים וכפייה חרדית כשאין זה הפורום המתאים בשביל דיונים כאלה. אז למה אתה עושה לי כפיה חילונית מצדך כאן בפורום חרדים? ובקשר לדוגמא של המיץ גזר, אני אסביר כמה מיץ הגזר בריא בשבילו. רוצה? ישתה. לא רוצה? לא ישתה. איפוא הכפייה כאן? האם מישהו דוחף לו את המיץ גזר לגרון? ולגבי שאר השאלות שלך, אני בטוחה שבפורום דתיים חילוניים ישמחו לענות לך עליהם. פורום דתיים חילוניים זה הפורום המתאים להתדברות בין דתיים (וחרדים) לחילוניים.

Tatu4Taty

New member
ואני הייתי כבר בטוח לפי ההודעה

בכניסה שהפורום פתוח לכולם, כנראה שטעיתי - אולי תשקלו רק לשנות בכניסה את ההודעה להודעה שמציינת בפרוש שחוץ מלחרדים אין כניסה לאף אחד, ככה תחסכו לכם הרבה "מזיקים בלתי רצויים" וכאלה שבאמת רוצים לדבר עם חרדים... החוצפה שיש לאנשים כמוני, פשוט מדהים. אני הגעתי לכאן עם שאלות אליכם ואני יוצא מכאן ללא תשובות כלל שקודם כל זה מעיד על הרצון הרב לנסות לתת תגובות בכנות על כל המצב, ואם יש דבר אחד שכבר אי אפשר להאשים אותי בו זה שלא ניסיתי לשאול ולהתעניין למה קורים מצבים כאלה, לא כדי לתקוף, להאשים ולחרוץ חד משמעית נגדכם אלא מתוך רצון להידברות. כנראה שגם את זה כבר אי אפשר להשיג בימינו. ואם יש לו אלרגיה למיץ גזר? מה עם אנשים שזה גורם להם פריחה? שווה להסביר להם את זה בכלל? לא חבל על המאמץ?

אתה בסדר גמור אתה:)

נחזור בפעם המאה..אולי ואחת.הפורום פתוח לכולם כפורום חברתיאתה מסתפק האם לקנות את אברהם פריד או את ורדיגר אפשר להתנצח פה.אני יודע כפרה...זה נורא.הדוסים משתלטים על כל פינה.הם הגיעו גם לתפוז,פתחו פה פורום.מה הם רוצים לעשות בפורום
לשוחח שיחת חברים על ענינים שמענינים אותם.הם לא פה כדי להתגונן או להסביר את עצמם. אתה יוצא מפה ללא תשובות.כך כתבת.אתה יודע למה
כי אין לנו עניין להסביר את עצמינו,נוסף לכל הצרות אין לנו עניין להחזיר אפ'חד בתשובה,אנחנו כבר ממילא ממלאים את הארץ
וזה רק הולך ומחמיר. נמאס כבר מכל ההתנצחויות.אנחנו רוצים לחיות בנחת גם במדיית האינטרנט. בא חילוני,רואה שיחת חברים והוא לא מבין משו...הוא רוצה להצטרף,תפדל
למה לא
יש לנו הרבה מה לעשות חוץ מלהלחם
יש אנשים,כנראה מובטלים,שנטפלים לעניין ה"חופש" ה"מיסיונריות" ועוד ועוד.אני מרחם עליהם.לנו יש הרבה מה לעשות מעבר לזה:) אני יודע שזה הרבה פחות מענין לגלוש בפורום חילוני ולדסקס את עניני הדוסים. להסביר כמה הם "מיסיונרים" "חיים על חשבון המדינה" משתמטים" וכולי. היה הרבה יותר מעניין לעשות את זה כאן. מה לעשות...הפורום לא נוצר בשביל הדברים הללו. עכשיו צדיק....תפתח את הרמקולים, תעצום עיניים ונגיד ביחד את אחד הניגונים הגדולים שהלחין ר' אהרון הגדול מקרלין זיע"א ונבקש כולנו שיהיה מליץ יושר עלינו ועל כל עם ישראל ושנזכה כולנו לביאת משיח צדקינו במהרה בימינו אמן

