מתלבטת לגבי הזוגיות שלי

מתלבטת לגבי הזוגיות שלי

היי כולם. הודעה ראשונה שלי בפורום הזה. אני ובעלי בני 33, נשואים כבר שנתיים. במשך השנתיים האלו, ביקרנו ביעוץ זוגי כחמישה חודשים שקצת סידר דברים , אבל לאחרונה זה חזר.
התמונה הגדולה היא- שנינו אקדמאים , ממשפחות טובות, יש לנו קורת גג תודה לאל, ואנחנו מסתדרים זה עם המשפחה של האחר. מלכתחילה הפריע לי עומק השיחה עם בעלי. אני והוא טיפוסים שונים. אבל לצערי זה לא עורר בי תחושה שאנו משלימים זה את זו. בעלי בן זוג מקסים. הוא תומך , מפרגן לי תמיד, מחמיא , הוא בעל מוסר עבודה גבוה ואחראי. בעלי עושה בבית ומשתדל לקחת חלק שווה בעבודות הבית. הוא משתדל לזרום כשאני מציעה לו שנעשה דברים שנינו כמו לצאת עם חברים או לנסוע וכדומה. אנחנו אוהבים לפנק אחד את השני במחוות , במתנות לימים מיוחדים כמו ימי הולדת, והוא יודע שאני אוהבת , אז הוא משקיע במחשבה אפילו שזה ממש לא טבעי לו. ביום הולדת האחרון הוא תכנן לי בהפתעה טיול יומיים בארץ, וגם קנה לי מתנה, בלון ועוגה עם זיקוק ושר לי יומולדת... הוא באמת מאוד אוהב , משקיע וכתב לי ברכה מרגשת ואוהבת.
מאז שאנחנו מכירים-בשנה עד שנישאנו לא רבנו כמעט בכלל! אולי קצת בארגון החתונה אבל גם אותה ארגנו שנינו יחד לבד ותקתקנו את החתונה בעצמנו. השיתוף פעולה היה חלק והחתונה היתה נהדרת. מאז שחלפו כמה חודשים לחתונה- אנחנו רבים לא מעט. זה לרוב על רקע "טון", "התפרצפות" או כל דבר קטן כזה, הבעיה היא שזה לרוב מדרדר ומהר מאוד שנינו מתרגזים . אני רוצה יותר לדבר על זה, הוא יותר נמנע, אני מנסה לטעון טיעונים הגיוניים, הוא מתנצח בטיעונים ציניים ואישיים. ואני מרגישה בכלליות שהאינט' הרגשית שלו נמוכה משלי. חל שיפור משמעותי בתחום הזה. אבל התחתנתי איתו על אף הידיעה שההומור שלנו, תחומי העניין שלנו והסגנון שיח שלנו שונים מעט, (הוא אדם יותר פשוט ואני יותר עמוקה קצת), אך חשבתי שהוא אדם מאוד רגיש, מאופק וסבלן. מהחתונה אני מגלה שהוא מתקשה להיות רגיש, שהוא מתרגז בקלות, ייאמר לזכותו שהוא גם מתנצל בקלות , ושהוא מעט קצר רוח.
ברור לי שלכולם יש חסרונות, וגם לי ולבעלי, אבל לפעמים יש לי תחושה שאני נורא מחוברת אליו , שזכיתי ושהוא מפתיע אותי, אבל הרבה פעמים אני חשה ההיפך. מתוסכלת מהמציאות , שהוא לא תמיד מחובר לקרקע, שהוא מתרגז עליי בחזרה כשאני טיפה לחוצה וכולי.. הוא מעריץ אותי אפשר לומר. ואני לפעמים פחות מעריכה אותו. זה לא שאני לא אוהבת אותו כי אחרת לא הייתי יכולה לחיות איתו בכלל, והייתי מחפשת לברוח , עובדה שאני כאן ומחפשת דרכים להתמודד ולהמשיך את הזוגיות הזו. גם לקח לנו הרבה זמן למצוא את הזוגיות הזו, שבתחילה חשבנו שהיא כמו כפפה ליד (טבעי) וגם אנחנו יודעים כמה קשה היום למצוא זוגיות, במיוחד עם אדם יציב וטוב, שהמשפחות מסתדרות וכו'.
אני פשוט חוששת שאם נביא ילדים יחד, זה רק יעצים את הפערים ואת התחושה שהוא לא מה שחיפשתי במובנים רבים וארגיש פספוס. מי אמר אבל שאם נפרד עכשיו אני אמצא מישהו שיהיה יותר מתאים ודומה למה שחיפשתי? מה גם שאינני צעירה ואנחנו כבר מנסים עזרה בכניסה להריון.
נוסף לכך בעלי ואני מחוייבים מאוד, שנינו אנשים משפחתיים, נאמנים, וביתיים. (גם זה קצת חסר לי, אני יותר מחפשת דרכים להעשיר את עצמי והוא מאוד לא מתאמץ). בגדול עוד לפני החתונה הרגשתי שמשהו חסר. שאני אוהבת אותו מאוד אבל לא עד הסוף . ההומור, ההבנה עד הסוף , שיחות מרוממות נפש- לרוב לא שם. וזה ממש חסר לי. הוא מעופף, חצי מהזמן לא שומע מה אני מדברת אליו, לא קולט, לא קשוב, לא תמיד קולט את ההומור שלי. לפעמים מרגישה שיש בינינו איזה נתק... אפילו אולי יש לו איזו בעיית קשב... חסר לי גם שמבחינה חברתית אני לא מרגישה שהוא מספיק מחובר לאנשים או לחברים. היחסים שלו עם חברים שלו גם מאוד שיטחיים, לא חמים, אני רואה איך אנשים שמכירים אותו שנים מדברים איתו , ותמיד מתבאסת שהוא לא יותר אהוד... )קצת שריטה של עצמי)
איך אפשר לחזק את הבסיס הזוגי שלנו כך שנריב פחות, שאעריך אותו יותר עד כדי הערצה, כי זה ממש חשוב לי, ולהוציא אחת ולתמיד את החשש הזה מהראש ושלא אחשוב שאולי לא צריך להיות יחד?התנצלותי על המלל הרב, אשמח לעזרתכם.

