מתלבטת לגבי הזוגיות שלי

במחשבה שניה

תודה לך
&nbsp
הרגע בזכותך גרמת לי להעריך את בן זוגי לא פי כמה אלא פי המון....
יש לי איש מדהים לידי. ולהיתקל באנשים כמוך, שמסוגלים להפגין כזה זלזול ארסי כלפי אדם שבכלל אינם מכירים - גורם לי להבין עד כמה נדיר ואוהב האיש שלידי.
מעז יצא מתוק.
עכשיו סע לשלום...

Cade Foster

New member
וכל הקרדיט הזה לי? וואו

היי

תודה למי שהקדיש מזמנו ומחשבתו וניסה לעזור לי
אייבורי- חבל לי שאתה מתייג אותי כאדם מסויים, אבל זה לא בשליטתי.. אני לא אדם נורא וכל הכינויים שכינית אותי. וזה לא היה נעים לקרוא את זה. כי אני בת זוג טובה במובנים רבים. אתה לא מכיר אותי באמת. אבל הכל בסדר ואני לא לוקחת את זה קשה. זו דעתך וגם ממנה אני לוקחת משהו.
כמו כל אדם עם בן זוג יש קשיים, דברים שמגלים בהמשך הזוגיות או שמתחזקים ככל שעובר הזמן- ככה גיליתי שמה שהפריע לי בקטנה בהתחלה- ומה שחשבתי שהם היתרונות שלו- קצת שינוי מאזן כוחות. הדברים שהפריעו לי בולטים קצת יותר ומה שחשבתי שאני אוהבת בו- קצת היה נראה לי פחות (חשבתי שהוא ממש סבלן רגוע ומאופק וגיליתי שהוא נוטה להיות לחוץ , להגיב באימפולסיביות כשמשהו מרגיז אותו לדוג' ועוד)
היו פה כמה שאלות של אנשים שכבר הזכרתי את זה בשאלה שלי- הבעיה שלי שלכן פניתי כאן, היא שאני אכן אוהבת אותו אבל לא מספיק או לפחות לא מאוד-הרגש לא בוער בי. אני גם אדם שכלי מאוד, אבל משהו מעכב את האהבה שלי מלפרוץ ולהיות אהבה גדולה ועזה. בנוסף גם אמרתי שהתחתנתי כי חשבתי שהתכונות החזקות שלו אחרות, ויש דברים שבשנה שלנו יחד לפני חתונה לא היו כמו שהיו אחרי.
כן יש שיפור בתקשורת בינינו, ובהבנה אחד של האחר. התחושה הכללית היא שהחיבור הוא לא כמו שקיויתי שיהיה, אני אדם זוגי יותר והוא פחות.
ביקשתי את העצות שלכם איך אני אחזק את הבסיס הזוגי שלי שנריב פחות, איך לחזק את ההערכה שלי כלפיו. אם יש למישהו רעיון איך להעצים את הטוב.
אני מתקשה לעיתים להעצים אותו . לפעמים אני מצליחה. זה בא והולך.
מחפשת פניני חוכמה שיסייעו לי. אני לא רוצה להפרד , אני רוצה להשאר גם אם לא מושלם ולחזק את הרגש שלי, את הקשר וההבנה בינינו.
תודה שוב.

tal902

New member
אני הייתי מתחיל

עם לעבוד על העניין הזה שיושב לך בראש ש"את יותר ממנו" (יותר טובה, יותר חכמה, יותר .... וכדומה). כי יש לי חדשות בשבילך. את לא.
&nbsp
אתם שני בני אדם שלמים ושונים מעצם היות בני אדם שונים זה מזה. עם יתרונות וחסרונות.
&nbsp
איך לעשות את זה? אמרו כבר פה. שיחות/טיפול.
&nbsp
&nbsp
אגב, הואט יודע מכל הלבטים האלו? הוא יודע שאת חושבת שאת אוהבת אותו פחות מאשר הוא אוהב אותך? אתם מדברים ע לזה בכלל?

