כן
כן. כמובן. אנחנו יחד מעל 3 שנים. הנושא עלה ביתר שאת בשנתיים האחרונות. און אנד אוף. בעיקר עקב שינויים לעומת ההתחלה, דברים שעלו, שגרמו למחלוקות תגובות שפתאום היו לו.. דברים שהתבלטו יותר.
התחלתי לומר לו שמפריע לי כל מיני דברים. שפעם יצאנו יותר, ופתאום פחות, שפעם היינו מבלים את הזמן אחרי העבודה יחד, פתאום אחרי החתונה נוח לו לבלות מול הטלויזיה ולרבוץ הרבה. שחיי החברה שלנו ירדו קצת... לא עניין אותו לחזק קשרים עם חברים שלי, לעומת זאת אני יותר התאמצתי לחזק קשרים עם חברים שלו.
המון דברים קרו, רגישויות שלו, חוסר יכולת שלו לשמוע או להכיל מה מפריע או קשה לי.
אם הייתי מדברת איתו לפעמים והוא לא מקשיב והייתי שואלת אם שומע אותי הוא היה מתפרץ עליי. היום זה כבר לא קורה כי דיברנו על זה והוא הבין ועבד על עצמו. אבל זו דוגמא לשינויים שקרו בינינו בנישואים.
גיליתי שהוא יכול להיות לא סבלן. קצר רוח. שאין לו ראש שנמצא דברים מגניבים לעשות יחד בזמן הפנוי. פעם דיברנו שנלך לקורס בישול יחד, פתאום בהמשך כשהעליתי את זה הוא לא הבין למה זה חשוב לי בכלל.
המון פערים התגלו.
אז כן, עם הזמן הוא הבין שקשים לי דברים. וגם היה לי קשה שאין לי עם מי לשתף את זה כי הוא מאוד התעצבן מכל דבר כזה ואמר שאני לא מרוצה. אבל היו דברים שהיו באמת שינוי לעומת ההתחלה וזה דברים שלגיטימי לדבר עליהם. הוא פשוט לא עמד בזה.
אז עבדנו על זה.
זה גרר בתחילה מריבות נוראיות. היום אנחנו כבר מכירים את הנקודות ויודעים איך להתמודד איתן יותר טוב ונכון אבל זה עדיין שם.
מדצ אחד הוא קצת משתדל כשחשוב לי משהו אבל מאוד מותח קו שזה מי שהוא, שזכותו לשנות את דעתו אחרי החתונה \עם הזמן לגבי דברים שהצהיר בעבר, ושככה זה.
מן הסתם דברים מסוימים תסכלו אותי.
ובשלב מסוים הרגשתי שזה פוגע באיכות הקשר, בצמיחה שלו ושל שנינו יחד.
יש לי חיים משל עצמי. מצד שני יש בינינו הרבה פתיחות , אין הסתרה מה שמפריע לי הוא יודע. גם זה שהתלבטתי, גם גירושים עלו על הפרק בעבר. כך שזה לא זר לו. הוא יודע שיש דברים שהקשו עליי ושאני לא שלמה , ושיש חוסר איזון מבחינת הרגשות שלנו זה לזו.
מנגד אני עדיין עושה המון בשבילו ומכבדת אותו כבן זוג.
יש דברים שהוא צודק ויש דברים שאני . אבל בהחלט חשבתי שהוא שונה בהתחלה. שהוא הרבה יותר מכיל ובעל שלווה פנימית. שיוכל להרגיע אותי כשאני קצת מתוחה. שנדע להצחיק כשיש ריב. חשבתי שזה אחרת כשהיינו יחד. אחרי החתונה פתאום כל מיני הרגלים שלו צצו, כאילו נגמרה תקופת ההכרות והוא יכול לחזור לסדר העדיפויות הראשוני. גם מבחינת תגובות שלפעמים היו לא נעימות. אם צלדוגמא יצאנו לאנשהו והוא בקושי דיבר איתי והיה מוזר שלא דיברנו- אז הייתי מסבה את תשומת ליבו שהוא לא איתי, או שהוא מחובר למסך טלויזיה בפאב או משהו- במקום לומר שהוא איתי, או להתקדם בשיחה או משהו- הוא היה מתרגז מייד וזה היה הופך את האוירה למתוחה ולא נעימה והרגשתי לא מובנת.
יש איזה חוסר תאום ציפיות מאז החתונה , וזה לא היה ככה קודם. עם הזמן זה השתנה כי היינו ביעוץ וגם כי הוא נפתח להקשיב יותר ולקבל את ההרגשה שלי גם אם זה לא מדבר אליו. אבל זה מקשה על התקשורת והפריחה שלה.