אין צורך בטיפול זוגי

את צריכה טיפול פרטני שיעזור לך להתמודד עם זה שלא הכל מושלם, יש רגעים טובים יותר וטובים פחות ובן זוג לא אמור ולא צריך לספק את כל הצרכים שלך 365 ימים בשנה. בשביל זה יש לך חוץ מזוגיות גם חיים. ולא, כנראה שאין בחוץ משהו יותר טוב מזה.

כן אבל

אני לפעמים מרגישה שאני לא אוהבת אותו אהבה עזה , ממלאת ושלמה, אני מלאת ספקות .
יש הרבה אי הבנות, קצרים בתקשורת לא רק מבחינת ריבים. אלא מבחינת אותו הראש בבדיחות, בעומק, בחברותיות, אני יותר מסודרת ושמה לב לפרטים והוא רחפן ממש ויש לו זכרון הרבה פחות טוב משלי ולדעתי פחות מהממוצע.
אני לא יודעת. ופתאום יש ימים שהוא תומך, שיש חום , שיש שיחות טובות אנחנו עושים הליכות יחד ומדברים והוא מיעץ ונראה שיש פתח להעמקה. אבל זה בד"כ נשאר שם.
הייתי מצפה שהאהבה שלי רק תלך ותעצים עם השנים. שאני אגלה בו תכונות שאני מעריכה ואוהדת. ואני מגלה שהוא לא כזה סבלן, די לחוץ .. שהוא לא רגיש אליי כמו שחשבתי. שהיחסים שלו עם אחים שלו הם לא עמוקים ואישיים, ושהוא לא משוחרר וקליל כמוני - נגיד בחתונות שאני הולכת איתו הוא ממש מתבייש ולא בא איתי לרקוד.
למזלי אין לו גם ידידות טובות וקשרים עם נשים. בקטע הזה- הוא לא רואה אף אחת, לא מעניינת אותו אף אחת והוא מושקע בי ורק בי . זה משהו שאני דוקא מאוד מעריכה כי על אף חסרונותיי הרבים הוא מקבל אותי כמו שאני ואוהב אותי.
אני בטיפול פרטני. ברור לי שאין מושלם. אבל אני תמיד מצפה שהמוקד שלנו יהיה חזק בעוד דבברים. שארגיש אהבה חד פעמית. איפה הטעות שלי?
ותודה רבה על תשובתך

מה האלטרנטיבה שלך?