כן

כן. כמובן. אנחנו יחד מעל 3 שנים. הנושא עלה ביתר שאת בשנתיים האחרונות. און אנד אוף. בעיקר עקב שינויים לעומת ההתחלה, דברים שעלו, שגרמו למחלוקות תגובות שפתאום היו לו.. דברים שהתבלטו יותר.
התחלתי לומר לו שמפריע לי כל מיני דברים. שפעם יצאנו יותר, ופתאום פחות, שפעם היינו מבלים את הזמן אחרי העבודה יחד, פתאום אחרי החתונה נוח לו לבלות מול הטלויזיה ולרבוץ הרבה. שחיי החברה שלנו ירדו קצת... לא עניין אותו לחזק קשרים עם חברים שלי, לעומת זאת אני יותר התאמצתי לחזק קשרים עם חברים שלו.
המון דברים קרו, רגישויות שלו, חוסר יכולת שלו לשמוע או להכיל מה מפריע או קשה לי.
אם הייתי מדברת איתו לפעמים והוא לא מקשיב והייתי שואלת אם שומע אותי הוא היה מתפרץ עליי. היום זה כבר לא קורה כי דיברנו על זה והוא הבין ועבד על עצמו. אבל זו דוגמא לשינויים שקרו בינינו בנישואים.
גיליתי שהוא יכול להיות לא סבלן. קצר רוח. שאין לו ראש שנמצא דברים מגניבים לעשות יחד בזמן הפנוי. פעם דיברנו שנלך לקורס בישול יחד, פתאום בהמשך כשהעליתי את זה הוא לא הבין למה זה חשוב לי בכלל.
המון פערים התגלו.
אז כן, עם הזמן הוא הבין שקשים לי דברים. וגם היה לי קשה שאין לי עם מי לשתף את זה כי הוא מאוד התעצבן מכל דבר כזה ואמר שאני לא מרוצה. אבל היו דברים שהיו באמת שינוי לעומת ההתחלה וזה דברים שלגיטימי לדבר עליהם. הוא פשוט לא עמד בזה.
אז עבדנו על זה.
זה גרר בתחילה מריבות נוראיות. היום אנחנו כבר מכירים את הנקודות ויודעים איך להתמודד איתן יותר טוב ונכון אבל זה עדיין שם.
מדצ אחד הוא קצת משתדל כשחשוב לי משהו אבל מאוד מותח קו שזה מי שהוא, שזכותו לשנות את דעתו אחרי החתונה \עם הזמן לגבי דברים שהצהיר בעבר, ושככה זה.
מן הסתם דברים מסוימים תסכלו אותי.
ובשלב מסוים הרגשתי שזה פוגע באיכות הקשר, בצמיחה שלו ושל שנינו יחד.
יש לי חיים משל עצמי. מצד שני יש בינינו הרבה פתיחות , אין הסתרה מה שמפריע לי הוא יודע. גם זה שהתלבטתי, גם גירושים עלו על הפרק בעבר. כך שזה לא זר לו. הוא יודע שיש דברים שהקשו עליי ושאני לא שלמה , ושיש חוסר איזון מבחינת הרגשות שלנו זה לזו.
מנגד אני עדיין עושה המון בשבילו ומכבדת אותו כבן זוג.
יש דברים שהוא צודק ויש דברים שאני . אבל בהחלט חשבתי שהוא שונה בהתחלה. שהוא הרבה יותר מכיל ובעל שלווה פנימית. שיוכל להרגיע אותי כשאני קצת מתוחה. שנדע להצחיק כשיש ריב. חשבתי שזה אחרת כשהיינו יחד. אחרי החתונה פתאום כל מיני הרגלים שלו צצו, כאילו נגמרה תקופת ההכרות והוא יכול לחזור לסדר העדיפויות הראשוני. גם מבחינת תגובות שלפעמים היו לא נעימות. אם צלדוגמא יצאנו לאנשהו והוא בקושי דיבר איתי והיה מוזר שלא דיברנו- אז הייתי מסבה את תשומת ליבו שהוא לא איתי, או שהוא מחובר למסך טלויזיה בפאב או משהו- במקום לומר שהוא איתי, או להתקדם בשיחה או משהו- הוא היה מתרגז מייד וזה היה הופך את האוירה למתוחה ולא נעימה והרגשתי לא מובנת.
יש איזה חוסר תאום ציפיות מאז החתונה , וזה לא היה ככה קודם. עם הזמן זה השתנה כי היינו ביעוץ וגם כי הוא נפתח להקשיב יותר ולקבל את ההרגשה שלי גם אם זה לא מדבר אליו. אבל זה מקשה על התקשורת והפריחה שלה.

tal902

New member
התשובה הזאת היא קצת מיקרו-קוסמוס לבעיה

אני שאלתי א' ואת ענית על ב' ו-ג' כאילו לא התייחסת למה ששאלתי. אולי ככה גם הוא מרגיש. שאת כל הזמן אומרת לו מה מפריע לך בו/סקשר ולא שאלת אותו מה מפריע לו בך? או מה טוב לך איתו בקשר וגם להגיד לו את ולא רק את מה שלא בסדר?