Tatu4Taty

New member
לאיש הרוח

אלו מילים שאתה כבר מכניס לי לפה. אני רק שאלתי למה יש מצב כזה, בין אם הוא באשמת מישהו או לא ובמקום לענות לי קיבלתי עוד ועוד תגובות שניסו ללכת מסביב לשאלות שלי העיקר לא לענות עליהן. לא רציתי שתתרצו או תתגוננו, העליתי שאלה שלפי דעתי יש חשיבות לה ולתשובתה ופניתי אליכם מתוך שאלה ולא מתוך כביכול "כבר אחרי ההבנה של הדברים" כדי שאתם תוכלו להסביר לי את זה ושלא יצא עוד ויכוח חסר טעם. אני דווקא לא נהנה לשפוט אנשים, גם דוסים, בלי לדעת את שני הצדדים ולבדוק איך קודם כל אפשר לתקן טעויות כי להתלונן תמיד אפשר

../images/Emo14.gif

ראשית כל את כל כך צודקת ואני לפני שנים מספר בגיל העשרה שלי חזרתי בתשובה לא בגלל הבטחות משיח יבוא ויצלצל אלי , אלא בגלל אהבתי בתמימה ליהדות שבאמת נפלאה כל כך אבל הליצנים ותסלחו לי אלו באמת ליצנים שמיתימרים לומר ואף להבטיח כמו איזה פשחור "עוזרו של ירמיהו " מתי יגיע ,שובר את ליבי ולפעמים אני אפילו על סף דמעות אז אם יש כאן משיחי שווא שקוראים לעצמם להחזיר בתשובה בשיטת המיקרוגל בבקשה תפסיקו להרוס לי את האמונה ושל רבים אחרים כמוני

א77

New member
ואם בתשובה מאהבה דברת

אז פעמיים בשנה זורמים יהודים למים. האחת זה בתשליך, בכדי להשליך במצולות ים כל חטאתם. והשניה זה כדי ליטול מים שלנו לאפיית המצות מהבאר. בראש השנה שבים בתשובה מיראה ומאימת יום הדין. ובתשובה מיראה, זדונות הופכים לשגגות, ואת אותן שגגות משליכים אנו למים במנהג התשליך. כי מה לנו את אותן שגגות?! אף הן אין לנו בהן עניין. אבל בערב הפסח בעת תשובה מאהבה, שהרי על יציאת מצרים נאמר כה אמר ה' זכרתי לך חסד נעוריך אהבת כלולותיך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה [ירמיה ב.]. וממילא בתשובה מאהבה הופכות הזדונות לזכויות, ולכן הולכים אנו שוב לבאר ליטול ולאסוף אותן שגגות, שהרי כעת הפכו לזכויות. ולכן הם נקראים מים שלנו, היינו אותם שבעבר בראש השנה השלכנום והם שלנו ממש. ויה"ר שנזכה אף אנו לשוב מאהבה, וירבו זכויותינו.

כל מי שמכריז על עצמו שהוא המשיח

ושהוא בא לגאול את עם ישראל ולמעשה הוא לא. המפורסם שבהם היה שבתאי צבי שבסופו של דבר התאסלם. איך יודעים שהוא לא? ה' יתברך נתן בידי חז"ל,וגדולי הדור אחריהם עד היום, את הסימנים כדי לזהות את המשיח האמיתי.

uriSharon

New member
זה קצת לא מסוכן?

כשיבוא המשיח זה יהיה יום הדין? אם כן אז הרוב הגדול כפי שנראה הוא חוטא אז אולי כדי שהמשיח ימתין קצת

sarav55

New member
כמו שנאמר עם כל זה אחכה לו

אבל בכל יום שיגיע הוא מתבקש להגיע דחוף ולהגיד חברה נגאל אתכם מהייסורים תגידו די די די לצרות הנה הגעתי אני כאן תסתכלו איך בית המקדש נבנה ולפתע פתאום כמו סערה כל בית המקדש ירד בנוי כולו אור אוך איך אני רוצה לראות את הרגע הזה זה הכי מרגש זה משהו משהו הלוואי ואזכה אבל אומרים מי שמבקש משיח יראה משיח ומי שמבקש בנין בית המקדש יראה בעזרת ה' שנזכה לגאולה שלמה ושיבוא משיח צדקנו לגאול אותנו גאולת עולמים במהרה בימינו אמן ואמן

למעלה