אם היית אומרת שהוא מקסים אבל את לא אוהבת אותו, הייתי אומרת שבאמת לא כדאי להעביר ככה חיים שלמים, למרות שזה משהו שאמורים לחשוב עליו לפני חתונה... אני עצמי ויתרתי על חתונה עם גבר מקסים על רקע זה - אבל בידיעה שאהיה מוכנה "לסבול" הרבה חסרונות ומגרעות של בן זוג אחר בתמורה לאהבה ולשפה משותפת ומעמיקה יותר, כדברייך.
אצלך זה גם אחרי חתונה (כלומר אחרי שכבר עשית עם עצמך חשיבה והחלטת שאת כן רוצה לחיות עם האיש הזה) וגם הרבה פחות מובהק, כי יש גם הרבה מן המשותף, לדברייך.
עכשיו, אם אני אציג לפנייך אלטרנטיבה שאומרת שאחרי שתפרדי ממנו לא תמצאי למעשה בן זוג כמו זה שעליו את חולמת ותישארי לבד - האם עדיין תשקלי לוותר עליו?

היי חובטת

תודה דבר ראשון
&nbsp
את צודקת.
וסביר להניח שהייתי נשארת איתו לעומת נשארת לבד.
אני מעדיפה למצוא דרכים להעצים את אהבתי אליו, לא לעזוב ולחפש מישהו אחר וחדש, אלא לקדם ולהשקיע עבודה במה שיש לי ובמי שאיתי ולאהוב אותו יותר ויותר.
לגבי השאלה שלך בפסקה הראשונה- אני לא חושבת שהוא ה"מקסים" הזה, שיקטוף לי את הירח, הוא לא האדם הטוב טוטאלית הזה. הוא אדם טוב אבל יש לו חסרונות כי הוא גם לא מאלה שכל היום יעזרו לאחרים , יקשיבו וכו'...
זה חלק ממה שחסר לי אגב..
אבל גם לומר שאני לא אוהבת אותו אני לא יכולה.
אני אוהבת אותו רק לא מאוד, לא אהבה מדהימה כי השיחות שלנו מדהימות ומקרבות, ולא כי אני חושבת שהוא אדם מדהים וחולה על התכונות שלו.
יש בו דברים טובים ויפים, יש לנו משהו שבנינו בינינו ואני מרגישה שהמסירות שלנו ליחסים היא מדהימה ובלתי ניתנת להסבר הגיוני. וזה לא שהיחסים לא בריאים.
אני פשוט מרגישה שהתחייבנו. אנחנו מחוייבים שזה ילך. אבל האהבה שלי תקועה. אני מנסה למנף אותה קדימה אבל קשה לי ולכן פניתי אליכם. ענו לי ככאן שזו בעיה שלי. מניחה שגם.. שילוב של דברים. השאלה האם אפשר לאהוב מישהו יותר. האם הוא יכול להעמיק וללמוד את השפה שלי רק מלחיות איתי.
שמעתי שעשו פעם מחקר שרמת אינט' בין בני זוג שבתחילה היה פער ביניהם משתווה לאורך שנות הנישואים כך שהאינט' עולה אצל מי שהיתה פחות.
אני חושבת שאולי זה מה שגרם לשינוי לטובה לחול בינינו עד כה ואני קצת מקווה שזה מה שימשיך לקרות. שניעשה דומים .

ואגב כל הסיבות שציינת: לא מספיק רגיש , לא משוחרר וקליל,

מעופף ואפילו לחוץ - נשמעים ממש כמו תירצים שחפרת מתחת לאדמה בשביל לחפש אצלו מגרעות. אילו בטוח לא סיבות לפרידה אצל זוג אוהב (בטח שלא כאשר זה מגיע עם חבילה מכובדת של יתרונות שפרשת בתחילת השירשור: איש בית ומשפחה, משקיע בך, אוהב, תומך, חרוץ, סלחן וכו') ולכן המסקנה הבלתי חוזרת שלי היא שהבעיה אצלך: או שאת לא אוהבת אותו מספיק (וקשה לך להודות בזה) או שאת מחפשת ביצה מרובעת.