אני שאלתי האם הוא יודע מזה שאת אוהבת אותו פחות ממנו ומה דעתו בעניין? מה אמר? זה הפריע לו? הוא נעלב ? זה לא היה איכפת לו (שזה גם אומר משהו ולא חיובי בהכרח)? לי אגב, אם בת הזוג תגיד שהיא פחות אוהבת אותי משאני אוהב אותה אני לא אשאר בקשר כזה.

ולעניין הלעשות משהו ביחד. הוא בכלל אוהב לבשל שהצעת פעילות שכזאת? או את אוהבת לבשל ואמרת שהוא כבר יבור כי מה איכפת לו או שבכלל לא חשבת על משהו שהוא יאהב.

תנסי לגייס אותו לפעילות משותפת למשהו שהוא ממש אוהב או מחובר אליו.
כי את רוצה לעשות איתו דברים משותפים ולא משנה מה בעצם מה והוא אולי פחות רוצה אז לפחות שזה יהיה בדברים שמעניינים אותו.
סתם אני זורק. משחק פיינטבול אם זה מעניין אותו. מרתון סרטים בסינמטק אם הוא אוהב. או משהו שקשור למוזיקה אם הוא אוהב מוזיקה.

נראה לי שאת קצת יותרא מדי מרוכזת בעצמך. רק תחושה.

מתחיל לסמפט את בעלך שמחזיק מעמד איתך.... :))

tal902

New member
ועוד משהו

איכשהו זה נשמע לי שהתחלת בפרוייקט "שינוי הגבר לצרכי ולמה שאני רוצה שיהפוך" (או חלופה של הפכת להיות אמא שלו שמעירה על כל דבר). מתאר לעצמי שהבחור חוזר הביתה ובטח עם הלך מחשבה: נו/ נראה ממה היא לא תהייה מרוצה הפעם.

למה למשל חשוב לך שהוא ינסה להתערות בין החברות שלך? בגלל שאת מנסה להתערות בין החברים שלו? אם לך מתאים להתערות בין החברים שלו זה עניין שלך. הוא לא חייב גם. וזה לא צריך להגיד כלום (אלא אם כן חשוב לך לקבל אישור עליו מהחברות כי אולי לך אין אישור של 100% עליו מבחינתך. ומראה לי שאם היית אוהבת אותו על אמת , זה ממש לא היה משנה לך כל התלונות הקטנות הדיי קנטרניות שלך והתשומת לב הרבה שלך על דברים שלא בסדר בו (לשיטתך בלבד)).

כנ"ל אם הוא אוהב להיות בבית ולא צאת.

זה הבחור. TAKE IT OR LEAVE IT
תרתי משמע.

viczi

New member

מראשי...

קודם כל, נשמע שאת רוצה שתבלו המון יחד ושהוא יהיה 100% איתך בכל רגע פנוי.
אני יודעת שיש אנשים כאלה אבל היתכן שהוא לא אדם כזה והוא פשוט נחנק?
את רוצה שהוא ימצא דברים לעשות בשעות הפנאי, שיקשיב לך כל זמן שאת מדברת, כשיהיה מרוכז בך בכל רגע שאתם יוצאים, שישקיע בחברים שלך.
מה עשית לפני שפגשת אותו?
היית אדם בוגר בסוף שנות העשרים שלך. מה עשית בשעות הפנאי? מי היה לך לאוזן קשבת?
למה שלא תמצאי לך משהו כיפי לעשות בשעות הפנאי ותשאלי אותו האם גם לו זה נשמע כיפי. תבקשי תשובה כנה. אם התשובה היא "לא" במקום להיות שבורת לב שאין לכם התאמה מושלמת בכל הרצונות, פשוט עשי את הפעילות לבד או עם חברים. זה ייתן לו קצת זמן לעצמו ועם עצמו.
אותו דבר לגבי חברים. אף פעם לא הבנתי למה חייבים להיפגש בזוגות. אני נפגשת עם החברים שלי אחד על אחד או בחבורות קטנות, בלי בני זוג. כך השיחה היא הרבה יותר אישית ופתוחה (ולא שיחת חולין משעממת) ואני מרגישה שזה תורם לקרבה עמוקה בינינו. כאמור, זה יתן לבן זוג זמן פנוי לבד.
אולי אם יהיה לו זמן פנוי לבדו הוא יתרגז פחות כי יהיה פחות עומס עליו.

אפשר שאלה?
את כותבת שגם לפני החתונה הבנת שיש בעיות.
אז למה התחתנת איתו?
אם התחתנתם כשהייתם שנה ביחד האם זה אומר שהחלטתם להתחתן אחרי חודשים ספורים של היכרות?
כשאת מתארת את הזוגיות שאת רוצה, האם זה משהו שראית אצל אנשים אחרים?

היי viczi

זה לא מדוייק כל כך , אני לגמרי בעד מה שתיארת. יש לי המון מפגשים עם חברים שלי לבד, אחד על אחד, ויש לי גם קבוצות חברים. אני לא איזה אדם אצריך כל הזמן אנשים סביבי כן? אבל יש לי בהחלט את המעגלים החבריים שלי ואת החברים הטובים שאני קובעת איתם בלי שום קשר אליו. גם יותר מזה, אני גם נפגשת עם נשים של חברים שלו אחת על אחת והתחברנו. יש לי תחביבים משלי, אני לא מחפשת שימלא לי את הזמן או התוכן.
אולי השתמע כך מהכתיבה הראשונית שלי ,אך אני אדם מאוד עצמאי. כלכלית, חברתית, וכו'. עם זאת אני גם אדם מאוד זוגי. זה נכון. אני מצפה שאם אני כן יוצאת עם בעלי אחת לשבוע למסעדה אז שיהיה יותר זורם וקולח. שעצם זה שאין לנו ילדים עוד- שננצל את זה לבלות יותר ולעשות דברים מגניבים. גם לחוד אבל גם כזוג.
וניסיתי את הזמן איכות יחד למצוא משהו שיעניין גם אותו. הקורס בישול שהזכרתי- זה לא משהו ש"דחפתי" לו ולא מעניין אותו . כשאני העליתי שבא לי אפייה, הוא אמר בזמנו שהוא ישמח להצטרף אבל לא לאפייה אלא לבישול. ואמרתי יאלה בוא נחפש. עם הזמן זה התמסמס ואחרי החתונה פתאום לא עניין אותו.
הדברים שהפריעו לי לפפני החתונה עוד שם אבל זה לא שהכרחתי את עצמי להתחתן, היו הרבה דברים טובים. וכן אהבתי אותו ורציתי. אני עדין אוהבת אותו.
אבל ההבדלים נהיו יותר מורגשים , והמשותף נשאר בעינו, לא הצטמצם אבל לא הרגשתי שהוא גדל או העמיק .
&nbsp

לדעתי רוב הבעיות שאת מדברת עליהן

קשורות לזה שהוא גבר ואת אישה. ואי לכך סביר שגם בקשרים אחרים הם יחזרו על עצמם. כך שאת באמת כנראה צריכה לעבוד על עצמך ועל הקבלה שלך את המציאות במקום לנסות להחליף אותו במודל משופר שלאו דווקא יהיה באמת משופר.

יש גבול

לכמות הטענות והביקורת שאפשר לשאת מבן הזוג.
איך את היית מגיבה אם בן הזוג שלך היה מעביר עליך ביקורת כל הזמן,
על מאפיינים אישיותיים, רגשיים וקוגנטיבים שמאוד קשה לשנות??
האדם שאמור להיות הכי קרוב ואוהב מראה כל הזמן כמה הוא לא מרוצה , לא מעריך לא אוהב...
אי אפשר להמשיך ככה שנים, ומוקדם או מאוחר הוא ימצא מישהי שתתלהב ממנו כפי שהוא.