אגיד לך בשיא הכנות

החיים הם לא סרט אמריקאי. "היומן" לא באמת קיים אצל 99.9% מהאנשים.
מה כן קיים? ההבנה והקבלה שיש לך בן זוג שטוב אליך, מעריך אותך, מפרנס טוב, בשאיפה אבא טוב. שאתם מצליחים לעשות דברים משותפים וליהנות מהם, בתקוה שיש סקס טוב.
הרעיון בזוגיות התחלתית יחסית היא לצמוח ולגדול יחד לתוך מרכיב אחד.
לפעמים לאנשים יש אהבה מכלה ואדירה בהתחלה אבל הם מתפתחים לכיוונים שונים לחלוטין בהמשך ונאלצים להתגרש.
אז תשימי בצד את הפנטזיה לאהבה הזו מיד בתחילת הנישואים, תלמדי לאהוב אותו לאט לאט, ובינתיים תקבלי את המציאות ותבני גם לך מציאות נפרדת. לא 50%+50% = זוג. אלא שלם+שלם.

היי

תודה על זווית הראיה המפוכחת.
אני מקווה שזה מה שיקרה עם הזמן . שנצליח לבנות משהו בהדרגה ולאט ולהסתכל אחר כך שנים אחור ולהיות גאים.
אני מרגישה שיש לנו פוטנציאל טוב אבל אני מקלקלת אותו בזה שאני פחות אוהבת אותו מאשר הוא אותי.
:(

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני חושד שאי המרוצות שלך היא בילטאין

את מתארת שוב ושוב את הסיבות האובייקטיביות והסובייקטיביות לאי המרוצות שלך.
ואני חושב שאין לזה קשר. שגם אם היו מביאים לך את נסיך דנמרק עם סוס לבן קומפלט, אחרי זמן מה היית לא מרוצה. קודם כל הוא דני, והדנים - בואי נודה בזה - אחרי שחולף הזוהר הנסיכותי - הם אנשים די קרים. וגם הסוס יש לו פרעושים וטפילים. וכן הלאה.

האמת הא שקשה מאוד להיות מרוצים בחיים. לא כי החיים קשים כל כך (הם כן, אבל זה לא קשור) העניין הוא שאדם מרוצה אין לו את מה להאשים בריקנות של החיים, או בבעיות או באי ההצלחות. הוא אחראי על חייו במאה אחוז. וחוץ מזה, משם אפשר רק לרדת.

לעומתו אדם לא מרוצה יש לו ארגז כלים הרבה יותר גדול לעבודה: המציאות הלא מספקת.
ובתור בונוס, כל מי שלא מסכים איתו, ומנסה להראות לו שהדברים כן בסדר, מצטרף לרשימת האשמים במצב.
וחוץ מזה, אצל הלא מרוצים, יש לפחות אפשרות לחיות בפנטזיה מדהימה - על האהבה המושלמת, העבודה המושלמת, השכונה המושלמת וכולי. חיים מעניינים ועשירים הרבה יותר מהחיים המשעממים והשטוחים של המרוצה בחלקו.

יש מצב שזה כך אצלך?

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא יודע מה זה לשנס מותניים

לשנס מותניים זה טוב, השאלה היא באיזה כיוון...
&nbsp
תראי: אני כן מאמין באהבה גדולה.
אבל רק למי שכבר הייתה לו אחת.
&nbsp
למה הכוונה?
&nbsp
יש סוג של אנשים שמתאהב באהבות גדולות. זה הטבע שלהם.
לאלו הייתי ממליץ להמשיך לחפש אהבה כזאת, אלא אם כן הן תמיד הרסניות, ואז הייתי ממליץ להם ללכת לטיפול פרטני להבין מה העניין שם.
&nbsp
ויש סוג אחר של אנשים שלא מתאהב באהבות גדולות, אבל ממשיך להתגעגע לרעיון או לפנטזיה שלהן - ונראה לי שלשם את שייכת. לאנשים כאלה אני ממליץ או להיות שמחים בחלקם, באמת, ואם הם לא יכולים - ואני מאמין לך שאת כנה ואמיתית בדברייך שאת לא מצליחה - אז כן, גם כן ללכת לטיפול לברר מה העניין.

tal902

New member
מאוד מוזר

מאוד מוזר שעל מנת לתאר את מערכת היחסים שלכם והמאפיינים שלה בחרת לרשום על ההתחלה עניינים לא רלוונטיים בעליל לאיכות קשר. (שאולי מראים למה הבחירה שלך היתה ממקום לא נכון ואותנטי). למשל: מה הקשר ששניכם אקדמאיים (כאילו שאין אקדמאיים דבילים ואנשים שלא למדו אינטיליגנטים?) וזה שאתם ממשפחות טובות (מה בכלל נחשב משפחה טובה?).