את מושלמת? כל התכונות שלך מתאימות בול לצרכים שלו?!
הרי כל מה שאת דורשת ממנו לשנות לא מתאים לו באמת, כלומר יש תכונות אצלך שמפריעות לו ושהיה רוצה שיהיו אחרות-תהליך אגב טבעי , כי אין שני אנשים זהים לחלוטין באופיים -אבל כנראה שהוא לא מתרכז בהם, שם אותם בצד ומכיר בדברים הטובים, בערך שלך ושל הזוגיות שלכם.

השינוי צריך להיות אצל-תעריכי את בן זוגך, תביני שגם לך יש חסרונות, שהמצב בחוץ לא מזהיר, ובכל זאת לא חסר נשים שיעריכו את בעלך ולא יחתרו לשנותו כל הזמן

גארוטה

New member
את לא אוהבת אותו

וכל ההתעסקות שלך באופי שלו זו הדרך שלך לברוח מהאמת ולספר לעצמך סיפורים. אין חצי או רבע אוהבת.. או שאוהבים או שלא ואהבה אמיתית היא לא תלויית אופי. מכל מה שכתבת אני מרגישה שאם מישהו היה מבטיח לך שברגע שתיתגרשי תחכה לך בחוץ אהבת חייך ו/או זוגיות חדשה.. לא היית אפילו מסתכלת אחורה.

נוסעת27

New member
סליחה... אבל את ממש חופרת

רפרפתי על רוב השירשור וקראתי על קשר אחלה בחלה שאת שבויה בפנטזיה על מה אולי היה יכול להיות יותר ואין.
יש לי חדשות בשבילך- תמיד יכול היה להיות יותר. יכולת להיות עם מישהו יותר חכם/מוצלח/מצחיק/חברותי (השלימי את החסר) וגם יכולת להיות עם מישהו עוד יותר מזה וגם עוד יותר מזה. אין לזה סוף. ובכל אחד שהיית מוצאת שהיו בו כך וכך דברים, היו חסרים לו דברים אחרים שהיו מבאסים.
&nbsp
את מזכירה לי חברה שלי שבמשך שנים התלבטה לגבי בעלה כי היא לא הרגישה בקשר כמו שחינכו אותה שהיא צריכה להרגיש- לא נפלה מהרגליים, בערה כולה וכו'. וזאת על אף שלל תכונות נפלאות בו. בסוף היא הבינה שאו שתחיה בעולם האגדות והפנטזיות או שתשחרר ותחיה את החיים האמיתיים שלה עם מה שיש. לדעתי זה גם מה שאת צריכה לעשות. תביני ששום דבר לא מושלם (ובטח שלא את, את חושבת שהוא לא גם מתפשר על כל מני דברים אצלך? אין סיכוי שלא) תשמחי במה שיש לך, זה הרבה יותר ממה שיש להרבה.

tal902

New member
אבל היא לא מאוהבת בו.

וזה לא מעכשיו. תקראי מה כתבה: נשואים שנתיים ומתוכם כבר היו 5 חודשים בייעוץ זוגי. לא אחרי עשור אם 3 ילדים.
&nbsp
אז זה בטח קינן בה כבר מתחילת יחסיהם או מייד אחרי החתונה.
&nbsp
אני נראה לי שהוא פשוט ענה על כל רשימת המכולת ועמד בכל הצ'ק ליסט שעשתה (ע"פ "מה שצריך להיות לכאורה במועמד לנישואים): אקדמאי, לטעמה במראה, ממשפחה טובה, ועוד אי אלו פרמטרים.
&nbsp
אבל ברגש, יוק.
&nbsp
&nbsp

נוסעת27

New member
לא מסכימה

אני עם בן זוגי שנתיים וגם אנחנו היינו תקופה בטיפול זוגי. ואנחנו אוהבים אחד את השניה. אנשים הולכים לטיפול זוגי מכל מני סיבות, לפעמים יש בעיה בתקשורת, ועוד מליון סיבות. זה ממש לא אוטומטית מעיד על חוסר אהבה.
אני כן חושבת שהיא אוהבת אותו. היא פשוט שבויה בפנטזיות ובאיך שהיא "אמורה לאהוב אותו" ובמקום פשוט לחיות את החיים שלה עסוקה במה אם היה אחרת.

lizw27

New member
יש הרבה

נשים כמוך שחשבו שהבן זוג שלהן צריך להיות מושלם והיום חיות לבד עם 20 חתולים. אז תגידי תודה שהוא סובל אותך ותפסיקי לדבר שטויות. סליחה על הבוטות