גם מה שעולה פה זה סוג של תחושת עליונות שלך וקצת התנשאות שלך ש"את יותר ממנו" . לא ברור למה היה לך כזה חשוב לבחור באחד כזה. הפסיכולוגים פה שביננו אולי יכולים לתת תשובה על זה ולא אני. אולי גם בגלל זה (וגם בגלל אופיו) הוא כפי שאמרת מעריץ אותך.

ואם זה משהו שכל כך מפריע לך זה היה שם מייד מההתחלה. אז שוב, למה התחתנת איתו בעצם?

או שבעצם כתבת שהוא השתנה והוא כבר פחות מעריץ אותך וזה מפריע לך? או שהוא עדיין מעריץ אותך ואז משעמם לך כי מי שמעריץ מישהי כל דבר שהיא רוצה קורה. או 90% מזה, תקני אותי אם אני טועה).

אולי את צריכה גבר שלא יעריץ אותך. גבר שלא יספור אותך. בטוח יהיו לך הרבה יותר ריגושים מהיום. אולי אפילו רכבת הרים של רגשות. משעמם בטח לא יהיה. אם כי סביר שיהיו לך בעיות אחרות. (תסכולים וכדומה) וסביר שגם תגיעי לפורום כזה או אחר ותגידי: בן הזוג שלי לא סופר אותי אני כבר לא יכולה יותר. מה לעשות?
או משהו בסגנון.

הפואנטה שאני מנסה להעביר: לכל סוג של גבר וסוג יחסים יש את היתרונות והחסרונות. תחלילטי מה יותר עדיף לך. אם מה תוכלי יותר לחיות בשלום.

tal902

New member
השבוע אל תשלח לוטו כי אתה חלש בניחוש

לי אישית יש. אבל לא פסלתי מישהי בגלל שאין לה תואר.

אייבורי

New member
מאוניברסיטה מוכרת בישראל ?

<חיפה, תל אביב, ירושלים, ב"ש, טכניון, אריאל לא באמת נחשבת>
&nbsp
או סתם מכללה עלומה.
&nbsp
&nbsp

tal902

New member
אהבתי את השנינות. ואפילו הבנתי את העקיצה. למרות המככללה....

אייבורי

New member
לא היה בזה דבר שנון

&nbsp
אבל יש תפיסה אנטי-אינטלקטואלית כאילו השכלה איננה דבר חשוב
ויש תפיסה שיסודות ערכיים של אדם שהקנו לו הוריו - איננה דבר חשוב
ואני חושב
הערכים שגדלת עליהם וההשכלה שלך, בהחלט חשובים ומעצבים את אישיותך כאדם.
העובדה ששניהם משכילים, חשובה
העובדה ששניהם באים ממשפחות טובות - מצביע על סולם ערכים דומה וזה חשוב.
&nbsp

tal902

New member
אני חושב שאנשים מתבלבלים בין אינטליגנציה והשכלה

ובטח בין שניהם לכישורי חיים.
&nbsp
אתן לך דוגמא חיה: אחותי. הייתה מצטיינת דיקאן תואר ראשון ושני בכלכלה. אבל בחיי היום יום מה אומר לך. לא מצטיינת....
&nbsp
וגם ברור שאם מישהו למד משפטים למשל והוציא תואר אין בין זה ובין אינטיליגנציה כלום. רק מעיד על יכולת שינון גבוהה ולא בהכרח חוכמה (הוא יכו ללהיות חכם אבל בלי קשר ללימודי המשפטים).
&nbsp
וברור שיש הבדל בין מי שלמד משפטים או סוציולוגיה למי שלמד רפואה או מדעי מוח משולב מחשבים וכדומה.
&nbsp
&nbsp
וכל אלו נקראים אקדמאים.
&nbsp
&nbsp
נכון שאם למדת

למעלה