היי בנות

אני אוהבת אותו. זה בטוח. אבל אני לא אוהבת אותו מספיק.
לא מאוד. לא אהבת חיי. יש איזו תקיעות.
אני מתה שזה ישתנה, אני כן רוצה מאוד שזה יעבוד.
אם הייתי רוצה לעזוב בוודאות- הייתי עוזבת כי אני כזו. לא מסוגלת להישאר בכוח עם מישהו שאני ממש לא אוהבת. היו לנו ימים מדהימים שנתנוו הרגשה שזה יכול להיות שם! אבל לרוב משהו לא מסתדר. משהו בכימיה\חיבור\תקשורת . מהר מאוד יש נפיצות , רגישות וריב וזה משגע אותי, זה מוריד לי מהאהבה והרצון שזה יעבוד, ומהסבלנות. התעייפתי קצת כי אני לא מוצאת את הדרך. משהו בשנינו כאילו בהיכון לספיגה , לתקיפה והתגוננות אפילו כשאין מאחורי זה כלום
מאוד רוצה שהקשר יעוף למעלה. אבל כל המקרים האלו פשוט מחזקים את התחושה של אי ההבנה לעומת חיבור עמוק ומיוחד.

נוסעת27

New member
בקיצור. תישארי לבד.

ורק אז תביני שיש פנטזיה ויש מציאות. בקשר לפעמים יש "נפיצות" או ריבים ולא הכל ירח דבש. בטח שלא אחרי כמה שנים.
את חיה בפנטזיה שלעולם לא תצליחי להגשים. לא איתו ולא עם אף אחד אחר.
או שתטפלי בעצמך (לבד, למסכן אין קשר למציאות המדומה שאת שואפת אליה). או שתעזבי אותו ותגלי שנסיכים מושלמים ואהבה יורקת אש, יחד עם זוגיות טובה, חברות טובה, כבוד הדדי סקס מדהים והכללל בחבילה אחת פשוט אין.
אולי באמת עדיף שתעזבי אותו כדי שתאכלי את הכאפה הזו שתראי מה יש שם בחוץ. ותתעוררי מהחלום ומהאי מרוצות הכרונית שמריוס דיבר עליה.
&nbsp

ai21

New member
ריבים זה חלק מתקשורת, לא תקשורת אידאלית, אבל תקשורת.

אתם צריכים למצוא דרך, בה חוסר הסכמה, ואפילו ריב - לא יובילו לתחושה שאת מתארת.
וזה שאת מגיעה למקומות האלו - מראה כנראה, שהאינטליגנציה הרגשית שלך לא גבוהה כמו שאת מתיימרת לטעון שיש לך.
אם יש לכם בעיות תקשורת - הם ילוו אותכם גם בקשרים עתידיים שיהיו לכם (אם יהיו), כך שאין שום טעם לפוצץ הכל על בעיות תקשורת.
זאת פשוט - עיקר הבעיה בזוגיות עמוקה.
&nbsp
&nbsp
אם את מדברת בהגיון, והוא מדבר על עניינים רגשיים - נשמע שאת לא מקשיבה.
הבעיה היא לא הגיון, ולכן אף טיעון הגיוני לא יעזור,
הבעיה היא שהוא מרגיש רע לגבי משהו, ואת צריכה להתייחס לזה, לא לטיעון הגיוני כלשהו.
וזה שהוא נפתח רגשית ומדבר על עניינים רגשיים במקום להיסגר ולטעון טיעונים לוגיים-קרים - זה לא טריוויאלי.
&nbsp
אם אתם מזהים דבר כזה, יעוץ זוגי זה לא דבר רע,
אבל אם עברו 5 חודשים בלי שיפור - היועץ לא עזר.
כדאי לנסות להחליף יועץ גרוע במקום להתחיל לשבור ללא תקנה.
יש גם הרבה ספרים והרצאות ביו-טיוב ודיסקים.
&nbsp
ואולי - פשוט בכל פעם שיש התחלה של ריב, אפילו טון של חוסר-שביעות-רצון,
תנסי לצאת מהסיטואציה הרגשית, ולהסתכל מבחוץ:
מה את רוצה, מה הוא רוצה, איך שניכם מרגישים,
להסתכל על זה בתור מבחן לאינטליגנציה רגשית.

למעלה